Přejít na obsah


Fotka

hledám místo pro netematickou keš


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 matejcik

matejcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2009 - 20:36

Už jsem tu jednou řešil něco podobného - tentokrát ale konkrétněji.
Mám hotový kompletní scénář pro novou wherigovku, čeká jen na naprogramování a otestování, což je pro mě otázka max. pár dní. Bude to vpodstatě český Wherigo Tutorial s vysvětlením ovládání Playeru a předvedení hry, hratelný kdekoliv - ale jako úlitbu geocacherům coby převažujícím hráčům (a taky kvůli gc.com) bych cartridge rád (volitelně) svázal i s fyzickou schránkou.

Jenže jak naznačeno vedle, jsem houby kačer, a navíc strašný detailista, takže se mi nechce prostě frknout filmovku někam a čekat, že ji pět minut po uložení někdo šlohne.

Poprosil bych vás tedy o nějaké dobré rady, kudy do toho.
Hra není tématicky svázána s žádným konkrétním místem, ale:
1) mělo by to být v Praze, na dobře dostupném místě, tzn. v "širším centru" (zhruba vymezeno metrem Palmovka -> Holešovice -> Dejvická -> Anděl -> I.P.Pavlova -> Flora) a ne dále než řekněme 1,5km od nějaké stanice metra.
Myšlenka je, aby se hráči nemuseli za keškou hnát do horoucích pekel.
2) Nějaké místo, kde by keš nezabírala prostor pro nějakou potenciálně zajímavější tradicionálku vztahující se k tomu místu. Stačí nějaké parkoviště nebo bezvýznamná postranní ulička nebo tak něco.
3) ...ale aby v okolí byl prostor, kde by se dalo pohybovat v rozsahu cca 300m v nějakém "příjemnějším" prostředí - parčík, dětské hřiště, vilová čtvrť, něco takového. A aby to nebylo úplně blbé místo třeba u dálnice nebo tak. Mělo by to být vhodné i pro děti.
4) taky by bylo fajn, kdyby to bylo přístupné pro vozíčkáře... já vím, že už si děsně vymejšlím :e)) podmínkou to není, ale bylo by to fajn.
5) stačí mi mikro skrýš - jak jsem naznačil, hlavním účelem keše je fyzické ukotvení wherigo hry. (což ale samozřejmě neznamená, že by měla být odfláknutá) Pokud by se našlo větší místo, zlobit se nebudu - když bude prostor pro trade, bude to aspoň zajímavější pro děti.

jinými slovy, víte-li o něčem, kam "by se dala dát keška, akorát by nebyla ničím zajímavá", a jste ochotni mi takové místo prozradit... .e)

...no nejlíp asi ukázat na příkladě. Cestou z WIG eventu jsem to rozebíral s Fanda199 týmem, a přišli jsme na to, že by nebyl špatný ten park okolo Invalidovny. Tam je sice cache Invalidovna, ale 160m vzdálenosti by se jistě našlo, navíc bych to mohl dát tam na to přilehlé sídliště...
Ale zase. Dneska jsem to tam obcházel a jsem plný nejistoty. Jaké máte zkušenosti se schováváním keší na sídlišti? Např. do takových těch zástěn okolo popelnic? Do okrasných keříků? Pod lodžie? Někam na vhodné stromy? Jsou problémem lidi, kteří koukají z oken? A vůbec :e)

ono kdyby se někdo starší a zkušenější, kdo netouží po FTFku, vypravil se mnou a pomohl mi najít skrýš a kešku schovat, byl bych dotyčné/mu/ým vděčen. ale chci si to (aspoň formálně) založit a spravovat sám, "ať vím jaký to je" :e)
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#2 Vrbina

Vrbina

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2009 - 13:46

Co takhle Stromovka? Je tam sice dost tematických keší, ale whereigovka by tam podle mě byla super. Zejména v zadní části (blíž k Dejvicím) by asi problém s kolizí nebyl. Rozhodně je to dle mého lepší místo než nějaké parkoviště. Úkryt by se určitě našel a ani by to nemusela být mikro. Místní asfaltové cestičky by byly sjízné snad i pro ty vozíčkáře. Ať už ji dáš kamkoli, moc ti fandím, openwig je super, díky za něj, a český tutorial by byl moc fajn.
  • 0

#3 Sylvia999

Sylvia999

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2009 - 15:28

Co takhle Štěrboholy. Okolo nikde nic a tady Loc: 50°4'16.473"N, 14°34'15.181"E je docela dost velká louže. Dopravně : Metro A Depo Hostivař a pak autobus 163.
  • 0
Sylvia999




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama