Přejít na obsah

Fotka

BadgeGen II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1123 odpovědí na toto téma

#961 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 21:52

Gorde chodi to me a to jsem IT antitalent a jeste to mam nastavene trochu jinak nez jak to je v navodu takze to rozchodi i kdokoli dalsi :D

Mozna jsi IT antitalent, ale mas to v hlave srovnane, vis co chces a umis "myslet v krocich". Nechci ti brat iluze, ale mam ve "stale peci" pres TeamViewer kolem 20 lidi. Dle meho nazoru by to z nich nezvladla ani polovina :)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#962 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2014 - 16:20

Ahoj všichni (a hlavně DrakuMraku :) ),

tak jsem se tak propracovával nastaveními v Statoru, a když jsem si procházel jednotlivé grafy a statistiky, 

napadlo mě, jestli by nebyl hezký odznáček pro "Nálezy podle směrů challenge"

co vy na to přátelé  ;)

omlouvám se, vidím že jsem 100 let za opicema a už exisujte - pardón

už mlčím a čekám  :)

Tento příspěvek byl upraven od KIM-PA: 01 červenec 2014 - 16:34

• 0

#963 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2014 - 16:28

Ahojky a vyčkej časů příštích :) blíží se vydání nové verze Statoru a tam je to zgruntu jináč plus něco navíc ;)

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#964 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2014 - 18:51

:D :D

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#965 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2014 - 8:57

Diskuze o Statoru presunuta do Statorovyho vlakna.

• 0

#966 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 8:05

Dotaz do pléna

jeden kolega kačer zjistil, že se už historicky počítají dva odznaky chybně a to:

The Cache Owner The Event Host
  • GSAK / Project-gc - počítá do prvního všechno vlastněné a do druhého jen eventy a CITO akce
  • GeoGet - počítá do prvního vše co hledáme (od Tradičku po Earth) a do druhého eventy a CITO akce - u mě součet dvou odznaků dá všechny vlastněné (ikdyž nemusí to být pravda neb u eventu se projevuje ještě spoluvlastnictví)

je návrh to opravit :) osobně mi to přijde trochu nelogické ale pokud bude jiný názor do chystané verze pro stator a možná i do BG II bych to opravil není to až tak velký problém

• 0

#967 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 8:28

Nejak jsem te nepochopil. Jednak nevidim rozdil mezi vsechno vlastnene a vse, co hledame (asi mysleno vse vlastnene, co se hleda?) a druhak nerozumim tomu, co je spatne. Podle me je

The CacheOwner = vsechny kese, jichz jsem vlastnikem, pripadne spoluvlastnikem

The Event Host = vsechny typy eventu (event, mega, giga, cito, maze / snad jsem nic nevynechal) jichz jsem organizator nebo spoluorganizator

Pokud bys u CacheOwner bral jen fyzicke typy kesi, tak tam nebude virtual, earth, locationless, ...

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#968 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 8:36

noo u nás to tak je

-------------------------

u GSAKU a Projectu GC je The CacheOwner součet těch dvou u nás :) sem si to teď na upozornění ověřoval a je to tak

u mě

--------

GSAK a Project-GC - 34 / 4

GeoGet - 30 / 4 (11) - 11 je i s eventy na kterých jsem participoval jako spolutvůrce

• 0

#969 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 8:39

Pokud bys u CacheOwner bral jen fyzicke typy kesi, tak tam nebude virtual, earth, locationless, ...

S tím souhlasím :) a je to podle mě blbost

Principiálně to mám postavený tak,

• že co se sbírá je KEŠ
  • a kde se jdu bavit nebo helpnout přírodě v grupě s dalšími lidmi je EVENT

• 0

#970 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 8:50

Tak sem nahrabal 400 bodu a porad mam Cerno Stribrnou maslicku FNUK

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#971 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 9:01

Tak sem nahrabal 400 bodu a porad mam Cerno Stribrnou maslicku FNUK

Mrknu na to třeba soudruzi někde udělali chybu :) stejně tam pár oprav musím udělat...

• 0

#972 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 12:10

Jen takový můj názor, neměl bys při tvorbě svého makra respektovat, jak to zamýšlejí autoři BadgeGen? Pokud tam chtějí do toho odznáčku počítat založené kešky i s eventy, asi bys měl respektovat, jak to oni zamýšleli... Asi by bylo nejlepší vznést dotaz na ně a respektovat jejich názor. Na druhou stranu tak, jak ten odznáček mají popsaný, je možné to vyložit i tak, jak to říkáš ty.

Jinak já osobně třeba považuji za nesmysl logovat si vlastní založené eventy jako nalezené (navštívené), protože když jsem založil první, prostě jsem bral, že jeden bod na mapě bud najdu (navštívím) nebo založím... Ale protože většina je jiného názoru, taky zatím mám u CITO zatím jen bronzový odznáček, i když bych už mohl mít příští týden podle všeobecně rozšířených zvyklostí logování vlastních eventů rubínový :-). Ale tady to ovlivňuje jen mé statistiky. Ty děláš nástroj, který ovlivňuje statistiky všech podle někde napsaného popisu - tak by asi měl pracovat podle toho, jak se předpokládá.

• 1

#973 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 12:39

Jak říkáš kdyby byl někde popis - pořádný tak možná tohle neřeším. Ale ten neexistuje ... existuje jen popis takže to kdysi vzniklo takto a vlastně až po letech se zjišťuje že tam je malá nuance...

Většinu věcí držím shodnou s originálem ... ikdyž ne všechno. Důvod proč něco ne je jasný protože žijeme v Evropě a autoři GSAKU a BG jsou američani/kanaďani takže některá specifika jsem přiohnul tak aby byli pro Evropany přijatelnější... Nakonec dají se ta specifika vypnout je na to přepínač v nastavení...

Co se týče logování vlastních eventů to sem myslím vůbec nepatří to je diskuze úplně do jiné pranice tyto odznáčky to neovlivňuje ani trochu. Jediné co to ovlivňuje narozdíl od GSAKu a Project-GC, je to, že GeoGet umí přidat specifické eventy (ty na kterých sem se podílel s někým do mých založených - čímž se stejně budeme trochu lišit od originálu ať je to tak nebo onak).

Osobně mám 4 vlastní eventy a 7 kousků kde jsem spolupracoval na tvorbě eventu takže odznak mi počítá 11 kousků ale to ani na Project-GC ani na GSAKu nejde...

Celá diskuze je jen o tom, jak to pojmout :)

Asi to dopadne tak, že to celé přizpůsobím ať jsme shodní, ikdyž mi to zcela logické nepřijde... když jsou dva separátní odznaky na dvě záležitosti proč mít v jednom vše a v druhém jen něco...

• 0

#974 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 12:41

Z mého pohledu je KEŠ - to co lovím a EVENT to kam se jdu bavit :) ale pohledů je 1000 a každý jiný

• 0

#975 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 13:14

...

Osobně mám 4 vlastní eventy a 7 kousků kde jsem spolupracoval na tvorbě eventu takže odznak mi počítá 11 kousků ale to ani na Project-GC ani na GSAKu nejde...

....

Myslím, že uvažuješ špatně. Owner je vždy jeden, je jedno, zda je to krabka nebo event. Že mu u toho pomáhalo x lidí, proč ne, ale owner listingu je stále jen jeden. A pokud děláte event ve skupině, tak to řešte teamovým nickem - u nás Geocaching.eastcz a je to.

Jo, bylo by opravdu dobré, kdyby si držel lajnu s originálem a nedělal si vlastní škatulky. Myslím, že výmluva na to, že není veřejný popis k dispozici je lichá.

• 0

#976 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 13:30

to není pravda, že owner je vždycky jeden... (ano pokud to bereš jako dogmatický LINK tak ano)

když potřebuji máme na to spešl nick "něco" - protože je nás parta a ten si přidám do nicků v GeoGetu a tím pádem mi připadnou i dané eventy pokud jsem se na nich podílel... většinou je nás parta co to děláme a každej má svou činnost takže vůbec nevidím důvod proč by si nemohli připsat zásluhy obzvláště když to GeoGet umožňuje - mimo jiné to mám takhle dlouho a jen pro zajímavost nejde mi o ty BODY jde o to, že sem přiložil ruku k dílu (společnému) takže nevidím důvod proč by ti co se na něčem podíleli neměli mít možnost si připsat bod.... to už lepší varianta je nemít bod žádný!! a ani s tím nemám problém...

co se týče držení se reality = shodnosti údajů :) jsem na tom zatím pořád líp jak Project-GC ve kterém je chyb jak máku :)

co se týče vlastních škatulek = ryze českých odznaků může GSAK směle kopírovat ode mě já mu to nezakážu, kdysi sem si psal s ownerem BG ale vím, že už defakto zase tak moc kolem toho nedělá a BG si tvoří komunita GSAKu osobně snažím se být v lati ale něco zase tak úplně nejde... za velkou louží mají občas jiné pojmy a dojmy...

jinak ten odznáček přiohnu aby seděl ale moc se mi to nelíbí je to na hlavu padlý :) ale jdu se zběsile držet lajny i za cenu, že mě ta lajna umlátí... ;)

• 0

#977 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 13:42

Myslím, že uvažuješ špatně. Owner je vždy jeden, je jedno, zda je to krabka nebo event. Že mu u toho pomáhalo x lidí, proč ne, ale owner listingu je stále jen jeden. A pokud děláte event ve skupině, tak to řešte teamovým nickem - u nás Geocaching.eastcz a je to.

Jo, bylo by opravdu dobré, kdyby si držel lajnu s originálem a nedělal si vlastní škatulky. Myslím, že výmluva na to, že není veřejný popis k dispozici je lichá.

KaMo myslim ze spatne uvazujes ty - owneru muze byt vzdycky vic. Dana kes/event nemusi byt napadem jednoho, ale vice lidi a kvuli  kazde takove kesi delat specialni nick mi prijde postavene nahlavu.

A pokud existuje popis cehokoli (v tomto pripade odznacku), ktery si lze vysvetlit dvema zpusoby, tak ze 100 lidi ti 50 odpovi tak a 50 onak a viditelne ty a DrakMrak jste kazdy v jine polovine.

• 0

#978 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 13:42

P.S. Vlastně tím, že si owneři zalogují event na kterém se podíleli si ho i mohou přidat do statistik - je to běžně zavedená praxe a osobně se jí nebráním - tím se omlouvám Romanovi z Jaromere má to trochu souvislost :) jako odměna je to fakt maličkost ten bod u odznáčku The Event Host...

B) a pokud je na to extra účet už to vůbec nemá problém... 

teda pokud bych nechtěl být "hamty hamty ať mám víc jak tamty" a vyrábět si na extra účtu extra buřty a pak si je logovat :) ale to je každýho svědomí... je to svobodná hra...

• 0

#979 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 21:22

Za mne doporučuji počítání sjednotit. Výklady mohou být různé a je to zcela subjektivní. Mě sice význam "Cache owner" a "Event host" taky spíš sedí na tvoje chápání, ale dělat jen kvůlivá pocitu rozdíl ve způsobu počítání nepovažuji za správné.

• 0

#980 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 21:38

Ve Statoru Sjednoceno již... :)

BG II upravuju

• 1

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama