Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#441 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 13:13

To Pet: Jeste k te kladce s blokantem. Singing Rock (nevim if i ostatni fy) prodava za par kacek udelatko, ktere se jmenuje Pancake. Plastova placicka, ktera se zabranuje vtazeni prusiku do kladky. Pro prilezitostne pouziti idealni.

Viz: http://www.singingro...9&nLanguageID=1
  • 0

#442 tomas451

tomas451

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 7:09

Zdarec vsem blaznum. Chci se zeptat na zkusenosti s nasterovacim prakem Big Shot? Ma tu nekdo s timhle zpusobem nastrelovani zkusenosti? Vyhody a nevyhody proti klasickemu praku, ktery pouzivam.
  • 0

#443 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:29

ted jsem to videl v kladne na eventu. vyhody - ma to silu a dostane to hooodne vysoko do koruny arbopytlik, ktery je tezky jako prase. nevyhody - samo je to velky jako prase :D. (s tim by me loni v nemecku u berlina rovnou zatkli. takhle nas s normalnim prakem nechali byt :)). a logicky je to neskladny - dve tyce o delce cca 110cm, celkem tluste - nechtel bych se s tim k tomu vsemu dalsimu nutnemu materialu tahat. a pak je to pekne drahy. ted uz si nepamatuju presne, ale tusim ze pres 3500. muj osobni vysledek je ten, ze zustanu u praku a matky.
  • 0

#444 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:40

vyhodu bych videl v tom ze to ma dost velkou silu aby to utahlo tezkej pytlik s reepkou, takze se nemusis handrkovat s vlascem a navijakem. nevyhoda cena a rozmery, jak psal Dain
  • 0

#445 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:44

Šikovný stromolezec nahodí pytlík i s vhodným lankem klidně do 20-25 metrů ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#446 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:49

jo a jeste jedna vec - shodli jsme se, ze vzhledem k tomu, ze to zatim v cr "nikdo" nepouziva, tak pokud autor dostane lano a kes bez bigshotu nahoru, tak ja ho tam musim dostat taky. tj - zatim je to zbytecny. mozna tak leda na opencaching most u mezirici.
  • 0

#447 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:50

Šikovnej stromolezec háže několikrát denně a má tréňyng. Běžnej stromokačer střílí tak jednou za měsíc a nemá tréňyng - tak má prak. Velkej prak je krásnej, ale kdo kdy poleze nad 30 metrů?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#448 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:51

fremen.cz: to ano, ale za jak dlouho. :D:D

Nejlip to ma vyreseny patrac:
Vložený obrázek Vložený obrázek

:D:D:D
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#449 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:51

Dain a Olik napsal/a:
... mozna tak leda na opencaching most u mezirici.

mám pocit že na ten by tohle práče nestačilo
  • 0

#450 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 9:54

fremen.cz napsal/a:
Šikovný stromolezec nahodí pytlík i s vhodným lankem klidně do 20-25 metrů ;)

no to je prave to - sikovny ;). ja si o sobe neskromne myslim, ze desne sikovny jsem :P, ovsem prakem se trefim do 25m do uzkeho vecka kam potrebuju. pytlikem ani omylem. fakt se ten svih musi umet, nedostanes ho do ruky hned tak. a nesmi ti pri tom svihu rupnout v zadech :D.
  • 0

#451 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 10:08

Ctižádostivost trefit se do Včka, které si vybereš může mít za následek několikahodinové trpění aby ses tam trefil. Stačí se trefit nad a na použitelnou větev a ten kousek nahoře se zvládne a klidně se lano převáže. PS: některá Včka jsou záludná a s přehledem přefiknou vlasec, reepku a dokonce Timbera!
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#452 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 10:32

ne ne, vubec nejsem blazen, ktery si rekne a just to musi byt tam a pak tam stravil pekny pulden :D. (i kdyz treba na phantasme to na ten pulden vypadalo, ale rozhodne to nebylo snahou trefit konkretni V, tam jsem proste nebyl schopny trefit nic. teda nic krome kazde vetve, ktera na tom stromu rostla :D.) vyhoda praku je, ze ti lehce umozni mirit tam, kam potrebujes. dostanes to do ruky mnohem ryhleji, nez svih pytlikem. malokdy strilim vic jak dvakrat, v polovine pripadu jednou (mluvim o vyskach nad 15m). pokud se to sveze jinam a je to pouzitelne - super. hacek je ovsem v tom, ze leckdy tam jina moznost neni. nekolikrat jsem uz musel trefovat jedno konkretni misto mezi 20 a 25m, protoze tam nic jineho nebylo, byly to posledni silne vetve a to misto bylo uzke.
  • 0

#453 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 11:32

S474N napsal/a:

Ježišmarjá Pátračka... ten chlap je snad všude :D :D :D

Jo ten když se do něčeho pustí, tak zgruntu :)
  • 0

#454 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 14 říjen 2011 - 11:40

Citecka napsal/a:

S474N napsal/a:

Ježišmarjá Pátračka... ten chlap je snad všude :D :D :D

Jo ten když se do něčeho pustí, tak zgruntu :)

popzor na to co a kde píšeš :) já jsem všude :D
Pozdravuj Obelixe a kluky no a samo Idefixe
  • 0

#455 tomas451

tomas451

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2011 - 22:42

Tak diky všem za odopědi. Ještě musím napsat, že nějaký pětky už mám taky za sebou, takže na stromy o výšce do cca20 metrů bohatě stačí obyčejný prak, tak jak jsem psal, ale co když se potřebujete dostat výš? A hlavně nechcete tam trávit hodiny nahazováním a to je pro mě důležitý. Samosebou, že nastřelíte i víš prakem, ale za jak dlouho? A hlavně mě otravuje vytahovat prak, vlasec, oluvko, pak repku a pak až lano. Jedná se mi o to, jestli bych neušetřil hromady času, kdybych si pořídil tenhle Big Shot. Proto bych chtěl poradit od někoho, kdo má zkušenosti, hlavně jak vysoko s takovým pytlíkem vystřelí vysoko? Na most v Meziříčí si myslím, že je to nicmoc. Myslím, že tam by to chtělo něco ještě vííííc. Už jsem na tom přemýšlel, ale zatím zavrhl :o
  • 0

#456 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2011 - 6:59

Nemám toho za sebou jako chlapi od Hexen, ale něco už jsem taky zvládnul a musím potvrdit Dájinova slova. Prak stačí, s pytlíkem chce trénovat (ale dá se to dostat pěkně vysoko a funguje to super). No, ale několikrát, když to nešlo jinak (naposledy na Medlově), tak to švihnu někam, pak povylezu, přehodím a je to. Pe-Bo to několikrát řešil tak, že si nesl prak s sebou nahoru a nastřeloval si z lana ještě jednou na lepší místo. Z výše uvedeného plyne, že Big shot je zatím zbytečný a platí už dříve uvedené nevýhody.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#457 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2011 - 9:08

Tož skládací home-made BigShot by nebyl k zahození. Ono je pořád lepší nastřelit 300g pytlík a rovnou "reepku" jak 3x převazovat
  • 0

#458 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2011 - 10:14

Když mi tu moc nemáme BAOBABY... i když i ty buky bejvaj někdy vysoký, dostřelit jdou. Daleko větší opruz bejvá se smrkama někde v mlází (Linz...)

Ona je pravda, že je opruz navazovat silon-repku-lano. Ale daleko větší opruz je namockrát nastřelovat v jehličnanech nebo ostružiní alespoň NĚJAKOU rozsochu, motat silon zpátky, vytahovat z těch větviček, nebo ho trhat, když se olůvko zacuká někde v jehličí... to trojí přetažení přes větev už je spíš za odměnu. A v tom ti bigshot tak moc nepomůže (když je hustej les a větve a není čistej výhled).
Další vopruz je lano zasratý smůlou (zase smrky). Takže to chce vytáhnout tam spešl úvazek (teď jsem si ho konečně vyrobil, ale ještě neozkoušel - něco takovýhohle) a to je zase dvojí tahání navíc.

Kdepak, tahání už je v poho :) trefit se, to je základ problému...

(PS: v Linzovi jsem zjistil, že mám tenkej silon - koupil jsem novej a neozkoušel. Trhal se, nešel vystřelit anebo stáhnout. Reepka zase příliš drhla o kůru a nesjela dolů. Pak došly olůvka. Pak jsem si z obalu na dalekohled udělal házecí pytlík a nahazoval až do tmy. Pak jsem přespal a dopoledne to ještě zkoušel. Pak jsem odjel domů s DNF... B)
Holt občas jsou zkušenostě k nezaplácnutí (anebo jak se to říká).
  • 0

#459 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2011 - 10:45

Vyrobil sis Cambium Saver? Není to o držku??

• 0

#460 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2011 - 11:26

No, vyrobil: ono jde o to, že třebuješ různý dýlky a taky 850,- nebo kolik je docela dost. Tak jsem koupil jen ty kroužky (originál) po cca 190,- a 3m tý nejsilnější horosmyce v metráži. Sice to není tak hladký (o ten protiběžnej uzel), ale o tři stovky levnější a převázáním si upravím dýlku. To by o držku bejt nemělo, ne? Snížení nosnosti o ten uzel mě fakt netrápí. Stejným způsobem to koneckonců mám navázaný na prsáku.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama