Jsou věci, které gentleman nedělá přestože nejsou vysloveně zakázané. Bohužel v reálném světě nejsou jenom gentlemani. Tahle mezera by se měla ošetřit, také by tu za nějakou dobu mohly zbýt jenom nekonfliktní cache u cestiček v parku založené cachery, kteří se k ničemu kriticky nevyjadřují.Destr napsal/a:
Takze ano, pokud je stanovisko Zememluvu takove, ze to neni chyba ale vlastnost tak ano, tak mi prijde prirozene to pouzivat.
Spirála
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:03
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:04
perchCZ napsal/a:
honzak83 napsal/a:
perchCZ napsal/a:
To všechno je hezké, ale nechápu proč se neřeší hlavně základ tohoto vlákna a to proč rewievři řeší jen tu archivaci a ne jádro pudla "Proč jeden z nich jako zodpovědná osoba schválil tento paskvil zcela prokazatelně v rozporu s pravidly geocachingu". To je jak u nás v parlamentu, asi jde o nové politické pozice:D
Tahle série v rozporu s pravidly geocachingu není ani náhodou, nachází se ve volně přístupném území a že jsou někteří kačeři takové h..ada, že ač přes jasný hint mají potřebu rýt v zemi apod., to nemá s procesem schvalování kešky nic společného. Jako příklad návštěvnosti bych uvedl kešku Úplaz v Beskydech (http://coord.info/GC2REQ8) - existuje od 19.4.2011 (tedy cca 7 měsíců) a má neskutečných 19 nálezů (nejedná se o žádný terén ani obtížnost 5). I díky tomu, že jednotlivé kešky spirály tvoří sérii, byla její návštěvnost 5násobná, tak to dává za měsíc tak 15 nálezů max. a tolik lidí opravdu nějaký výzkum velkých šelem neohrozí (je tedy otázka, zda za tím nejsou jiné zájmy).
Tak si přečti zákony a definice CHKO a z toho vyplývajících nařízení. Až tak volné území to není. A pokud znám písmo a čtu dobře, lze toto území definovat jako soukromé (vlastnictví státu). Takže v rozporu s pravidli to je. Ostatní území státu totiž nejsou chráněna speciálními zákony, takže je to trochu jiné. Prostě jednoduchý právnický výklad.
Máš v tom velký zmatek - v CHKO se nachází mnoho soukromých pozemků (bude jich nejspíše nadpoloviční většina), navíc dle jiných zákonů nesmí být omezen vstup do lesa vyjma NP + NPR a krátkodobě i v jiných územích za přísně vymezených pravidel (např. kvůli požárům apod.). Pro úplnost toto řeší zákon o ochraně přírody a krajiny (114/1992 Sb). a Lesní zákon (č. 189/1995 Sb.).
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:06
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:20
A kdo v tom má zmatek? Podle tvého výkladu vlastně ten zákon k ničemu není, protože se tam vlastně můžeš pohybovat bez omezení jako v běžném lese. Zákon jsem nejmenoval a nechtěl ani konkrétně rozebírat, protože jsem netušil, že jsi právník. Něž jsem psal, tak jsem si ho pro jistotu přečetl v ASPI.honzak83 napsal/a:
perchCZ napsal/a:
honzak83 napsal/a:
perchCZ napsal/a:
To všechno je hezké, ale nechápu proč se neřeší hlavně základ tohoto vlákna a to proč rewievři řeší jen tu archivaci a ne jádro pudla "Proč jeden z nich jako zodpovědná osoba schválil tento paskvil zcela prokazatelně v rozporu s pravidly geocachingu". To je jak u nás v parlamentu, asi jde o nové politické pozice:D
Tahle série v rozporu s pravidly geocachingu není ani náhodou, nachází se ve volně přístupném území a že jsou někteří kačeři takové h..ada, že ač přes jasný hint mají potřebu rýt v zemi apod., to nemá s procesem schvalování kešky nic společného. Jako příklad návštěvnosti bych uvedl kešku Úplaz v Beskydech (http://coord.info/GC2REQ8) - existuje od 19.4.2011 (tedy cca 7 měsíců) a má neskutečných 19 nálezů (nejedná se o žádný terén ani obtížnost 5). I díky tomu, že jednotlivé kešky spirály tvoří sérii, byla její návštěvnost 5násobná, tak to dává za měsíc tak 15 nálezů max. a tolik lidí opravdu nějaký výzkum velkých šelem neohrozí (je tedy otázka, zda za tím nejsou jiné zájmy).
Tak si přečti zákony a definice CHKO a z toho vyplývajících nařízení. Až tak volné území to není. A pokud znám písmo a čtu dobře, lze toto území definovat jako soukromé (vlastnictví státu). Takže v rozporu s pravidli to je. Ostatní území státu totiž nejsou chráněna speciálními zákony, takže je to trochu jiné. Prostě jednoduchý právnický výklad.
Máš v tom velký zmatek - v CHKO se nachází mnoho soukromých pozemků (bude jich nejspíše nadpoloviční většina), navíc dle jiných zákonů nesmí být omezen vstup do lesa vyjma NP + NPR a krátkodobě i v jiných územích za přísně vymezených pravidel (např. kvůli požárům apod.). Pro úplnost toto řeší zákon o ochraně přírody a krajiny (114/1992 Sb). a Lesní zákon (č. 189/1995 Sb.).
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:23
Porad i myslim, ze nejsme ve sporu. Nebo alespon ne v tak plamennem jako tady jsou nekteri.
10 SIN
20 GOTO HELL
Publikováno 23 listopad 2011 - 14:38
perchCZ napsal/a:
A kdo v tom má zmatek? Podle tvého výkladu vlastně ten zákon k ničemu není, protože se tam vlastně můžeš pohybovat bez omezení jako v běžném lese. Zákon jsem nejmenoval a nechtěl ani konkrétně rozebírat, protože jsem netušil, že jsi právník. Něž jsem psal, tak jsem si ho pro jistotu přečetl v ASPI.honzak83 napsal/a:
perchCZ napsal/a:
honzak83 napsal/a:
perchCZ napsal/a:
On ten zákon omezuje v CHKO jiné věci než volný pohyb - zkratkovitě upravuje možné hospodářské využítí území (v 1. a 2. zóně cHKO nesmíš např. bez povolení pořádat závody na jízdních kolech, atd.). Ochrana přírody opravdu není jen omezení vstupu na dané území:/ P.S. Právník ani ekolog nejsem, jen jsem měl z ochrany krajiny zkoušku na výšce). Nemluvě o tom, že by jeho obsah měl znát každý kačer:)
Publikováno 23 listopad 2011 - 15:00
Publikováno 23 listopad 2011 - 15:02
Destr napsal/a:
Modrak: Ano, uznavam, ze je to jen domnenka a pracuji jen s touhle informaci. Na vyjadreni Zememluva nebo revirniku, zda je to chyba nebo vlastnost, jsem samozrejme zvedavy.
Porad i myslim, ze nejsme ve sporu. Nebo alespon ne v tak plamennem jako tady jsou nekteri.
Ale jo, asi vlastne nejsme. Protoze ani bejt nemuzem, ze tudy cesta nevede i kdyz to technicky je mozne je snad jasny vsem, a to i kdyby se nekdo z blbosti v mailu vyjadril jinak. Me hlavne vydesila ta hlaska ze hack zverejnis. Ono by se klidne mohlo stat, ze to pouzije nekdo s plnou paradou. Anonymni ucet na GS, anonymni internetovy pripojeni z verejny WiFi, skriptik, a pak uz jen koukas na mapu jak z cely zemekoule postupne mizi milion kesi do archivu. A meli bysme klid, mohli bysme se venovat necemu uzitecnejsimu Tohle je taky duvod proc to proste neni feature, ani kdyz by to nekdo ze Zememluvu z blbosti za feature prohlasil. Coz se mozna ani nestalo.
Publikováno 23 listopad 2011 - 15:05
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 23 listopad 2011 - 15:46
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:00
ježkovy voči, neber se tak vážně, tenhle flame tu byl včera večer a dneska ráno, od té doby se jen předháníme, kdo řekne co vtipnějšího a ty to zas rozdmýcháváš.Citecka napsal/a:
- pro fanatické ...
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:02
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:05
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:08
Aha, v tom případě bych doporučil nějaké stránky pro masochisty. :-)Citecka napsal/a:
... že jsem posledních šest stránek přečet najednou
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:09
Publikováno 23 listopad 2011 - 16:23
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů