Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#521 MV

MV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 21:24

Momentálně se chystám koupit nějakou pořádnou čelovku. Můj výběr se zúžil na Fenix HP11 a Led lenser H7. Jakou zvolit? Jde mi hlavně o světelný výkon. Která dosvítí dál? A ještě nemůžu najít, jaký je rozdíl mezi H7 a H7R. A včil mudrujte a flejmujte.
  • 0
M.V.

#522 patentik

patentik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 21:33

souhlas s Medomysem, mám tuhle čelovku a jak se říká, za málo peněz hodně muziky. když to srovnám s LED lensrem co mám tak bych se za ní vůbec nestyděl.
nevýhodou levných čelovek je, že slábne intenzita světla s vybíjením baterie. holt v něčem ten cenový rozdíl být musí ;)
  • 0

#523 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 21:37

MV napsal/a:
Momentálně se chystám koupit nějakou pořádnou čelovku. Můj výběr se zúžil na Fenix HP11 a Led lenser H7. Jakou zvolit? Jde mi hlavně o světelný výkon. Která dosvítí dál? A ještě nemůžu najít, jaký je rozdíl mezi H7 a H7R. A včil mudrujte a flejmujte.

rozdíl nevím ale mám tu 11 a to je opravdu mazec jak to šajní
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

#524 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 21:59

Ono na to jde koukat ze spousty pohledů. Satan má pravdu v tom že jsou situace kdy nefunkční světlo rozhodně nepotěší (třeba ty jeskyně) a s nevyzkoušenou čelovkou kterou jsem zrovna vybalil z krabice z číny bych tam nevlez. Na druhou stranu pokud taková čelovka funguje rok bez problémů tak se na ni klidně spolehnu stejně jako na značkovou hračku za dva litry. Koneckonců na taková místa si stejně beru do kapsy malou náhradní svítilnu a hlavně kamarády (doporučuje jedenáct z deseti jeskyňářů), takže i kdybych ji tam rozkřápl, tak to neznamená že tam umřu ;)

Obecně ty levné čelovky trpí na nekvalitní plasty, nevydrží nešetrné zacházení a rády praskají. Takhle se mi rozpadly už dvě kopie LedLenseru, složil jsem z těch dvou jednu a zatím OK ;)

A konkrétní tip pro ssva: http://www.dealextre...p-1-18650-44277
tu mám asi půl roku a zatím spokojenost, výkon brutální (nemám s čím porovnat, ale zatím nejsilnější čelovka co jsem kdy u koho viděl), výdrž díky 18650 velmi solidní a zatím i mechanicky obstála a to jsem ji zrovna nešetřil.
  • 0

#525 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 22:29

Ano, mám v podstatě to stejné

http://www.ebay.com/...=item33602b7114

a

http://www.ebay.com/...=item1c1fd9b905

Jak jsem psal, slouží už téměř 2 roky, bez nejmenšího problému či poškození. Provedli jsme i praktické srovnání s Fénixy, je to téměř to samé, co se výkonu týká. Vzhledem k tomu, že s nima nemám sebemenších problémů, používám je na horolezecké akce, do jeskyní, prostě kamkoli. Víc nemám co dodat. Je na každém z vás, kolik je ochoten zaplatit navíc za značku a kvalitu provedení.
  • 0

#526 Hojší

Hojší

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 269 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 23:24

MV napsal/a:... nemůžu najít, jaký je rozdíl mezi H7 a H7R...

Třeba tady.
  • 0

#527 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2011 - 2:45

patentik napsal/a:
...
nevýhodou levných čelovek je, že slábne intenzita světla s vybíjením baterie. holt v něčem ten cenový rozdíl být musí ;)

Tak to já naopak považuju za výhodu, protože alespoň víš, že ti slábne baterie. U těch čelovek (nebo i ručních svítilen), kde je intenzita stejná v celém průběhu vybíjení baterie, se člověk bez varování najednou ocitne ve tmě (tedy ne u všech, některé mají různé systémy varování před úplným vybitím, pobliknutím, snížením výkonu na nižší režim...). Na to je dobré se při výběru také zaměřit.

Edit: pokud chceš kvalitu a opravdu "brutální" výkon, vyber nějakého Sparka nebo Zebru. Nebo zde.
Jo a NW (neutral white) svítilny jsou do přírody mnohem lepší než ty CW (cool white). Vše je v tom teplejším světle takové plastičtější.
  • 0

#528 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2011 - 6:29

Parkis napsal/a:
A konkrétní tip pro ssva: http://www.dealextre...p-1-18650-44277
tu mám asi půl roku a zatím spokojenost, výkon brutální (nemám s čím porovnat, ale zatím nejsilnější čelovka co jsem kdy u koho viděl), výdrž díky 18650 velmi solidní a zatím i mechanicky obstála a to jsem ji zrovna nešetřil.

Opravdu ma zezadu to cervene svetlo? A to sviti nebo i blika?
  • 0

#529 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2011 - 7:44

bobrb napsal/a:
Opravdu ma zezadu to cervene svetlo? A to sviti nebo i blika?

Světlo tam má a svítí trvale (teď nevím co dělá v blikacím režimu, ten nepoužívám). Ale není nijak moc intenzivní, ve tmě vidět je, ale jako zadní světlo na kolo je hodně slabé.
  • 0

#530 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 09 November 2011 - 9:24

Parkis napsal/a:
Světlo tam má a svítí trvale (teď nevím co dělá v blikacím režimu, ten nepoužívám). Ale není nijak moc intenzivní, ve tmě vidět je, ale jako zadní světlo na kolo je hodně slabé.

Hmmm skoda. Na behani (po silnici) by se hodila celovka co ma vzadu nejake cervene blikatko...
  • 0

#531 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2011 - 8:21

kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna

Tak jsem ji z legrace koupil a doporučuji: NEBRAT
Kdyby stála tak kolem stovky, tak bych ani moc nelitoval.
  • 0

#532 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1042 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2011 - 8:43

Hamaci napsal/a:

kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna

Tak jsem ji z legrace koupil a doporučuji: NEBRAT
Kdyby stála tak kolem stovky, tak bych ani moc nelitoval.

Co je na ní tak špatného? Kromě napájení AAA (mikrotužkovkami) - to je pro mě nepředstavitelný hnus. Líbí se mi to tělo z hliníku, baterie vzadu...

Už hromadu let mi perfektně slouží MYO 5 od Petzla. Tehdy byla za 1700,- (původní cena), 20% sleva v RockPointu (taková zajímavá akce namířená proti KSČSSD) a za 1000,- sem prodal "starou" čelovku Princeton Tec (byla na 3x AAA) - takže MYO mě vyšlo na 360,- (ta předchozí čelovka byl dárek)
  • 0

#533 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2011 - 9:57

Když je zájem, tak se rozepíšu. Připomínám, že popisuji lacinou kopii. - Oproti Fenix HL21 svítí nesrovnatelně mizerně. - Naklápět se dá jen do dvou poloh - vodorovně nebo skoro na boty. Ve všech jiných polohách nedrží jistě. - Naklápěcí pant vypadá velmi velmi křehce (1mm plastu). - Regulace "optiky"- šířky kužele moc nefunguje. Při rozšíření kužele to svítí hodně do okrajů, ale střed je tmavý. Celé se to vrklá, mezerou bude na diodu a pod čočku rychle vnikat prach a nečistoty. - Čočka byla zevnitř upatlaná (dokonce otisk prstu). Po vyšroubování stavícího kolíčku a vyčištění už kolíček nedrží, poničil se závit (tzv. vyžvejklý vint :)). Snad to spravím lepidlem. Chtěl jsem to pro jedenáctiletého synka, který často jezdí tábořit. Přeci jen, ti kluci si zatím neumí vážit věcí a rozšlápnutá baterka za 300,- tolik nebolí. Tuto mu ale jen přihodím jako třetí záložní, neb se na ni rozhodně nemůže spolehnout.
  • 0

#534 mysakmorce

mysakmorce

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 223 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2011 - 10:43

MedoMys napsal/a:
Ano, mám v podstatě to stejné

http://www.ebay.com/...=item33602b7114

a

http://www.ebay.com/...=item1c1fd9b905

Jak jsem psal, slouží už téměř 2 roky, bez nejmenšího problému či poškození. Provedli jsme i praktické srovnání s Fénixy, je to téměř to samé, co se výkonu týká. Vzhledem k tomu, že s nima nemám sebemenších problémů, používám je na horolezecké akce, do jeskyní, prostě kamkoli. Víc nemám co dodat. Je na každém z vás, kolik je ochoten zaplatit navíc za značku a kvalitu provedení.

tak tohle podepisuju :) máme taky tuhle, komplet i se dvěma dobíjecímá 3,7V článkama a s nabíječkou vyšla na cca 350Kč a funguje bezvadně.. a navíc jsem jí možná nabíjel jednou? má fakt výdrž :) všichni kolem mě, co vím, že jí mají si jí nemůžou (za ty prachy) vynachválit...
  • 0

#535 geba & marcana

geba & marcana

geba:)

• Members
  • PipPipPip
  • 342 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2011 - 10:49

Tak tu první máme taky, a za ty peníze je to fakt super.
Drží už přez dva roky a svítí neuvěřitelně.
Doporučuju,
Dokonce už jí tady nabízí TyTyTy za dobrej peníz.

http://tytyty.cz/1-l...ovka-p-717.html
  • 0

#536 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2011 - 12:28

Ahoj, po dlouhém vybírání jsem si jako ruční baterku vybral XENO E15, doplnil o pár blbostí, abych zjistil. že jim zrovna došly. Tak se ještě zeptám, než je doobjednají, jestli ji někdo nemáte, na praktické zkušenosti. Recenze vycházejí dost dobře, ale tady se s ní ještě nikdo nepochlubil... Díky
  • 0
Oregon 650, iPhone5 + Geoget

#537 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2011 - 19:09

plavcik: jenom pro zajimavost, jake si mel vstupni parametry, ze ti vypadla zrovna tato?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#538 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 13 November 2011 - 10:42

Sice budu opisovat parametry, ale budiž: do tisíce, AA, jako EDC do kešovacího batůžku. Tady navíc možnost udělat z toho "dospělou baterku, navíc s podporou 4,2V Rozlozeni vykonu - Extra, silný a slabý režim, bez strobo a SOS, jednoduché přepínaní. Moonlight nepotřebuju
  • 0
Oregon 650, iPhone5 + Geoget

#539 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 11:46

Mate nekdo zkusenost s celovkama Zebralight (idealne H51) nebo Spark (idealne SD serie)?
  • 0

#540 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 13:08

Otazecka ohledne Čelová svítilna 1xLED Cree XP-C 100lm Ma nekdo zkusenost? Cena vypada i parametry slusne.
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama