Přejít na obsah

Fotka

Handy Geocaching - Arcao edition

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
481 odpovědí na toto téma

#161 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 14:05

Arcao napsal/a:

Zkus tohle: http://lab.arcao.com...jova-verze.html

Ještě to ale není úplně dokonalé. Doporučuji v GeoGetu vyexportovat tak max 150-200 kešek, ale můžeš zkusit víc. Závisí to na výkonu mobilu.

Ještě tam chci přidat filtr, páč v té hromadě kešek se špatně vyhledává.

Mám Nokia E51 s Qstarz BT-Q1000x. Zkusil jsem to a vypadá to velmi dobře.
Jen mi dost vadí jinde už zmiňovaný problém s formátem souřadnic pro mapy.cz. Stále jim nefunguje formát 49d13.675 ... Nebo nevíte někdo jak se na mobilu změní d na °? To by mi taky dočasně pomohlo.
  • 0

#162 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 14:36

Witko&Wendy napsal/a:
Tak mě tak ještě napadlo zdali by se dal použít adresář který mi vytvořilo Locify. To by bylo naprosto super. Kdybych si mohl keše postahovat přes Locify a přes HGAE si je prohlížet.:)

Locify ukládá keše do kml formátu. Určitě by to bylo zajímavé, kdyby oba programy mohly využívat stejný zdroj dat...
  • 0

#163 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 14:38

Witko&Wendy napsal/a:
Prima. Toho jsem se bal. A da se tento gpx soubor už upravený pro export poslat třeba emailem?:o

Z GG vyexportuješ prostě speciální gpx soubor pro HG. Ten buď přes kabel/BT/infra nahraješ přímo z PC do mobilu, nebo si ho samo můžeš jako přílohu poslat. Je to normální soubor.
  • 0

#164 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 14:57

Witko&Wendy napsal/a:

Hobako napsal/a:

Arcao napsal/a:

Zkus tohle: http://lab.arcao.com...jova-verze.html

Ještě to ale není úplně dokonalé. Doporučuji v GeoGetu vyexportovat tak max 150-200 kešek, ale můžeš zkusit víc. Závisí to na výkonu mobilu.

Ještě tam chci přidat filtr, páč v té hromadě kešek se špatně vyhledává.

Mám Nokia E51 s Qstarz BT-Q1000x. Zkusil jsem to a vypadá to velmi dobře.
Jen mi dost vadí jinde už zmiňovaný problém s formátem souřadnic pro mapy.cz. Stále jim nefunguje formát 49d13.675 ... Nebo nevíte někdo jak se na mobilu změní d na °? To by mi taky dočasně pomohlo.

Tohle mám vyřešeny tak že používám na psaní T9 a onen kroužek mám přednastavený ve slovníku T9. Dostal jsem ho tam tak že kdyz mi to nabídne psaní souřadnic,tak pomocí podtržení slova dám upravit slovo v tomto případě 15° a v úpravě slova před uložením změnímslovo v tzv.vlastním slovníku jen na např. 014° takže zmáčknu klávesu 014 a zvolím slovo který obsahuje číslovku a onen kroužek a pak už jedu dál. Jednoduché ale mnoho princip psaní T9 nechápe takže pokud jsi jedním z nich tak ti nedokážu poradit.

Dík za radu ony fungují i jiné možnosti, takže ruční zadávání mne tak moc netrápí. Vadí mi to, že HGAE přihraje přednastavený formát, který teď není kompatibilní s mapy.cz, a zdá se že ani nebude, viz dále, a tam bych potřeboval jen vyměnit d za °.

Komunikoval jsem teď s mapy.cz a přeposílám co mi řekli:
Hobako: Nejprve bych poděkoval z znovuobnovení vícenásobného použití operátoru loc: Ale teď ještě nefunguje formát 50d17.698 14d02.826, který používám v mobilních aplikacích a tam neumím zadat °, což je dost problém.
Lukáš Kadlec: zadávejte je např takto: 50d4m17.698N 14d24m2.826E
Lukáš Kadlec: takto jsou funkční i bez znaků stupňů
Lukáš Kadlec: další možností je např jen : 50.0716 14.4008
Hobako: To je sice hezké, to jsem zkoušel, ale geocachingové aplikace mi přihrají souřadnice v tomto formátu, který zmiňuji a přepočítat to na Vámi navrhovaný formát je trochu komplikované. Spíš bych uvítal, a nejen já, návrat ke stavu, který na mapy.cz byl před změnami.
Lukáš Kadlec: I já. Bohužel v současné době se dle mých informací neplánuje zavedení jiného systému zadávání souřadnic
Hobako: No to je škoda, tak zkusím oslovit autory těch aplikací.

Tak prosím Arcao, jestli bys s tím něco neudělal. Dík předem.
  • 0

#165 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 15:05

Witko&Wendy napsal/a:
Super takže kdyz to za mne udela někdo jiný a pošle mi to prosím emailem na zkoušku. Např pet deset keši v pardubicích(děkuji Sobiku)na moji adresu Praus1976@gmail.com tak si myslím že bych se mu i v případě že to nebude fungovat klaněl až k zemi:-D:-Dnebo zkusil udělat nějakou protislužbu třeba v podobě údržby keše:):)

Za chvíli ti pošlu soubor gpx pro HG...
  • 0

#166 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 20:23

Ale prosím tě, to je v pohodě. Nemůžu tady přece být furt jako morous a věčný rebel B) Tahle keš je trochu pro nás z ruky... v Pardubicích jsem lovil jen když jsem tam byl pro geokočárek :D I když... ;) záleželo by kdo by mně provázel, jestli Witko nebo Wendy B):P
  • 0

#167 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2009 - 20:54

No pokusím se ten problém s mapami vyřešit. Ale teď jsem zrovna mimo republiku, přesněji na druhé straně Slovenska.

Edit: Zkuste vyvojovou verzi, melo by to tam byt opraveno: http://lab.arcao.com...jova-verze.html
  • 0
1. Asus EEE 1000H + GeoGet
2. SGS4 + Locus Pro + Geocaching4Locus
----
Vývojář Geocaching4Locus, Handy Geochaching...

#168 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 7:13

Nevím, jestli je to jen můj dojem, ale teď jsem pár dní lovil paralelně s HG i Lcf. Získání první pozice z externího GPS modulu HG trvá řádově déle než Lcf. Zapnu BT modul, spustím HG, dám BT GPS, vyhledat nejbližší podle pozice.... a trvá to minuty, než se GPS chytne! Zapnu BT modul, spustím Locify, pustím Geocaching, dám získat pozici z GPS... satelitek párkrát zabliká a je to tam... trvá to vteřiny!
  • 0

#169 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 9:47

Arcao napsal/a:
No pokusím se ten problém s mapami vyřešit. Ale teď jsem zrovna mimo republiku, přesněji na druhé straně Slovenska.

Edit: Zkuste vyvojovou verzi, melo by to tam byt opraveno: http://lab.arcao.com...jova-verze.html

Dík za svižnou reakci, ověřil jsem to, funguje to. Paráda!
  • 0

#170 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 9:53

sobikovi napsal/a:
Nevím, jestli je to jen můj dojem, ale teď jsem pár dní lovil paralelně s HG i Lcf. Získání první pozice z externího GPS modulu HG trvá řádově déle než Lcf.

Zapnu BT modul, spustím HG, dám BT GPS, vyhledat nejbližší podle pozice.... a trvá to minuty, než se GPS chytne!

Zapnu BT modul, spustím Locify, pustím Geocaching, dám získat pozici z GPS... satelitek párkrát zabliká a je to tam... trvá to vteřiny!

Před chvílí jsem testoval řešení problému s předáváním souřadnic z HGAE pro mapy.cz a ohlídal jsem si pro zajímavost i dobu chycení se na GPS. HGAE se chytilo okamžitě.
Mám Nokia E51 s Qstarz BT-Q1000x. GPS byla zapnutá a chycená na satelity.
  • 0

#171 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 10:01

sobikovi napsal/a:
Zapnu BT modul, spustím HG, dám BT GPS, vyhledat nejbližší podle pozice.... a trvá to minuty, než se GPS chytne!

To je divný, mělo by to fungovat naprosto stejně.
  • 0
----

#172 bellows

bellows

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:15

Arcao napsal/a:
Ulož si ho, kam chceš. Pak v oblíbených zvol Importovat z GPX a vyber ten gpx soubor. Je to na způsob windowsích procházet dialogů.

Nefunguje mi import GPX. Kdyz ho vyberu z oblibenych, nic se nestane. Stejne jako to pred casem delalo u polozky field notes (uz je opraveno)
telefon Qtek s WM5.
Delam nekde chybu? Soubor z makra GG pro HG na karte telefonu, naintalovana posledni verze HGAcrao..
  • 0

#173 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:21

Mělo by ti to nabídnou výběr místa uložení atd. Nebo ten gpx soubor najdeš, ale pak ti nic nejde při importu?
  • 0

#174 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:24

bellows napsal/a:
Nefunguje mi import GPX. Kdyz ho vyberu z oblibenych, nic se nestane. Stejne jako to pred casem delalo u polozky field notes (uz je opraveno)
telefon Qtek s WM5.
Delam nekde chybu? Soubor z makra GG pro HG na karte telefonu, naintalovana posledni verze HGAcrao..

Mrknu na to, každopádně u mě to běhá v pohodě. Ale asi tuším, kde je chyba.
  • 0
----

#175 claar

claar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:26

CHtel jsem se zeptat, jestli se planuje i verze pro BlackBerry? Stary HGC na BBY pouzivam dodnes a naprostou vetsinu kesi jsem nalezl pomoci HGC ale novou verzi bych rozhodne uvital! Diky
  • 0

#176 Werki

Werki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 376 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:31

Tak jsem tak nějak pročetl celé toto vlákno a odzkoušel poslední verzi a musim říct, že to HG zas pěkne vrací "do hry" :) A děkuju moc, že se práce na něm zas někdo ujal!

Mám tu jen pár neduhů a dotázků jeslti to dělá jen mě nebo všem...

1) když jsme dal vyhleda podle výrazu "letohrad" tak mě to našlo keše bez problému, ale u vlastní mutiny jsem měl ikonku tradičky přitom u ostatních keší to bylo v pořádku(i multin), ale po uložení do oblíbených už ikonka byla v pořádku. Není to nic významného jen aby se o tom vědělo. :)

Vložený obrázek Vložený obrázek

2) v menu se mi u starého HG zobrazoval jedna volba na jeden řádek a bylo to mnohem přehlednější, u této verze to mám divně roztažené na dva řádky, nešlo by s tim něco udělat? Rozdíl přehlednosti je v obrázku uplně zřejmý. Starý HG se dříve také zobrazoval takhle "roztahaně", ale pak to najednou začlo být takhle "malé" a je to mnohem lepší. Stará verze to tak zobrazuej uplně všude, oblíbené, menu, další funkce ...

Vložený obrázek Vložený obrázek

EDIT:

ještě jsem zjistil jednu věc, nejdou odeslat FieldNotes se starým datumem! :(

Vytvořil jsem si fieldnote a když jsem při jeho upravě změnil datum na včerejší, tak při odeslání na GC.com mi to řekne, nahráno 0 fieldnotes. V případě budoucího datumu vše fungue bez problému.
  • 0
HUAWEI Ascend G300 + c:geo + OSM

#177 jirwo

jirwo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 11:38

HG jsem používal, Locify už ne. Teď mám telefon SE W715, ale v HGAE nemohu zapnout interní GPS, respektive přístroj nemá signál. Ostatní navigační aplikace v přístroji fungují i navigují. Je potřeba telefon přidat do podpory HGAE, mám něco vyzkoušet? Dík
  • 0

#178 maruki

maruki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 13:15

Zdravím, mám problém při importu GPX: Po zvolení "Oblíbených" vyberu Importovat z GPX... - dostanu se na výběr disků - C:\ paměť telefonu a E:\ karta. Vyberu "E:\", jelikož soubor mám uložený v adresáři na kartě. Následně se načtou složky v kořenovém adresáři pam. karty, ale dál již nemůžu vybírat složky nebo soubory - zobrazí se jen výpis, ale nemůžu otevírat soubory nebo otvírat složky, protože se nezvýrazňují (rozuměj tak, že se na ně doklikám jaoystickem) .. Snad jsem to napsal dost srozumitelně. SE K750i /HGAE 0.4.1 - vývojová verse. Díky za oživení skvělé aplikace ;)
  • 0

#179 xpj

xpj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 14:44

maruki napsal/a:
Zdravím, mám problém při importu GPX:
Po zvolení "Oblíbených" vyberu Importovat z GPX... - dostanu se na výběr disků - C:\ paměť telefonu a E:\ karta. Vyberu "E:\", jelikož soubor mám uložený v adresáři na kartě. Následně se načtou složky v kořenovém adresáři pam. karty, ale dál již nemůžu vybírat složky nebo soubory - zobrazí se jen výpis, ale nemůžu otevírat soubory nebo otvírat složky, protože se nezvýrazňují (rozuměj tak, že se na ně doklikám jaoystickem) .. Snad jsem to napsal dost srozumitelně.
SE K750i /HGAE 0.4.1 - vývojová verse.

Díky za oživení skvělé aplikace ;)

Mám naprosto stejný problém u stejného telefonu (Sony Ericsson K750i).
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#180 iku

iku

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 05 August 2009 - 19:38

Werki napsal/a:
ještě jsem zjistil jednu věc, nejdou odeslat FieldNotes se starým datumem! :(

Vytvořil jsem si fieldnote a když jsem při jeho upravě změnil datum na včerejší, tak při odeslání na GC.com mi to řekne, nahráno 0 fieldnotes. V případě budoucího datumu vše fungue bez problému.

Mám úplně stejnou zkušenost...(Nokia E51)
Jinak program je úplně úžasný!!:)

Děkuji za oživení HG i případnou opravu této chyby.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama