Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching - Arcao edition

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
481 odpovědí na toto téma

#221 xpj

xpj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 8:44

Měl bych nějaké nápady na vylepšení :-) 1. seznamy kešek, fieldnotes apod - na akci (např. u fieldnotes Upravit)je nutné zaškrtnout kešku - podle mě by stačilo mít na ní kursor (ale možná to je problém toho, že se kursor ztratí a já nevím pozici) 2. automatické přidání zobrazených (stažených) keší do seznamu oblíbených (asi nějaká volba v nastavení jako "automaticky přidávat do oblíbených") 3. Volba gps - když zvolím, že nechci GPS, tak se třeba umáčknu, vyskočí na mne "funkce dostupná jen s GPS" a opět volba. Protože GPS nemám, tak mě ta volba hodí zase na začátek. Možná zase nějaké nastavení "pamatovat nastavení gps pro seanci" Jinak je to super :-) (tedy až na ten výběr souborů při načítání GPXů na mé K750, ale to už se tu nějak řešilo :-)
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#222 Gritos

Gritos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 13:35

Zdravím, chtěla bych poprosit o radu nebo pomoc jak HG opět propojit s mapama.cz nebo jinou online mapou. Jelikož moje K750i nemá navigaci a ani já externí, tak tuhle funkci potřebuju když se dostanu do ouzkých a moje pamět selhává :(
  • 0

#223 claar

claar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 13:46

Merencin napsal/a:
HGC Arcao beha na BB 8900 perfektne. Jen jsem ted pri loveni multinky zjistil, ze nefunguje "blikani", tzn. ze displej po prednastavene (ve stroj) dobe zhasne a uz se neprobudi. Ted probudi, ale manualnim zasahem...

Vcera jsem na BBY 8310 odlovil 6 kesi, vse OK, na zacatku byla aplikace trochu zmatena a sipka me celkem dlouho hnala na spatnou stranu, ale pak uz jsem to nezaznamenal. Co ale vidim jako velky problem, ze mi kazdych 30 sekund zahlasi "Neni GPS signal" a asi po 2 sekundach se chytne. Stara verze s tim nikdy problem nemela.

Nevite cim by to mohlo byt?
  • 0

#224 Merencin

Merencin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 16:07

claar napsal/a:

Vcera jsem na BBY 8310 odlovil 6 kesi, vse OK, na zacatku byla aplikace trochu zmatena a sipka me celkem dlouho hnala na spatnou stranu, ale pak uz jsem to nezaznamenal. Co ale vidim jako velky problem, ze mi kazdych 30 sekund zahlasi "Neni GPS signal" a asi po 2 sekundach se chytne. Stara verze s tim nikdy problem nemela.
Nevite cim by to mohlo byt?

Zdravím!
S tím jsem se u BB8900 nesetkal. Není to terénem, ve kterém jste se pohyboval? Mně teď obecně GPS u BB funguje lépe než u mé staré E90. Takže pomalu přecházím pouze na BB. Už jsem našel i náhradu za SmartGPX, takže migraci už nic nebrání.
  • 0

#225 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 17:25

Witko&Wendy napsal/a:
.... Aplikace se pomocí interního prohlížeče připojí a zobrazí ti vybraný bod. Pokud ti to nefunguje tak máš pravděpodobně špatně nastaveny prohlížeč.

Pozor ale, některé telefony neumí otevřít přímo prohlížeč, ale musí se ukončit HG a pak se otevře okno prohlížeče s mapou...
  • 0

#226 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 17:56

ad zobrazování mapy.cz: pise,ze ma SE K750i. a protoze ho mam,muzu v tohoto telefonu potvrdit funkčnost,bez nutnosti ukončení HGAE
  • 0

#227 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 18:02

AD otvírání souborů u K750i: 1. děkuji za ochotu zkoumání problému 2. protoze pracuju z mobilu,zatim nemuzu (nechci;-)) zkoumat jiné open-source aplikace,ale 3. zkoušel jsem to u jiné, kde to Bouzel dela stejný problém,takze pokud se to nejak neochcije,jak to ma trekbuddy nebo bookreader, tak to je mobilem... :-( 4.ale našel jsem na základě příspěvku zde jakýs takys recept,jak to nepohodlně a pracně osulit,aby to šlo(pokrač.v dalším příspěvku)
  • 0

#228 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 18:06

pardon,mobil krátí text ;-) takze:1.je nejlepší dávat si ta gpxka to nejblíže kořenové složce,nebo rovnou tam. 2.otevřeme import a vybereme disk. pokud dál můžeme vybírat,vybíráme. pokud ne,zkusíme 2 způsoby:buď můžete zobrazit OKNO UDÁLOSTI,to prostřední tlačítko nahoře,a zavřít vracecí šípkou,a vybírat dál. pokud to nejde,podržíme dlouho vracecí šipku a vybereme MINIMALIZOVAT,a následně aplikaci libovolně pustíme a vybíráme gpx.
  • 0

#229 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 18:18

snad jste to pochopili ;-) A jeste neco: SE K750i nezvládne načíst GPX o velikosti cca. 570 KB,kde se nachází cca.500 kesek. Míň jsem zatim nezkoušel,ale import gpx o 2 bodech funguje OK. diky!!
  • 0

#230 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 18:27

maruki: to je gpx včetně listingů a dat, nebo jen body? k750i má relativně málo paměti, listingy pro 500 kešek by se rozhodně nevešly
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#231 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:08

ad načítání GPX, to matejcik:body a par informací (velikost, Hint atd,na jeden wpt asi 20 řádků,takze bez listingu),trekbuddy po chvili načte. 2 witiko: myslim ze nemyslíme úložnou paměť,ale RAM.a jestli úložnou,tak te mam dost.U TB je problém hlavne v ram... nekde nekdo psal ze do trekbuddy načte i gpx o velikosti 7 mb na,ted nevim,SE C702 opravdu nevim,o tom si muzu jen zdát :-) a jeste neco-za 2gb paměťovku jsem vyplaznul skoro 800...
  • 0

#232 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:09

a mam takovej neblahéj pocit,ze K750i je uz relativne nevykonný mobil... abych to popsál,tak jsem dál import,začala běhat housenka,počet importovaných položek 0,nechal jsem to 7 hodin běžet a rano porad housenka a 0... ale ani to nebylo zamrzlý ;-)
  • 0

#233 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:14

trekbuddy načte i gpx o velikosti 7 mb

To sice načte, ale pak se z toho ve většině případů zblázní a zmrví si databázi....
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#234 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:49

ad import gpx do mobilu... je potřeba si s tím pohrát a vyzkoušet si, kolik mobil snese. Jelikož HG ještě nemá nějaké smysluplné organizování keší v oblíbených a vyhledávání, pak velký počet keší nemá zásadní smysl. Doporučuji udělat si testovací gpx soubor 10, 25, 50, 100 keší (pozor makro pro GG exportuje i všechny waypointy) a pokusit se je postupně naimportovat, změřit si čas atd. a\ mám dojem, že čas importu neroste stejně jako počet keší b\ z mobilu import probíhá rychleji než z karty!
  • 0

#235 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:50

ad import gpx do mobilu... je potřeba si s tím pohrát a vyzkoušet si, kolik mobil snese. Jelikož HG ještě nemá nějaké smysluplné organizování keší v oblíbených a vyhledávání, pak velký počet keší nemá zásadní smysl. Doporučuji udělat si testovací gpx soubor 10, 25, 50, 100 keší (pozor makro pro GG exportuje i všechny waypointy) a pokusit se je postupně naimportovat, změřit si čas atd. a\ mám dojem, že čas importu neroste stejně jako počet keší b\ z mobilu import probíhá rychleji než z karty!
  • 0

#236 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 20:59

Witko&Wendy napsal/a:
Jee ahoj. Sem fakt myslel že jsi na dovče. Tak pardon:) mužů mít dotaz? Sobikova keš u rybnícku ma s tebou něco společného? Omlouvám se že to píšu zde.

a\ jsem na dovče
b\ nemá
  • 0

#237 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 21:10

Witko&Wendy napsal/a:

sobikovi napsal/a:

Witko&Wendy napsal/a:
Jee ahoj. Sem fakt myslel že jsi na dovče. Tak pardon:) mužů mít dotaz? Sobikova keš u rybnícku ma s tebou něco společného? Omlouvám se že to píšu zde.

a\ jsem na dovče
b\ nemá

Tak to se máš. Já už mám po dovolený. Ta keš se jmenuje opravdu Sobikova keš a je někde okolo kostelce nad černými lesy. Apropo. Kdyz jsme u těch aplikaci netušís o nějaké krom openWig na který chodí wherigo popř. o openWig verzi pro java mobily. Thx!

Vypadni laskavě z tohodle tématu, nemá to tu co dělat, jenom tu děláš bordel!
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#238 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 22:33

tak,pratelé :-) 1. vlastne importuju z paměti telefonu... 2. pac exportuju jen tradičky,přídavné wpt neexportuju 3. doma zkusím,kolik se tam toho vejde.
  • 0
SE K750i, GPS modul Nokia LD-4W; GeoGet, Trekbuddy, Handy Geocaching Arcao Edition

#239 M a r c e l

M a r c e l

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 23:26

mel jsem ted nekolik dni moznost v terenu vyzkouset HGAE 0.4.0, takze moje dojmy: pouzival jsem stary HG na N73 a odlovil jsem s nim bez tech par poslednich vsechny kese zpusobem "za sipkou", tedyabsolutne bez map. V poslednich dnech jsem vyzkousel GCN (GeocachingNavigator) a GCL (GeocachingLive) kvuli moznosti zobrazeni mapovych podkladu a navigace na misto ulozeni podle mapy... ted jsem si poridil novy telefon, takze moje kombinace sw a hw je nasledujici: Nokia N6220c + GPS BT prijimac Nokia LD4W + HGAE, GCN, GCL HGAE je super, jak jsem jiz psal Arcaovi mailem, ale mam nekolik poznatku: 1. nemohu spustit HGAE a GCN a GCL najednou, HGAE se mi nepripoji k GPS 2. kdyz si chci zobrazit moznost mapy.cz, nacte se mi stranka, ale hlasi mi "nebyl nalezen zadny objekt" a nezobrazi tedy mapu 3. uvital bych moznost logovani TB primo z HGAE, jestli jsem to spravne pouzil, jde u TB jen precist listing, ale nejde jej hned na miste po vyzvednuti zalogovat... nejde ani zjistit kde prave je, ci kdo ho ma v ruce... 4. dale bych uvital, aby se kesky nalezene podle aktualni polohy GPS daly nejak zobrazit na mape jako to umi GCL, aby se dalo poznat, ktera je kde a nejak na miste vymyslet itinerar k jejich odlovu, v soucasne chvili pro to pouzivam extremne pomaly GCL a radsi bych tuto jedinou vec, kterou HGAE postrada mel prave v nem... 5. jako posledni vec me strasne stve mozost volby v zakladnim menu pro tu kabelovou soupravu SonyEricsson 100, uvital bych verzi pro nas co tohle zarizeni nemame a nikdy mit nebudem, ktera by tam tuhle volbu postradala B-))) ale to je takova drobnost B-) ale fakt me to tam stve B-))) 6. rad bych nejak prispel na oziveni HGAE, jak jsem jiz psal Arcaovi rad financne prispeji, kdyz ted poslu nejakou tu korunu na Destiluv ucet, zmizi mi ta reklama na poklady.com i z HGAE? rad bych ale nejak podporil i Arcaa, bylo-li by to mozne...
  • 0
M a r c e l "Za šipkou" rullez B-))) bylo: Nokia N73 + LD-4W + Handy Geocaching Nokia N6220c + LD-4W + Handy Geocaching Arcao Edition, Geocache Navigator, Geocaching Live je: Sony Ericsonn Live Walkman WT19i + C:geo

#240 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2009 - 23:39

pro mapové podklady doporučuju používány Trekbuddy ( www.trekbuddy.net ),je v češtině. je skoro dokonalý ;-) ad 5: co vas tam tak stve? :-D:-D ;-)
  • 0
SE K750i, GPS modul Nokia LD-4W; GeoGet, Trekbuddy, Handy Geocaching Arcao Edition

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama