hledání cache
Publikováno 30 October 2005 - 20:48
Publikováno 30 October 2005 - 21:28
Ahj jsme uplny novaček, chtel bych se zeptat na zadavani udaju do GPS (mam ji v PDA) pomoci smartmaps či GPS tuner, pokud zadám souřadnice např ve tvaru XXst XX´ XX" tak mi to najde přibližně to místo, pokud nastavím cíl jako XXst XX´XXX" tak to najede uplně někam jinam. znamena to tedy, že ma li cache souřadnice v druhem tvaru, musím zadat první tvar a pak už hledat jen orientačně? oba programy GPS tuner i smartmaps mi dělají tenhle problém. díky za odpoved
Mám stejný problé, řeším ty setiny minut desetinou čárkou, ale správně to prý je nutné přepočítat ze stovek na šedesátky ( systém). Možná na to jdu ulpně blbě, kdo se vyzná líp ?
Publikováno 30 October 2005 - 21:35
Nějak nechápu dotaz.Ahj jsme uplny novaček, chtel bych se zeptat na zadavani udaju do GPS (mam ji v PDA) pomoci smartmaps či GPS tuner, pokud zadám souřadnice např ve tvaru XXst XX´ XX" tak mi to najde přibližně to místo, pokud nastavím cíl jako XXst XX´XXX" tak to najede uplně někam jinam. znamena to tedy, že ma li cache souřadnice v druhem tvaru, musím zadat první tvar a pak už hledat jen orientačně? oba programy GPS tuner i smartmaps mi dělají tenhle problém. díky za odpoved
Souřadnice musíš zadat v té soustavě zobrazeni, kterou používá program. Pokud to není ta, ktará je uvedená u cache, tak si je musíš přepočítat a nebo přenastavit program, pokud to jde.
Publikováno 30 October 2005 - 22:08
Jsem nechápavý, jak se to přepočítává ? Dík za odpovědˇNějak nechápu dotaz.
Souřadnice musíš zadat v té soustavě zobrazeni, kterou používá program. Pokud to není ta, ktará je uvedená u cache, tak si je musíš přepočítat a nebo přenastavit program, pokud to jde.
Publikováno 30 October 2005 - 22:16
zkrátka např u GPS tuenru, pokud posl čislice zadam jen 2 je to ok, pokud 3 tak to hodi nesmysl, mate tedy nekdo zkusenost s GPS tunerem jak tam zadavat souradnice? ci jak prepocitat ty co maji na konci "3 desetina mista" ?Jsem nechápavý, jak se to přepočítává ? Dík za odpovědˇ
Publikováno 30 October 2005 - 23:02
Michal
Publikováno 30 October 2005 - 23:58
zkrátka např u GPS tuenru, pokud posl čislice zadam jen 2 je to ok, pokud 3 tak to hodi nesmysl, mate tedy nekdo zkusenost s GPS tunerem jak tam zadavat souradnice? ci jak prepocitat ty co maji na konci "3 desetina mista" ?
Format souradnic se u GPS tuneru prepina v menu GPS -> Setup -> Format .... format standardne pouzivany format geocachingu "stupne minuty,setiny minut" je prostredni volba ... jinak doporucuji spis program GPS Dash, je rychlejsi a umi toho vic a vetsinou lip. GPS Tuner je zatim neprekonan v prumerovani polohy pri ukladani novych waypointu ... aspon ja nic lepsiho nenasel ... Vice viz jine forum (jaky soft na pda nebo tak neco).
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů