No hlavně jsem tady nikdy a nikde nezaznamenal info o tom, že tenhle server má svůj info kanál na twitteru a případně proklik, tak jak je to zvykem na gc.com.fremen.cz napsal/a:
polerok napsal/a:
fremen.cz napsal/a:
Jaký kanál? Kde je jaký kanál?
Tohle jsem si precetl na twitteru.
Nejsem si jist, že Twiter všichni mají...

Nefunkčnost webu
Publikováno 30 květen 2011 - 12:07
Publikováno 30 květen 2011 - 12:09
Publikováno 30 květen 2011 - 12:13
nevím, jestli by reorganizace pomohla. top ukazoval 99%wa, což jestli chápu dobře znamená, že to nedělalo nic jinýho než že to čekalo na disk. A když jsem tahal zálohu přes ftp, tak z toho místo 6MB/s lezlo jen 60KB/s.polerok napsal/a:
Boooze, Tak si prectu jeden z kanalu, kde mate popsany problem a ne furt dokola opakovat "me to nejede...."
Jasne mate napsano:
geocachingCZ
Problém s výkonem pravděpodobně kvůli rychlosti diskových operací.
Tak se musi holt udelat bud optimalizace nebo reorganizace DB.
ten dříve uváděný problém 1040 : Too many connections je z mého pohledu spíš záhada, protože k databázi se neleze přímo, ale jen přes www klienta a mysql má limit pro počet připojení vyšší, než je max počet klientů pro apache. A to nepočítám to, že ne každý požadavek na apache pracuje s databází.
mpistora, fremen.cz: představte si, že server nejede tak že prostě nejede, jak na tom serveru napíšete zprávu?
btw: pokud je problém a všichni budou mačkat F5 jak zběsilý, jestli se to nerozjelo, tak se to nerozjede.
Publikováno 30 květen 2011 - 12:23

Publikováno 01 červen 2011 - 22:50
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 02 červen 2011 - 5:39
Publikováno 02 červen 2011 - 6:39
Publikováno 02 červen 2011 - 7:02
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 02 červen 2011 - 7:21
Publikováno 02 červen 2011 - 8:48

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 02 červen 2011 - 8:59
Publikováno 02 červen 2011 - 9:03
Publikováno 02 červen 2011 - 9:05
Publikováno 02 červen 2011 - 9:37
protože server zvládne obsloužit jen určitý počet požadavků. Když tyto požadavky čekají na databázi (třeba proto, že něco co se často používá není napsáno efektivně), tak blokují čekající požadavky které databázi nepotřebují. Když zvednu limit na počet připojení, tak se může stát, že přijdou jen požadavky na připojení k databázi a překročím limit připojení k mysql a skončí to chybou. Když zvednu limit připojení mysql (přestože by to vykrývalo jen špičky, které nastanou pro 1% požadavků, tak musím snížit zdroje, které se alokují pro jednotlivá připojení. Tím se sníží výkon databáze který se přidá k té neefektivitě a máme tu začarovaný kruh. Do toho se přidá uživatel, který když něco nefunguje, tak začne zkoušet, jestli už to funguje a tím to zhoršuje.Tiskar94 napsal/a:
Já myslím, že tady asi jsou dva problémy. Někdy to totiž vypíše chybu s MySQL, jindy však nejde celý web vůbec - ani části, které MySQL nevyužívají.
A ještě jedna otázka - jak je možné, že webové hry které na tom jsou stejně jdou bez výpadků?
Ježiš co ti na to mám odpovědět. Třeba proto že ta hra byla dělaná na určitý provoz a pohybuje se v plánovaných mezích. Většina služeb tady byla dělaná pro relativně malou komunitu geocacherů, kdy ten provoz a rozsah byl nesrovnatelně nižší a proto se nemusely některé věci řešit, stačilo že to fungovalo, nebyl čas to volném čase vylepšovat víc než bylo nutné a fungovalo to i na sdíleném hostingu. Teď se to řeší.
Publikováno 02 červen 2011 - 10:27
Publikováno 02 červen 2011 - 10:31
Publikováno 02 červen 2011 - 11:40
Publikováno 02 červen 2011 - 12:12
Tiskar94 napsal/a:
A ještě jedna otázka - jak je možné, že webové hry které na tom jsou stejně jdou bez výpadků?
Asi mají ty webové hry větší příjem z reklamy a můžou si dovolit lepší server.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 02 červen 2011 - 15:44
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů