Přejít na obsah

Fotka

Kontrola Policie ČR

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
282 odpovědí na toto téma

#161 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1199 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2009 - 18:00

Tady je o tom krátká zpráva, naštěstí nepíší kdo ho našel.
http://www.regiony24...kyni-na-petrine
  • 0

#162 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2009 - 4:35

Jak už jsem psal předčasem na jiném vlákně(na jiné geotéma), u keše GC162B6 jsme spolu s geokolegy zalezli za místní geobjekt u silnice a zdárně nalezli. Po zalogování a klidném navrácení jsme se vynořili ven, kde už na nás čekala hlídka zaparkovaná na boční cestě...scénář jako v předchozích přispěvcích: Co tu děláte? Hrajeme hru. Můžu se zeptat jakou hru? (kamarád se na mě otočí) Není to proti pravidlům, když mu to řeknu? (No teď mu to teprve budeš muset říct,chlapče...)...ok, - vysvětení, ověřování dokládů v autě..poděkování,odjezd. Všiml jsem si,že u této keše už byli kačeři několikrát kontrolováni. Kamarád ze zalognul i na netu a stejně jako já popsal příhodu. Za několik dní mu přišel geoemail,ve smyslu "Já už jsem se bál,že jste mě prokoukli" - Takže geopolicista byl i kačer, který se s kolegy občas na nás "přiživí",aby dohnal kvóty:-)) Co se týká předchozích debat.... Situace není vždy pro obě strany růžová. Z každé rady,která tady padla bych si vzal smítko a při jednání s policistou použil vhodný všekompromis právě jemu na míru... (občas člověk cítí,že pod tou maskou oficiality je ten policista nešťastný, že vás musí-i z jeho pohledu-vyrušovat. Můj kamarád je policista v Plzni, můj příbuzný je zas u Vezeňské služby, takže rozumím,čemu čelí a jací lidé jsou součáští jejich práce (člověk,který se usmívá a vytáhne na vás nůž...) Soudit je lehké, lidská hloupost všeprolínající a férový člověk často jako perla v septiku. Na to nikdo nezapomínejte. Toho bezdomovce je mi líto, jediné "pozitivum" spatřuji v tom,že smrt umrznutím je čistá jako dlouhý spánek,ale nevím,co by to muselo být za člověka,aby si zasloužil takhle skončit.(sám někde bez domova v díře zemřít) Pokud bych se držel černohumoru,který o pár přispěvků výše padnul, jako TB by mě přišla rozumná možná tak bota,ale chtěl bych vidět, kolik je takových large keší..... Ale nic, nechme mrtvé odpočívat.
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#163 Psychoklara

Psychoklara

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2009 - 12:18

My jsme se zatím naštěstí s policií při kešování nikdy nestřetli, ale po pravidelném čtení tohoto vlákna mě už delší dobu trápí takový nepříjemný sen (je to pouze sen A NIKDY SE TO NESTALO - aby nevznikaly drby a dohady). Zkrátka se mi zdálo, že nás oslovili při hledání jedné krabky policisté a jelikož jsme špatní lháři a já mám hned nervy v kýblu, tak jsem jim vše popravdě vyklopila, vysvětlila a abych dokázala pravdivost svých slov, řekla jsem "počkejte a uvidíte" a v mžiku kýženou pikslu vyhmátla ze skrýše. Po otevření, kdy jsem jim chtěla předvést logbook, mudlokartu a všudypřítomný kindršrot se však na mě vysypal ještě jeden pytlíček s řádnou dávkou kvalitní marihuany. Dál sen nepokračuje. A to je možná dobře... EDIT: ještě dodám, že nalezení marihuany v keši není výplodem mé šílené fantazie, ale je založeno na vyprávění několika kačerů právě na místním fóru...
  • 0

#164 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2009 - 13:24

Psychoklara napsal/a:
My jsme se zatím naštěstí s policií při kešování nikdy nestřetli, ale po pravidelném čtení tohoto vlákna mě už delší dobu trápí takový nepříjemný sen (je to pouze sen A NIKDY SE TO NESTALO - aby nevznikaly drby a dohady).

Zkrátka se mi zdálo, že nás oslovili při hledání jedné krabky policisté a jelikož jsme špatní lháři a já mám hned nervy v kýblu, tak jsem jim vše popravdě vyklopila, vysvětlila a abych dokázala pravdivost svých slov, řekla jsem "počkejte a uvidíte" a v mžiku kýženou pikslu vyhmátla ze skrýše. Po otevření, kdy jsem jim chtěla předvést logbook, mudlokartu a všudypřítomný kindršrot se však na mě vysypal ještě jeden pytlíček s řádnou dávkou kvalitní marihuany.

Dál sen nepokračuje. A to je možná dobře...

EDIT: ještě dodám, že nalezení marihuany v keši není výplodem mé šílené fantazie, ale je založeno na vyprávění několika kačerů právě na místním fóru...

Tyjo, to mi pripomina,ze my s kamarady jsme pri rozhovorech na cestach vymysleli heslo (predem podotykam,ze nikdo z nas neni THC fanousek) a sice "Hash in the cache" neboli pro neanglicky mluvící "Hašiš v keši" - často se tomu smějeme, že Češi jsou dostateční blázni,aby si někdo založil huličskou kešku a to heslo je stále populární v našich kruzích,ale vskutku jsem netušil, že někdo už takovou zkušenost někde popsal:)
  • 0

#165 mirotiro

mirotiro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1094 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2010 - 21:16

Tak jsem se v posledních týdnech také pobavil s PČR (tedy víc než normálně)... Parkujeme tak na doporučeném parkovišti u keše (hnedka vedle pošty a OÚ), cca 22:30... a najednou hnedka vedle hlídka... provedl jsem něco pánové... ne, ale co tu děláte v tuto hodinu... parkuju... cože? co tu chcete? doklady od vozidla... no nakonec se prošli s náma až ke keši se slovy, že o tomhle nikdy neslyšeli a že to je fajn zábava... další kačeři budou moci parkovat již vklidu... že by další budoucí kolegové?
  • 0

#166 spuzva

spuzva

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2010 - 21:20

mirotiro napsal/a:
Tak jsem se v posledních dnech také pobavil s PČR (tedy víc než normálně)... Parkujeme tak na doporučeném parkovišti u keše (hnedka vedle pošty a OÚ), cca 22:30... a najednou hnedka vedle hlídka... provedl jsem něco pánové... ne, ale co tu děláte v tuto hodinu... parkuju... cože? co tu chcete? doklady od vozidla... no nakonec si ani nefouknul... placka je uklidnila a nakonec se prošli s náma až ke keši se slovy, že o tomhle nikdy neslyšeli a že to je fajn zábava... další kačeři budou moci parkovat již vklidu... že by další budoucí kolegové? Ze záměrných důvodů neidentifikuji kešku ani kolegu kačera B)

.. to se dělá, ukazovat bengám finálky? Přemejšlej kluku!!!
  • 0
PUNK 4 EVER!

#167 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2010 - 21:28

spuzva: nezer to tolik prosimte ;)
  • 0

#168 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2010 - 22:51

Psychoklara napsal/a:
Zkrátka se mi zdálo, že nás oslovili při hledání jedné krabky policisté a jelikož jsme špatní lháři a já mám hned nervy v kýblu, tak jsem jim vše popravdě vyklopila, vysvětlila a abych dokázala pravdivost svých slov, řekla jsem "počkejte a uvidíte" a v mžiku kýženou pikslu vyhmátla ze skrýše. Po otevření, kdy jsem jim chtěla předvést logbook, mudlokartu a všudypřítomný kindršrot se však na mě vysypal ještě jeden pytlíček s řádnou dávkou kvalitní marihuany.

Dál sen nepokračuje. A to je možná dobře...

EDIT: ještě dodám, že nalezení marihuany v keši není výplodem mé šílené fantazie, ale je založeno na vyprávění několika kačerů právě na místním fóru...

Ja uz jednou jointa v kesi nasel, ktereho jisty nejmenovany kolega v kesi zanechal jako vymenu za CWG. Toz jsem tam nechal svoje CWG a jointa vyhodil.
  • 0

#169 kubizmus

kubizmus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2010 - 10:07

Tak i já se už setkal s policií:) Vše začalo v hospodě. Po pár pivech jdu domů, ale z hospody odchází i cizí mladík se psem ve značně podnapilém stavu. Na přechodu ho zastaví pouliční hlídka, ale on se nechce legitimovat a jde dál. Přitisknou ho tedy ke zdi a jeden policista asi pění, ale skáče na něj mladíkův pes a tak ho policista pouští a mladík motavě odchází. Dva policisti za ním jdou jak vocáskové přes celé náměstí a dál. Zajímá mě to a tak je sleduji, kam až zaním budou ochotní jít. Šli furt, už mě to nebavilo a ve vedlejší ulici mám neodlovenou kešku. Vím o ní, ale bylo tam moc lidí přes den a tak se na ní vydávám teď. Sahám pro kešku, jdu kousek dál od místa a zapisuji se. Prochází kolem mě banda asi 20dalších podnapilých mladíků a za nimi jede police v autě. Jak sem tam seděl na bobku, tak zastavili a ptalise:"osobo co to tu děláte". Jelikož neumím lhát, tak sem se jich zeptal:" jestli znají geokešing" a oni "co?" "jestli znáte hledání kešek?" a jeden se pak chytl a říkal že jo. Tak sem jim řekl, že nedaleko tu jedna je a že ji ale nechci prozradit. Tak mě jen pochálil, že mám hezký koníček a popřál mi dobrý lov a vyrazili zas za svou skupinkou opilců. Kež sem vrátil a jen sem si oddichl, že mě nesebrali a nedali třeba dýchnout:)
  • 0

#170 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2010 - 10:47

kubizmus napsal/a:
Kež sem vrátil a jen sem si oddichl, že mě nesebrali a nedali třeba dýchnout

V klidu... Nic jsi nepáchal. Maximálně tě mohli poprosit o občanku,ale pokud nejsi agresivní,neohrožuješ sebe nebo jiné,neležíš na zemi apod.-a samozřejmě-pokud se při tom nedopouštíš protiprávního jednání, nemají důvod se tebou extra víc zabývat. Možná z povzdálí sledovat,co budeš dělat dál,pokud mají pochyby o tvých motivech na tom místě, ale to by musela být jiná situace (sezení na plotu apod.:-D) Já bych se v dané situaci asi víc obával těch nepředvídatelných ožralů,než hlídky;-)).
  • 0

#171 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2010 - 11:19

Ahoj. No já osobně jsem jednu cache u Radotína lovil s příslušníkem městské policie, který prý doma na Moravě chodí s detektorem kovů a už na pár krabiček narazil, takže věděl o co se jedná a co tam dělám a bylo to fajn ;) Jinak, když jsem lovil u Nuselských schodů asi před rokem, tak mě viděli tři procházející policisti a tak mě šli legitimovat. Naštěstí jeden z nich už o této hře slyšel a tak popřáli hodně štěstí a šli dál :D Horší to bylo, když jsme lovili v srpnu v Itálii v noci v nějakém parku a cache ne a ne najít. Když už jsme se s nalezením kešky už už loučili, všiml jsem si, že k mému geokolegovi, který byl o kus dál přijíždí auto s blikajícími modrými majáčky. Šel jsem blíže abych zjistil co se děje. Když mě GeoOndra spatřil, asi mu spadnul velký kámen ze srdce, protože ačkoli má maturitu, tak se s policisty nedorozuměl. Myslím, že kdybych nepřišel, že by ho sebrali a odvezli na stanici :D Domluva s tamní policií nebyla vůbec lehká, protože německy neuměli, anglicky jen pár slov a italsky jsem zase já uměl jen pár slov :) Naštěstí jsme se nakonec nějak dorozuměli a já jim smysl hry vysvětlil. Oni chtěli vidět GPSku a když jsem jí jim ukázal, tak řekli "sí" a odjeli :D No někdy je těžké se domluvit s někým, kdo neumí žádný světový jazyk :D
  • 0

#172 vop.cz

vop.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2010 - 20:41

Zde je zdokumentovan maly policejni pribeh z predposledniho dne roku 2006 u cache Dub nad Moravou
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC

#173 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1874 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 1:48

No prestoze se nejedna o policii CR ale polici USA, tak si sem dovolim hodit link na zajimavou udalost (1. link). Verim, ze takova zkusenost muze cloveka rozhodit az tak, ze s geocachingem sekne (2. link). Dotycny pote zarchivoval vsechny sve kese. :(

http://www.mywesttex...xt#blogcomments

http://forums.ground...howtopic=240879
  • 0

#174 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 2:57

Smutný, ale vzhledem k tomu, jak vypadá dnešní svět, celkem očekávatelný.
Nicméně z vláken, jako je třeba tohle a některá další, plyne, že drzost některých lidí nezná mezí a nebude trvat dlouho a pro podobné případy nebudeme muset cestovat ani za oceán.
  • 0

#175 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1136 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 7:42

Zdejší policie naštěstí (pro nás) není kdovíjak aktivní, na rozdíl od USA. Občas pročítám diskusní fóra Groundspeaku a tam těch historek s policií je dost a dost, včetně té, jak byl owner předvolán na policejní stanici kde mu předali jeho cache kterou umístil v městském parku a dali mu najevo, že příště to bude s pokutou za znečišťování veřejného prostranství. Přesto si myslím, že není dobré zbytečně provokovat umisťováním cachí v místech odkud může být cacher po právu vyhozen.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#176 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 8:22

Když už řešíte USA, přítelkyně měla také zajímavý zážitek. Vezla tam dva GC a tak chtěla nalézt alespoň jednu cache do které se vejdou. GPS ale nemá, tak si vytiskla fotomapu Chicaga s vyznačenýma kešema. Dovedete si asi představit jak divně musela taková mapa s podivnými zelenýmu krabičkami na "strategických místech" připadat celníkovi (či co to bylo zač) na letišti. Dalo jí to prý hodně vysvětlování a nevinných úsměvů než mu vysvětlila o co jde. Vzhledem k všeobecné teroristické paranoie v USA si radši nechci představit jak by to dopadlo, kdyby ho nepřesvědčila
  • 0

#177 AndiTeam

AndiTeam

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 8:59

Dain a Olik napsal/a:

JarMar napsal/a:
Přesně tak. Zalogovat můžeš klidně uprostřed houfu mudlů a nikdo si tě ani nevšimne pokud stojíš na chodníku, sedíš na lavičce atd. Nejhorší je dřepět někde u skrýše a "nenápadně" se kolem sebe rozhlížet jestli tě někdo nevidí. To je jak pěst na oko a nelze se potom divit že si někdo všimne.

jj, nejhorsi je pokouset se o nenapadnost. aneb jak di muj oblibeny spisovatel: pokud se budete kradmo priblizovat, budete podezreli. ale jakmile si to pevnym jistym krokem s horici pochodni namirite primo k benzinove pumpe, nikdo si vas nevsimne :D

Souhlasim na 101%, v zivote se mi spravna davka drzosti osvedcila a to jak v praci (AČR) nebo s policií a i beznem zivote. Proste ebevedomosst je vynkajici "zbran". Nesmi se to, ale prehanet. Pak se to velice rychle obrati proti Vam.
  • 0

#178 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 9:10

V Čáslavy. Co tu děláte no stojím a nechcete lepit náhodou plakáty a vy snad nějaké vidíte No dobře.
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

#179 Mau Loftin

Mau Loftin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 10:30

mwh napsal/a:
V Čáslavy. Co tu děláte no stojím a nechcete lepit náhodou plakáty a vy snad nějaké vidíte No dobře.

Ježiš, to je napsaný jak nějaký hint či mysterka :)
  • 0

#180 Mau Loftin

Mau Loftin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 10:31

mwh napsal/a:

Ježiš, to je napsaný jak nějaký hint či mysterka :)
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama