Přejít na obsah

Fotka

Žijící archivované kešky

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
530 odpovědí na toto téma

#281 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:33

Aqualung Reviewer napsal/a:
Mám dojem, že se tu nezmiňuje jedna věc. Ano, keš Pramen Labe byla odstraněna s mým souhlasem, ale nikoliv proto, že byla "pár metrů" od cesty, to by mě až tak nevadilo, co mi však vadí, že vznikají kešky na místech, kde právě žijí tyto archivované kousky, o kterých ani nemusím vědět a systém mi kolize s nimi nehlásí.

Trhač se o svůj seznam stará a příspívají mu do něj kačeři z celé republiky, takže bez obav. Pokud budeš jeho seznam sledovat, tak budeš vědět o všech archivovaných odlovitelných keškách. Hlídat kolize s archivovanými odlovitelnými keškami je však, nezlob se, hloupost. V tom případě pak také nezapomeň, že ještě existuje Opencaching, Envikešky a další podobné hry na principu Geocachingu, které jsou v mnohých případech vzdáleny od těch našich pouhých 10 metrů.
Nebo například kousek za hranicemi jsem se setkal s několika keškami založenými na gc.com, které jsou již archivované, ale žijí například právě v tom Opencachingu. Tam by asi už vůbec nebyli rádi, kdyby jim lidi z gc.com začali krást pro ně aktivní krabičky ;).
Takže bychom ocenili, kdybys nám nechal archiválie na pokoji. Pro tebe to podle mě končí archivací a tvůj souhlas k něčemu, co již papírově keší není je asi stejně platný, jako kdybys mi dovolil přepadnout poštu, jejíž jsi byl před lety majitel. Díky.
  • 0

#282 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:45

PaWcz napsal/a:
Ok, oba se řídíme tím, co vnitřne cítíme jako správné. Rozdíl je jen v tom, že moje vnitřní cítění v tomto případě není v konfliktu s některými ustanoveními zákona o ochraně přírody a krajiny. Prostě pro mě ta prokletá chráněná území jsou čímsi trochu posvátným.

Stav současné české ochrany přírody je na přesdržku. A to říkám jako dávný člen ČSOP a iniciátor petice proti přečerpávačce u Křivoklátu, kterou jsme nesli ještě Štrougalovi. Pokud jezdím na vandry a tam se chovám tak, jak se tam chovám, jsem v rozporu s mnoha zákony a to již od 16 let! Nehodlám to měnit.
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#283 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:46

Tiskar94 napsal/a:
Trhač se o svůj seznam stará a příspívají mu do něj kačeři z celé republiky, takže bez obav. Pokud budeš jeho seznam sledovat, tak budeš vědět o všech archivovaných odlovitelných keškách. Hlídat kolize s archivovanými odlovitelnými keškami je však, nezlob se, hloupost. V tom případě pak také nezapomeň, že ještě existuje Opencaching, Envikešky a další podobné hry na principu Geocachingu, které jsou v mnohých případech vzdáleny od těch našich pouhých 10 metrů.
Nebo například kousek za hranicemi jsem se setkal s několika keškami založenými na gc.com, které jsou již archivované, ale žijí například právě v tom Opencachingu. Tam by asi už vůbec nebyli rádi, kdyby jim lidi z gc.com začali krást pro ně aktivní krabičky ;).
Takže bychom ocenili, kdybys nám nechal archiválie na pokoji. Pro tebe to podle mě končí archivací a tvůj souhlas k něčemu, co již papírově keší není je asi stejně platný, jako kdybys mi dovolil přepadnout poštu, jejíž jsi byl před lety majitel. Díky.

S těmi kešemi Opencachingu je to dost důležitá poznámka. Případný záměr odstranit keš by se měl prověřit i v jiných systémech. Na druhou stranu by registrace v jiném systému měla být na místě fyzicky patrná, tak jako je na každé slušné keši vyznačeno, že je to součást Geocachingu.

Jo ... a co takhle krapet víc slušnosti k reviewerovi. Ne proto, že má funkci, ale proto, že se tady nad rámec své práce snaží něco vysvětlovat.
  • 0

#284 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:49

Tiskař snadno vykypí, ale je to mladé horoucí srdce, snad jej omluvíte!
  • 0

RACCOON TEAM

#285 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:52

Tiskar94 napsal/a:

Asi jsi mi nerozumněl. Já aktivně nevyhledávám ani neodstraňuji archivované kešky. Ani neřeším kolize s nimi, nezjišťuji, zda žije či ne, to bych toho moc neudělal...
Jediné, co nechci, aby vedle sebe fungovaly dvě kešky z jednoho systému, jedna mrtvá a jedna živá, rozumíš?
A svoje moudra si nech pro někoho jiného.
  • 0
Děkuji zodpovědným kačerům, kteří předtím, než odeslali listing ke schválení, si přečetli doporučení reviewerů, případně si provedli kontrolu podle návodu v mém profilu.

#286 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:56

Snad mi prominete hloupý dotaz:

Jediné, co nechci, aby vedle sebe fungovaly dvě kešky z jednoho systému, jedna mrtvá a jedna živá.

TZN že se řeší kolize nebo je to myšleno tak, že Aqualung (či jiný revírník) nechce aby byla žijící archiválie ZETOR a 15m vedle aktivní krabice též ZETOR, kdy se obě krabice vztahují k fabrice se stejným jménem?
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#287 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 15:59

fremen.cz napsal/a:
Snad mi prominete hloupý dotaz:

Jediné, co nechci, aby vedle sebe fungovaly dvě kešky z jednoho systému, jedna mrtvá a jedna živá.

TZN že se řeší kolize nebo je to myšleno tak, že Aqualung (či jiný revírník) nechce aby byla žijící archiválie ZETOR a 15m vedle aktivní krabice též ZETOR, kdy se obě krabice vztahují k fabrice se stejným jménem?

Snadná odpověď: o žijící archované keši nic nevím.
  • 0
Děkuji zodpovědným kačerům, kteří předtím, než odeslali listing ke schválení, si přečetli doporučení reviewerů, případně si provedli kontrolu podle návodu v mém profilu.

#288 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 17:11

Jediné, co nechci, aby vedle sebe fungovaly dvě kešky z jednoho systému, jedna mrtvá a jedna živá, rozumíš?

Dobře, rady si nechám pro ty, kteří si poradit nechají.
Nerozumím, k čemu to bude dobré. Pokud si však myslíš že je to v tvé pravomoci (o čemž jak už jsem psal v minulém příspěvku silně pochybuji), pak tak čiň.
  • 0

#289 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 17:46

Tiskar94 napsal/a:

Dobře, rady si nechám pro ty, kteří si poradit nechají.
Nerozumím, k čemu to bude dobré. Pokud si však myslíš že je to v tvé pravomoci (o čemž jak už jsem psal v minulém příspěvku silně pochybuji), pak tak čiň.

A chodíš ještě lovit nebo už se realizuješ jen tlacháním a poučováním?
Opět jsem se přesvědčil, že na zdejší fórum nemá význam chodit.
  • 0

#290 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 19:59

Ja rozumim co chce Aqualung Reviewer rict. Proste mu prijde "uhozene" mit dve kese vedle sebe, coz ma pravdu. Asi bych to nechal, at to vyresi majitel te nove aktivni. Kdyz mu bude ta archivovana vadit, tak ji odnese, jak se resilo v jinem vlakne.

Reviewer ma jeste jednu moznost (mimo to, ze ji odnese sam), proste zamkne listing a kdyz nepujde logovat, zustane z kesky jen ten odpad v prirode.

Celej problem je o zodpovednosti, ale to je v CR nezname slovo. Kdyz kes zalozim a hra me uz nebavi, tak ji mam dat k adopci a pokud nebude zajem, tak ji odnest - po sobe uklidit! {Pripadu, ze majitel jiz neni, je nastesti opravdu malo}.

• 0
VSA

#291 Monte-x

Monte-x

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 21:03

Tiskar94 napsal/a:

Asi jsi mi nerozumněl. Já aktivně nevyhledávám ani neodstraňuji archivované kešky. Ani neřeším kolize s nimi, nezjišťuji, zda žije či ne, to bych toho moc neudělal...

Hmmm, a zajímáš se třeba taky o to, jestli není "archivovaná" krabka součástí jiného systému? Pokud vím, tak je krabka, ať už žijící nebo archivovaná stále a výlučně majetkem jejího ownera a ani vy, naši slavní retrívři, nemáte z tohoto žádnou vyjímku. Nechápu tedy kdo ti dal právo jakýkoliv takový souhlas někomu dát. Bohužel to jen dokumentuje aktuální stav v naší zemi, kde si vy, kteří máte dohlížet na dodržování jednoznačně daných pravidel překrucujete tato pravidla podle toho jak se vám zrovna hodí a kdo vám je a kdo není sympatický, případně kamarád....
  • 0
Monte

#292 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 21:09

V kontextu této debaty by mne zajímalo jakým způsobem lze tzv. "uzamknout" listing pro logování a to nejen ve spojitosti s archivní keší, ale i např. s nějakou dočasně disablovanou (např. po zcizení keše). A ještě jeden dotaz. lze pak takto uzamčení listing opět otevřít pro logování ? respektive stane se tak opětovnou aktivací keše automaticky ? Za konstruktivní odpovědi předem díky.
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#293 mariushka

mariushka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2011 - 21:37

To mi připomíná.. zájemci o odlov Sykoraku GC17XJN mimo bodíky na gc.com, logovat můžete na open.caching. Sykorak byl archivovaný z nesmyslných duvodu. A byla to velmi dobře hodnocená keš. Proto existuje v trochu pohostinnějším a svobodnějším prostředí na open.cachingu.
  • 0

#294 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 8:42

Monte-x napsal/a:
Hmmm, a zajímáš se třeba taky o to, jestli není "archivovaná" krabka součástí jiného systému? Pokud vím, tak je krabka, ať už žijící nebo archivovaná stále a výlučně majetkem jejího ownera a ani vy, naši slavní retrívři, nemáte z tohoto žádnou vyjímku. Nechápu tedy kdo ti dal právo jakýkoliv takový souhlas někomu dát. Bohužel to jen dokumentuje aktuální stav v naší zemi, kde si vy, kteří máte dohlížet na dodržování jednoznačně daných pravidel překrucujete tato pravidla podle toho jak se vám zrovna hodí a kdo vám je a kdo není sympatický, případně kamarád....

Ptáš se na něco, na co tu bylo odpovězeno a tvoje nepodložené výpady jen dokumentují tristní stav tohoto fóra.
  • 0

#295 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 10:26

PRESEKA TEAM napsal/a:
V kontextu této debaty by mne zajímalo jakým způsobem lze tzv. "uzamknout" listing pro logování a to nejen ve spojitosti s archivní keší, ale i např. s nějakou dočasně disablovanou (např. po zcizení keše).

A ještě jeden dotaz. lze pak takto uzamčení listing opět otevřít pro logování ? respektive stane se tak opětovnou aktivací keše automaticky ?

Za konstruktivní odpovědi předem díky.

může jen reviewer
  • 0

#296 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2011 - 17:04

vsa napsal/a:
Celej problem je o zodpovednosti, ale to je v CR nezname slovo. Kdyz kes zalozim a hra me uz nebavi, tak ji mam dat k adopci a pokud nebude zajem, tak ji odnest - po sobe uklidit! {Pripadu, ze majitel jiz neni, je nastesti opravdu malo}.

+1
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#297 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 15:11

No, a máme tady opravdou pikantérii GC318TB
  • 0

RACCOON TEAM

#298 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 16:21

Trhac napsal/a:

Ano, byla to moje chyba a všem zainteresovaným jsem se omluvil, tak doufám, že se to tady bude vláčet...:|
  • 0

#299 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 17:02

Trhac napsal/a:

Ano, byla to moje chyba a všem zainteresovaným jsem se omluvil, tak doufám, že se to tady bude vláčet...:|

Nebude, pouze se zbookmarkuje :))
Ale kdybys náááááhodou chtěl něco říct, tak pro takovéto situace všichni tví kolegové používají log typu "Retract listing", který kešku opět odpublikuje a její zakladatel ji může upravit a přemístit tam, kde již bude dle platných zákonů moci být ;)
  • 0

#300 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 17:19

Rád bych napsal něco ke keši pramen Labe: Tuhle keš prostě owner opustil (neuklidil) a ona vesele fungovala dál jako archiválie, když ji Petr vloni obnovil, cítil to jako svoji odpovědnost a pečlivě sledoval její posmrtný život. Takže v době kdy jsme se chystali vyrazit na FTF k prameni věděl, že je v desolátním stavu a přemýšleli jsme, jestli ji obnovit, nebo odnést i tu zničenou prázdnou krabici. Dilema jsme řešili dotazem na rewievera, Tomáš nám doporučil, abychom ji zlikvidovali. Jednoduše kvůli tomu, že už místo není opuštěné a má novou keš. Na místě nebyla už ani ta prázdná pixla, zato tam bylo hovno jak cep. Takže i kdybychom tu keš přišli obnovit, neudělali bychom to. Tiskařova reakce je mi nepochopitelná...a co se tu potom rozpoutalo za házení špíny na rewievera je podle mě přímo nespravedlivé. Místo rozjíždění zbytečného flame, stačilo si přečíst kromě logu fialových myšáků i ty předcházející. Ptom použít mozek a je každému jasné, že na tom místě už z hygienických důvodů ta archiválie být nemůže :o)
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama