Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#301 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 8:56

S474N napsal/a:
Jenom pro zajimavost, tech 30 metru jste merili jak? To zkousite prestrelit panelak?

tak za 1. vime jak mame dlouhy lana a za 2. ja mivam z prace v baglu laserovy merak s presnosti milimetr na 200 metru :)

jinak na 10ti patrovy panelak bych si s tim netroufl, prece jen ma trosku vetsi sirku nez vetev stromu :)
  • 0

#302 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 9:19

Dain a Olik napsal/a:
mivam z prace v baglu laserovy merak s presnosti milimetr na 200 metru :)

výška 24,8 metru, elevace 38 stupnů, gumu natáhnout na značku 12, PAL! :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#303 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 9:53

Dáine, jak je vysoký ten strom na "Pověste ho nejvejš..."? Tam jsem to měl s prakem a golfovým míčkem tak akorát, dostřelit výš sice nebyl problém, ale většinou se mi někde zacuchal silon a míček zbrzdil (nemám naviják, takže silon jen volně rozmotaný na zemi)
  • 0

#304 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 10:14

tam ta kes neni moc vysoko. ta hlavni rozsocha tak ve 13 metrech, nad ni pixla jeste cca 2-3 metry? teda respektive ja jsem vyjumaroval do te rozsochy a pak smycema ke kesi. jak vysoko je pripadne nejaka vetev na prestreleni pro jumarovani rovnou, to uz si nepamatuju, jsem tam od te doby nebyl :). ja jsem se tam prave nechtel moc s tim crcat a napral jsem to nejjednodusejc rovnou do toho vecka - a i tak jsem to pak chvili vymotaval ze smrcku :)
  • 0

#305 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 10:23

Tak to asi budu na vyšší stromy muset vylepšit střeleckou techniku, hlavně asi nějaký ten naviják, protože vymotávat silon z toho borůvčí či co to tam bylo na zemi asi není to pravý ořechový :) Stříleli jsme taky do rozsochy, ale díky tomu borůvčí to vzalo nějakou faleš a trefil jsem krásnou větev přímo nad keší, někdy holt i špatná trefa pomůže ;)
  • 0

#306 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 10:45

Pomůže celta (pod silon na zem) anebo lanopytel, nebo ještě líp kyblík od barvy.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#307 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 10:47

no ja kdyz necham jen kousicek vlasce nenavinuteho na navijak, tak se bezpecne zamota :) takze bez navijaku ani ranu. uspesne se da taky pouzit prazdny kyblik, ale to je spis pro pripad kdy nestrilite/nehazite vlasec, ale slaby provazek - ten vlasec se zadrcha i v kybliku. mimo to navijeni zpatky navijakem je velice pohodlne oproti rucnimu smotavani :)
  • 0

#308 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 08 June 2011 - 10:51

Parkis napsal/a:
Tak to asi budu na vyšší stromy muset vylepšit střeleckou techniku, hlavně asi nějaký ten naviják, protože vymotávat silon z toho borůvčí či co to tam bylo na zemi asi není to pravý ořechový :)
Stříleli jsme taky do rozsochy, ale díky tomu borůvčí to vzalo nějakou faleš a trefil jsem krásnou větev přímo nad keší, někdy holt i špatná trefa pomůže ;)

Nebo si udělej samo domo jako je tenhle box:

http://www.worksafet...-cube-mkii.html

To funguje naprosto perfektně jak na prak tak na pytlík.
  • 0

#309 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 08 June 2011 - 10:53

Citecka napsal/a:
Pomůže celta (pod silon na zem) anebo lanopytel, nebo ještě líp kyblík od barvy.

A tohle je pochopitelně taky řešení. V nouzi to chce víc čumilů, kteří podrží do půlkruhu vedle střelce lanko na předpažených rukou.
  • 0

#310 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 08 June 2011 - 11:01

Mi se osvědčilo mít na nahazovací lanko (zednický provázek) takový samorozkládací látkový "pytlík" nebo co to je z IKEA
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#311 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 12:45

Sice to se stromolezenim souvisi vzdalene, nicmene jako tema na dalsi diskusi si myslim, ze muze byt zajimave. Kolik z vas pouziva protektory lana - nemyslim tim primo jenom na stromech, ale treba i na nejakych konstrukcich, kovovych ci betonovych hranach atd? Proste vsude tam, kde se lano zbytecne "dre".

Nekde jsem zaslechl, ze nekdo lano podklada kuprikladu karimatkou, ale jeden clovek me privedl na lepsi napad - co pouziti termoizolacni trubice? Prodava se to pod spoustou znaceni - Tubex, Miralon, EKOflex

Vložený obrázek

A to nejlepsi, protektor vyjde docela draho, ale 2 metry vyse zminovane trubice vyjdou na nejakych 12 Kc, coz je doslova pohoda. Me osobne to jako docela dobry tip. Co na to ostatni?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#312 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 13:11

jako rychlovka asi fajn. ne uplne pevny - na nejake ostre hrane se to po zatizeni narizne, rozedre... ale chvilku to vydrzi. lepsi nez miralon se mi zda treba zahradni hadice, ta bude urcite pevnejsi. my jsme vyrobili protektor z kusu klasicke pozarnicke hadice - rozrizli podel a na okraje nabouchali patentky na opetovne uzavreni. jinak narizly miralon obcas navlekam na stresni nosic jako podlozku - treba pod surf bez obalu.
  • 0

#313 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 14:24

Jak píše Dain, mám ochranku ze zahradní hadice, kterou jsem rozříznul podélně a tudíž se dá nasadit i "doprostřed" lana, na konci je kus reepky, aby se dala upevnit na konkrétní místo (má tendenci sjíždět). Přišli mě takhle 2 půlmetrové kusy na 50Kč. Požárnická hadice mi přijde ještě lepší (neklouže), ale bohužel k ní nemám přístup. Ten mirelon nebude nic moc - je to málo houževnatý. Ale jako jednorázovka to určitě poslouží.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#314 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 14:30

Zahradni hadice je taky dobrej napad. No ted jsem koupil za 12 Kc ten EKOflex, tak uvidime jak dlouho to vydrzi a dalsi level bude zahradni hadice. :)
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#315 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 18:00

fremen.cz napsal/a:
Mi se osvědčilo mít na nahazovací lanko (zednický provázek) takový samorozkládací látkový "pytlík" nebo co to je z IKEA

Nemáš alespoň obrázek? Pěěkně prosím :) Samorozkládací by se hodil... Kyblík akorát když přijedu autem, na batohu se to tahá blbě :D A když není zrovna posekaná louka, kde by se rozložil špagát, není to ono..
Jinak zahradní hadici podélně nařízlou můžu potvrdit - slouží skvěle. Když klouže stačí posychrovat prusíkem a pohoda...
  • 0

#316 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 20:22

Uz sem parkrat videl vyuzivat toto:
Vložený obrázek
Popripade mrkni primo na stranky Ikei:-)
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#317 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 20:57

tož tu máte ten můj...

Vložený obrázek
  • 0

#318 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 21:11

A jakej to ma prumer? Ten muj z obrazku 35cm a vysku 49, coz je sice dobrej prumer, ale zbytecne vysokej...
Jeste maj jedny prumer 18cm vice zde:
http://www.ikea.com/...oducts/90163257
A serie tady:
http://www.ikea.com/...s/series/19470/
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#319 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2011 - 21:18

To je on, ten KUSINER, jen starší model A 50m zednického lanka se tam vlezlo v pohodě
  • 0

#320 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 15 June 2011 - 7:18

Vypada to zajimave. To se prodava po trech kusech? V tom pripade hledam dalsi dva zajemce. :D:D
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama