Přejít na obsah


Fotka

Rozhovor o BF s ATIP


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
42 odpovědí na toto téma

#41 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2012 - 9:33

Vláček napsal/a:
... dlouhodobe kesujici aby dneska kdekoliv nezakopl a vic jak jednu denne?
Ne, že bych lovil zrovna jednu denně, ale nemám problém si vybírat a klidně projít kolem kešky bez povšimnutí. Nebo když jdu s mudlou, tak ho nehodlám obtěžovat a dám si třeba jenom jednu.


ale o tom rec neni :). pri dnesnim kvantu kesi je tech, kteri si vybiraji a mijeji kese umyslne opravdu velke mnozstvi.

hrabosata: mrknete se do profilu, jen na posledni strance mate na 20 nalezu 3 dvojice :). lidi, co daji tu pozadovanou "maximalne jednu za den" a pritom nejake adekvatni mnozstvi za rok, aby to nebyla ta jedna jedina, opravdu moc nebude :).

male deti mame dve, obe se narodily, kdyz uz jsme kesovali. pocet kesi v jednom dni to na jednu nesrazilo :D.
  • 0

#42 hrabosata

hrabosata

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2012 - 9:47

Dain a Olik napsal/a:

hrabosata: mrknete se do profilu, jen na posledni strance mate na 20 nalezu 3 dvojice :). lidi, co daji tu pozadovanou "maximalne jednu za den" a pritom nejake adekvatni mnozstvi za rok, aby to nebyla ta jedna jedina, opravdu moc nebude :).

To je otázka interpretace. Já jsem to pochopil tak, že se má jednat o roční průměr 1 denně. Samozřejmě nepopírám, že jich čas od času najdeme za den více (max. zatím 6), hlavně na dovolené někde, kde se asi hned tak nevrátíme, ale většinou je to jen ten jeden kousek. A někdy se nezadaří a není to ani ta jedna.

Ale už to nechme plavat. Zásadní problém je asi v tom, že se tu zaměňují pojmy. Geocaching je hra, kterou si každý hraje jen pro sebe a na jeho hru by nemělo mít žádný vliv, jak ji hrají ostatní (leda snad pokud vykrádají nebo rovnou ničí keše, či kradou GC, TB nebo CWG). Ale hodně kačerů (honiči bodů i jejich kritici) vnímá GC jako soutěž, jejímž základním rysem je právě poměřování s ostatními.
  • 0

#43 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2012 - 10:28

hrabosata napsal/a:
Zásadní problém je asi v tom, že se tu zaměňují pojmy. Geocaching je hra, kterou si každý hraje jen pro sebe a na jeho hru by nemělo mít žádný vliv, jak ji hrají ostatní. Ale hodně kačerů ... vnímá GC jako soutěž, jejímž základním rysem je právě poměřování s ostatními.

To by ještě samo o sobě taky nemuselo vadit. Horší je to, že kvůli tomu poměřování mnozí vyvíjejí tlak na ostatní, aby tuto hru hráli přesně podle jejich metodiky, protože jinak to poměřování nebude stoprocentně fungovat (budou se sčítat hrušky s jablky). Viz hysterický povyk některých kačerů po zavedení výzev a jejich prvotního počítání do celkového čísla nálezů, viz nekonečné rozebírání "fér" a "nefér" způsobů logování T5 keší, powertrailů, ve skupinách a snahy o jejich normování (podělit počet nálezů skupiny počtem jejích členů) apod.
Ale kdo se chce poměřovat, ať se poměřuje. A kdo nechce, ať si užívá hru podle svého, hlavně ať neškodí a nikoho do ničeho nenutí.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama