Ne, ten komentář by neměl být povinný u všech známek, ale měla by být možnost, když bude chtít hodnotící napsat, proč dal 1* nebo 5.alkes napsal/a:
Já celkem souhlasím. Všechny logy podle mě fakt čte akorát majitel cache.
Asi nemá cenu mít komentář u všech hodnocení, šlo by jen o dublování logů a obojí by tím utrpělo.
U extrémních známek 1/5 bych ale komentář dal povinně.

Hodnocení keší - nová vize
Publikováno 05 January 2009 - 12:15
Publikováno 05 January 2009 - 12:20
Publikováno 05 January 2009 - 12:20
kešky nejsou filmy, imho shoda na (ne)kvalitě bude výrazně větší než u filmu.
to si nejsem jisty - kdyz z lopgua ruznych diskusi vidim co lidem na kesich vadi a co se jim naopak libi... nazory jsou hodne ruzne, tezke mystery vs. googlovky vs. tradicionalky, mikra ve meste vs velke kese atd atd
Ne, ten komentář by neměl být povinný u všech známek, ale měla by být možnost, když bude chtít hodnotící napsat, proč dal 1* nebo 5.
povinny byt nemusi, ale bylo by hezke moci si zobrazit jen hodnoceni s komentarem a ostatni ignorovat, volitelne i ty prumery prepocitat pouze podle komentaru.
Publikováno 05 January 2009 - 12:21
Mě prostě přijde, že od tohohle jsou logy, do hodnocení bych to moc nemotal - stejně by to nikdo nečetl.sobikovi napsal/a:
ale měla by být možnost, když bude chtít hodnotící napsat, proč dal 1* nebo 5.
Hodnocení je k tomu, aby jsi podle toho filtroval keše, a orientačně mohl vybrat, které stojí za návštěvu.
Publikováno 05 January 2009 - 12:23
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 January 2009 - 12:26
Ale jinak to nejde.
proc by to jinak neslo? na csfd.cz to jde a funguje

Publikováno 05 January 2009 - 12:26
No hlavně v tomhle vlákně neměly být mé příspěvky.sobikovi napsal/a:
Ne, ten komentář by neměl být povinný u všech známek, ale měla by být možnost, když bude chtít hodnotící napsat, proč dal 1* nebo 5.

Publikováno 05 January 2009 - 12:32
To by se dalo ošetřit tak, že si každý vyplní svůj profil hodnotitele, kde vyplní své preference jestli má rád nebo nemá rád, googlekešky mikro, městské... a když se bude generovat výsledné hodnocení, tak se může zvolit, jakému profilu mají mít hodnotitelé. Ale pořád to zůstává u statistiky, jen má další vstupy.kaote napsal/a:
to si nejsem jisty - kdyz z lopgua ruznych diskusi vidim co lidem na kesich vadi a co se jim naopak libi... nazory jsou hodne ruzne, tezke mystery vs. googlovky vs. tradicionalky, mikra ve meste vs velke kese atd atd
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 January 2009 - 12:36
Zamysli se nad tim, k čemu to píšu. Někdo si stěžoval, že vysoké hodnocení na csfd.cz mají (píp), které neodpovídají jeho vkusu. Takže to nefunguje.kaote napsal/a:
Ale jinak to nejde.
proc by to jinak neslo? na csfd.cz to jde a fungujea na mnoha jinych mistech
Publikováno 05 January 2009 - 12:51
Czecho Cowboy napsal/a:
Mě prostě přijde, že od tohohle jsou logy, do hodnocení bych to moc nemotal - stejně by to nikdo nečetl.sobikovi napsal/a:
ale měla by být možnost, když bude chtít hodnotící napsat, proč dal 1* nebo 5.
Hodnocení je k tomu, aby jsi podle toho filtroval keše, a orientačně mohl vybrat, které stojí za návštěvu.
no ja bych rekl, ze naopak pokud chcete mit i zpetnou vazbu - coz nekde vyse zaznelo, tak by tam jedna veta "proc" byt mela. krome toho, pokud na to hodnoceni budete koukat, tezko si podle prumernych bodu reknete, co je na te kesi za problem/co je na ni suproveho.
Publikováno 05 January 2009 - 13:07
Publikováno 05 January 2009 - 13:26
pepa.z.pocernic napsal/a:
Zamysli se nad tim, k čemu to píšu. Někdo si stěžoval, že vysoké hodnocení na csfd.cz mají (píp), které neodpovídají jeho vkusu. Takže to nefunguje.kaote napsal/a:
Ale jinak to nejde.
proc by to jinak neslo? na csfd.cz to jde a fungujea na mnoha jinych mistech
funguje, protoze na csfd.cz jsou krome nicneruikajicich prumeru take dalsi informace - hodnoceni s komentari, moznost uprednostnovat komentare duveryhodnych uzivatelu atd...
Publikováno 05 January 2009 - 13:28
když budeš dělat filtr podle průměrného hodnocení, k čemu ti v tu chvíli budou nějaké komentáře nebo logy?
takovy filtr je mi k niocemu, ale pokud bych mohl filtrovat podle prumeru lidi, kteri by svuj nazor zduvodnili, pripadne mohl hodnioceni vybranych uzivatelu pro vypocet zakazovat/povolovat (na zaklade toho jak si jejich hodnoceni povazuji), bylo by to trosku jine kafe
Publikováno 05 January 2009 - 13:51
nemá smysl. to že někdo napíše nějaké zdůvodnění aniž bys znal jeho obsah automaticky nezvyšuje relevanci vlastního hodnocení. To zjistíš až když to přečteš a pak průměr hodnocení nepotřebuješ.kaote napsal/a:
když budeš dělat filtr podle průměrného hodnocení, k čemu ti v tu chvíli budou nějaké komentáře nebo logy?
takovy filtr je mi k niocemu, ale pokud bych mohl filtrovat podle prumeru lidi, kteri by svuj nazor zduvodnili
Tohle už nějaký smysl má a obdobu toho už jsem psal výše.kaote napsal/a:
, pripadne mohl hodnioceni vybranych uzivatelu pro vypocet zakazovat/povolovat (na zaklade toho jak si jejich hodnoceni povazuji), bylo by to trosku jine kafe
Jenže problém, hodnocení, kdy víš, jak kdo hodnotí, může znamenat různé odvetky, ať již přímé vzájemně schválně špatným hodnocením, nebo nepřímo poškozením kešek. Vyloučit se to nedá. A imho lepší ojedinělé výstřelky malého rozsahu, než otevřené války.
Publikováno 05 January 2009 - 13:54
nemá smysl. to že někdo napíše nějaké zdůvodnění aniž bys znal jeho obsah automaticky nezvyšuje relevanci vlastního hodnocení.
to neni pravda, hodnoceni nekoho, kdo si ho daL PRACI ZDUVODNIT, ma pro me vetsi vahu i duveryhodnost nez hodnoceni nejakeho bodometace. pokud by do zduvodneni nekdo psal jen "diky za kes", mela by byt moznost dat si ho na blacklist - at uz kazdy individualne nebo pomoci nejakeho obecneho moderovaciho systemu
Jenže problém, hodnocení, kdy víš, jak kdo hodnotí, může znamenat různé odvetky, ať již přímé vzájemně schválně špatným hodnocením, nebo nepřímo poškozením kešek
tak pokud jsou mezi kacery takto nevyzrale osobnosti, myslim ze jiz logy pod kesemi jim davaji dost prostoru k valkam, nejake neanonym,ni bodovani uz to asi nezhorsi
Publikováno 05 January 2009 - 15:57
[quote]Ostravacek napsal/a:
Každý kačer má jiný vkus, očekává něco jiného než druhý a tím pádem je takové hodnocení velmi zcestné.[/quote]
Právě proto by se zprůměrovala všechna hodnocení - při 200 lidech by to už mohlo ukázat, jak si keška stojí.
Jediným užitečným hodnocením je to, jak se kdo vyjádří v logu.
Pokud je zklamaný a nelíbí se mu něco, ať to do logu napíše.
Pokud je nadšený, ať to napíše taky a hotovo![/quote]
Už si to představuju - jedu do Brna, kde je ehm. 800 keší. Na dva předcházející dny si vezmu ve škole volno, a začnu se čtením logů....
Vy to pořád ještě nevnímáte z praktického hlediska - toto hodnocení by mělo stanovit, kde se nachází špatné kešky, kde průměr a kde špička.
Koho baví chodit pořád po školách a kostelech, ať místo diskutování rovnou vyrazí - do půlnoci se dá stihnout ještě tak 20 kousků

No já nevím. Pokud jako pražák pojedu do Brna a budu chtít odlovit ty nejlepší, prostě podle profilů napíšu 3-4 zkušeným kačerům z Brna a okolí a pravidelně mi 2-3 odpoví krátkým mailem a doporučí to co se jim nejvíce líbilo, případně řeknou kam nechodit. Nemusím sedět dva dny na netu....
Publikováno 05 January 2009 - 23:11
Publikováno 06 January 2009 - 0:22

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 06 January 2009 - 2:22
DrakMrak napsal/a:
Hodnocení je statistika a vždycky bude ukazovat nějaký statistický odvarkterý se bude blížit k realitě více či méně. Nicméně je to určitě lepší než číst tuny listingů takže tomu držím palce ...
Já tedy nevím, ale většina autorů si evidentně dává s listingem docela dost práce, takže mi pak připadá vůči nim trochu nezdvořilé si to ani nepřečíst (pokud to tedy neobnáší několik velkoformátových stran, na to se přiznám, že nemám trpělivost ani já). Respektive to, jestli si to někdo přečte nebo ne, je jeho věc, stejně tak jako jestli se chce v místě kešky kochat jejím geniem loci

A když se mi do toho nechce, tak počítat s tím, že to sice bude rychlejší, ale třeba se dočkám nějakého nepříjemného překvapení.
Publikováno 06 January 2009 - 8:03
Důvod proč hodnocení jo:
jen lehký příklad: příjdu na keš kde v logu máš půl tuny díků za keš a zjistím, že to je šrot o který se autor nestará a log o tom mlčí (stalo se mi nejednou) tak dám palec dolů a naopak keš suprová a v logu samej dík a kloudného komentáře nět... no tak prostě zvednu palec za dobrou keš myslím, že bodování přes geoget budou dělat převážně lidi co je to bytostně zajímá....
P.S. pro dobrého kečera to bude oboje důležité bez logů to někdy nejde a bodování tomu pomůže ..... a nebo se neuchytí a bude šmitec kdo ví je to nová věc uvidíme co se zadaří

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů