Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#501 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 377 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2011 - 5:55

Ja osobne pouzivam dva fenixe. Do tesnych prostor: http://www.svetoutdo...na-fenix-l2d-ce tu mam uz dlouho a stale spokojenost. Pokud nejdeme nikam daleko (jednotky km) a potrebuju svetlo, tak mam "rotacak" http://www.geocachin...4884&pid=205836 coz je husty delo ;-)
  • 0

#502 dmitl

dmitl

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 16:19

Tak jsem se dnes konečně rozhoupal a objednal jsem si tuto čelovku http://www.outdoorst...d-cree/d-70498/ pač se tenhle víkend chystáme s bráchou na Dolní Moravu do Patzeltovy jeskyně a poblíž za keškama na ČS opevnění, tak snad bude sloužit...
  • 0
Vybírám vždy tu nejhorší cestu

#503 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 17:57

Jelikož trávím dost času v podzemí, tak jsem vyměnil nespolehlivou Petzl Myo XP za novinku německé výroby Led Lenser H14: http://www.ledshop.c...-h14~z3036.html.

Je to samozřejmě jen pro toho, kdo se rozhodne investovat víc, protože stojí skoro 2800 Kč (ale ten mnohem horší Petzl stával 2200 Kč). Pokud ty peníze obětujete, získáte výkonný zdroj světla, vedle kterého vypadají běžné svítilny jako bludičky. Navíc s masivní konstrukcí, výbornou elektronikou, plynulou regulací světelného kužele (zoom) a možností různých použití, především připevnění na řidítka kola.

Osobně bych už svítilnu bez zoomu nekoupil, protože když jednou lezete po žebříku a svítíte si na půl metru a podruhé jdete kilometrovou chodbou nebo lesem, tak žádný kompromis v konstrukci reflektoru nemůže být vyhovující (Petzl Myo XP měl alespoň sklopnou rozptylku, ale ten plynulý zoom je mnohem lepší). H14 váží 350 gramů a toho jsem se trochu bál, ale má výborné rozložení váhy a dobré popruhy, takže to není žádný problém.
  • 0

#504 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 18:02

To je moc pěkná hračka, obzvlášť to připevnění na kolo, ale cena značně přemrštěná. Počkám až to číňani zkopírujou za 20$ stejně jako H7 ;)
  • 0

#505 kartagoo

kartagoo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 20:48

ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna
  • 0

#506 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 21:40

kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna

Tak to je vážně drsné. Otázkou je kvalita zpracování a typ diody, ale i tak ...
  • 0

#507 kartagoo

kartagoo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 21:51

Píší 3W, 140lumenů - subjektivně svítí dobře, lze zoomovat. A k té kvalitě? Ulomí se plast i u značkové :( pokud s ní někde bouchneš, když někam lezeš. A když ztratíš za kousek za babku, tak to tak nenaštve. Tolik k poměru cena/výkon. Osobně mám favorita u Fenixu, ale ta cena....
  • 0

#508 radek67

radek67

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 22:52

Já mám z DX TrustFire Cree Z5 XM-LT6 a jako shit mi to nepřijde. Na moje potřeby svítí víc, jak dostatečně. ;)
  • 0

#509 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 07 November 2011 - 23:01

kartagoo napsal/a:
Píší 3W, 140lumenů - subjektivně svítí dobře, lze zoomovat. A k té kvalitě? Ulomí se plast i u značkové :( pokud s ní někde bouchneš, když někam lezeš. A když ztratíš za kousek za babku, tak to tak nenaštve. Tolik k poměru cena/výkon. Osobně mám favorita u Fenixu, ale ta cena....

Těch 140 lumenů bude před optikou, takže v reálu je to tak tipuju 90? Fenixy jsou super, na rozdíl od jiných mají dobře vyladěný odběr, takže vydrží déle než konkurence. LD20C5 má při 180 lm (ANSI) na 2 AA výdrž 2,25 hod., tohle se u konkurence bude asi hledat dost těžko.
  • 0

#510 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 11:37

Jinak u Fenixe je super prave i ta rozptylka, takze kdyz clovek leze po zebriku, nebo jde se skupinou v noci po lese, tak s rozptylkou sviti pod nohy uplne vsem a nikoho neoslnuje.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#511 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:00

kartagoo napsal/a:

Poměr cena výkon asi bude dobrý a bylo by zajímavé mít značkový výrobek i kopii vedle sebe a vyzkoušet je. Obecně bych ale parametry, které se uvádějí u výrobku, jehož samotný prodej v ČR je protiprávní, bral s jistou rezervou. A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.
  • 0

#512 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:08

o.filip napsal/a:
A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.

Hádat se netřeba, ony to nejsou přesné kopie, samozřejmě na nich nenajdeš jméno původního výrobce a často tam bývají i jiné úpravy. Pokud výrobce nemá na design nebo některé konstrukční řešení patent, tak to legální je.
  • 0

#513 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:22

No vono to hlavne ani nejsou kopie. Staci se podivat na ty drivery, na to, jak jsou propajene atd. Je to uplne neco jineho a taky to podle toho vydrzi.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#514 kartagoo

kartagoo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:22

Většinu všech výrobků stejně vyrábí Čína, tatáž fabrika tam vyrábí produkt pro značkového výrobce, ale i pro neznačkového. Design nemusí být nutně majetkem té či oné značkové firmy, ta si prostě vybere z katalogu výrobce nějaký model a on ji ho vyrobí s jejím logem, jinému odběrateli pak zase s logem jeho. Asi bychom se divili, co všechno v Číně vyrábí a nemusí to být nutně plagiáty a bohužel, pro naše evropské, ale i zámořské výrobce, kvalita jde v Číně stále nahoru... a tak kdoví jak dopadnou za čas pozůstatky výroby, které ještě na starém kontinentě zůstaly.
  • 0

#515 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:32

Parkis napsal/a:

o.filip napsal/a:
A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.

Hádat se netřeba, ony to nejsou přesné kopie, samozřejmě na nich nenajdeš jméno původního výrobce a často tam bývají i jiné úpravy. Pokud výrobce nemá na design nebo některé konstrukční řešení patent, tak to legální je.

Že jsem to psal ... šup a jsme mimo téma :-) Napodobování vzhledu cizích výrobků samozřejmě protiprávní je, patenty nepatenty. Rozdíl je v tom, že porušení práv na ochranu patentu, průmyslového vzoru a podobně je trestné, zatímco proti napodobení vzhledu se musí výrobce bránit běžnou civilněprávní cestou. (Zabývám se tím pracovně, netypuji to podle "logiky".)
  • 0

#516 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:32

kartagoo: ano, obecne to samozrejme muze platit, ale zrovna u tech svitilen je to uplne nekde jinde. Jak jsem zde jiz nekolikrat psal, mam tu nekolik svitilen z DX a jsou s nimi akorat problemy. S originaly nikdy zadny problem, vse funguje. Staci to rozdelat a podivat se v pripade svitilny prave na driver.
  • 0

#517 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 14:55

kartagoo a podobní: tady vůbec nemá smysl diskutovat. Vyzkoušej, uvidíš. Já už nějaký ten rok používám 2 neznačkové CREE čelovky (dokonce za poloviční cenu než je ta tvoje), k naprosté spokojenosti. Zkoušeli jsme i praktické srovnání se značkovými. Ale rozebírat to tu už fakt nehodlám, jistý nejchytřejší člověk tě vždycky setře. Já můžu jen konstatovat, že bych byl blb, kdybych za čelovku dal o 1500,- víc, než jsem dal, za velmi podobnou funkčnost.
  • 0

#518 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 16:00

MedoMys: explicitne pro tebe tu davam drive napsany prispevek, ktery bych rekl, ze to naprosto jasne vystihuje. Muzes s tim nesouhlasit, ale opravdu ti preji, abys tech par usetrenych stovaku nekdy v budoucnu nelitoval.

S474N napsal/a:
Vejvar: podivej se na fora venovana svitilnam (fotonmag atd.). Zalezi na co svitilnu primarne pouzivas - pokud na to, aby sis posvitil ve sklepe na uhli, tak se asi moc nestane, kdyz te svitilna "necha ve stychu". Pokud stejnou svitilnu budes chtit pouzit jako hlavni/zalozni kuprikladu nekde v jeskynich/stolach nebo proste tam, kde muze dojit k ujme na zivote/zdravi, tak je to dle meho nazoru uplne zbytecne riskovani kvuli usetrenymu litru. Mimochodem, neznas ono zname - levne kupovane, dvakrat placene?

• 0

#519 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 19:11

S474N napsal/a:
MedoMys: explicitne pro tebe tu davam drive napsany prispevek...

Medomys má se svýma neznačkovýma svítilnama určitě dobré zkušenost, jinak by to sem nedával...ale nepíše konkrétní typ...mě by to třeba zajímalo.
Jinak bych dal taky přednost "značce"...přece jenom je něco jiného používat svítilnu na to abych v noci v parku nevyšlápl lejno a nebo do kanálovky kde bych díky "výhodné koupi" mohl třeba "zasmrádnout" já...že.
  • 0

#520 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 November 2011 - 19:35

ssva: ale vsak ja mu verim. Jen pisu, ze pokud o nic nejde (tzn. ani o zivot ci zdravi), tak chapu, ze lide radeji utrati 150 Kc misto nejakych treba 1500 Kc. Proste ten pomer cena/vykon jim vyhovuje a v tomto je nejenom chapu, ale i souhlasim.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama