Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#541 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 13:31

bobrb napsal/a:
Mate nekdo zkusenost s celovkama Zebralight (idealne H51) nebo Spark (idealne SD serie)?

Zebru mam - jeden z prvnich modelu (H50), vyhodou je naprosto hladkej a sirokej kuzel (120°), takze vidis velkou cast zornyho pole bez otaceni hlavy. Dani za to je mensi dosvit - tak 5-10m. Vydrz je v pohode, sedi s tim, co pisou na webu.

Pokud nepotrebujes nic, co by dosvitilo 50 metru, tak je to podle me idealni.

Paw
  • 0

#542 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 13:42

bobrb napsal/a:
Mate nekdo zkusenost s celovkama Zebralight (idealne H51) nebo Spark (idealne SD serie)?

Mám Sparka SD6, vyhovuje mě maximáně. Když srovnám se starým Petzlem Taktika tak se Zdá že Petzl nesvítí :). To XM-Ko je tam opravu znát. Pěkná hračka :), ale trošku za víc peněz.
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

#543 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 13:45

Ja mam Zebralight H501 a plati vicemene totez, co psal Paw, akorat kuzel je "jen" 80° takze dosviti trosicku dal - ale na sviceni do dalky to porad neni, na chuzi/lezeni/praci paradni. H51 s kuzelem 80°/11° vypada podle popisu jako idealni kombinace svitilny na blizko i na dalku...
  • 0

#544 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 13:57

akryx napsal/a:
Otazecka ohledne Čelová svítilna 1xLED Cree XP-C 100lm Ma nekdo zkusenost? Cena vypada i parametry slusne.

To působí už z toho obrázku děsně levně... A ten design dělalo prase. Konkrétní zkušenosti nemám, ale určitě bych šel do něčeho co je ověřené. Nevíc 3xAAA = ca 1x AA s tím, že jsou daleko hůř dostupné.
  • 0

#545 Solim

Solim

Šolim

• Members
  • PipPipPip
  • 1075 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 14:47

akryx napsal/a:
Otazecka ohledne Čelová svítilna 1xLED Cree XP-C 100lm Ma nekdo zkusenost? Cena vypada i parametry slusne.

Mel jsem to v ruce na prodejne. Myslim, ze to sviti docela obstojne, ZOOM taky jde. Jen to provedeni je takove trochu forove. Prekvapilo mne ze to ma dva dva cudliky na zapinani. Jeden na normalni zapinani a druhy na zapinani pomoci infracidla (staci machnout pred celovkou a ona se rozsviti, znovu machnes a ona zhasne). Musis si vybrat co zmacknes, kdyz zapnes rucni rozsveceni tak na infra zapomen a naopak. Pro nerozhodneho cloveka to je dilema. Za tu cenu to jde, ale jsou lepsi a taky drazsi.
  • 0

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp

#546 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 22:07

Paw, Skleba, kryshtof - zkouseli jste s nima behat? jak dobre/spatne sedi? Neposkakuji? Hledam celovku pro behani jako nahradu za LedLenser H7. Potreboval bych tri rezimy 15lm pro silnici, 60lm pro cesty v lese a pres 100lm na beh v terenu...
Ta SD6 se mi prave libi, ale prijde mi pro beh moc siroka (ZL H51 by asi kuzelem byla lepsi)
  • 0

#547 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 14 November 2011 - 23:26

Zítra si jdu koupit Fenix HL21 R2, mimo jiné na to, abych viděl na odhazování sněhu u vjezdu a před garáží :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#548 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 8:04

bobrb: Behat jsem se Zebrou nezkousel, ale pri jizde na kole cestou necestou sedi dobre. Kazdopadne pro beh mne neprijde moc vhodna, pocitam ze nepotrebujes videt do sirky, ale spis pred sebe, abys do neceho neslap. To bych spis doporucil vyse zminovaneho Fenixe HL21 (mam doma HL20). Rozdil mezi Zebrou a Fenixem je asi jako mezi potkavacima a dalkovejma svetla u auta. A ruzny vykony to umi taky. Paw
  • 0

#549 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 8:05

Fremen.cz: a neni lepsi si pred garaz namontovat svetlo s PIR cidlem? Prijde mi to jako efektivnejsi reseni a navic i v kombinaci s upozornenim na pripadnou osobu, ktera tam nema co delat. Co se Fenixe tyce, osobne ho doporucuju, kde chodim. Potom napis sve zkusenosti z provozu.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#550 lubbez

lubbez

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 9:54

Na aukru jsem si koupil baterku s 3w LED Cree na jeden AA akumulátor. Má to zoom, celé je to hliníkové, docela pěkný design a cena 264,-Kč. Na 2000 eneloop to svítí nonstop cca 80 minut, při 3w příkonu se není co divit. Na běžný pohyb za keškama to bohatě stačí. Krom toho mám čelovku Tikku a tam jsem měnil baterky pře rokem.
  • 0

#551 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 9:58

Paw&lucima napsal/a:
bobrb: Behat jsem se Zebrou nezkousel, ale pri jizde na kole cestou necestou sedi dobre. Kazdopadne pro beh mne neprijde moc vhodna, pocitam ze nepotrebujes videt do sirky, ale spis pred sebe, abys do neceho neslap. To bych spis doporucil vyse zminovaneho Fenixe HL21 (mam doma HL20). Rozdil mezi Zebrou a Fenixem je asi jako mezi potkavacima a dalkovejma svetla u auta. A ruzny vykony to umi taky.
Paw

Ten Fenix mi prave prijde moc "slaby" - v terenu je potreba dobre videt pod nohy.
Pro beh se hodi prave kuzel kolem 80° se svetelnejsim stredem - potrebuju videt cca 1-3m pred sebe ostre a cca 5m okolo staci mene (potreba pro orientaci kam bezet)
Ten LedLenser H7 mi temer vyhovoval, jen me stve ze neni regulovany (max vykon 130lm jen par minut po vlozeni novych baterii). Tak nejak jsem doufal, ze doba pokrocila a najdu neco s Cree XP-G nebo jeste radeji s Cree XM-L
  • 0

#552 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 11:44

bobrb napsal/a:
Ten Fenix mi prave prijde moc "slaby" - v terenu je potreba dobre videt pod nohy.

Nechci to moc rozporovat, ale když tomu Fenixu sklopíš rozptylku, tak běháš jak v dobře osvětlené sportovní hale :-)
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#553 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:02

zlicinaci napsal/a:
Nechci to moc rozporovat, ale když tomu Fenixu sklopíš rozptylku, tak běháš jak v dobře osvětlené sportovní hale :-)

Ja porovnavam papirove udaje relativne dostatecnych 130lm z LL H7 a 90lm u F HL21
Sklopeni je samozrejme, ale nemuzes to prehanet - pri kuzelu 8m pred sebe a rychlosti 12km/h mas o malicko dve vteriny na rozhodnuti kam slapnout...
  • 0

#554 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:08

bobrb napsal/a:

zlicinaci napsal/a:

Ja porovnavam papirove udaje relativne dostatecnych 130lm z LL H7 a 90lm u F HL21
Sklopeni je samozrejme, ale nemuzes to prehanet - pri kuzelu 8m pred sebe a rychlosti 12km/h mas o malicko dve vteriny na rozhodnuti kam slapnout...

Co zajít nějaký večer někam na kešku a vyzkoušet?
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)

#555 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:15

Bezel jsem 7 km po lesni ceste v Brdech, na cele Tikku a no problem. Jelikoz se Zlicinakem obcas chodim, umim si dost dobre predstavit, ze s to jeho celovkou bezim. (Uz mene si umim predstavit, ze by bezel on :-D.)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#556 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:17

gord napsal/a:
Bezel jsem 7 km po lesni ceste v Brdech, na cele Tikku a no problem. Jelikoz se Zlicinakem obcas chodim, umim si dost dobre predstavit, ze s to jeho celovkou bezim. (Uz mene si umim predstavit, ze by bezel on :-D.)

Ta představa děsí i mě :-)))
  • 0

#557 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:30

zlicinaci napsal/a:Co zajít nějaký večer někam na kešku a vyzkoušet?

Beru.
Kdy? Kde?
  • 0

#558 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:33

gord napsal/a:

Tikka ma 40lumenu coz te lesni ceste odpovida, ale do pesinek ci uplne do lesa uz to neni:-(
  • 0

#559 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 12:54

Jo, s tim souhlasim. Do lesa je to tak na chuzi. Ale ja v lese v noci stejne nebeham, tak me to netrapi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#560 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 15 November 2011 - 13:13

gord napsal/a:
Jo, s tim souhlasim. Do lesa je to tak na chuzi. Ale ja v lese v noci stejne nebeham, tak me to netrapi.

Prave ze ja jo...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama