Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#681 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 10:09

vladacr napsal/a:

Sally.cz napsal/a:

warps napsal/a:
Jen pro Vase info mame skladem BELT CLIP drzak na opasek pro oregon a colorado. Pro cleny fora specialni cena.

Mnoho lidi z fora volala a ptalo se na tento drzak proto to napisu sem. Kde hledat urcite vite :) Preji Vsem krasne prazdniny.

...no to je hezké - minulý týden jsem ho objednal z US :D

...a dnes to došlo - 256Kč i s poštovným. Mohl jsem jsem to koupit tady a ušetřit :D

Můžeš prosím dát link, kdes to objednal? Na Ebay jsem nic podobně výhodného neobjevil. Díky.

...já to objednal přímo od Garmina - Belt clip
...do týdne jsem to měl doma - nakonec to šlo z Garmin Europe
  • 0

#682 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 11:45

Kolik si pocitaj u Garmina postovny ? Taky tam chcu neco objednavat ;)
  • 0
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem ?“

GEOPERNIKARI

#683 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 208 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 11:56

Leroj napsal/a:
Tak si hraju s nastavením Oregona a líbí se mi pozadí /rozvržení/ pro GC v obrazovce trasový počítač, teda až na ten vršek stránky. No a nyní dotaz na místní programátorské borce:
Nešlo by toto pozadí nějak zeditovat? Myslím vyhodit /změnit/ vrchní část s ropuchou - předpokládám, že to nepůjde, ale co kdyby...

A ještě info o sw 3.01- dal jsem ho tam a chová se to opravdu podivně /něco už se tady o tom psalo/ - při startu s připojeným USB nenajede /zamrzne/, ale pokud ho připojím za chodu, tak normálně nabídne oba režimy propojení /nastaven spanner/.
Takže vlastně o nic nejde, akorát nějakou chybku tam prostě maj, takže stačí počkat na verzi zhruba 4.72 a bude to OK B)

Neboj se, oni si na sebe zvyknou a za čas to bude fungovat normálně, taky mi to ze začátku dělalo a teď už zase funguje jak má :D:D:D.
  • 0

#684 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 12:23

cztweety napsal/a:
Kolik si pocitaj u Garmina postovny ?

Taky tam chcu neco objednavat ;)

...tak mě to stálo dohromady 9,75€
...Belt clip stojí 5€, takže to vychází na 4,75€ za poštovné
  • 0

#685 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 12:34

Sem tam koukal na drzak na Oregon do auta, v prepoctu z dolaru je cena OK, ale kdyz to dam na Ecka, tak je to drazsi nez v kramech u nas :-( Me by spise zajimala cena postovneho z USA, nemate nekdo zkusenost ?
  • 0

GEOPERNIKARI

#686 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 July 2009 - 12:57

Pro Oregon do auta je bezkonkurecni Ram Mount. Bohuzel v CZ nedosazitelny. Takze take z US :(
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#687 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 676 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 13:01

tak to mi hlava nebere: Bike mount - 10 USD /u nás 250Kč/ Belt clip - 7 USD /u nás 500Kč v "levném shopu" jinak 850Kč/ pokud bude někdo objednávat z US /nebo i odjinud/, tak se rád přidám a pomůžu s poštovným.
  • 0

#688 vladacr

vladacr

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 13:08

Ted jsem na Garmin.com vyplnil objednavku, zadal adresu, ale potom na mě vyběhla hlaska, ze toto zbozi nelze zaslat na zadanou adresu. Shipping Parts of this order cannot be shipped to your saved address. Please enter a new address below, modify the preferred shipping address in your account, or remove the following item(s) from your cart: - Belt Clip, 010-11022-10 remove - Bike Mount, 010-11023-00 remove Tak nevim, kde je chybicka...
  • 0

#689 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 13:46

Ram Mount u nas koupit jde a ceny maji docela OK
Taky jsem nad tim uvazoval, ale trosku mi tam vadi ze furt musis mit na Oregonu ten drzak a snim to pak pridelavas na ty ostatni "universalni" drzaky.

Vložený obrázek
  • 0

GEOPERNIKARI

#690 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 13:48

Leroj napsal/a:
tak to mi hlava nebere:
Bike mount - 10 USD /u nás 250Kč/
Belt clip - 7 USD /u nás 500Kč v "levném shopu" jinak 850Kč/

pokud bude někdo objednávat z US /nebo i odjinud/, tak se rád přidám a pomůžu s poštovným.

jj, u nas ty eshopy sou sileny, holt maji napalene ceny protoze vedi ze si to lidi koupi.
Taky zvazuju objednavku z US, takze se muzem klidne domluvit ;)
  • 0

GEOPERNIKARI

#691 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 676 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 14:19

cztweety: OK, klidně se přidám /stačí mi ten Belt clip, na kolo už mám/ - pokud budeš objednávat, tak mi jen napíšeš částku a číslo účtu a já ti to pošlu.
  • 0

#692 vladacr

vladacr

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 15:10

cztweety napsal/a:
Ram Mount u nas koupit jde a ceny maji docela OK
Taky jsem nad tim uvazoval, ale trosku mi tam vadi ze furt musis mit na Oregonu ten drzak a snim to pak pridelavas na ty ostatni "universalni" drzaky.

Vložený obrázek

Takže lze mít v autě třeba nějaký ten husí krk a k němu střídavě připojovat koncovku na Garmina a Nokii E71? A koncovku s Garminem připojovat střídavě v autě a na kolo?
  • 0

#693 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 15:15

Leroj napsal/a:
Tak si hraju s nastavením Oregona a líbí se mi pozadí /rozvržení/ pro GC v obrazovce trasový počítač, teda až na ten vršek stránky. No a nyní dotaz na místní programátorské borce:
Nešlo by toto pozadí nějak zeditovat? Myslím vyhodit /změnit/ vrchní část s ropuchou - předpokládám, že to nepůjde, ale co kdyby...

Asi to umi tenhle softik, ale zatim nebyl cas experimentovat....

http://www.freewebs..../OregonWhiz.htm
  • 0

#694 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 July 2009 - 16:40

cztweety napsal/a:

Na Oregonu nic nemám.

Toto do auta:
Vložený obrázek

Na kolo jen úchyt s hlavou. A ten zmiňovaný držák na navigaci mám připevněn přímo na ten mezičlánek. Pokud chci navigaci na kolo, tak povolím aretaci na straně a přendám na jinou kouli. A navigace je pořád volná ... ta se jen vsune do držáku.

V podstatě mi teď stačí kupovat jen kulové koncovky na konkrétní věc (loď, motorka, kůň, ruka ...) :D
  • 0

#695 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 676 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 16:55

Skleba napsal/a:
Asi to umi tenhle softik, ale zatim nebyl cas experimentovat....

http://www.freewebs..../OregonWhiz.htm

no vypadá to dobře, ale hned na začátku jsem skončil na tom, že pracuje jen s firmware 2.98 a tak nevim jestli se do toho pouštět.
no zatím pohledám nějaké obrázky co by se hodily a pak na to ještě mrknu...
  • 0

#696 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 17:01

Na Oregonu mas tohle, nebo ne ???

Vložený obrázek

Tady link na prodejce v HK ;)

http://www.gpscentru...-na-oregon-929/
  • 0

GEOPERNIKARI

#697 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 19:42

prdlik napsal/a:
Mam na vas dotaz ohledne baterii. Pouzivam nabijeci NiMH Sanyo 2700 a za cele tri mesice, co mam Oregona, jsem se s vydrzi nedostal dal nez na sest hodin. Standardne to jsou tri az ctyri hodiny aktivniho provozu. Prijde mne to fakt malo oproti slibovanym 12-16 hodinam.

Typ mam v Oregonu samozrejme nastaveny spravne na NiMH.

Tak bud je spatny garmin, nebo baterky nebo nabijecka. :|

Je to normalni?

No ona kapacita je taky ale skoro nic neříkající údaj, mě vydrží SANYOa 1,7 Ah v Oregonu 400 odhadem tak 10-12h provozu . Záleží na tom, ne kolik Ah do baterek dostaneš, ale kolik dokážou odevzdat. Bylo by dobrý je vyzkoušet někde na vybíječce, která ti dokáže zobrazit odebranej náboj. Osobně používám Muchmore, ale to je asi dost přepych si kupovat ke GPS ještě nabíječku/vybíječku za 4 a půl litru. V modelářských časopisech byla velice příznivá recenze na Voltcraft IPC-1L za necelých 9 kil. Takže pokud potřebuješ kvalitní nabíječku/vybíječku na tužky, asi bych volil tuto. Pokud by jsi chtěl link na prodejce, tak přes SZ.
2 ALL: Není zase tak úplně potřeba nabíjet tužky proudem 1/10C, osobně nabíjím ty 1,7Ah proudem 1A a mít lepší držák (bez pružin) asi bych ještě pár desetin přidal a nechal bych nabíječku ať mě to pohlídá teplotním čidlem... Jinak klasický malý monočlánky se normálně nabíjí proudy 1C (a někdy i více) což při kapacitě třeba 4,2 Ah je 4,2A a třeba do baterek Orion 4200mAh dostanu i o 250mAh víc - to jen tak na okraj...
  • 0

#698 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 July 2009 - 19:51

Oregon se do toho držáku ale zacvakává. Nemusí to být trvale na navigaci. Osobně mám kouli do auta a na kolo. A mezičlánkem rychle upnu držák navigace, kam potřebuji. Navigaci samotnou pak jen vložím do držáku. Snad je to jasné z těch obrázků ...

Přiložené miniatury

• sestava2.jpg

• 0

#699 vladacr

vladacr

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2009 - 20:20

Hm, tak to je skvělé, to je sestava, jakou bych si představoval, jen asi použiju husí krk a ještě jednu koncovku na Nokii E71. Kupovals to přímo u výrobce na http://www.ram-mount.com nebo někde jinde? Já našel celkem zajímavé ceny tady, http://www.gpscity.com.
  • 0

#700 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 July 2009 - 21:23

V době, kdy jsem to scháněl, tak v ČR nebylo kde. Od GPSCentra jsem dostal odpověď, že mají s Ram Mount špatné zkušenosti. Samotný Ram Mount zase nechtěl moc posílat do (východní) Evropy :(
Takže nakonec koupeno v Německu přes e-shop SWBIKE.

Rychlé upínaní a přendavání. Na kole v terénu drží, jak přikovaný :) Absolutní spokojenost!

Ram Mount kódy zboží:
Držák navigace: RAM-HOL-GA31U
Koule do auta: RAP-B-166-2U
Koule na kolo: RAP-274-1U
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama