silvermann napsal/a:
... navrhuji se takovým nesmyslnostem vyhýbat a nechat ležet bez povšimnutí a oni si to pak tito lidé, kteří je zakládají třeba příště rozmyslí
))) ... silvermann
Tohle mě nadzvedlo tak, že jsem se sem přihlásila i na cizím počítači s klávesnicí, na které neumím psát

Hlásím se mezi ty, které luštění náročných šifer baví a nic s tím nenaděláš. Geocaching "by neměl být" o ničem, on je o hodně věcech a o všech zároveň, aby si každý mohl vybrat, co mu vyhovuje. Mám vyluštěnou v zahraničí pětkovou mysterku, která má sedm found logů za 3 roky a doufám, že si ji i odlovím

Je pravda, že se hlavně ve velkých městech objevujou někdy šílenosti, ale to je tím, že tam je hodně keší a hodně kačerů a všichni tu už všechno z té klasiky prostě viděli, tak proč trošku neposunout hranice?
Ještě k původnímu tématu - jak poznat, o kterou šifru jde. Jsou určité způsoby, jak se v začátcích zorientovat. Při luštění mysterek je situace o to jednodušší, než při luštění jiných šifer, že my přece víme, co by mělo sdělení obsahovat. Souřadnice. Ať už v číselné podobě, nebo ve slovní, každý ví, jakými čísly by zrovna ta jeho lokalita měla přibližně začínat