Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 14 březen 2013 - 17:51
V soucasnosti pouzivam na SRT klasickou statiku 10,5mm od Tendonu. Chci se zeptat, jestli je mozny vyuzit tohle lano i na DRT, nebo jestli je nutny mit treba vetsi prumer, jinej (mekci, oteruvzdornejsi ??) oplet. Jde mi predevsim o techniku, kdy z nosnyho lana delam prusik.
Takto jsem odpověděl...
Co se tvého dotazu ohledně lana pro DRT týče, tak SRT klasickou statiku 10,5mm od Tendonu samozřejmě použít můžeš. Lana pro DRT jsou obecně tlustší - při dobírání je to pohodlnější na úchop a mají také jiný poměr jádra/opletu. Arboristická lana jsou také o něco měkčí než horolezecká. Pro běžné lezení po stromech ve stylu geocaching však i obyčejné lano stačí. Přece jen většina stromových keší je z arboristického pohledu víceméně jednoduchá.
Publikováno 14 březen 2013 - 18:37
Citecka napsal/a:
Myslim, že mluví o nečem takovýmhle.
Těžko. DRT je o pohybu v koruně stromu, hlavně pro pohyb do stran a pohyb vzhůru je ulehčen horní kladkou/karabinou, protože se neleze pomocí nohou, ale rukama. DRT není technika výstupu na strom, ale technika pohybu v koruně stromu.
LALA to napsal naprosto přesně.
Publikováno 14 březen 2013 - 19:00
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 14 březen 2013 - 19:11
majkeld napsal/a:
Ahoj,
nechce se nekomu zitra,tj. Patek, na par zubu z Kotoucove?
Cca od 9hod. do 14.hod., cisla 5,7,8,9 (Satalice). Sedak navic mam.
To si pis, ze chce, ale trcime v praci. :(
Publikováno 14 březen 2013 - 19:12
Publikováno 14 březen 2013 - 19:37
Ludvajs64 napsal/a:
DRT a prusík - Jak lezeš nahoru? S Gri-Grinou? A proč místo prusíku nepoužiješ Gri-Gri? Nemusíš pak řešit materiál na prusík, pomocnou kladku a ani jiné nosné lano. Vyvaruješ se chyby při zakládání prusíku.
Jestli to bylo k memu prispevku, tak jsem myslel DRT pro pohyb v korune, ne pro vystup. Tusim ze i Pavouk rikal neco ve smyslu, ze pro vystup se pouziva vetsinou SRT (on mel v konfiguraci jumar, nad nim 10mm prusik, ktery jumarem posunoval zaroven vzhuru a na noze Pantin).
Zridka nastrelis tak, ze muzes ze zeme instalovat Cambium Saver nezbytny pro DRT.
Pavouk a DRT:
http://img.geocachin...7ff45bcd8c0.jpg
Publikováno 14 březen 2013 - 20:02
Publikováno 14 březen 2013 - 21:26
LALA.eu napsal/a:
Přece jen většina stromových keší je z arboristického pohledu víceméně jednoduchá.[/i]
Vetsina jo, ovsem krome tech tvejch ;-)
Publikováno 15 březen 2013 - 7:43
Mirdule22 napsal/a:
…ZIGZAG, ale ještě jsem to u nikoho neviděl…
Taky za ty prachy si to amatér těžko koupí
Publikováno 15 březen 2013 - 8:23
Citecka napsal/a:
jak demontovat obří sequoj:
To je solidní prasárna... od toho, že větve berou normal bagrem, dřevo pálí, místo aby ho dali na použití na dřevné brikety až po to, že ty kusy stromu strhávají na přímo a ne do lana a pak nespouštějí.
Sice lepší, jak Pepa s Tondou, co by to jen dole rovně nařízli a pak do toho kopali nohama, aby se skácel, ale daleko to k tomu nemá
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 15 březen 2013 - 8:43
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 15 březen 2013 - 15:56
majkeld napsal/a:
Ludvajs64 napsal/a:
DRT a prusík - Jak lezeš nahoru? S Gri-Grinou? A proč místo prusíku nepoužiješ Gri-Gri? Nemusíš pak řešit materiál na prusík, pomocnou kladku a ani jiné nosné lano. Vyvaruješ se chyby při zakládání prusíku.
Jestli to bylo k memu prispevku, tak jsem myslel DRT pro pohyb v korune, ne pro vystup.
Ne ne ne, omlouvám se za nejasnost, byla to reakce na původní dotaz Ja05 který zněl:
Chtel bych poprosit stromolezce, kteri pouzivaji (nebo alespon zkouseli) DRT o mensi radu.
A ještě tam mělo být upřesněno, že když nahoru vylezeš za pomoci např. Gri-Gri, proč ji potom nepoužít při zakládání DRT v koruně stromu?
Publikováno 15 březen 2013 - 16:08
Docela bych chtěl vidět jak takovýhle klády hazíš do lana To by museli řezat na půlmetrový kousky aby jim to nenafackovalo Nebo jedině jeříbem.fremen.cz napsal/a:
To je solidní prasárna... od toho, že větve berou normal bagrem, dřevo pálí, místo aby ho dali na použití na dřevné brikety až po to, že ty kusy stromu strhávají na přímo a ne do lana a pak nespouštějí.
Sice lepší, jak Pepa s Tondou, co by to jen dole rovně nařízli a pak do toho kopali nohama, aby se skácel, ale daleko to k tomu nemá
Publikováno 21 březen 2013 - 22:18
ja05 napsal/a:
...
Mam dotaz k lanu. V soucasnosti pouzivam na SRT klasickou statiku 10,5mm od Tendonu.
Chci se zeptat, jestli je mozny vyuzit tohle lano i na DRT, nebo jestli je nutny mit treba vetsi prumer,
jinej (mekci, oteruvzdornejsi ??) oplet. Jde mi predevsim o techniku, kdy z nosnyho lana delam prusik.
Tak dalsi pokus a dalsi info. Na tu svoji ztvrdlou statiku 10,5mm (nazyvejme ji treba kmenovkou) jsem uvazal z 8mm prusik.smyce uzel Distel a doplnil kladkou - panove, to je nebe a dudy oproti Blakeovi bez niceho! Funguje to luxusne!
Jeste zkusim prusika 10mm...
Publikováno 11 duben 2013 - 9:51
Takze chci neco pohodlnejsiho a hlavne aby to byl "celotelovy".
Preci jenom se pak budu ve vetsich vejskach citit lip. U teho aktualniho uvazku mam nekdy pocit, ze vypadnu.
Zatim jsem to zuzil na tyto 2 od Singing Rocku:
Profi worker http://www.sambarspo...covaci-postroj/
a Rock Expert II http://www.sambarspo...covaci-postroj/
Nemate nekdo s tim zkusenosti? Koukal jsem, ze jediny rozdil je v tom, ze ten Rock Expert ma odepinaci ten hrudni uvazek.
A dalsi vec. Ty uvazky maji ve 3 variantach.
Zkousel nekdo nebo ma ty speed spony? Na to moje stromolezeni, ma cenu do toho investovat?
Diky za rady
Publikováno 11 duben 2013 - 10:43
Publikováno 11 duben 2013 - 11:04
Publikováno 11 duben 2013 - 12:14
Ja mam Ocun Zeptor, koupil jsem si ho kdysi v nejakem setu.Dain & Olik napsal/a:
ja nevim, jaky mas sedak, ale treba muj je dost siroky i polstrovany,
Zda se mi, ze mam v nem teziste celkem nizko (pri me jojo technice)
Publikováno 11 duben 2013 - 12:17
Ty slevy co pises, predpokladam jsou na jednotlive kusy?majkeld napsal/a:
@Pezik:
Mas-li vyhlidnute takovehle libove sedaky od SR,doporucuji navstivit podnikovou prodejnu. Muzes usetrit 30-50% ceny. Posledni kup byl misto 2400,- jen 1000,-.
Ono jet z Prahy do Ponikle v podstate tu slevu vymaze
Publikováno 11 duben 2013 - 12:29
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů