Přejít na obsah


Fotka

Jak na plánování výletů ( oregon,geoget,mapsource,basecamp)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
7 odpovědí na toto téma

#1 Dr.Uli

Dr.Uli

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 11:14

Dnes jsem asi s dotazama otravný,ale během dovolené jsem zjistil, že vlastně nedokáži efektivně plánovat GEOvýlety a nahrávat je do gps. Co mam ? Oregon 550 , mapsource , basecamp ( topo3pro ) , pro správu cache používám GEOGET. Jak s tímto vybavením efektivně plánovat GEOvýlety? Pokoušel jsem se s mapsource,ale potom jsem měl cache v gps 2x ( jednou pravděpodobně z nahraného gpx a jednou z mapsource). nevíte někdo o návodu někde na netu? Případně jsou někde již uloženy trasy pro pěkné výlety ( i bez geocachingu ) které by si mohl člověk upravit? díky za info
  • 0
Dr.Uli & MaChinka Team

#2 weri

weri

    weri.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 519 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 11:50

Jak to tak vypada, mame uplne stejne vybaveni, tak tedy napisu, jak to delam ja. Vyberu si oblast pro vylet a z geogetu si udelam pq s kesemi v okoli (vetsinou vyberu referencni kes nekde uprostred a pomoci filtru vyberu kese v urcite vzdalenosti). PQ pak nahraju do mapsource a naklikam si priblizne trasu a kese, kterou budu chtit absolvovat. Kdyz mam trasu hotovou, kese vymazu a necham jen trasy. Tu ulozim do gpx formatu a spolu s pq s kesemi nahraju do navigace. Mam dva ruzne soubory, coz ma tu vyhodu, ze muzes aktualizovat pq bez zasahovani do trasy.
  • 0

PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI

6.gif15.5.-Den kuřete vindaloo

6.gif25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook

Banner_468.gif

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!


#3 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 12:11

Záleží na tom, jaký výlet plánuješ... Mám všechny keše ČR v autonavigaci TomTom jako poi body, takže ať jedu autem kam jedu, měl bych o keších v okolí vědět. Pokud si plánuji nějakou výpravu, pak si oblast nechám zobrazit v GG na mapě a keše co mne zaujmou a jsou "na trase" si vložím do seznamu a z toho pak vygeneruji itinetář pro TomTom -> podle něj jedu autem požadovanou trasu. Všechny keše z ČR si exportuji jako POI do Garmina, takže stejně jako v autonavigaci mám vše při ruce pro případ nouze. Vedle toho mám vše v okruhu zájmu (aktuálně např. 35km od Home) vyexportováno do Garmina jako gpx se seznamem keší, keše vidím v nabídce Geocaching. Teď o tom přemýšlím, že by se hodilo stejně jako mám export do itinetáře pro TomTom exportovat stejné jako trasu pro Garmina... možná další důvod vedle multin proč ten export do trasy z GG udělat.
  • 0

#4 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 12:32

Jábych to udělal takto: Vygeneruju si pq s keškama po trase do místa kam jedu a pq okolo onoho místa. Tohle nacpu do geogetu a exporuju to do geokuku. V Geokuku si kešky prohlížím a vybírám si které půjdu. Podle hodnocení,best of a hlavně podle listingu. To co vyberu, to naláduju do navigace. U multinek si můžu přes plugin do FF, který tu někde na fóru leží vytvořit trasu, aby se to líp hledalo. No a pokud mám i promyšleno v jakém pořadí keše půjdu, sedím nad mapou v basecampu a udělám si stopu po které půjdu, abych nemusel přemýšlet v terénu
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#5 Qnik

Qnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 12:46

Všechny pixly v rep. jsou v 60CSx. Když někam jedu mrknu na mapu, napíšu na papír pixly jak je pujdu po sobě a je to. Když náhodou multina vede někam jinam..tak to pak holt v terénu upravim, když vidim, že kolem nějaký pixly jdu tak ji vemu po cestě;)
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#6 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 075 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 14:27

Hlavni je naplanovat trasu. Ja popisu pesi variantu, jelikoz prave zde je nutne peclive planovat, s autem dalsi kilometry tak neboli. V mapsource si prohlidnu cilovou oblast, kterou chci navstivit. Podle dopravnich moznosti se pokusim najit zacatek a cil trasy a pak se pokusim mezi temito body natahnout trasu pres cache a jine zajimavosti, tak aby nebyla delsi nez cca 30-40km. Pak si prohlidnu profil teto trasy a podle svych moznosti tuto trasu upravim tak aby byla ujitelna. Snazim se trasu planovat, tak abych mel nekde za pulkou trasy alespon 2 unikove body, kde mohu najit dopravu z duvodu velke unavy nebo neprizne pocasi. Kdyz je toto hotove, tak zacnu lustit mystery cache a zacnu prohlizet listingy, zda nepotrebuji nejakou pomucku pro odlov nektere cache. Behem tohoto procesu odmazavam cache o ktere nemam zajem a upravuji trasu. Nakonec vse zkontroluji a vse si vytisknu. To jest listingy a mapu z mapsource s trasou. Vytisknu si jizdni rady z internetu a turistickou mapu dane oblasti z programu ShoCart. Body naladuji do GPS, pripadne cele PQ. A mohu vyrazit. Ten papir se mi zatim velmi osvedcuje, jelikoz mu nedojdou baterky a lze do nej zapisovat multicache. Bezne v prirode behem 30km navstivim cca 10-20 cache a dalsich cca 20, ktere mam pripravene, nenavstivim a tak mi zustava material na dalsi vychazku. Doplneni: Je dobre si predem pripravit ktere cile jsou pro mne vyznamejsi a ktere mene a ty mene vyznamne v pripade nedostatku casu vynechat a upravit potom cestu. Listingy si ulozim do batohu v poradi jak je chci navstevovat a na cache jen ulozim listing prave nalezene (pripadne nenalezene) cache, vytahnu dalsi listing a zadam navigaci na dalsi bod (cache), pripadne se podivam do papirove mapy kudy jsem chtel jit a podle situace v terenu pak operativne upravim trasu. treba z duvodu rozvodnene reky, nebo ohrady s byky ci cerstve zoranemu poli. Je mozne ze prave v tomto okamziku se mi totalne zmeni poradi mych cilu, ale neni problem podle papirove mapy prerovnat listingy a pripadne do mapy nakreslit novou caru. A vyrazim. Po navratu pak do listingu doplnim poradove cislo, datum, cas, bonusove cisla a souradnice finalove cache a toto uschovam pro budouci potrebu. V soucasne dobe uz mam pres 2m sanonu s listingy a dost casto se v nich vracim alespon o 0,5m pro bonusova cisla. Toto lze tez provadet v elektronicke podobe, ale v te papirove chronologicke podobe lze rychleji vyhledat potrebny listing. Tato drobnost mi pak velmi zefektivnuje hledani rozsahlych multicache a bonusovou cache.
  • 0

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp


#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 14:59

Postup planovani tras mam hodne podobny se Solimem. Jen vyuzivam jeste cykloserver, na kterem je i spousta pripravenych tras, jen si vybrat.
Ta selekce kesi, ktere se na trasu nehodi (naroce, trvaji dlouho, namam potrebne pomucky, ...) je dulezita. Jinak clovek zbytecne ujde treba i 10 km a pak zjisti, ze jde (skoro) zbytecne.
Ackoli mam vsechny kese v GPS, nosim s sebou i papirovou mapu a buzolu. Na delsi cesty i na papirku napsany jakysi itinerar vyznamnych mist - GPS se teky muze porouchat, ztratit, ... ;-)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 Hydros_cz

Hydros_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 20:44

Moje metoda ;) PQ Earth + Tradicional (Webcam .. Virtual ... ) .... z cilove oblasti prip trasa .... Earth (Webcam, Virtual) vytisknu z GSAK 2str na 1 list .. rozstriham zkompletuji ;) Pokud mam cas mrknu i na multi a mystery v okoli jestli neco nepridam .... vetsinou je ale cas jen na narvani pq s trad a earth pres GSAK do garmina ;) Primarni cile jsou earth ;) a po ceste koukame .. neni neco pobliz nebo po ceste? .. ;) Jen se pak dostat k tem odpovedim na earth ;) prave mam manko 9 earth .. mozna je uz neco uznane .. ale cas ;) a se sadrou na ruce jsem to ted flakal ;) Hezke ze mate na silnici prednost ... ale na motorce je vam to vetsinou prd platne ;)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama