začínám s geocachingem
Publikováno 31 October 2005 - 21:21
Publikováno 31 October 2005 - 22:58
Publikováno 01 November 2005 - 1:04
Víš, přesný návod jak hledat kešku asi není. Každý z nás má svůj osvědčený způsob, který se může způsobu hledání některého z kolegů podobat, anebo stejně tak i lišit.Chěl bych se tedy zeptat, jak blízko mě dokaže GPSka dovézt. Chtěl bych se tedy zeptat, jaky postup preferujete při hledani cache,jak rychle se pohybujete, čekáte na miste aby se zpřesila poloha apod?
Myslím že velice stručně a výstižně to již popsal Klipík. Btw již několikráte jsem dohledal kešku i se dvěmi družicemi na displeji. Podle mně si musíš být jistý zda GPSr, kterou používáš, pracuje na 100% a měří tak jak má. Totiž opravdu jen zřídka tě GPSr navede ke kešce s přesností 1-2m. To už je luxus!- Ne že by to GPSr neuměla, ale kešky nejsou jen na místech kde máš dobrý výhled na oblohu. Třeba takový zmoklý listnatý les umí přístroji pěkně zavařit. A v takovém případě musíš spoléhat na svou intuici a hledat třeba tam, kde by jsi ji ukryl ty sám.
Publikováno 01 November 2005 - 1:58
Publikováno 02 November 2005 - 10:28
Publikováno 01 November 2005 - 0:28
ale nezapomeň, že ty máš odchylku 5m, ten kdo cache zakládal měl taky odchylku 5m - to už je dohromady 10m v průměru, tj cca 80m2 k prohledání.8-9 druzic je dost dobrej signal ktery te dovede priblizne s presnosti na 5 metru.
Všechno je otázkou praxe. Po několika keškách už budeš vědět, kam se podívat. Jen bych ještě doporučil podívat se na velikost cache. Pokud je regular, tak je většinou zbytečné hledat ji ve spárách ve zdi (jako já v Plech Hamr)
Publikováno 02 November 2005 - 9:32
Ja mam na svem konte zatim 20 cache a HINT si dekryptuji rovnou. Bez neho bych to u vetsiny cache vubec nenalezl. Na druhou stranu uz jsem mel i cache, kde jsem sel uplne bez GPS doslova najisto. JInak muj postup je takovy, ze kdyz jsem na souradnicich, tak se poradne podivam a kdyz nic nevidim, tak zacnu chodit v trojuhelnicich a vzdycky kdyz se sipka zalomi, tak zmenim smer a takto se postupne priblizim.S geocachingem jsem začal poměrně nedávno, takže si to ještě pamatuju. Nevěděl jsem přesně, co mám na daných souřadnicích očekávat, tak jsem si pro jistotu u pár prvních kešek přečetl nápovědu, kde přesně úkryt leží. A velmi mi to pomohlo. Sice jsem přišel o radost z nalezení úkrytu (i když i tak byla veliká - byly to mé první nalezené kešky), ale na druhou stranu celkem bezbolestné nalezení úkrytu zapříčinilo, že jsem hře propadl. Vím jaké to je, když se ze začátku nedaří, dokáže to odradit. Nevzdávej to, uvidíš, že geocaching je bezvadně strávený čas. // Vyzkoušel jsi gpsku na nějakých známých souřadnicích (případně porovnal s jinou), jestli není vadná?
Publikováno 01 November 2005 - 9:22
To "vetsinou zbytecne" bych zduraznil :-)Pokud je regular, tak je většinou zbytečné hledat ji ve spárách ve zdi (jako já v Plech Hamr)
Takhle jsem se "spalil" na Skalka cache, kde podle propozic melo jit o regular a tak jsem hodnou chvili vubec neprohlizel misto, kam by se klasicky pullitrovy a vetsi kontejner nevesel ani nahodou, Takze doporucuji, pokud nemam prelouskane logy predchozich hledacu, se na velikost cache prilis spolehat a radeji pak hledat i v tech sparach a skvirach. U Skalky se mi to oplatilo.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů