Žebrání o souřadnice...
Publikováno 13 září 2011 - 6:01
Publikováno 13 září 2011 - 6:52
Podminka listingu v anglictine je naopak dobrovolna, ale uzitecna pro americke rewievery nazvane napr. 'geowareCA', kteri tyto kese vyhradne schvaluji.
HW: Samsung Galaxy S3 Neo _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818
SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ GCDroid _ GDAK
Publikováno 13 září 2011 - 7:16
Publikováno 13 září 2011 - 7:38
Rad se necham poucit, zvlaste co se Earthek tyce.
HW: Samsung Galaxy S3 Neo _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818
SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ GCDroid _ GDAK
Publikováno 13 září 2011 - 8:30
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 13 září 2011 - 9:08

Publikováno 13 září 2011 - 11:25
Publikováno 13 září 2011 - 14:24
TerZdeK napsal/a:
člověk, který nikdy nic nevyluštil a má 150 mystery....
Mám teda jen polovinu mysterek a některé (cca 10) jsem i vyluštil, ale každopádně jsem všechny našel samostatně vlastním úsilím ;-)
Jinak by mě to vůbec nezajímalo...
Je jen jedna výjimka: kamarád poslal souřadnice, aniž bych je chtěl.
Kdyby ta keš nebyla jen 10km od HC, nešel bych ji ani nikdy lovit - podlehl jsem tomu, že by mi strašila tak blízko.
Publikováno 13 září 2011 - 20:32

Publikováno 14 září 2011 - 2:19

Publikováno 14 září 2011 - 8:26
Pinokio.CZ napsal/a:
barbieteam napsal/a:
Hezky napsáno.
No tak hezky mozna jo, ale pomerne podstatna cast ty analyzy tam chybi. Nejak ta analyza vypada, jako by se automaticky predpokladalo ze uplne kazdy musi za kazdou cenu odlovit vsechny kese a owneri tomu jeste maji byt napomocni. Pak ta analyza plati. Ovsem barbieteam jaksi neuvazuje vubec tridu lidi, kteri to maji postavene jinak. Tedy tak, ze z pozice toho kdo kes hleda lovi jen ty kese co dokaze vylustit a dokaze se smirit s tim ze mu zustavaj nevyreseny otazniky, a z pozice ownera ze nedela kes pro kazdeho, ale jen pro ty co si s ni poradi. Pak ovsem pribyvaji dalsi alternativy. Tedy kacer co se na reseni nikoho nezepta (ovsem ten neni predmetem tehle analyzy, bavime se az o tom kdyz vyvstane dotaz) a owner ktery reseni nikomu nerekne, resp. ani nenapovi. I toto je regulerni postup jako kazdy jiny. Treba owner dela kes jen pro par lidi co jsou ochotni a schopni tomu nejake usili venovat.
Taky trochu kulha ta uvaha ze je lepsi napovedet, nez aby se se souradnicema potaji kseftovalo. Kdyz to trochu prezenu, tak je to v podstate stejna myslenka jako kdybych chtel zlikvidovat drogovy dealery tim, ze budu teda drogy zajemcum rozdavat zadarmo. Je pravda ze drogovy dealery bych timto znicil, ovsem nevim jestli s vysledkem ktery jsem zamyslel.
Jo a chybi tam jeste jedna okolnost, a to ucta k tem co si to sami najdou. Vynalozej na to nejaky usili, nekdy i dost velky. Lousknou D5, zalogujou, kouknou na logy ostanich a zjistej ze je tam 50xFI, z toho 15 lidi to vylustilo a zbylejch 35 tam bud jen prislo s tema chytrejsima, nebo ziskali souradnice v hospode. Takze me treba tohle trochu zkazi naladu, protoze pak misto abych byl jeden z 15 co tu kes dali, ma ji kazdej jouda kterej ani netusi o co jde. Takze kdyz nekomu radite/poskytujete reseni/souradnice, sice jemu mozna delate (dost pochybnou) radost, ale zase je jina skupina lidi (ktery ovsem v tom momente nevidite), jejichz usili timto degradujete a tu radost jim tak trochu kazite.
Takze takhle to vidim ja. A z tehle duvodu jesli ja nekdy zalozim mysterku, tak mi ani nemailujte. Nereknu nic, nebo jen strasne malo.

Publikováno 14 září 2011 - 8:41
Modrak napsal/a:
Treba owner dela kes jen pro par lidi co jsou ochotni a schopni tomu nejake usili venovat.
Take jde o to, v jakem oboru se lustitel pohybuje a jak je ten obor vzdaleny tomu autorovu

Pak ta mira usili muze by diametralne odlisna...
Publikováno 14 září 2011 - 8:43

Publikováno 14 září 2011 - 8:50
Ja se spis ztotoznuji s nazorem barbieteam. Podle me uplne staci, kdyz ti, co to nasli s pomoci, ci jinou cestou, to do logu poctive napisou...Modrak napsal/a:
A to ne proto proto ze bych dalsim lidem nepral nalez, ale hlavne z ucty k tem, co se nezeptaji a najdou to taky.
Publikováno 14 září 2011 - 9:15
No a je to nějaký problém ? Pokud krabky fyzicky neničí, tak si snad každý může lovit jak ho baví.Funman77 napsal/a:
Já znám taky jednoho "kačera", který nějak nepochopil o čem geocaching je a udělal si s toho fakt jen hon na body.
Publikováno 14 září 2011 - 9:16
bender-king napsal/a:
Modrak napsal/a:
Treba owner dela kes jen pro par lidi co jsou ochotni a schopni tomu nejake usili venovat.
Take jde o to, v jakem oboru se lustitel pohybuje a jak je ten obor vzdaleny tomu autorovu
Pak ta mira usili muze by diametralne odlisna...
No, tak tohle je taky zajimava pripominka. Samozrejme clovek z oboru nejakou kes louskne za minutu, zatimco jiny ktery se v danem oboru nevyzna s tim stravi ve lepsim pripade hodinu, v horsim tejden, nebo to neda vubec. Ale o tom to prece je. Umet si poradit s cimkoliv. Prece to nemuzeme postavit do roviny ze kdyz treba nekdo nerozumi pocitacum, tak ma dostat souradnice finalek serie Computer cache a jen to posbirat, a louskat assembler a perl ma jen tech par lidi co tomu rozumi.
A navic spousta kesi ma i alternativni reseni, ze je muze lousknout i nekdo kdo se nevyzna v dany problematice. Ted jsem treba resil pred par dny jeden pripad, kdy znalec golfu ma souradnice za minutu. Kdo golf nehraje, neprijde na to mozna nikdy. Ale existuje jeste alternativni reseni, kde i bez znalosti problematiky se to da za hodinu intenzivniho premejsleni vymyslet uplne z niceho. Je to sice narez na premejsleni, ale znalosti z oboru nejsou potreba. Takovejch kesi je spousta. Nejsem meteorolog, ani golfista, ani stavar-statik, ani astronom, ani ekonom presto jsem takovyhle veci dokazal nejenze vyresit, ale dokonce tak ze to stacilo na FTF. A kdyz vsechno selze, furt jeste existuje poctivy BF.
Jeste musim prijit na nejakej trik na noty. Muzikant taky nejsem a kes s notama jsem jeste nelousknul zadnou. Ale i na to dojde.
Cely je to v podstate o tom jestli nekdo chce ten bod za kazdou cenu, nebo jestli to chce vyresit. Ale ze se nevyzna v danym oboru s tim zadnou principialni souvislost nema. To muze jen pro nej zvysit nebo snizit pocet hvezdicek.
Publikováno 14 září 2011 - 9:39
No to jo, ale bavíme se tady o souřadnicích mysterek a podobně. No a ty on samozřejmě neluští, jen si z těch papírů nacvaká do GPSky souřadnice a jede si pro bod. Ale je to jeho věc, když ho to tak baví dělat...bodlak napsal/a:
No a je to nějaký problém ? Pokud krabky fyzicky neničí, tak si snad každý může lovit jak ho baví.Funman77 napsal/a:
Já znám taky jednoho "kačera", který nějak nepochopil o čem geocaching je a udělal si s toho fakt jen hon na body.

Publikováno 14 září 2011 - 9:47

Publikováno 14 září 2011 - 10:12
...to já to trauma docela chápu (z vlastní zkušenosti a nestydím se to přiznat).Jarous1 napsal/a:
Pořád nějak nechápu to trauma některých takyhledačů, které rozčiluje těch pár svítících otazníků na mapě...
V republice jsou tisíce dalších kešek, které jistě ještě nenavštívili...
Nehoním se za body ani mě ve své podstatě neflustrují otazníky v mapě, zvláště šifrovací nebo google mysterky, které se vyřeší u stolu a na jejichž konci je mikro za okapem.
Ale adventure mysterka která má spoustu pochvalných logů (najíc třeba kořeněná excelentním technickým provedením finálky) je dost lákavě hozená rukavice i pro toho, kdo je schopen sobě, ownerovi a veřejně přiznat že na ni sám tak úplně podle ownerových představ nemá.
A pokud v takových případech owner není ochoten poradit, tak ať se smíří s netradiční postupy a BF hunty, "japonskými výpravami", po kterých někteří nemaj ani tucha vo co tam go nebo ať raději takové mysterky nezakládá...
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů