Sčítání lidu 2011
Publikováno 21 únor 2011 - 18:18

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 21 únor 2011 - 19:13
Jarous1 napsal/a:
Strejda Google o nás ví pouze to co jsme sami dobrovolně svěřili netu... Konkrétně mne najít nedokáže. A proč ? Protože nejsem jouda, který musí svoje iniciály vidět na každém fóru a zveřejňovat svoje pravé jméno všude kam vleze:@
Kór když si dáš HC v profilu na barák...

Publikováno 21 únor 2011 - 19:41

Publikováno 21 únor 2011 - 20:22
Nojo, ale od dfensích pseudoantiovcí, to rovnou můžeš linkovat blisty a euarabii.S474N napsal/a:
Opetovne neco k tematu.[/url]
garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 21 únor 2011 - 20:25
Trhac napsal/a: Jsi mile naivní, čověče!

Publikováno 22 únor 2011 - 14:43

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 22 únor 2011 - 16:11
http://www.scitani.c..._scitani_pomaha
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 23 únor 2011 - 21:37
Zdá se, že postoj k této věci je dán (světo)názorem každého a žádná argumentace tu nestačí.
Několikrát tu zaznělo, že rodné číslo není potřeba, ale pak by bylo konstruktivní, navrhnout nějaký algoritmus, jak bez něho vyloučit duplicity. Když kromě odpíračů sčítaní se najdou opačné případy, které by chtěly svůj sčítací formulář odevzdat třeba 10x nebo když se připustí legitimní možnost, že na stejné adrese, ba dokonce ve stejném bytě, žijí 2 osoby se stejným jménem, příjmením a datem narození.

Na jedné straně se navrhuje sčítání bojkotovat nebo uvádět nepřesné údaje a na straně druhé se vyjadřuje podiv, proč si stát nezjistí potřebné údaje ve svých databázích.
On ale chudák skoro žádné nemá, historicky byly na papírech a pokud už v některých segmentech to databáze jsou, tak právě kvůli takovýmto paranoikům jsou striktně oddělené. Tedy jejich užitek je o třídu horší, než by mohl být. A hned tak to lepší nebude. Oddělení (nekompatibilita) je tak velké, že je nelze propojit ani jednorázově za účelem sčítaní. Pokud se něco bude dohledávat tak asi jen na ruční pohon, za cenu velké pracnosti.
Publikováno 23 únor 2011 - 22:49
…proč si stát nezjistí potřebné údaje ve svých databázích. On ale chudák skoro žádné nemá, historicky byly na papírech a pokud už v některých segmentech to databáze jsou, tak právě kvůli takovýmto paranoikům jsou striktně oddělené…/quote]
Jakpak, že nemá? Můj dům i byt má - katastr nemovitostí (již i na netu). Mě má taky - matrika, a to včetně rodinného stavu a dítek. Zaměstnání - seznam na ČSSZ, finanční úřad, obchodní či živnostenský rejstřík. Vozidlo, plavidlo či létadlo? Přislušný inspektorát. Už tak je toho dost, ne? Co by ještě stát potřeboval vědět? Já nejsem paranoik, jen mám pocit, že většinu dat lze zneužít. U nás se totiž všechno rozkecá, když pominu, že cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 24 únor 2011 - 10:12
Publikováno 24 únor 2011 - 10:51
RACCOON TEAM
Publikováno 24 únor 2011 - 11:26
Muzes uvest nejaky pripad jak mit zisk ze zneuziti techto dat? Slysim o tom porad, ale marne premyslim, jak by se na takovych datech dalo vydelat.tak mi to přijde jako vyhozené miliardy s velkobratrskými riziky v případě zneužití.
Publikováno 24 únor 2011 - 11:30
RACCOON TEAM
Publikováno 24 únor 2011 - 11:32

RACCOON TEAM
Publikováno 24 únor 2011 - 11:36
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 únor 2011 - 11:41
Dej mi 5 minut a muzes citovat z Wiki o absolutni spolehlivosti anonymizace dat.Citát z dnešního netu:

Samozrejme mi takove predstavy musi pripadat paranoidni. Pokud nemas ani takovou zakladni duveru v demokraticke pomery v Cechach, tak co tam jeste delas. Bud zacni okamzite s revoluci proti nedemokratickemu rezimu nebo se z Cech proste odstehuj.
Jinak srovnavat soucasne CR s islamskou zemi je mimo misu. Jeste tak se stredovekem a inkvizici, ale to uz je par set let historie. Nemluve o tom, ze nabozenstvi uvadet nemusis kdyz nechces.
Publikováno 24 únor 2011 - 11:44
Citecka napsal/a:
Ale jinak.
Konglomerát takto členěných dat dává "obrovskou výhodu při plánování rozvoje blablabla..."
No... chceme se nechat naplánovat? Kdo chce "silnou vládu", která opřena o argumenty ze sčítání nařídí tuhle tohle, támhle omezí tohle, tady znivelizuje tamto... pro dobro většiny?
"Při volbě mezi dobrem a svobodou se vždy postavím na stranu svobody." Konec citátu.
Nemluvě o tom, že to dobro se jeví býti imaginárním a teoretickým, na rozdíl od svobody která je jasně zřejmá a reálná.
Publikováno 24 únor 2011 - 11:50
MaFa napsal/a:Samozrejme mi takove predstavy musi pripadat paranoidni. Pokud nemas ani takovou zakladni duveru v demokraticke pomery v Cechach, tak co tam jeste delas. Bud zacni okamzite s revoluci proti nedemokratickemu rezimu nebo se z Cech proste odstehuj.
Jinak srovnavat soucasne CR s islamskou zemi je mimo misu. Jeste tak se stredovekem a inkvizici, ale to uz je par set let historie. Nemluve o tom, ze nabozenstvi uvadet nemusis kdyz nechces.
Co to meleš? Mám naprostou nedůvěru v náš pseudodemokratický system, stejně jako v jakýkoli jiný. Ale nevím proč bych musela revoltovat nebo se stěhovat. Prostě budu koexistovat, ale sežrat se nenechám.
Pohyb současných islámistů po světě mi říká, že to srovnání není až tak křivé, na rozdíl od pohybu středověkých inkvizitorů, které nějak nepotkávám.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů