Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#881 Jägermeister Team

Jägermeister Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2012 - 17:42

Je tu někdo z Plzeňského kraje, kdo by poradil jak do začátku lovení T5?
  • 0

#882 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 6:33

ja05 napsal/a:

Samaell napsal/a:

Balin50 napsal/a:
Momentálne ak potrebujem na strom tak použijem elektrikárske mačky, konštrukcie vynechávam lebo bez istenia nejdem.

Jestli opravdu lezes na stromy s el. mackama, tak to potes klobas (doufam, ze je to vtip).

mam zly tuseni ze to vtip neni...

nie nie je to vtip. aj lesáci používajú rôzne železá, rôznych polomerov a stupačky. Práve oblúkové stupačky poškodzujú strom najmenej nakolko sa s nimi o kmeň len opieraš. To sa používa pri tenších kmeňoch. Predstava, že v lužnom lese nahadzuješ lano na rýchlorastúcu drevinu a následne lámeš konáre je dosť divná. Stromolezecké stupačky používajú aj zberači šišiek takže na tom nič divné nevidím.
Samozrejme link na školenie som pozrel a vidím to tak, ža na jar tam asi pôjdem.
  • 0

#883 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 7:01

To je zase jednou obojetná pravda :| Se stupačkami poškozuješ kmen "nejméně" - ovšem když dáš na strom kešku, musíš počítat s tím, že na ni do roka vyleze 50 lidí. A to už by ten strom SAKRA poznal, už jen proto, že, jak říkáš, že se to používá u tenčích kmenů. Na druhou stranu, na takovém stromě NEMÁ KEŠKA CO DĚLAT. Je smutnou pravdou, že ji tam často dávají. Pak skutečně musí větve pryč, kmen trpí a bohužel, neboť kačeři jsou obecně prasata, trpí i silné nosné větve, a to už může být problém. Nejen, že dejme tomu 5cm větve jako stupačky těžké boty, které šlapou pořád na stejná místa, naprosto odrbou, ale horší je, že většina kačerů nastřelíé stejnou rozsohu, v horším a častějším případě jde o odbočku běžné větve od kmene, a minimálně strunu a reepku tudy protáhne každý - a zatíženou, nejdřív závažím, pak lanem. Většinou, co si budem povídat, tam bude nějaký souček nebo hrbol, takže lanko půjde pokaždé naprosto stejnou cestou. A bude fungovat jako strunová pilka - to je vidět hlavně na jehličnanech. N T5 u Lince byly skoro centimetr hluboké rýhy - to už je o život. Nehledě na to, že tam zasekneš a urveš tu strunu.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#884 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 9:08

ta linecka t5 byla dost nestastne udelana - t5 powertrail a obrazec k tomu...
  • 0

#885 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 11:55

Všaj jsem z toho po prvních pokusech vycukal... Furt jsem přemýšlel, že se pochlapim a vrátim se tam, a mezitím se při údržbě jeden owner zrakvil a zavřeli to...
  • 0

#886 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 12:58

to jsem ani netusil, ze tam byl nejaky pruser. ja tedy prohlizel ty kese jen na fotkach, ale ty smrky a borovice se mi vubec nelibily.
  • 0

#887 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 13:22

Já slyšel - tedy "jednakachnavykvákala", že z party ownerů odešli v krátké době dva, jeden při autonehodě a jeden při údržbě keší na T5 :(
  • 0

#888 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 13:27

Dain a Olik napsal/a: ja tedy prohlizel ty kese jen na fotkach, ale ty smrky a borovice se mi vubec nelibily.

Smůlu mám na statice dodneška - ta reepkama pořezaná větev ronila slzy jak já po vejplatě. Hned potom jsem si pořídil ten jingle ochrannej, ale nic naplat, prostředek mám na laně vyznačenej důkladně.
Ono do smrku mezi větvema jingle stejně nedostaneš.
Vony tam byly i pěkný buky, jak svíčka, 15m do rozsochy, ...ale byly hned vedle cestičky, po který běhali joggeři :( - divnej pocit.
Já nakonec lano sbalil a šel odlovit ty pěký multiny, co po tom lese jsou.

Zůstal tam Fugus Magnus, ten do serie nepatřil a je to eňo ňůňo lahůdka, akorát ji nemám odlovenou, páč jsem tam byl podvakráte sám - a do tý koruny se mi "bez dozoru" prostě nechtělo.
  • 0

#889 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 14:02

Citecka napsal/a:
Vony tam byly i pěkný buky, jak svíčka, 15m do rozsochy, ...ale byly hned vedle cestičky, po který běhali joggeři :( - divnej pocit.

od ty doby, co jsme byli prekvapeni spravou lesu u berlina (se stazenou prdeli - v ruce prak, lana, sedaky na sobe. nakonec byli velice v pohode, protoze po jejich desetiminutovem vyvaleni z toho, ze chceme opravdu nahoru pomalu na ten nejvetsi buk, co tam maj, pro tu krabicku, o ktere jeden po 5ti minutach mzourani nahoru pripustil, ze ji mozna vidi. pak prohlasili: jo kuci, tak vy si do tech 30 metru lezte kam chcete :)) uz mi bezci a pejskari pripadaji jako prijemni kolemjdouci :).
  • 0

#890 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 15:04

Ale takhle jo, to neva - ale já prostě z duše nerad dělám divadýlko pro cizí :( - pro kamarády klidně předvedu vánoční ozdobu :D když si na Cimrmana udělám příliš dlouhou odsedku a krapítek zapanikařím k tomu :D Vono přecejenom cinkající metrách neuvidíš v koruně každej den.
  • 0

#891 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 19:38

Máte nějaké osobní zkušenosti s pracovníma celotělovýma úvazkama od
Rock Empire - Skill Uni Outlet
Rock Empire - Skill Uni
Singing Rock EXPERT II
?
Co byste doporučili? Stromolezení, práce na střeše, feraty. Přemýšlím o tom prvním-dobrá cena ;), přijatelná hmotnost: 1306 g.
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#892 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 19:51

Mam od Singace model Profi Worker Standard a je to samozrejme pohodlnejsi, nez klasickej sedak. Na stranu druhou je taky o dost tezsi na noseni (docela se to v batohu pronese s ostatni vybavou). Jinak nemit ho, tak se nebojim toho modelu Outlet, protoze za necely dva litry je to pecka cena!
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#893 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 22:26

Mam od Singace RL Technic. Nevim, jak moc to chces na praci a jak na zabavu, ale tento kousek za 1800,- je v pomeru cena/vykon bezkonkurencni. Jinac se opravdu vyplati navstivit u Singace pdnikovou prodejnu v Ponikle. Nasel jsem tam i celotelaky se slevami 40-50%. Profi workera za 1700,-! Ale je to ruzne, co tam maji... Naposledy ocelove karabiny "O" za 90,-, dural HMSku za 100,-... Radost nakupovat :-)
  • 0

#894 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 6:43

Je to těžký. Fakt si neumim představit, že to táhnu kamením někam pod ferratu, na hrbu ještě nějaký to rezervní lano.
  • 0

#895 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:02

Tak GriGri2 je doma. Jen čekám na kladku, poslali mi neúplnou objednávku. Asi ty slevy způsobily zvýšenou prodejnost. Přitom při objednávání měli vše skladem :-( Jen jsem koukal, že ta sleva není ke stávajícím cenám (velkým písmem), ale k Běžným cenám (těm přeškrtnutým).
  • 0

#896 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 564 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:09

Petman02 napsal/a:
Tak GriGri2 je doma. Jen čekám na kladku, poslali mi neúplnou objednávku. Asi ty slevy způsobily zvýšenou prodejnost. Přitom při objednávání měli vše skladem :-(
Jen jsem koukal, že ta sleva není ke stávajícím cenám (velkým písmem), ale k Běžným cenám (těm přeškrtnutým).

od kdy jsi cekal na objednavku? od tyhle nedele nebo od predchozi??
co se tyce slevy, tak to bylo jasny ze 20% dolu od preskrtnuty...to uz bys chtel moc
  • 0

#897 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:51

Tuhle neděli jsem objednával, už to mám na stole. Teda část objednávky.
  • 0

#898 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 564 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:56

Petman02 napsal/a:

ptam se proto, ze jsem taky objednaval a a zatim nic..cekam taky na grigri 2 + blokant + nejaka karabina...tak snad se pochlapi..diky
  • 0

#899 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 18:48

ja05 napsal/a:

Petman02 napsal/a:

ptam se proto, ze jsem taky objednaval a a zatim nic..cekam taky na grigri 2 + blokant + nejaka karabina...tak snad se pochlapi..diky

Zítra mi dojde zbytek. Jen to posílají z různých skladů, proto mi to poslali na dvakrát.
  • 0

#900 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2012 - 23:40

Citecka napsal/a:
Ale takhle jo, to neva - ale já prostě z duše nerad dělám divadýlko pro cizí :( - pro kamarády klidně předvedu vánoční ozdobu :D když si na Cimrmana udělám příliš dlouhou odsedku a krapítek zapanikařím k tomu :D
Vono přecejenom cinkající metrách neuvidíš v koruně každej den.

:D byla to velká prča! :D hned bych si to dal znovu! ;)
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama