Hlasujte o nové logo tohoto serveru
Publikováno 07 May 2009 - 7:10
Publikováno 07 May 2009 - 7:21
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 07 May 2009 - 7:41
Publikováno 07 May 2009 - 8:07
Publikováno 07 May 2009 - 8:24

Publikováno 07 May 2009 - 9:43
Moje řeč... Jenže je to těžký, jelikož admin a ostatní guru používají právě default a tudíž je to OK, takže ber jak je a nemrmlej... nebo si to zakaž v AddBlock (což jsem udělal já). Pomalu začínám chápat, proč vznikají ta regionální fóra a stránkyabakus napsal/a:
OD začátku používám schéma Valencia (modré), protože to defaultní mi připadalo ponuré, neveselé. To logo v tomto schématu není jak pěst na oko, ale jak celej slon na oko, proto jse hlasoval, že se mi nelíbí.
Možná by to opravdu chtělo zjistit, která schémata se používají, vybrat z nich třeba tři a pro ty logo optimalizovat. A ostatní smazat.

Publikováno 07 May 2009 - 9:45
Nevšiml jsem si ale toho, že by to listí bylo součástí loga... Když ho oddělíte, bude ten obdélník menší a bude méně vadit... a když ho uděláte průhledný, bude tak nějak možná vypadat i v jiných schématech. Add to listí... to je problém vyrobit pro jiné schéma to samé listí v jiném barevném podání?pepa.z.pocernic napsal/a:
Logo je včetně nápisu.
dost dobře si nedovedu představit světlé listí s bílými konturami na tmavém pozadí. To bude pěst na oko, jen to nebude obdelník, ale patvar.
Publikováno 07 May 2009 - 10:12
pepa.z.pocernic napsal/a:
pár poznámek
- zarovnání a barevnost dva různé problémy a schémat se týká asi jen barevnost, tak to nesměšujte
- zkusil si konstruktivní kritik projít všechna schémata, aby si představil, jak bude tmavá ještěrka se žlutou vlaječkou a průhledným pozadím vypadat na tmavém pozadí?
- existuje nějaký racionální důvod, proč nesmazat nějaké barevné schéma?
- Pokud má někdo zájem, může své oblíbené schéma upravit, aby v něm logo vypadalo lépe. K dostání v instalaci php-fusion nebo na netu. Teda pokud chcete být konstruktivní.
- měli jste dva měsíce na návrhy a měsíc na hodnocení. Na to, kolik je tu uživatelů a lidí, kteří vědí jak má a nemá logo a grafika na webu vypadat, se těch návrhů teda moc nesešlo. Že se ve fázi návrhů konstruktivní připomínky k tomu, jak má nové logo vypadat, omezili jen na výkřiky "chceme ještěrku"? Je to jako s kalendářem, jakmile je snaha do něčeho zapojit geoveřejnost místo direktivního rozhodnutí shora, tak to k ničemu nevede, většina na to dlabe, aby se po té, co je hotovo, vyrojilo mraky konstruktivních kritiků.
- Pokud bereš v úvahu schůdné zasazení loga ve stávajícím barevném provedení do různých schémat , tak je naopak na pořadu dne spíš zarovnání. Je ale jasné, že spoustě lidí by se třeba zas nelíbilo vycentrování a že při hlasování bylo logo vlevo. Co ale mimochodem při hlasování jasné nebylo, je bílé pozadí jako implicitní součást loga.
- V tmavých samozřejmě blbě, ale otázka je, jestli hůř něž s bílým obdélníčkem. Ve světlých, ale ne bílých, by to naopak mohlo být lepší. Rozhodně je to konstruktivnější řešení, než smazat všechna schémata kromě defaultního bílého, což je vlastně asi tak všechno, co jsem chtěl říct.
- Důvod, že to schéma lidi používají a třeba chtějí používat nadále, i za cenu nesedícího nebo zablokovaného loga, není dostatečně racionální?
- Ano, tohle je konstruktivní řešení a odpověď na rejpání, kterou beru!
- Viz první bod a zbytek no comment.
Publikováno 07 May 2009 - 10:19
Viz. Příspěvek od Pepy z 05.05.2009 18:27 "php-fusion neumožňuje změnu loga podle schématu."sobikovi napsal/a:
to je problém vyrobit pro jiné schéma to samé listí v jiném barevném podání?
Takže to problém asi je a celkem oprávněně.
Publikováno 07 May 2009 - 10:38
myslíš, že kdyby na webu nikdy nebyla možnost změnit barvu, že by to někoho trápilo? Ale jakmile se ta možnost jednou objevila, tak se okamžitě považuje za samozřejmost a najednou to bez toho nejde.alkes napsal/a:
- Důvod, že to schéma lidi používají a třeba chtějí používat nadále, i za cenu nesedícího nebo zablokovaného loga, není dostatečně racionální?
Jsem zvědavý, jestli na to někdo taky konstruktivně zareaguje.alkes napsal/a:
- Ano, tohle je konstruktivní řešení a odpověď na rejpání, kterou beru!
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 07 May 2009 - 10:40
Publikováno 07 May 2009 - 10:44
Než začnete mít podobné návrhy, zkuste si projít jednotlivé skiny co tu jsou. Děkuji.Psenda napsal/a:
Ale nemel by byt problem vyrobit logo s transparentnim pozadim. Soudim ze to je ta cesta, ktera vede k usazeni loga do ruznych skinu fora. Tedy pokud pozadi fora nebude sede...
Publikováno 07 May 2009 - 11:01
Nemám v úmyslu se s tebou hádat a nemyslím si nic z toho, co naznačuješ. Jenom, že když už ta schémata jednou jsou, tak jejich zrušení zamrzí a hlavně mi přijde zbytečné.pepa.z.pocernic napsal/a:
myslíš, že kdyby na webu nikdy nebyla možnost změnit barvu, že by to někoho trápilo? Ale jakmile se ta možnost jednou objevila, tak se okamžitě považuje za samozřejmost a najednou to bez toho nejde.
Publikováno 07 May 2009 - 11:42
tu valencii jsem upravil, aby v hlavičce nebyla modrá.sobikovi napsal/a:
Nelíbí se i tohle...
Publikováno 07 May 2009 - 11:44
Publikováno 07 May 2009 - 11:52
Díky za vstřícnost. Už se vrátilo logo na své místo a vypadá to výrazně lépe.pepa.z.pocernic napsal/a:
Nelíbí se i tohle...
Publikováno 07 May 2009 - 14:45
Zkoušel jsem se podívat, jak by šlo udělat něco podobného u Aztecu, kde sice není kontrast až tak strašný, ale hozená rukavice je holt hozená rukavice.pepa.z.pocernic napsal/a:
Nelíbí se i tohle...

Na Styles.css tohle téma zrovna moc nereaguje, takže asi zbývá jen upravit přímo php kód. Asi to nebude nic složitého, ale bez zkušeností jsem se v tom docela zamotal.

Navíc nevím, jestli zdroják, který jsem si stáhnul je úplně stejný, jako tady a taky nemám jak zkoušet změny.
Myslím, že by mohlo pomoct v několika řádcích nahradit hodnoty #EFEFEF za #FFFFFF.
Pokud to není úplná blbost a pošleš mi zdejší soubor theme.php schématu Aztec, tak ho můžu zkusit upravit a poslat zpět.
edit: Výsledek by měl vypadat takhle:
Publikováno 09 May 2009 - 10:27

Publikováno 13 May 2009 - 8:16
choze napsal/a:
Zde nalezenete logo ke stažení pro kešky a logbooky. Prosím přečtěte si pravidla jeho použití.
Takže když si budu chtít udělat třeba 5 triček s logem, tak musím žádat o povolení ???
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů