Svítilny / čelovky
Publikováno 22 October 2011 - 5:55
Publikováno 07 November 2011 - 16:19
Publikováno 07 November 2011 - 17:57
Je to samozřejmě jen pro toho, kdo se rozhodne investovat víc, protože stojí skoro 2800 Kč (ale ten mnohem horší Petzl stával 2200 Kč). Pokud ty peníze obětujete, získáte výkonný zdroj světla, vedle kterého vypadají běžné svítilny jako bludičky. Navíc s masivní konstrukcí, výbornou elektronikou, plynulou regulací světelného kužele (zoom) a možností různých použití, především připevnění na řidítka kola.
Osobně bych už svítilnu bez zoomu nekoupil, protože když jednou lezete po žebříku a svítíte si na půl metru a podruhé jdete kilometrovou chodbou nebo lesem, tak žádný kompromis v konstrukci reflektoru nemůže být vyhovující (Petzl Myo XP měl alespoň sklopnou rozptylku, ale ten plynulý zoom je mnohem lepší). H14 váží 350 gramů a toho jsem se trochu bál, ale má výborné rozložení váhy a dobré popruhy, takže to není žádný problém.
Publikováno 07 November 2011 - 18:02

Publikováno 07 November 2011 - 20:48
Publikováno 07 November 2011 - 21:40
kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna
Tak to je vážně drsné. Otázkou je kvalita zpracování a typ diody, ale i tak ...
Publikováno 07 November 2011 - 21:51

Publikováno 07 November 2011 - 22:52

Publikováno 07 November 2011 - 23:01
kartagoo napsal/a:
Píší 3W, 140lumenů - subjektivně svítí dobře, lze zoomovat. A k té kvalitě? Ulomí se plast i u značkové :( pokud s ní někde bouchneš, když někam lezeš. A když ztratíš za kousek za babku, tak to tak nenaštve. Tolik k poměru cena/výkon. Osobně mám favorita u Fenixu, ale ta cena....
Těch 140 lumenů bude před optikou, takže v reálu je to tak tipuju 90? Fenixy jsou super, na rozdíl od jiných mají dobře vyladěný odběr, takže vydrží déle než konkurence. LD20C5 má při 180 lm (ANSI) na 2 AA výdrž 2,25 hod., tohle se u konkurence bude asi hledat dost těžko.
Publikováno 08 November 2011 - 11:37

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 08 November 2011 - 14:00
kartagoo napsal/a:
Píší 3W, 140lumenů - subjektivně svítí dobře, lze zoomovat. A k té kvalitě? Ulomí se plast i u značkovépokud s ní někde bouchneš, když někam lezeš. A když ztratíš za kousek za babku, tak to tak nenaštve. Tolik k poměru cena/výkon. Osobně mám favorita u Fenixu, ale ta cena....
Poměr cena výkon asi bude dobrý a bylo by zajímavé mít značkový výrobek i kopii vedle sebe a vyzkoušet je. Obecně bych ale parametry, které se uvádějí u výrobku, jehož samotný prodej v ČR je protiprávní, bral s jistou rezervou. A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.
Publikováno 08 November 2011 - 14:08
Hádat se netřeba, ony to nejsou přesné kopie, samozřejmě na nich nenajdeš jméno původního výrobce a často tam bývají i jiné úpravy. Pokud výrobce nemá na design nebo některé konstrukční řešení patent, tak to legální je.o.filip napsal/a:
A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.
Publikováno 08 November 2011 - 14:22

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 08 November 2011 - 14:22
Publikováno 08 November 2011 - 14:32
Parkis napsal/a:
Hádat se netřeba, ony to nejsou přesné kopie, samozřejmě na nich nenajdeš jméno původního výrobce a často tam bývají i jiné úpravy. Pokud výrobce nemá na design nebo některé konstrukční řešení patent, tak to legální je.o.filip napsal/a:
A doufám, že se tady nezačneme hádat na téma, že prodávat přesné kopie cizích výrobků je v civilizované zemi legální.
Že jsem to psal ... šup a jsme mimo téma :-) Napodobování vzhledu cizích výrobků samozřejmě protiprávní je, patenty nepatenty. Rozdíl je v tom, že porušení práv na ochranu patentu, průmyslového vzoru a podobně je trestné, zatímco proti napodobení vzhledu se musí výrobce bránit běžnou civilněprávní cestou. (Zabývám se tím pracovně, netypuji to podle "logiky".)
Publikováno 08 November 2011 - 14:32

Publikováno 08 November 2011 - 14:55
Publikováno 08 November 2011 - 16:00
S474N napsal/a:
Vejvar: podivej se na fora venovana svitilnam (fotonmag atd.). Zalezi na co svitilnu primarne pouzivas - pokud na to, aby sis posvitil ve sklepe na uhli, tak se asi moc nestane, kdyz te svitilna "necha ve stychu". Pokud stejnou svitilnu budes chtit pouzit jako hlavni/zalozni kuprikladu nekde v jeskynich/stolach nebo proste tam, kde muze dojit k ujme na zivote/zdravi, tak je to dle meho nazoru uplne zbytecne riskovani kvuli usetrenymu litru. Mimochodem, neznas ono zname - levne kupovane, dvakrat placene?

Publikováno 08 November 2011 - 19:11
Medomys má se svýma neznačkovýma svítilnama určitě dobré zkušenost, jinak by to sem nedával...ale nepíše konkrétní typ...mě by to třeba zajímalo.S474N napsal/a:
MedoMys: explicitne pro tebe tu davam drive napsany prispevek...
Jinak bych dal taky přednost "značce"...přece jenom je něco jiného používat svítilnu na to abych v noci v parku nevyšlápl lejno a nebo do kanálovky kde bych díky "výhodné koupi" mohl třeba "zasmrádnout" já...že.
Publikováno 08 November 2011 - 19:35

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů