Diskuse: nove pravidla - guidelines od 4.4.2009
Publikováno 03 duben 2009 - 22:55
Publikováno 03 duben 2009 - 23:07
Publikováno 03 duben 2009 - 23:14
Já vím, rýpu - ale vypuštění citovaných ustanovení by šlo vyložit i tak, že u tradicionálky může být vyžadována jakákoliv podmínka, kterou si owner stanoví (podle zásady "co není zakázáno..." - už nebude nikde stanoveno, že tradicionálka nesmí mít podmínku)
P.S.: Tím se nechci stavět do opozice a zadělávat na flame, jen se ptám - prosté vypuštění zmíněných bodů by umožňovalo obě interpretace.
Publikováno 03 duben 2009 - 23:23
Publikováno 03 duben 2009 - 23:25
Publikováno 03 duben 2009 - 23:57
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 04 duben 2009 - 2:04
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 04 duben 2009 - 6:06
Publikováno 04 duben 2009 - 6:09
Arogant napsal/a:
Přiznávám se, že jsem to četl dvakrát, některé pasáže vícekrát, a že jsem totální navrdlo natvrdlý, co nemá rádo podobný učený řeči. Jen pro shrnutí:
Touto úpravou může být tradiční keš s podmínkou?
Tak já jsem to taky četl několikrát, tu pasáž zde uvedenou, i anglicky, i česky, a nějak jsem nepopral, kde Igi (Geolens) došel k závěru co píše ? Kdyť to v tom novém textu pravidel to co tvrdí vůbec není napsáno ?! To bude nějaký opožděný apríl, ne ?
Já z toho pochopil, že se akorát utvrdilo pravidlo co platilo již doposud, tedy že tradiční keš = žádné podmínky, pokud jsou jakékoliv podmínky pro zalogování, tak keška může být označena jedině jako mystery.
No faktem je, že na Slovensku toto patrně zažité nebylo, co mohu z vlastní zkušenosti soudit...
Edit 8.4.2008: Tak se omlouvam, ale nevšiml jsem si, že Igi píše co už v pravidlech _není_, předpokládal jsem, že především napíše, co je tam teď - což jsem se bezprostředně v jeho příspěvku nedočetl.
Publikováno 04 duben 2009 - 6:23
Tematicky ukol ma byt jednoduchy a je na nalezcich, jestli ho budou plnit nebo ne. Earthcache a dozivajici virtualky+webcam timto nejsou dotceny.
Koukam, ze special logging requirements prezivaji v "challenge caches", ktere jsou nadale vedene jako mysterky, ale podminka musi souviset s geocachingem / waymarkingem / wherigo, a autor cache s takovou podminkou musi prokazat reviewerovi, ze je splnitelna (ze on sam nebo podstatna cast geocacheru ji splnila - jako priklad s prekladem realii ""cache nalezena v kazdem okrese kraje"). Takze treba GC117VQ je podle toho ok.
Publikováno 04 duben 2009 - 6:40
Publikováno 04 duben 2009 - 6:52
Publikováno 04 duben 2009 - 7:43
Publikováno 04 duben 2009 - 7:43
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 04 duben 2009 - 7:57
Publikováno 04 duben 2009 - 8:33
Paullow napsal/a:
Jestli jsem to dobře pochopil, takže ode dneška můžu třeba Robertovu měsíční keš GCKYF0 odlovit kdykoliv (i ve dne) nebo Eden cache GCZ2DP a nemusím splnit podmínku fotky a autor s tim nic nenadělá?
no v tomto případě /Eden/ by to bylo smutný - holt by to chtělo zrušit jen přiblblý a zbytečný podmínky, jenže to prostě nejde.
Jediná možnost je, že ten kdo tam nepůjde v zimě a nedodá foto bude vyhlášen za poseru a na eventu bude platit za všechny
Publikováno 04 duben 2009 - 9:11
Publikováno 04 duben 2009 - 9:12
JarMar napsal/a:
Tuto změnu vítám a myslím že je to logické. GC je o hledání a ne plnění nějakých úkolů které s GC nesouvisí. Chtěl bych se ale zeptat jak je to v případě série keší, kde podmínku pro uznání nálezu bonusovky je nalezení všech ostatních keší ze série? Co když bonusovku odlovím dřív? Je to důvod ke smazání logu nebo ne?
Když ji najde, může ji zalogovat. A ty mu nemůžeš log smazat, protože ji našel BF. Není to fair-play, samozřejmě.
Ale myslím si, že je to na svědomí každého hráče.
Publikováno 04 duben 2009 - 9:14
Leroj napsal/a:
Paullow napsal/a:
Jestli jsem to dobře pochopil, takže ode dneška můžu třeba Robertovu měsíční keš GCKYF0 odlovit kdykoliv (i ve dne) nebo Eden cache GCZ2DP a nemusím splnit podmínku fotky a autor s tim nic nenadělá?
no v tomto případě /Eden/ by to bylo smutný - holt by to chtělo zrušit jen přiblblý a zbytečný podmínky, jenže to prostě nejde.
Jediná možnost je, že ten kdo tam nepůjde v zimě a nedodá foto bude vyhlášen za poseru a na eventu bude platit za všechny
Také se domnívám, že fotopodmínky u keší nejsou vůbec na škodu a naopak přinášení vítané pobavení.
Geocaching zrušením této podmínky sklouzává k prostému honění nálezů bez další přidané hodnoty :-(
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů