Přejít na obsah

Fotka

Žijící archivované kešky

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
530 odpovědí na toto téma

#261 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 11:49

Jedna z nejznámějších Krkonošských kešek jenže se stávala cílem výletů většiny kačerů, GCZ1C9, je již definitivně pryč. A kdyby ji náhodou někdo neodnesl, tak by ji stejně někdo odnesl.
  • 0

#262 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:03

Tiskar94 napsal/a:
Jedna z nejznámějších Krkonošských kešek jenže se stávala cílem výletů většiny kačerů, GCZ1C9, je již definitivně pryč. A kdyby ji náhodou někdo neodnesl, tak by ji stejně někdo odnesl.
Asi se začnu taky domlouvat s někým známým a začnu odnášet kešky, kolem kterých půjdu :|.

A započne klasická debata - má keška porušovat zákony (I zona narodního parku) a jako uz archivovaný odpad ji znecistovat? A to bylo jeste vse posveceno reviewerem... Nebo nám je to jedno, bo jde o bodík? :D Tiskari, ten tvuj originální výlev (sprostý), ted uz upravený asi ríká vse... Klid...
  • 0
Užívej života...

#263 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:17

puczmeloun napsal/a:
A započne klasická debata - má keška porušovat zákony (I zona narodního parku) a jako uz archivovaný odpad ji znecistovat? A to bylo jeste vse posveceno reviewerem... Nebo nám je to jedno, bo jde o bodík? :D Tiskari, ten tvuj originální výlev (sprostý), ted uz upravený asi ríká vse... Klid...

Nejde o bodík, jde o něco jiného, ale to žádný legalista nikdy nepochopí! Jsem zvědav, co si tihle právní puristé počnou, až EU zakáže tabák, auta, rum, ohníčky, buřtíky - a nebo geocaching… A neříkejte, že to nelze. Já bych taky nevěřil, že budu shánět pod rukou mléčné žárovky a ukazovat dětem jako vzácnost rtuťový teploměr. A cukrovary? Spleen, ketrý na mne padá z těhle názorů a snaha ochránit poslední mrtvé keše v místech, kde podle Hujerů nemají co dělat, mě asi dovede k tomu, že utajím své bookmarky s archiváliemi. A budeme si je sdělovat jen šeptem a psát o nich v samizdatu. Že já - blbec - zahodil svůj starý psací stroj a průklepáky!
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#264 Destr

Destr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:27

Trhac +1
  • 0

10 SIN

20 GOTO HELL

#265 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:29

Trhac +1
  • 0

#266 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:33

Trhac napsal/a:
.... snaha ochránit poslední mrtvé keše v místech, kde podle Hujerů nemají co dělat, mě asi dovede k tomu, že utajím své bookmarky s archiváliemi.

Jo, nektery tyhlety "Hujery" bych taky strilel .... :(
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#267 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:33

Trhac napsal/a:
Jsem zvědav, co si tihle právní puristé počnou, až EU zakáže tabák, auta, rum, ohníčky, buřtíky - a nebo geocaching… A neříkejte, že to nelze.

Přijde na to, jestli budou puristé ten zákaz považovat za správný.

Já se třeba přiznám, že zákon 114/1992 Sb. za správný považuji, takže mi keše pohozené mimoděk mimo cesty v NPR a I. zóně NP vadí. Nikdo ownerovi nebrání, aby oslovil příslušnou správu, a zkusil získat souhlas k umístění schránky.

A jestli by se objevily snahy o zákaz geocachingu, bylo by to právě v důsledku hujerského nerespektu k té hrstce omezení, která u nás platí.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#268 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:39

Už se do toho nechci zaplétat, ale jde o celkem základní věc v životě člověka. Zda se zcela přizpůsobí lidským zákonům a nařízením, paragrafům, které vytvořila parta s jakous takous demokratickou legitimitou (parlament) nebo zcela bez ní (Evropská komise) - nebo zda bude ctít zákony vyšší a daleko starší. Tys nikdy nešel bez cest nějakou tou první zónou? Nikdy jsi netábořil ve vojenském újezdu? Neplížil se pohraničním pásmem? Nebrodil Křemelnou? To je mi líto, ale pak těžko najdeme společnou vlnu.
  • 0

RACCOON TEAM

#269 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 12:47

Trhac napsal/a:

Kromě té Křemelné a pohraničního pásma (tam už to jde bez plížení) mě litovat nemusíš. Ale nikdy jsem nezval prostřednictvím internetu cizí lidi, za které nemůžu dár ruku do ohně, do nitra NPR. Přijde mi to stejně za čarou, jako kdybych dal cache (byť rovnou archivní) třeba ke" Zlatému dnu".
  • 0

Vložený obrázek

#270 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:00

PaWcz napsal/a:
[jako kdybych dal cache (byť rovnou archivní) třeba ke" Zlatému dnu".

Ano, to je jasné. A přitom právě tomu žádný zákon nebrání. Vím, jak je to nemilé, míval jsem keš za komínem srubu, který jsme si tak nějak srdcem, ale i rukama přivlastnili, a vím, že to tak nemá být.
  • 0

RACCOON TEAM

#271 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:00

PaWcz napsal/a:
...do nitra NPR.

Ta keš v Krkonoších byla 12m od značené cesty.
(tam, kam chodí turisté srát - podle čehož dopadla)
  • 0

#272 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:05

Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal… :D
  • 0

RACCOON TEAM

#273 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:13

Tiskar94 napsal/a:
Asi se začnu taky domlouvat s někým známým a začnu odnášet kešky, kolem kterých půjdu :|.

Co takhle nejdriv trochu premejslet a pak psat? :P

Te kese je skoda, pred rokem byla v super stavu...
  • 0

#274 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:25

zmijovkar napsal/a:
Ta keš v Krkonoších byla 12m od značené cesty.
(tam, kam chodí turisté srát - podle čehož dopadla)

12 metrů je docela dost, ne? Já vím o jedné, která je v NPR jen 5 metrů od cesty, ale za ohradou. V pořádku mi tedy rozhodně nepřijde.
A že je bordel někde, kde být nemá, neznamená, že nad tím mám mávnout rukou, ať si tam každý dělá, co chce. Než jít tam s pikslou, bylo by lepší tam dojít s igelitovým pytlem a posbírat PETky a jiné harampádí.

2 Thrac
Ok, oba se řídíme tím, co vnitřne cítíme jako správné. Rozdíl je jen v tom, že moje vnitřní cítění v tomto případě není v konfliktu s některými ustanoveními zákona o ochraně přírody a krajiny. Prostě pro mě ta prokletá chráněná území jsou čímsi trochu posvátným.
  • 0

Vložený obrázek

#275 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 13:27

Trhac napsal/a:
...až EU zakáže tabák, auta, rum, ohníčky, buřtíky...

Přijeli k nám na pár dní neohlášeně známí z Holandska, manželé s 15iletým synem a jeho stejně starým kamarádem. Narychlo jsme vymysleli k večeři buřty na ohni. Známá na to nadšeně, ať pošlu kluky ten oheň připravit, že to rádi udělají, že chodí oba do skauta. Ukázal jsem jim na zahradě ohniště a dřevo a dal nějaký noviny. Za chvíli se vrátili, ptám se: "hotovo?". Prej jo.. Jdu tam, na nic máknuto. Oni rozpačití. Vysvětlil jsem jim, co a jak. Za chvíli zas přišli a že připraveno. No.. v ohništi pět těch největších polen pěkně vedle sebe a na nich zmačkaný papíry. Když jsem sděloval své dojmy té známé, řekla "oni nikdy oheň nedělali". Nechápal jsem - 15iletí skauti?! Prý se v Holandsku nikde oheň dělat nesmí, ani na vlastní zahradě (to by hned prý sousedi volali policii). Prý kvůli riziku požáru (jen jsem něco utrousil, že mají spoustu území pod úrovní moře, že by se hasilo snadno...).
Dějství druhé: na další den jsem vymyslel výlet na skály, věděl jsem, že ten známý se synem nějak občas lezou (oni se nazývali horolezci, ale raději nekomentuju). Večer jsem jim to řekl, opět nadšení, ale taky obava: "to se to stihne nahlásit na policii?" Nechtěli věřit, že u nás se to hlásit nemusí. Prý jezdí někam do Belgie a tam jo. Později jsem si to ověřoval, jsou tam nějaký skály, kde se to fakt hlásí (oni mi tvrdili, že se to hlásí i v Německu, kam také jezdí, ale to jsem jim raději nevěřil). Po této příhodě jsem už utrousil něco o diktatuře, ve které bych žít nechtěl, a asi se jich to možná i maličko dotklo..

Tak do tohohle směřujeme...

(vono by se dalo navázat mnoha tématy, třeba jak správně musí mít už od léta 2006 každá babka, co má kozu na mlíko pro prase, tu kozu hlášenou a přidělené "číslo stáje" - naštěstí o tom snad žádná ta babka ani neví, natož, aby to měla - cvičně jsem to řekl sousedce, které se to týká, asi mi to ani nevěřila, vůbec ji to nezaujalo...)
  • 0

#276 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 14:06

PaWcz napsal/a:
12 metrů je docela dost, ne?

Psal jsi, že někdo někoho tahá "do nitra NPR" a na to jsem reagoval (protože mi to přišlo až demagogické). Snad netřeba více rozebírat 12m versus "nitro". A jestli je to "dost", to je relativní. V daném místě je ta turistická cesta široká 3m, což mě přijde dost, ale těm davům to může někdy přijít málo...

Těžko by někdo dokázal, že odskočením si 12m z hojně frekventované cesty ke keši dochází k nějaké skutečné újmě na přírodě...
Pokud někdo zřídí turistickou cestu skrz rezervaci nebo park, tak jestli není totálně hloupý, musí mu být jasné, že na obě strany od této cesty minimálně 20-30m si budou turisté naprosto běžně odskakovat za zcela jiným účelem, než je kešování (zvláště, když je tam tak příhodně kleč). A ten jejich "uptrade" rozhodně zanechává nějaké stopy a nějak přírodu zatěžuje na rozdíl od existence krabičky z inertního materiálu. Předpokládám, že každému, kdo takovou cestu zřídí nebo trpí její existenci, je jasné, že pohyb lidí se neomezí čistě jen na cestu (to by tam musel mít kordon policajtů).

Samozřejmě, že ta krabka byla v rozporu s pravidly, to dokážu rozlišit. Ale její existence a provoz byly naprostou malicherností ve srovnání s tím, kolik lidí tam z těch tisíců ročně procházejících zatěžuje přírodu úplně jinak. Osobně bych se úplně styděl na takovém "václaváku" poukazovat na tuhle krabičku a tvrdit, že tam něčemu škodí.

Je to stejný, jak s tou krabkou u Macochy: turistický průmysl ke zblití vůkol, tuny asfaltu a byznysu, ale místo uložení závadné, přestože se tam mimo cesty prohání mraky parchantů, co se nudí jít spořádaně s rodiči či učiteli po chodníku.

Chápu, že pokud na podobnou krabku někdo upozorní reviewera, tak ten to musí řešit. Ale s trochou rozumu (především v hlavách potenciálních bonzáků) by mohla existovat nějaká přijatelná šedá zóna, která je sice formálně za hranicí čehosi, ale fakticky ničemu neškodí. Nevěřím, že je někdo takový Dušín, aby opravdu úplně ve všem konal čistě podle všech pravidel, co existují. Žij a nech žít...
  • 0

#277 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 14:37

Trhac + zmijovkar +1 Take jsem byl u toho, kdyz fialovi mysaci 26.6.10 provedli obnovu kesky Pramen Labe. Snad se najde nekdo dalsi, nebo na to budu myslet a rad udelam radost dalsi hrstce kaceru, kteri o archivovanych zijicich vedi. Nechapu, jak je mozne, ze v I. zóně NP stoji chaty, k nim jezdi auta a vede tam hlucna, hnusna lanovka, ktera se bohuzel bude obnovovat a na nasem nejvyssim vrcholu misto krasne rotundy mame UFO a akvarium. To je OK ? A udelat 12 kroku z cesty v miste, kde neroste nic vzacneho a vznikne jedna mala stezicka v trave, je hrube poskozeni prirody? Kdyz je to vsude podel znacene cesty proslapane, jak si lide potrebuji odskoci? Pokud nekdo chce zit 100% v souladu s nejakym papirem, ktery napsala omezena skupinka lidi {sama se tim neridi a jejich moralni kvality jsou...} jako je zakon ci Bible, je to jeho pravo, ale ja se hlasim k lidem co maji mozek a ne k robotum. Take chci chranit prirodu a plne chapu, ze jsme premnozeny druh a pokud kazdy vyrazi do prirody kudy chce, bude vse poslapano, zniceno a plne odpadku. Proto, se chodi po cestach. Ale jestli ta cesta je siroka 2m nebo jako v tomto pripade prakticky 20m, je nepodstatne.
  • 0
VSA

#278 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 14:53

vsa: Pod to se podepisuju - melo by se to proste brat s rozumem a ne uplne doslova. Kdyby to bylo v I. zone kilometr od nejblizsi cesty, tak nereknu ani slovo ale takhle ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#279 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:03

Mám dojem, že se tu nezmiňuje jedna věc. Ano, keš Pramen Labe byla odstraněna s mým souhlasem, ale nikoliv proto, že byla "pár metrů" od cesty, to by mě až tak nevadilo, co mi však vadí, že vznikají kešky na místech, kde právě žijí tyto archivované kousky, o kterých ani nemusím vědět a systém mi kolize s nimi nehlásí.
  • 0
Děkuji zodpovědným kačerům, kteří předtím, než odeslali listing ke schválení, si přečetli doporučení reviewerů, případně si provedli kontrolu podle návodu v mém profilu.

#280 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:26

Archiválie defakto neexistuje na mapě a i tak se u nich řeší kolize?
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama