Log PM cache (jak?)
Publikováno 03 February 2011 - 23:03
Guest_Ištván_*
Publikováno 03 February 2011 - 23:09
oP napsal/a:
Ahoj,
dnes jsem odlovil PM cache, kterou jsem mel v gpx jeste jako BM nebo mozna jeste kdyz jsem byl PM.
Ted doma loguji a zjistuji, že je pouze pro PM. Je nějaká možnost jak ji můžu zalogovat?
Díky za info.
Zkus si přečíst tohle:
http://wiki.geocachi...bers_Only_Cache
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 03 February 2011 - 23:10
Publikováno 03 February 2011 - 23:11
oP napsal/a:
... zjistuji, že je pouze pro PM. Je nějaká možnost jak ji můžu zalogovat?
Díky za info.
http://www.geocachin...g.aspx?wp=?????
a za otazníky dosadit waypoint dané cache.
Publikováno 04 February 2011 - 11:31

Publikováno 04 February 2011 - 11:39
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 04 February 2011 - 11:47
Citecka napsal/a:
Opravte mne, jestli se pletu, ale on ho přece nemůže "neuznat". Log v logbooku jednou je, a přes to nejede dostavník...
"PM only" only znamená, že listing keše není přístupný BM uživatelům... víc bych v tom nehledal.
To sice ano, leč o tom není řeč. Toto se s tím nevylučuje:
"Mimo to je ale slušnost napsat autorovi keše zda log BM na PM keši uzná"
Publikováno 04 February 2011 - 11:57
Slušnost to je ale ne povinnost a pokud ownerPM "pohrdá" kačery BM tak jde všechna slušnost stranou a loguji bez pardonu.Zegga napsal/a:
Citecka napsal/a:
Opravte mne, jestli se pletu, ale on ho přece nemůže "neuznat". Log v logbooku jednou je, a přes to nejede dostavník...
"PM only" only znamená, že listing keše není přístupný BM uživatelům... víc bych v tom nehledal.
To sice ano, leč o tom není řeč. Toto se s tím nevylučuje:
Publikováno 04 February 2011 - 12:02
Kecy. Ja treba vylozene nechci, aby mi do mailu chodily jeste dalsi maily s zadostma, na ktery bych mel reagovat. (ze je to ztucnovani jednotlivejch slov debilni?Zegga napsal/a:

Kdyz nekdo citi potrebu, at se pochlubi, jak ziskal listing/souradnice v logu, dal me to nezajima. Ale na slusny zadosti o listing / link samozrejme slusne reaguju (obcas se slusnym zpozdenim, ale zcela zdarma)

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!

(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 04 February 2011 - 12:04
ww.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=e8d1b199-cf12-4fc5-ab16-8964aa943b12
Publikováno 04 February 2011 - 12:07
A jak jsi poznal, že keš je PM proto, že autor BM kačery pohrdá?WAW napsal/a:
Slušnost to je ale ne povinnost a pokud ownerPM "pohrdá" kačery BM tak jde všechna slušnost stranou a loguji bez pardonu.
Já naprosto souhlasím se Zegga. Je slušnost se autora zeptat a je slušnost na dotaz odpovědět. Další už je věcí dohody dotyčných kačerů. Jako BM jsem několik PM keší našel a nikdy s tím autor neměl problém.
Publikováno 04 February 2011 - 12:14
hplus napsal/a:Kdyz nekdo citi potrebu, at se pochlubi, jak ziskal listing/souradnice v logu, dal me to nezajima. Ale na slusny zadosti o listing / link samozrejme slusne reaguju (obcas se slusnym zpozdenim, ale zcela zdarma)
1) nezajímá Tě / obtěžuje Tě v mailu :
"máme v rodině jedno PM a odlovili jsme společně Tvou keš, děkuji tedy za uznání i měho logu"
"na společném lovu s práteli, kteří mají PM jsme odlovili i Tvou keš, prosím tedy o akceptování logu"
2) reaguješ
Jelikož budu mít cestu okolo tvém PM keše, o které mi kamarád říkal že tam je (protože jinak bych netušil nic o její existenci) chci si ji odlovi. Pošleš mi prosím listing a odkaz na logování?
Připadá to padlé na hlavu jen mě?
Nikde nevidím žádné chlubení se.
Mimochodem, bod jedna nevyžaduje žádnou reakci. Je to slušná žádost a dostačující odpovědí je akceptování logu.
Publikováno 04 February 2011 - 12:27

Publikováno 04 February 2011 - 12:36

Publikováno 04 February 2011 - 12:41
Citecka napsal/a:
Tak jinak.
Jako Ovner založím keš a z nějakého důvodu se rozhodnu že bude PM. Krom vyjímek je to důvod objektivní, třeba chci eliminovat úplné začátečníky, třeba snížit návštěvnost místa, třeba omezit pravděpodobnost poškození úkrytu. Nálezce BM toto mé omezení nerespektuje. Je tedy na něm aby slušně a stručně toto nerespektování vysvětlil, omluvil a požádal o akceptování logu. Jinak totiž PM keše ztrácejí smysl.
Pokud někoho komunikace ohledně keše obtěžuje, asi by měl zakládat pouze jednoduché tradičky pro všechny.
Publikováno 04 February 2011 - 12:42
Publikováno 04 February 2011 - 12:46
Citecka napsal/a:
Ještě to rozvedu - ten bod 1), uznání logu:
Úmyslně jsem použila termín akceptování logu, uznání logu. To totiž logicky následuje po zalogování.
Publikováno 04 February 2011 - 12:47
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů