Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 03 září 2011 - 15:29
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 03 září 2011 - 15:41
Pro upřesnění: jeden konec natvrdo, druhý kus od kmene navázat vůdcákem anebo smycí z osmičkovýho uzle, odsud vést do kladkostroje - anebo, pokud to větvre a úhly dovolí, bez smyce napřímo do kladek, jako na obrázku. Po napnutí ukotvit volný konec ke kmeni. (kladky na obrázku nahrazeny karabinami).
Tam ti ale budou pružit samotný kmeny, nikdy to nenapneš "nafest".
Místo prusíků můžeš použít jakýkoli blokant.
Když jsme u těch lanových technik...
http://www.rozzloben...m/?linkid=12944
(pozor, mládeži nepřístupno! )
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 03 září 2011 - 15:44
FUN
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 03 září 2011 - 15:47
Ja jak pri napinani kladkostrojem, tak po jeho sundani nechavam lano ukotveme na uzlu, ktery je samosvorny a tvori se se dvemi stejnymi karabinami (nevim, jak se jmenuje). Pouzivam dve expreskove karabiny. Kdyztak to vyfotim, kdyby nikdo nevedel nazev. Pro sichr udelam jeste tesne za timto uzlem klasicky osmickovy uzel a cvaknu ho do standu.
No a sundavam to jednoduse - opet vystrojim kladkostroj, lano pritahnu a uvolnim ten samosvorny uzel. Ono pak uz neni potreba ani tolik sily, bo se to lano zatizenim trochu vytahne....
Edit: Jsem lama - je to uzel garda (viz tu:http://www.transalp....adnich_uzlu.pdf)
Publikováno 03 září 2011 - 15:52
Publikováno 03 září 2011 - 15:58
Publikováno 03 září 2011 - 16:06
http://www.vertical....rigri-2_13-268/
Publikováno 03 září 2011 - 18:33
Publikováno 03 září 2011 - 19:16
fremen.cz napsal/a:
botičky na stromečky
http://www.worksafet...ticke-boty.html
Ano, tohle v kombinaci s kladkostrojem se pouziva k napinani slack lajny, i hajlajny. Na utube je kolem toho spousta videi.
Jinak prave hosi, co napinaji lajny jsou nejvetsi magove v tom jak veci napnout... a hlavne take povolit. Kdo si nezkusil neco napnout a az potom zjistil, ze zapomnel domyslet povoleni, asi tezko pochopi :-)
Publikováno 03 září 2011 - 21:06
Publikováno 04 září 2011 - 9:53
tady je vidět část toho soustrojí, vpravo mimo obrázek je grigri:
Publikováno 04 září 2011 - 10:42
Publikováno 04 září 2011 - 13:44
Citecka napsal/a:
Garda uzel je sice samosvorný, ale svírá přes oblé hrany karabin - při vyšším napětí si myslím, že prostě klouznout musí.
Je fakt, ze vetsinou pouzivam dve dratene expreskovy karabiny (rock empire), ktere nemaji kulaty prurez, ale spis takovy tri- ctyrlistek. Ale obcas sahnu i po normalnich. Nikdy se mi nestalo, ze by garda povolila. Napinam vetsinou kladkostrojem 1:3, jednou jsem napinal i kladkostroj kladkostrojem, oba 1:3.
Vačka v grigri tlačí úměrně zatížení a větší plochou na celé lano, takže víc drží a nenatahuje oplet - ideál. Ještě lepší bude ta speciální kladka s vačkou, brzdící, co jsem někde viděl - ale zase, nemá tak univerzální použití.
.
Garda oplet take nenatahuje, svira lano v celem prurezu.
Nevim, jakou myslis kladku s vackou, ale tu, co dela Petzl (meli jsme ji pujcenou na Piliri od Jardako, if pamatujes), tak tam je normalni palec jako u Crolla... Tudiz zoubky v opletu.
Publikováno 04 září 2011 - 17:34
Publikováno 04 září 2011 - 20:43
Publikováno 05 září 2011 - 16:36
Publikováno 05 září 2011 - 17:29
Publikováno 06 září 2011 - 7:25
To je dost velká parodie i v originálu, ale tady z toho fakt nemůžu :-Dfremen.cz napsal/a:
tak já sem hodím něco mládeži přístupno...
FUN
Publikováno 06 září 2011 - 7:46
Publikováno 06 září 2011 - 22:21
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů