verze 2.3.0
Publikováno 15 duben 2010 - 14:17
Publikováno 15 duben 2010 - 14:44
Publikováno 15 duben 2010 - 15:37

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X
www.lukabike.com
Publikováno 15 duben 2010 - 16:59
lukabike.com napsal/a:
Me se maximalne osvedcilo pred kazdou instalaci, nebo nejistou operaci cely datovy adresar zazalohovat. Jistota je jistota, uz se to parkrat hodilo, naposledy pri prechodu na verzi na 2.3.0, kdyz se mi ponekud rozhodily vsechny filtry.
Ty to teda dramatizujes... tvoje filtry pri upgradu zustaly netknute bezemeny. Nacitani filtru je udelano tak, aby pokud mozno rozumnely i staremu formatu filtru, a pri nacitani se GG pokousi o upgrade. Ale upgradovany filtr se ulozi az na uzivateluv pokyn! nicmene ne vsechno jde na 100% upgradovat.
Proto doporucuji rucni kontrolu vsech vami udelanych filtru a i kdyz jsou v poradku, jejich rucni ulozeni. Top aby se ulozily v novem formatu.
Publikováno 15 duben 2010 - 19:27
No jo, dyt ja vim ze to nakonec fungovalo, nicmene pri prvotnim soku ze nic nechodi jak ma jsem byl rad ze mam zalohu, i kdyz nakonec nebyla potrebaHaLuMa napsal/a:
lukabike.com napsal/a:
Me se maximalne osvedcilo pred kazdou instalaci, nebo nejistou operaci cely datovy adresar zazalohovat. Jistota je jistota, uz se to parkrat hodilo, naposledy pri prechodu na verzi na 2.3.0, kdyz se mi ponekud rozhodily vsechny filtry.
Ty to teda dramatizujes... tvoje filtry pri upgradu zustaly netknute bezemeny. Nacitani filtru je udelano tak, aby pokud mozno rozumnely i staremu formatu filtru, a pri nacitani se GG pokousi o upgrade. Ale upgradovany filtr se ulozi az na uzivateluv pokyn! nicmene ne vsechno jde na 100% upgradovat.
Proto doporucuji rucni kontrolu vsech vami udelanych filtru a i kdyz jsou v poradku, jejich rucni ulozeni. Top aby se ulozily v novem formatu.

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X
www.lukabike.com
Publikováno 15 duben 2010 - 20:02

Publikováno 15 duben 2010 - 21:26

Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 15 duben 2010 - 22:49
Publikováno 15 duben 2010 - 22:56
Publikováno 15 duben 2010 - 23:01

Publikováno 15 duben 2010 - 23:10
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Publikováno 15 duben 2010 - 23:21
Publikováno 15 duben 2010 - 23:42
sobikovi napsal/a:
njn je to škoda, že databáze zná jen datum a ne časale budeme se s tím muset naučit žít. Je to taková úspora nezaznamenávat i čas? Do dneška jsem žil s tím, že to samozřejmě jako databáze umí datum a čas
No nic, neumí, tak co se dá dělat. :@
No vidíš, a třebas já bych považoval za logičtější, kdyby datum aktualizace nebyl ten kdy jsem seděl u komplu a nechal to aktualizovat, ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.
Publikováno 16 duben 2010 - 0:12
Publikováno 16 duben 2010 - 0:20
Publikováno 16 duben 2010 - 5:11
Je otázkou, které zdroje dat tuto informaci obsahují. (PQ ji má, nevím jak ostatní)Arne1 napsal/a:
........, kdyby datum aktualizace ................., ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.
Publikováno 16 duben 2010 - 6:21
bodlak napsal/a:
Je otázkou, které zdroje dat tuto informaci obsahují. (PQ ji má, nevím jak ostatní)Arne1 napsal/a:
........, kdyby datum aktualizace ................., ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.
Ostatní mají datum vytvoření souboru.
Publikováno 16 duben 2010 - 7:08
Když dám databázi setřídit podle data aktualizace, jaký je druhotný třídící klíč pokud je datum aktualizace stejné? Logicky by to byl čas...HaLuMa napsal/a:
Situace je takova, ze v databazi ukladam udaje, ktere k necemu potrebuji. A ne udaje, ktere by se mohly nekdy mozna hodit. Az to bude potreba, tak tam tu informaci pridam, to neni neresitelny problem.
K čemu je to dobré? Zcela jednoduchý případ, kdy jsem včera aktualizoval Prahu ze 3 PQ, za asi hodinu nové keše z PQ a později keše z PQ podél trasy sobotníh výletu do Liberce no a pak přes GJ rychle nové keše v Praze. Takže evidentně 4 časové bloky během dne. U nově načtených keší mám vždy zvykem kontrolovat, zda nepatří do série židovských keší, kterou spravuji. No a jelikož jsme měl včera frmol v práci, nebyl čas provést kontrolu. Myslel jsem si tedy jednoduše, že udělám setřídění dle data a času přidání, vím který blok jsem nekontroloval a hotovo... jednoduché a praktické.
Datum a čas aktualizace je dle mého datum a čas, kdy byl proveden update databáze. Datum a čas kdy byla pořízena data je datum a čas vzniku dat, tedy dvě různé hodnoty.
Publikováno 16 duben 2010 - 8:02
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů