To že mapa TOPO50 v.3 od Mountfieldu je pro Legenda dostačující a že chyby, které obsahuje není Legend schopný zaznamenat lze považovat za nesmysl. Když např. jedu lesem a na displeji uvidím cestu, která ve skutečnosti neexistuje, nebo potok, který taktéž neexistuje, nebo když cyklotrasa, která tloušťkou může konkurovat dálnici, se nachází úplně mimo cesty, po kterých skutečně prochází, tak je očividné, že zde něco není v pořádku. Jak jsem již napsal, chápu časouvou tíseň Picodasu při akci Mountfield, ale že se Picodas obrátí zády k uživatelům mapy TOPO50 v.3 od Mountfieldu, to jsem opravdu nečekal. Představte si, kdyby si tak někdo koupil např. program jízdní řády a spoje by jezdily úplně jinak, než by tam bylo uvedené. Myslím si, že by výrobce takového produktu těžko uklidnil uživatele, kterému ujely všechny spoje, nějakým opravným balíčkem zdarma, natož informací, že jestliže chce podle jízdních řádů skutečně cestovat, že si musí zakoupit nové jízdní řády. Vím, že cestování s GPS je na vlastní riziko, ale i tak se mě zdá analogie s jízdními řády vcelku přiměřená.
Jizdni rady - naprosto nesmyslne srovnani. Nevim, zda-li mate poneti o tom, jak vzikaji mapy pro GPS, spis bych rekl, ze ne, ale muzu vas uklidnit ... i kdyby se upgrade konal, mapova data topo v3 a czech v1 jsou totozna. Takze v Legendu o nic neprichazite ...