Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#481 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 7:31

myslim ze zalezi kolik do toho chces vrazit ja mam ]http://www.dealextreme.com/p/sipik-sk68-cree-q3-wc-120-lumen-convex-lens-led-flashlight-black-1-aa-1-14500-39585 vysel na neco malo pod 200kc a postovne zadarmo na 1 AA sviti suprove a na lion naprosto neuveritelne (na lion po chvili zacne solidne topit) osobne mi prijde lepsi zaostrovani kuzele nez zmena intenzity, ale to je o nazoru.
  • 0

#482 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 7:53

No mam jasno v tom, ze chci neco vykonneho a na AA.. Zatim podle testu na intrenetu to vypada na ten Eagle Tac. Jen ta Satanova vec me jeste zaujala natolik, ze asi poridim i tu : ) Malou na kazdodenni noseni a vetsi kdyz budu mit jasno, ze potrebuju baterku na 100%.. Kdyz zjistim, ze mi jedna z nich nevyhovuje, tak ji kdyztak poslu dal : )
  • 0

#483 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 8:19

vejvar: o DX se tu uz psalo mnoho (i ja sam jsem toho zde uz napsal dost), kdyz to shrnu, tak doslova "tem shitum bych se zdaleka vyhnul". Jave: hele temi vykony v lumenech se az tak moc nevzrusuj. Ono ty diody jsou velmi podobne a ty vykony jsou stejne obvykle dana maxima vyrobcem, kterych stejne obvykle nedosahnes. Ja mam NDI jako hlavni zalezitost a i presto, ze mam doma dalsi svitilny (i vetsi), tak je stejne nemam potrebu nosit (krome celovky, ktera se zase hodi pro prazdne ruce).
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#484 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 9:31

S474N: jj, koukal jsem na srovnavaci test na http://light-reviews.com/compare.html a je to opravdu skoro to same. NDI ma sice mensi vydrz, ale to je vic nez jasne, kdyz je na jednu AA (myslenka kompaktni baterky a par tuzkovek v batohu mi zacina byt sympatictejsi, nez u Eagle Tac)
  • 0

#485 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 9:43

Jave: v tom testu myslim neni model NDI R2, ale pouze predchozi verze. Jinak osobne pouzivam clanky 14500, kterych s sebou nosim dalsi 3 kusy (navic polovicka ma take NDI, takze se to neztrati, ale naopak realne vyuzije). No a kvuli GPS a celovce nosim asi 6 nahradnich klasickych AA, takze ty mam v pripade potreby taky k dispozici do NDI.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#486 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 23:03

tak sem to tu celkem prosel a dohromady jsou tu asi 3 "spokojene" odkazy na DX a priblizne stejne mnozstvi tvych "nespokojenych" reakci :) rozhodne nechci tvrdit ze baterky z dx nejsou shit, ale opravdu je ta nitecore o tolik lepsi aby stalo za to zaplatit za ni o 1300-1700 vic? docela by me zajimalo realne srovnani svitivosti a jestli se nitecore na lionky zahriva, pripadne jak moc
  • 0

#487 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 23:08

Vejvar: podivej se na fora venovana svitilnam (fotonmag atd.). Zalezi na co svitilnu primarne pouzivas - pokud na to, aby sis posvitil ve sklepe na uhli, tak se asi moc nestane, kdyz te svitilna "necha ve stychu". Pokud stejnou svitilnu budes chtit pouzit jako hlavni/zalozni kuprikladu nekde v jeskynich/stolach nebo proste tam, kde muze dojit k ujme na zivote/zdravi, tak je to dle meho nazoru uplne zbytecne riskovani kvuli usetrenymu litru. Mimochodem, neznas ono zname - levne kupovane, dvakrat placene?
  • 0

#488 MAO

MAO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2011 - 11:01

Tohle je opravdu presne to co potrebuju, vykonna LED svitilna (malych rozmeru) ktera v pripade potreby dobije moji GPC nebo mobil.

http://shop.emos.cz/...i-svitilna-1w/0

http://shop.emos.cz/zbozi/1450000050-led-nabijeci-svitilna-1w

LED nabíjecí svítilna s funkcí nouzové nabíječky
Zdroj světla: 1W LED (95 Lux, dosvit 35m)
Možnost přepínání: 50% / 100% svícení / blikání / SOS
Zabudovaná baterie: Li-ion typ 18650 - kapacita 2200mAh
Doba nepřetržitého svícení: 7 h
Možnost použití LED svítilny jako nouzovou nabíječku pro mobilní zařízení - iPhone, mobilní telefony, MP3, MP4 atd.
Součástí je sada 7 konektorů Nokia 2x, Sony Ericsson 1x, Mini USB 1x, Samsung 1x, iPhone 1x, Micro USB 1x a USB nabíjecí kabel.
Výstup: 5V DC(=) +/-0,2V, 650 - 750 mA
Vstup: 4,5 - 5V DC (=), 350 - 650 mA
Doba nabíjení přes USB: 0 - 75 min. (Doba nabíjení závisí na různých provozních podmínkách a může se lišit.)
Doba vybíjení přes USB: 0 - 85 min. (Doba vybíjení závisí na různých provozních podmínkách a může se lišit)
Hmotnost: 90g
Prodejní obal: 1ks, blistr
Rozměr: 23 x 23 x 129 mm
  • 0
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

#489 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2011 - 11:25

Zajimavy. Akorat teda docela bych chtel videt tu dobu nabijeni 75 minut. Teoreticy to samozrejme mozny je, ale musel bys mit 5V zdroj s USB konektorem kterej da radove 2A. Kdyz to pripojis k beznymu portu v PC budes to nabijet aspon 5 hodin. Nabijeckou od HTC co da 1A nebo beznym zdojem v aute to bude na 2-3 hodiny. Furt je to dobry, jen s tema nabijecima casama abys nebyl zklamanej, takhle kratkejch bud nedosahnes vubec, nebo ne snadno.
  • 0

#490 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2011 - 12:11

MAO napsal/a:
Tohle je opravdu presne to co potrebuju, vykonna LED svitilna (malych rozmeru) ktera v pripade potreby dobije moji GPC nebo mobil.

http://shop.emos.cz/zbozi/1450000050-led-nabijeci-svitilna-1w

LED nabíjecí svítilna s funkcí nouzové nabíječky
Možnost přepínání: 50% / 100% svícení / blikání / SOS
Zabudovaná baterie: Li-ion typ 18650 - kapacita 2200mAh
Doba nepřetržitého svícení: 7 h
Možnost použití LED svítilny jako nouzovou nabíječku pro mobilní zařízení - iPhone, mobilní telefony, MP3, MP4 atd.
Součástí je sada 7 konektorů Nokia 2x, Sony Ericsson 1x, Mini USB 1x, Samsung 1x, iPhone 1x, Micro USB 1x a USB nabíjecí kabel.
Výstup: 5V DC(=) +/-0,2V, 650 - 750 mA
Vstup: 4,5 - 5V DC (=), 350 - 650 mA
Doba nabíjení přes USB: 0 - 75 min. (Doba nabíjení závisí na různých provozních podmínkách a může se lišit.)
Doba vybíjení přes USB: 0 - 85 min. (Doba vybíjení závisí na různých provozních podmínkách a může se lišit)
Hmotnost: 90g
Prodejní obal: 1ks, blistr
Rozměr: 23 x 23 x 129 mm

ja tudle, nebo aspon ? kopii? tohodle mam z ciny z ebaye za 16 dolaru
a muzu rict jedno, sviti to fest, ale nenabiji mobil, aspon konkretne muj kus ne a neni to clankem (uvnitr je 18650 nabijeci baterie), ale je to elektronikou ...
at sem konktretni nenabiji to pres USB - microUSB kabel moji Motorolu Milestone

link na deal extreme, na eBay ted nemuzu najit
  • 0

NOTE2 - Android - online Locus - offline Locus :oF

moje DRACI zbirka

muj WEB

#491 MAO

MAO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2011 - 12:34

Modrak napsal/a:
Zajimavy. Akorat teda docela bych chtel videt tu dobu nabijeni 75 minut. Teoreticy to samozrejme mozny je, ale musel bys mit 5V zdroj s USB konektorem kterej da radove 2A. Kdyz to pripojis k beznymu portu v PC budes to nabijet aspon 5 hodin. Nabijeckou od HTC co da 1A nebo beznym zdojem v aute to bude na 2-3 hodiny. Furt je to dobry, jen s tema nabijecima casama abys nebyl zklamanej, takhle kratkejch bud nedosahnes vubec, nebo ne snadno.

Dnes si ji beru domu a zkusim na zarizeni HTC Desire Z a iPhone 4 ;-)
  • 0
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

#492 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2011 - 21:34

MAO napsal/a:

Těch 95 luxů, do je dobrej fór....

Osvětlení. Hlavní jednotkou je lux (lx). Lux je osvětlení plochy, na jejíž každý čtverečný metr dopadá rovnoměrně rozdělený světelný tok 1 lumenu.

Světelný tok. Hlavní jednotkou je lumen (lm). Lumen je světelný tok vyzařovaný do prostorového úhlu 1 steradiánu bodovým zdrojem, jehož svitivost je ve všech směrech 1 kandela.
  • 0

#493 convert23

convert23

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 168 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2011 - 22:00

Prosím napiště zkušenosti se svítilnami od Fenix.....Fenix E15,21,25...nějak se v tom nevyznám....všechny tipy jsou bez focusu a tak mě zajímalo jaký je ten kužel světla...jestli vidím jenom před sebou....a okolo ani špetku tak nevím nevím....a neměl by někdo nějaké fotky kde je s baterkou....nejlépe v noci a rozsvícenou abych měl představu.
  • 0

#494 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 7:57

convert23: mrkni na http://www.ledmania.cz/fotky-venku tam je porovnavacich fotek spousta
  • 0

#495 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 14:17

convert23 napsal/a:
Prosím napiště zkušenosti se svítilnami od Fenix.....Fenix E15,21,25...nějak se v tom nevyznám....všechny tipy jsou bez focusu a tak mě zajímalo jaký je ten kužel světla...jestli vidím jenom před sebou....a okolo ani špetku tak nevím nevím....a neměl by někdo nějaké fotky kde je s baterkou....nejlépe v noci a rozsvícenou abych měl představu.

Takže já mám HL-20. Kužel začíná svítit tak 2-3 metry před tebou (záleží na naklonění čelovky) a je to krásný kužel :-) Okolo máš tmu. Pokud sklopíš rozptylku, tak ostatní, kteří jdou s tebou, můžou zhasnout baterky, protože jim uděláš takové umělé denní světlo.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#496 mravenec98

mravenec98

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 14:19

hele ja vim ze je to trochu mimo,ale potrebuju poradit...mam GARMIN eTREX legend Hcx a chtěla bych tam nahrat udaje o kesi jak to mam udelat kdyz dam klasicky v listingu Send to GPS tak musim stahovat nejakej plugin a nikdy se mi nestahne prosim poradte...prosííím
  • 0

#497 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 14:28

mravenec98 napsal/a:
hele ja vim ze je to trochu mimo,ale potrebuju poradit...mam GARMIN eTREX legend Hcx a chtěla bych tam nahrat udaje o kesi jak to mam udelat kdyz dam klasicky v listingu Send to GPS tak musim stahovat nejakej plugin a nikdy se mi nestahne prosim poradte...prosííím

Přestaň svůj příspěvek kopírovat do všech vláken, tím bych začal.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#498 mravenec98

mravenec98

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 14:29

tak promin ze se snazim neco zjistit...
  • 0

#499 vitraurig

vitraurig

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 20:23

mravenec98 napsal/a:

co to ma co spolecnyho s timhle tematem?
  • 0
Jsem zacatecnik, omluvte prosim moje nedostatky ;)

#500 LaM_couple

LaM_couple

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2011 - 22:10

Zdravím, lovíme s Olight T-25 T (Cree XP-G R5) a iTP A3 EOS. Se světly samozřejmě naprostá spokojenost, jen jsem si po nějaké době používání začal říkat, co by ty hračky ještě mohlo vylepšit, respektive co u nich tak trochu postrádám. Článek o nových nabušených světlech od Olight na Fotonmagu mě opět přivedl k hledání, které ale nebylo úspěšné. Obracím se proto na fórum, kde se třeba najde někdo, kdo má svítilnu splňující kritéria: Napájení tužkovkami, možnost postavit ji jako svíčku (candle mode), fokusovatelný reflektor. Nedělám si velké naděje, ale možná, že někdo z vás navštěvuje jiné, předpokládám, že i zahraniční, weby, než já, a budu mít štěstí. Předem děkuju za pomoc.
  • 0
Nokia E52 + Handy Geocaching ; Garmin Oregon 450 + Topo czech 3

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama