Přejít na obsah

Fotka

Geocaching Challenges

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
567 odpovědí na toto téma

#381 PaBa

PaBa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:01

tomy.22 napsal/a:
Je to jen planý poplach od AVASTU? Či mně tuto informaci mohou potvrdit i uživatelé co používají jiný antivir?

Plany poplach to neni - viz treba vystup z VirusTotal, kde to podobne hlasi cela rada antiviru.

Jedna se o exploit JPG z roku 2004, na ktery byl uz tehdy vydan patch. Dobre antiviry to ale samozrejme testuji na VSECH systemech bez ohledu na to, jestli je ten jejich jiz zaplatovan nebo ne. Kazdopadne na naproste vetsine pocitacu je dnes tento exploit nefunkcni...
  • 0
PaBa

--
I always use ROT13 twice for extra security

#382 Mr.FiFa

Mr.FiFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:06

Avast! uplne k nicemu uz jen to ze je gratis zbytecne zpomaluje a kdyz neco zdarma ta aspon Microsoft Security Essential
  • 0

#383 PaBa

PaBa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:19

Mr.FiFa napsal/a:
Avast! uplne k nicemu uz jen to ze je gratis zbytecne zpomaluje a kdyz neco zdarma ta aspon Microsoft Security Essential

To se teda pletes - avast! nic nezpomaluje a MSE rozhodne stoji za prd :DB)
  • 0
PaBa

--
I always use ROT13 twice for extra security

#384 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:21

Citecka: ja svuj prispevek aktualizoval 11 minut pred tim, nez si napsal svuj, mozna by sis mel precist oba ty EDIT, co jsem psal. ;) Jinak osobne AVAST taky nemusim, preferuji komplexni reseni od Esetu.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#385 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:23

PaBa, Citecka - díky za vysvětlení. ;) Mr.FiFa - avast, není to co bejval a já jsem s ním nadmíru spokojen. V dnešní době výkonných PC je zpomalování systému nepostřehnutelné. Avast je certifikován laboratořemi ICSA Labs. Je mezi 10 nejstahovanějšími programy serveru CNET, šestka je označována za best antivirus 2011 atd. Já spíše měl problémy s esetem. Ale to už je na jiné téma. Zkrátka já si na avast nestěžuji a jsem naprosto spokojen.
  • 0

#386 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 10:39

Já to čet, Satane, právě proto jsem reagoval... "Záplaty" od Wokňouzů určitě nejsou samospasitelný, naopak; obzvláště při nesmyslném a nekontrolovaném "dám je tam hned a všechny". Nejenom že už sami párkrát, a dokonce úmyslně, vypustili cosi, co se jako virus či malware chovalo dle všech měřítek, ale taky párkrát se jaksi "sekli" a po půl či roce to i přiznali... i když, třeba to zpomalování jádra, to se jen "sekli", že jo. Sakra... off-top jako svyň...sorry. ase dostanu od Pepy vylepeno B)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#387 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 15:19

Objevují se tady názory, že Challenge by potřebovaly reviewery. Nepřeceňujte to, stačí se podívat na Earthcache. Mají přísná pravidla, revieweři vyhrožují v zahraničních diskusích, co všechno neschválí a výsledek - skoro všechny Earthcache, jejichž listingy jsem pročítal u nás a v cizině, odporují pravidlům. Někdy se od původních virtuálek liší jen přilepeným kusem bůhvíkde okopírovaného textu o geologii, protože všechny podmínky logování odpovídají virtuálkám a naopak jednoznačně odporují pravidlům EC. Pokud jde o listingy, někde si autor informace vymyslí (alternativní geologie :-), jinde si rovnou vymyslí neexistující geologický objekt.
  • 0

#388 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 15:58

to o.filip: teda nevim, ktere si procital, ale ma zkusenost je, ze EC maji pomerne vysokou uroven, z 20, ktere jsem odlovil, byla snad jen 1, ktera se mi nelibila...Takze bych rozhodne nesrovnaval EC a celenky. Jinak jsem pro RW u celenek.
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#389 Pinokio.CZ

Pinokio.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 16:05

o.filip napsal/a:
Objevují se tady názory, že Challenge by potřebovaly reviewery. Nepřeceňujte to, stačí se podívat na Earthcache. Mají přísná pravidla, revieweři vyhrožují v zahraničních diskusích, co všechno neschválí a výsledek - skoro všechny Earthcache, jejichž listingy jsem pročítal u nás a v cizině, odporují pravidlům. Někdy se od původních virtuálek liší jen přilepeným kusem bůhvíkde okopírovaného textu o geologii, protože všechny podmínky logování odpovídají virtuálkám a naopak jednoznačně odporují pravidlům EC. Pokud jde o listingy, někde si autor informace vymyslí (alternativní geologie :-), jinde si rovnou vymyslí neexistující geologický objekt.

Tak Ty mi snad mluvis z duse. S timto postrehem se zcela ztotoznuji.
  • 0

#390 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 16:23

nosferatu XIII. napsal/a:
to o.filip: teda nevim, ktere si procital, ale ma zkusenost je, ze EC maji pomerne vysokou uroven, z 20, ktere jsem odlovil, byla snad jen 1, ktera se mi nelibila...Takze bych rozhodne nesrovnaval EC a celenky.
Jinak jsem pro RW u celenek.

Nejde o to, jak se líbí. Pokud jsou například podmínkou logování EC otázky, které nelze zjistit na místě nebo otázky typu, jakou barvu má nejbližší dům, tak to je naprosto proti pravidlům. Stejně jako otázky napsané takovou "angličtinou", že se nedají pochopit. Nechci tady rozebírat konkrétně EC, měl to být příklad, že revieweři by kvalitě Challenge pomohli, ale nepřeceňoval bych to.
  • 0

#391 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 16:31

Mr.FiFa napsal/a:

Checht :-)

To sis dovolil hodně drzou poznámku :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#392 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 16:34

S474N napsal/a:
Citecka: ja svuj prispevek aktualizoval 11 minut pred tim, nez si napsal svuj, mozna by sis mel precist oba ty EDIT, co jsem psal. ;)

Jinak osobne AVAST taky nemusim, preferuji komplexni reseni od Esetu.

A ESET má, na domácí použití, něco zadarmo ??

Mimochodem, nedávno jsem některé update od MS na síti pracně odinstalovával, Excel otvíral soubory ze sítě cca 5 minut. Chyba v update od MS :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#393 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 16:34

kolombo napsal/a:

Mr.FiFa napsal/a:

Checht :-)

To sis dovolil hodně drzou poznámku :-)

On neví, on nezná :D:D:D Ještě že "pán Avast" nemá rád flame B)
  • 0

#394 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 491 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 18:07

A neni tohle vlakno o celenkach????? O Avastu si zalozte kdyz tak jine vlakno. Mimochodem jsem s Avastem moc spokojeny.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#395 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 424 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 19:37

Tak tak, s Avastem běžte někam (jinam) (sám jsem spokojený uživatel). Seznam splněných celenek by se hodil, fakt to nikde není? A autor u celenky se nezobrazuje umyslne, nebo jsem slepý? Díky. :)
  • 0
\m/

#396 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 21:24

sobikovi napsal/a:

rodinka veverek napsal/a:Vždy, pokud narazím na výzvu, která by se dala nahradit keší nebo waymarkem, dávám palec dolů.

Tak tohle chování nechápu... :(

Vysvětlím. Palec dolů znamená "nelíbí se". Vyjadřuje to můj subjektivní názor na tuto konkrétní čelenku a dle mého názoru čelenka, která by mohla být waymarkem nebo keší dobrou čelenkou není. Nelíbí se mi to proto, že bychom za chvíli mohli být zavaleni tunou dále nekategorizovatelných výzev typu pojď a vyfoť se.

Oproti tomu je možné výzvu oflagovat jedním z flagů "prohibited", "offensive", "spam" anebo "unplayable". Při dávání flagů se kačer musí rozhodovat objektivně. A i když se mně taková výzva nelíbí, neflaguji ji, protože pravidla neporušuje.
  • 0

#397 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 21:43

Nějak mi stále nedochází, z čeho pramení zde poměrně často prezentovaný a zastávaný názor, že by výzvy měly být schvalovány reviewery.

Co je úlohou reviewera u klasických keší? Pokud se nepletu, pak především zkontrolovat, že keš splňuje formální pravidla daná Groundspeakem - že keš není v kolizi s jinou, že se krabička nenachází na pozemku, kam je vstup zakázán, že keš neporušuje zákony dané země apod. Jak už revieweři několikrát zdůraznili, nemají právo hodnotit úroveň dané keše nebo její smysluplnost.

Protože výzvy nemají fyzické krabičky, nic se tedy nikam neumisťuje a nemusí se kontrolovat žádné kolize (jediná smysluplná kontrola, která mě napadá, je, zda uvedené souřadnice nevedou do neveřejného prostoru). Z toho důvodu tedy revieweři nemají u výzev co na práci.

A navíc si to ani nedovedu v praxi představit. Podle čeho se bude takový reviewer rozhodovat, jestli ta konkrétní výzva je smysluplná a má nárok být publikovaná, nebo není? Podle svého citu? Přesvědčení? Vzpomeňte si, kolik vášní vždy vyvolá, když nějaký reviewer odmítne publikovat nějakou keš pod mostem, v kanále apod., což je vždy učiněno na základě platných pravidel Groundspeaku, u kterých ovšem máme pocit, že se u nás nemusejí dodržovat tak striktně.

A u výzev by měli rozhodovat jenom na základě svého názoru a pocitu? Už vidím ty přestřelky, pokud by nějakou výzvu neschválili. A navíc by jim takovým způsobem vzrostla práce, že by už na "normální" keše s krabičkami pomalu ani neměli čas.

Vzedmula se vlna odporu proti tomu, aby se nálezy a splněné výzvy sčítaly do jednoho čísla. Ačkoliv mně osobně přijde ten požadavek spíš k smíchu, budiž. GS nakonec vyhověl. Takže kdo je nechce hrát, ať je nehraje, žádné statistiky už mu "znehodnocovat" nebudou. A koho nějaká výzva osloví, ať ji přijme a pokusí se ji splnit. A jestli to udělá od počítače nebo v terénu, je opravdu jenom jeho věc. Celý ten slavný geocaching totiž děláme jenom sami pro sebe a pro svůj dobrý pocit.

Takže dělejme jen to, co nás opravdu baví, ale respektujme, že někoho jiného může bavit třeba to, co nás osobně irituje, a nesnažme se mu to za každou cenu kazit anebo mu vnucovat svůj názor.
  • 0

#398 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 21:43

haggaeus napsal/a:

rodinka veverek napsal/a:
3. Čelenky nejsou od toho, abys udělal keš, kde nemůžeš dát krabu.

Ale mely byt presne tohle - ve feedbacku bylo volani po navratu virtualek a challenges jsou na to odpoved. Waymarky jsou puvodne nahrazka locationlessek, po tech letech spis samostatna hra.

Locationlessky jsem nezažil, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak waymarková kategorie odpovídá locationless keši a vytvoření waymarku je vlastně "logování" locationlesky.

Vytvořený waymark pak odpovídá virtuálce a další návštěvy waymarku jsou logování virtuálek.

Takže waymarking nahrazuje oboje, loccationlesky i virtuálky. Proč tedy zakládat čelenku "běž ke kostelu a vyfoť se tam", když totéž mohu udělat založením waymarku v příslušné kategorii. U čelenek je to horší také v tom, že žádné kategorie nejsou, takže na jedné hromadě budu mít třeba hrady, ale také základní školy a trafiky.
  • 0

#399 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 21:52

mh.mail napsal/a:
A navíc si to ani nedovedu v praxi představit. Podle čeho se bude takový reviewer rozhodovat, jestli ta konkrétní výzva je smysluplná a má nárok být publikovaná, nebo není? Podle svého citu? Přesvědčení?

Ano, přesně podle toho.

mh.mail napsal/a:
A navíc by jim takovým způsobem vzrostla práce, že by už na "normální" keše s krabičkami pomalu ani neměli čas.

Myslím že by práce zas tak nevzrostla. Už skutečnost, že se čelenky reviewují by mnoho kačerů odradila od zakládání volovin.

mh.mail napsal/a:

Vzedmula se vlna odporu proti tomu, aby se nálezy a splněné výzvy sčítaly do jednoho čísla. Ačkoliv mně osobně přijde ten požadavek spíš k smíchu, budiž. GS nakonec vyhověl. Takže kdo je nechce hrát, ať je nehraje, žádné statistiky už mu "znehodnocovat" nebudou.

Souhlasím, to udělal GS dobře.

mh.mail napsal/a:

A koho nějaká výzva osloví, ať ji přijme a pokusí se ji splnit. A jestli to udělá od počítače nebo v terénu, je opravdu jenom jeho věc. Celý ten slavný geocaching totiž děláme jenom sami pro sebe a pro svůj dobrý pocit.

Takže dělejme jen to, co nás opravdu baví, ale respektujme, že někoho jiného může bavit třeba to, co nás osobně irituje, a nesnažme se mu to za každou cenu kazit anebo mu vnucovat svůj názor.

Problém je v tom, že se jedná o hru společenskou. Takže pokud chceme hrát výzvy, tak musíme tlačit na vytvoření takových pravidel, při jejichž dodržování bude hra zábavná. Prohrabáváním se tisíců nesmyslných výzev bude bavit málokoho, zřejmě proto se lidé snaží ostatním sdělit svoje názory. (Kdo to hrát nechce, tak mu je to už jedno.)
  • 0

#400 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2011 - 22:06

haggaeus napsal/a:

3. Čelenky nejsou od toho, abys udělal keš, kde nemůžeš dát krabu.

Ale mely byt presne tohle - ve feedbacku bylo volani po navratu virtualek a challenges jsou na to odpoved. Waymarky jsou puvodne nahrazka locationlessek, po tech letech spis samostatna hra.

Locationlessky jsem nezažil, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak waymarková kategorie odpovídá locationless keši a vytvoření waymarku je vlastně "logování" locationlesky.

Vytvořený waymark pak odpovídá virtuálce a další návštěvy waymarku jsou logování virtuálek.

Takže waymarking nahrazuje oboje, loccationlesky i virtuálky. Proč tedy zakládat čelenku "běž ke kostelu a vyfoť se tam", když totéž mohu udělat založením waymarku v příslušné kategorii. U čelenek je to horší také v tom, že žádné kategorie nejsou, takže na jedné hromadě budu mít třeba hrady, ale také základní školy a trafiky.

Proč? Protože na waymarking nikdo nechodí. Proč? Protože GS na něj kašle. Já to zkusil, a když se člověk prokouše těmi nesmyslně dělanými stránkami, kde se nedá ani pořádně hledat a kde chybí pořádná mapa, tak to má něco do sebe. Přivede to člověka na zajímavá místa, kterých si dřív nevšímal. Odrazující je zařazování do několika kategorií najednou (třeba kostel jako středověký, katolický, věžní hodiny a datovaná budova). Ale po hromadném vylovení centra města zbývají místečka v okolí, která se už musí hledat. Málokoho zajímají třeba geodetické body, nebo stojany na kola, ale třeba válečné pomníky už zajímavé jsou.
Takže já bych uvítal, kdyby místo čelenek dodělal GS waymarky, do podoby stránek GC. Udělali čelenky a waymarking nechají zdechat na nezájem. Jejich volba.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama