prdlik napsal/a:
Mam na vas dotaz ohledne baterii. Pouzivam nabijeci NiMH Sanyo 2700 a za cele tri mesice, co mam Oregona, jsem se s vydrzi nedostal dal nez na sest hodin. Standardne to jsou tri az ctyri hodiny aktivniho provozu. Prijde mne to fakt malo oproti slibovanym 12-16 hodinam.
Typ mam v Oregonu samozrejme nastaveny spravne na NiMH.
Tak bud je spatny garmin, nebo baterky nebo nabijecka. :|
Je to normalni?
No ona kapacita je taky ale skoro nic neříkající údaj, mě vydrží SANYOa 1,7 Ah v Oregonu 400 odhadem tak 10-12h provozu . Záleží na tom, ne kolik Ah do baterek dostaneš, ale kolik dokážou odevzdat. Bylo by dobrý je vyzkoušet někde na vybíječce, která ti dokáže zobrazit odebranej náboj. Osobně používám Muchmore, ale to je asi dost přepych si kupovat ke GPS ještě nabíječku/vybíječku za 4 a půl litru. V modelářských časopisech byla velice příznivá recenze na Voltcraft IPC-1L za necelých 9 kil. Takže pokud potřebuješ kvalitní nabíječku/vybíječku na tužky, asi bych volil tuto. Pokud by jsi chtěl link na prodejce, tak přes SZ.
2 ALL: Není zase tak úplně potřeba nabíjet tužky proudem 1/10C, osobně nabíjím ty 1,7Ah proudem 1A a mít lepší držák (bez pružin) asi bych ještě pár desetin přidal a nechal bych nabíječku ať mě to pohlídá teplotním čidlem... Jinak klasický malý monočlánky se normálně nabíjí proudy 1C (a někdy i více) což při kapacitě třeba 4,2 Ah je 4,2A a třeba do baterek Orion 4200mAh dostanu i o 250mAh víc - to jen tak na okraj...