Přejít na obsah

Fotka

verze 2.3.0

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
392 odpovědí na toto téma

#161 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 14:17

No, je mi to prave zahadou, protoze ja tam ve vychozim stavu daval data do podadresare od sameho zacatku...
  • 0

#162 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 14:44

Aha, asi nějaká má chyba při nepochopení datového adresáře :-) Nejspíše jsem nastavil datový adresář totožný s programovým adresářem při nastavování instalace jako přenosné, už je to dlouho, co jsem to dělal. Ještě to zkusím celé přeinstalovat a uvidíme, snad program nespadne, když přehraji ini soubory těmi původními. Poslechni, které soubory jsou s nastavením? Geoget.ini se základním nastavením, *.db3 s databázemi, *.ggf s filtry, a pak ty složky co jsou v tom adresáři data, že? Abych náhodou nezkopíroval něco, co tam nepatří.
  • 0

#163 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 185 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 15:37

Me se maximalne osvedcilo pred kazdou instalaci, nebo nejistou operaci cely datovy adresar zazalohovat. Jistota je jistota, uz se to parkrat hodilo, naposledy pri prechodu na verzi na 2.3.0, kdyz se mi ponekud rozhodily vsechny filtry. Ale uz to slape a jak pravi klasik: zalohovat, zalohovat, zalohovat :)
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com

#164 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 15:47

Ještě klika, že se tím řídím :-)
  • 0

#165 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 16:59

lukabike.com napsal/a:
Me se maximalne osvedcilo pred kazdou instalaci, nebo nejistou operaci cely datovy adresar zazalohovat. Jistota je jistota, uz se to parkrat hodilo, naposledy pri prechodu na verzi na 2.3.0, kdyz se mi ponekud rozhodily vsechny filtry.

Ty to teda dramatizujes... tvoje filtry pri upgradu zustaly netknute bezemeny. Nacitani filtru je udelano tak, aby pokud mozno rozumnely i staremu formatu filtru, a pri nacitani se GG pokousi o upgrade. Ale upgradovany filtr se ulozi az na uzivateluv pokyn! nicmene ne vsechno jde na 100% upgradovat.

Proto doporucuji rucni kontrolu vsech vami udelanych filtru a i kdyz jsou v poradku, jejich rucni ulozeni. Top aby se ulozily v novem formatu.
  • 0

#166 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 185 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 19:27

HaLuMa napsal/a:

lukabike.com napsal/a:
Me se maximalne osvedcilo pred kazdou instalaci, nebo nejistou operaci cely datovy adresar zazalohovat. Jistota je jistota, uz se to parkrat hodilo, naposledy pri prechodu na verzi na 2.3.0, kdyz se mi ponekud rozhodily vsechny filtry.

Ty to teda dramatizujes... tvoje filtry pri upgradu zustaly netknute bezemeny. Nacitani filtru je udelano tak, aby pokud mozno rozumnely i staremu formatu filtru, a pri nacitani se GG pokousi o upgrade. Ale upgradovany filtr se ulozi az na uzivateluv pokyn! nicmene ne vsechno jde na 100% upgradovat.

Proto doporucuji rucni kontrolu vsech vami udelanych filtru a i kdyz jsou v poradku, jejich rucni ulozeni. Top aby se ulozily v novem formatu.

No jo, dyt ja vim ze to nakonec fungovalo, nicmene pri prvotnim soku ze nic nechodi jak ma jsem byl rad ze mam zalohu, i kdyz nakonec nebyla potreba :)
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com

#167 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 20:02

Jak je to s položkou aktualizace? Bere se jen datum nebo i čas? Dneska jsem něco řešil a hledal, dal to setřídit podle Aktualizace a nevypadalo to, že by se to setřídilo podle data a času :(
  • 0

#168 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 21:26

Cas se neuklada. Tezko tedy muze ten sloupec radit podle informace, kterou nema. (PQ chodi stejne jen jednou denne, tak nevim, na co by to bylo dobre :P) Pokud importujes z GJ, tak v nazvu souboru (tag import) by teoreticky mohl byt videt cas stazeni.
  • 0

#169 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 22:49

Proč by mělo PQ chodit jen jednou denně? Dle mého je čas aktualizace důležitý stejně jako datum.... Mohu si stáhnout pravidelnou PQ, ale i pak přes den individuální PQ, PQ podél trasy, jednotlivé gpx nebo loc soubory, možná i něco přes GJ či jinou alternativu. Prostě import (update) informace má nejen datum, ale i čas...
  • 0

#170 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 22:56

Vsak si to aktualizuj jak casto chces, nic ti v tom nebrani. Nicmene datum posledni aktualizace je historicky urcene k uklidu dat, abys mohl najit udaje, ktere nebyly dlouho aktualizovane. A k tomu datum staci.
  • 0

#171 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 23:01

njn je to škoda, že databáze zná jen datum a ne čas :( ale budeme se s tím muset naučit žít. Je to taková úspora nezaznamenávat i čas? Do dneška jsem žil s tím, že to samozřejmě jako databáze umí datum a čas :( No nic, neumí, tak co se dá dělat. :@
  • 0

#172 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 23:10

Samozrejme ze databaze by umela ukladat datum a cas, ale proc by to delala? Jaka je realna pohnutka k tomu takovou informaci chtit? Racionalni, pekne cista. Prava. Bez plactivych a ukrivdenych smajliku.
  • 0

#173 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 23:21

Situace je takova, ze v databazi ukladam udaje, ktere k necemu potrebuji. A ne udaje, ktere by se mohly nekdy mozna hodit. Az to bude potreba, tak tam tu informaci pridam, to neni neresitelny problem.
  • 0

#174 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 23:42

sobikovi napsal/a:
njn je to škoda, že databáze zná jen datum a ne čas :( ale budeme se s tím muset naučit žít. Je to taková úspora nezaznamenávat i čas? Do dneška jsem žil s tím, že to samozřejmě jako databáze umí datum a čas :( No nic, neumí, tak co se dá dělat. :@

No vidíš, a třebas já bych považoval za logičtější, kdyby datum aktualizace nebyl ten kdy jsem seděl u komplu a nechal to aktualizovat, ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.
  • 0

#175 chupito

chupito

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 0:12

Ahoj, narazil jsem na jednu, asi už reportovanou chybičku: když dám třídit sloupec s čísly, tak se řadí prázno, 100, 1, 2, ...98, 99. Ne že by to byl tak moc velký problém.
  • 0

#176 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 0:20

Mluvis asi o razeni podle tagu. Tak tam staci v definici patricneho policka v editoru sloupcu zaskrtnout volbu "pouzit numericke razeni" a vse bude v poradku.
  • 0

#177 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 5:11

Arne1 napsal/a:
........, kdyby datum aktualizace ................., ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.

Je otázkou, které zdroje dat tuto informaci obsahují. (PQ ji má, nevím jak ostatní)
  • 0

#178 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 6:21

bodlak napsal/a:

Arne1 napsal/a:
........, kdyby datum aktualizace ................., ale datum ze kterého byla ta data která jsem tam nahrával.

Je otázkou, které zdroje dat tuto informaci obsahují. (PQ ji má, nevím jak ostatní)

Ostatní mají datum vytvoření souboru.
  • 0

#179 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 7:08

HaLuMa napsal/a:
Situace je takova, ze v databazi ukladam udaje, ktere k necemu potrebuji. A ne udaje, ktere by se mohly nekdy mozna hodit. Az to bude potreba, tak tam tu informaci pridam, to neni neresitelny problem.

Když dám databázi setřídit podle data aktualizace, jaký je druhotný třídící klíč pokud je datum aktualizace stejné? Logicky by to byl čas...

K čemu je to dobré? Zcela jednoduchý případ, kdy jsem včera aktualizoval Prahu ze 3 PQ, za asi hodinu nové keše z PQ a později keše z PQ podél trasy sobotníh výletu do Liberce no a pak přes GJ rychle nové keše v Praze. Takže evidentně 4 časové bloky během dne. U nově načtených keší mám vždy zvykem kontrolovat, zda nepatří do série židovských keší, kterou spravuji. No a jelikož jsme měl včera frmol v práci, nebyl čas provést kontrolu. Myslel jsem si tedy jednoduše, že udělám setřídění dle data a času přidání, vím který blok jsem nekontroloval a hotovo... jednoduché a praktické.

Datum a čas aktualizace je dle mého datum a čas, kdy byl proveden update databáze. Datum a čas kdy byla pořízena data je datum a čas vzniku dat, tedy dvě různé hodnoty.
  • 0

#180 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 8:02

Kde v GG tvrdim, ze je to"datum a cas"? Vzdy je to jen "datum", takze je logicke ze je to "datum" a ne "datum a cas".
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama