Přejít na obsah

Fotka

verze 2.3.0

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
392 odpovědí na toto téma

#201 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 8:10

Ups, tak to mi moc nepomohlo. Ani netuším, jak vyrobit vizualizační script:o. Ono by mi koneckonců aspoň stačilo tuto informaci zobrazit i jednotlivě v nějakém detailu o kešce, abych si ověřil, zda jsou k problematickým keším přiřazena správná ID ownerů. Nepracuju primárně v GeoGetu, tak tápu. Jak jsem psal, chtěl jsem si tyto informace zobrazit při řešení problému se statistikama. Řešení problému pak budu směřovat samozřejmě někam na fórum autostatu, nebo ggstatu.
  • 0

#202 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 8:42

Pro jednorazove overeni muzes pouzit export problematicke kesky do PQ GPX a to si pak otevri v poznamkovem bloku a podivej se, jake ownerID tam je.
  • 0

#203 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1369 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 8:53

Nainstaluj si SQLite Manager - plugin do firefoxu - a podivej se primo do databaze, pripadne si muzes napsat nejaky SQL dotaz. Pripadne si muzes upravit exportni skript - vyhoda je, ze muzes exportovat jenom to co potrebujes.
  • 0
MaFa

#204 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 8:59

Oběma děkuju, teď se v tom rochám a zatím marně. HaLuMa: Když si vyexportuju PQ GPX a pak jej otevřu, mám o všech keší "<groundspeak:owner id="0">". To je asi ten problém, o který tu běží. Importuju nálezy (pro kluka) přes GeoJarry 2.0.0 a asi mám něco nastavené blbě, ale netuším, co. MaFa: Zkusím stáhnout a juknout.
  • 0

#205 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 9:09

Stáhnul jsem si doplněk SQLite pro firefox a když se podívám na danou keš, tak je pole gs_ownerid prázdné. Zkustě mě někdo nakopnout, kde je chyba, nebo jak správně nastavit geoJarry, aby stahoval i tyto informace. Zatím se jedná o nějakých 150 nálezů.
  • 0

#206 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:08

Jo, aha, ted mi to doslo. ownerID je hodnota, ktera se v HTML listingu vubec nevyskytuje, takze z nej nelze naimportovat.
  • 0

#207 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:13

Mohl by mi někdo říct, jakým správným způsobem bych měl stáhnout pomocí GeoJarry data (jedná se pouze o nalezené kvůli statistikám - až bude mladík starší a bude kešovat dál, tak třeba bude používat něco jinýho) a aby tam byl i ten ownerID?
  • 0

#208 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:17

Ona nejaka statistika v GGstatu potrebuje OwnerID?
  • 0

#209 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1369 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:24

Nepotrebuje, ale muze se pouzit. Problem je, ze owner kese je volny text, takze to ne vzdy secte vsechny kese daneho ownera, tak se da pouzit mapovani pres ownerid. Zkus znovu naimportovat ty kese, kde je ID 0.
  • 0
MaFa

#210 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:25

Jj, třeba u keší od ondrasek geotym mají třeba "ondrasek geotym a Beda Travnicek", nebo jen ondrasek geotym", nebo "vazeny ondra z ondrasek geotymu" a statistiky si s tím neumí poradit. Takže má nalezeno celkem 16 keší od nich, ale ve statistikách mu to zobrazí pouze 8 (ostatní jsou jinak pojmenované). A když použiju v "Template.cz" "OWNERCASE ownerid" a nastavím "OWNERID 1302943 ondrasek geotym", tak to pro jistotu nefunguje taky, protože ne u všech keší jsou onwerID vyplněny. Je to bludný kruh a nevím jak z toho. O tom už někde psala i geomary, ale zatím se nedopátrala výsledku. A když doplním ručně přes SQLite potřebné číslo aspoň pro ondrášky, pak ze "našel 92 keší" od jiného ownera, který má "0".
  • 0

#211 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:33

MYCACHESOWNER prikaz v template GGstatu tohle resi!
  • 0

#212 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:36

Já jsem psal "OWNERCASE ownerid". To co uvádíš by asi mělo vliv pouze na mnou, resp. klukovo, založené keše.
  • 0

#213 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:47

Uz chapu, necetl jsem to poradne. Takze cele ty tanecky jsou kolem toho jen proto, ze Ondrasek geotym zaklada kesky pod tremi ruznymi nicky? Tak takovy problem bych tedy neresil, jako by na spravnosti statistik nekomu zalezelo :-) Bez PQ (potazmo PM clenstvi) owner id na vsech kesich jednoduse nepriradis, takze bych se na to vykaslal a klidne zil s vedomim, ze je ve statistice nejcasteji nalezanych kesi od autora trochu neporadek. GGstat umi dve moznost: bud poznava ownera jen podle jmena, nebo poznava ownera jen podle ID. Ne oboji dohromady, proto tech 92 od ownera s id 0.
  • 0

#214 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 10:56

Je to tak. za to statistiky nemůžou GGStat). Je to věc jednotlivých ownerů. Ono to třeba u eventů, kde je víc spolupracujících autorů ani jinak udělat nejde. Docela chápu, že chtějí uvést, že na pořádání eventu se jich podílí víc, ale správcem je jen jeden. A u týmů je to něco podobného. Udělal jsem pokus, tzn. vyexportoval jsem zkušebně z GSAKu celou databázi (tam jsou ownerID v pořádku) a nahrál ji do GG. Zkusil jsem statistiky a ty jsou OK. Takže je fakt problém v chybějících ownerID v GG. Teď jak to řešit? Jakým jednoduchým způsobem stáhnout nalezené keše i s logy a ownerID (myšleno hlavně pro uživatele, kteří nemají PM). Nějak se mi nechce udržovat dvě databáze (GSAK a GG). V *gpx souborech stažených ke keši z PM účtu to je uvedeno. Ale to je asi spíš dotaz, který bych měl směrovat na autory GeoJarry. Jenže anglicky neumím :(.
  • 0

#215 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 11:02

Tak jeste jednou zopakuju to, co napsal HaLuMa a co jsem napsal pred chvili ja. * V HTML listingach NEJSOU ownerid. Pro GeoJarryho je proto technicky nemozne, aby sehnal z HTML ownerid. * Pokud chces ownerid, ziskas je jen z GPX stazenych z PM uctu. Poper se s tim jak potrebujes.
  • 0

#216 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 11:08

Jo, tak teď je mi to jasný. Asi potřebuju víc nakopnout ;). Jasná odpověď, kterou jsem v odpovědi od HaLuMa neviděl. Netušil jsem, jak pracuje GeoJarry. Safra, safra, pokud to budu (bude) chtím mít správně, bude to pracnější, ale už mám asi představu, jak to udělat. V každém případě dík všem za odpovědi a rozluštění mého malicherného problému.
  • 0

#217 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 11:32

Takze pokud to chces mit spravne, naimportuj si do Geogetu data z PocketQuery. tim tam ta OwnerID budes it. Ta PQ nen musi byt toho cloveka, pro ktereho delas statistiky. Kdyz jsi zkousel vytahnout data z GSAKu, tak jsi do nej ta data taky musel nejak dostat, ne? tak je cpi rovnou do GG.
  • 0

#218 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 550 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 11:41

Jo už mám představu, jak to řešit dál. Já si tahám do GSAKu agregované PQ, takže tam jsou všechna onwerID i od nenalezených keší. Jenom se mi zdálo a stále zdá zbytečný dávat celou DB na dvě místa. Ale jak píšu, už mám představu, jak na to. Ale přeci jenom, pokud mohu, bych se vrátil tvé myšlence, jak zobrazit ownerID ve sloupci GG, teda pomocí toho vizualizačního scriptu. Co jsou to vuzualizační scripty a jak na ně? Když vezmu tento případ, tak jak bych si takový script pro zobrazení ownerID mohl udělat? Věřím, že by se to hodilo i na ostatní věci.
  • 0

#219 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 12:01

No to je jiste zbytecne mit celou DB na dvou mistech. Tak to davej na jedno misto, do Geogetu. ;) Pokud trvas na GSAKu, tak si z nej vyexportuj jenom ty kese, ktere potrebujes na tu statistiku a ty si dej do Geogetu.
  • 0

#220 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2010 - 12:02

A k vizualizacnim skriptum: http://geoget.ararat...r:visualscripts Studium existujicich skriptu jiste pomuze.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama