len upozornujem, ze 23.-24.9. bude GeoburcakJa bych rad jel taky, ale KDY, KDY, KDY???
:-)
Exkurze do JETE (Jaderné elektrárny Temelín)
Publikováno 23 červenec 2006 - 19:51
Publikováno 26 červenec 2006 - 9:42
Aby se to netlouklo s Geoburcakem a byl mezi akci alespon tyden voraz, dalo by se to treba zfouknout o vikendu 6.-7.10. Snad bude zacatkem rijna jeste pocasi na Whoeverske sproste basnicky u ohynku )) Ale vazneji, komu termin vyhovuje, dejte pls do konce cervence vedet, zkusil bych to kolem 1.8. objednat.
Pitre, jen upozornuji na to, ze na tenhle vikend je planovan (a s dostatecnym predstihem byl termin oznamen) vikendovy geoevent na Sumave. Viz link. Dokonce jsi tam svou ucast uz i predbezne potvrdil :-)
Publikováno 14 srpen 2006 - 18:02
zalozime strednu geocachersku skoluAkce se rusi, neprosli jsme sitem. Jedina sance je pockat na den otevrenych dveri, ale ten je ve fazi uvah. Posledni byl v obdobi vystavby elektrarny...
Publikováno 15 srpen 2006 - 16:30
Pracuju v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži u Prahy na reaktoru LR-0. Na exkurze jsme zvyklí, při dni otevřených dveří dokonce i na děti v kočárku, takže by se snad daly děti zkousnout i pro tentokrát (záleží na počtu dospělých zájemců, ti mají přednost, neb je s nima míň práce :-) Doufám, že mě někdo nenařkne z diskriminace...). Reaktor je rozměrem podobný tomu temelínskému, má stejné palivo, jenom menší výkon. Je to půl hodina vlakem z Prahy. Neuslyšíte sice roztočenou turbínu, zato si můžete na vlastní oči prohlédnout jaderné palivo. Kdo se nebojí, přijde :-) Rozumný počet návštěvníků je tak do třiceti, pak už bude velín praskat ve švech :-) Termín může zůstat stejný. Co vy na to? Ptám se i Pítra, jestli mu není proti srsti, že jsem mu "ukradl" jeho nápad. Když tak se srovnáme přímo na místě na férovku :-)
V ústavu jsou i další zajímavosti a pamětihodnosti (další reaktor, cyklotron, van de graaf, ...), ale za ně mluvit nemůžu (zkusím se v případě zájmu zeptat) a pokud vím, tak tam děti rovnou topí. V těžké vodě.
VlaJu
Publikováno 30 srpen 2006 - 13:44
Publikováno 26 červenec 2006 - 11:07
A jo, to sem nak prehlid (se Sumavou samozrejme pocitame). Asi to bude tim, ze nemam na chate svuj planovaci kalendar a snazim se tady planovat )) No nicmene to tedy chce nejaky jiny termin, tak co treba o 14dni pozdeji ? Rekneme 21.-22.10. ? To uz je skoro zimni event ))) Ale Na samote u lesa by to melo jit i tak, je tam i vytapeny sal uvnitr a maji tam uz i bar s pipou a toci tusim Granat... Takze nejaka vecere, treba gulasek a rano snidane by nemel byt problem.Pitre, jen upozornuji na to, ze na tenhle vikend je planovan (a s dostatecnym predstihem byl termin oznamen) vikendovy geoevent na Sumave. Viz link. Dokonce jsi tam svou ucast uz i predbezne potvrdil :-)
Takze patek-sobota 21.-22.10.2oo6 - co vy na to, radiokativnici ?
Publikováno 14 srpen 2006 - 20:24
Publikováno 14 srpen 2006 - 22:29
Nebudme pri zemi, zalozme rovnou universitu.zalozime strednu geocachersku skolu
Publikováno 15 srpen 2006 - 21:48
Taky hezky napad, jdu do toho (4ks).Termín může zůstat stejný. Co vy na to?
Publikováno 15 srpen 2006 - 22:29
Tak to je uzasny napad, jsem vsemi deseti pro. A podle toho, co pises mame sanci v Rezi videt mnohem vice, nez v Temeline. Uz jsem v Rezi dlouho nebyl, naposledy u Burice omrknout lasery na vyrobu hologramu. Uz se moc tesime.Tak vidím, že nazrál čas na reakci. Nechtěl jsem ti, Pítře, lézt do zelí, neb nápad to byl tvůj, ale když to teď ruplo, tak mám návrh:
Pracuju v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži u Prahy na reaktoru LR-0. Na exkurze jsme zvyklí, při dni otevřených dveří dokonce i na děti v kočárku, takže by se snad daly děti zkousnout i pro tentokrát (záleží na počtu dospělých zájemců, ti mají přednost, neb je s nima míň práce :-) Doufám, že mě někdo nenařkne z diskriminace...). Reaktor je rozměrem podobný tomu temelínskému, má stejné palivo, jenom menší výkon. Je to půl hodina vlakem z Prahy. Neuslyšíte sice roztočenou turbínu, zato si můžete na vlastní oči prohlédnout jaderné palivo. Kdo se nebojí, přijde :-) Rozumný počet návštěvníků je tak do třiceti, pak už bude velín praskat ve švech :-) Termín může zůstat stejný. Co vy na to? Ptám se i Pítra, jestli mu není proti srsti, že jsem mu "ukradl" jeho nápad. Když tak se srovnáme přímo na místě na férovku :-)
V ústavu jsou i další zajímavosti a pamětihodnosti (další reaktor, cyklotron, van de graaf, ...), ale za ně mluvit nemůžu (zkusím se v případě zájmu zeptat) a pokud vím, tak tam děti rovnou topí. V těžké vodě.
VlaJu
Publikováno 16 srpen 2006 - 3:11
Publikováno 16 srpen 2006 - 10:13
Publikováno 16 srpen 2006 - 11:44
No ako tak pozeram aky je zaujem a tiez to vidim na 2+2, stalo by za uvahu skusit to na etapy po skupinach. Bolo by take nieco mozne?Rozumný počet návštěvníků je tak do třiceti, pak už bude velín praskat ve švech :-) Termín může zůstat stejný.
Publikováno 16 srpen 2006 - 14:18
Rádi bychom se také zúčastnili v počtu 6 lidí.Pracuju v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži u Prahy na reaktoru LR-0. Na exkurze jsme zvyklí, při dni otevřených dveří dokonce i na děti v kočárku, takže by se snad daly děti zkousnout i pro tentokrát (záleží na počtu dospělých zájemců, ti mají přednost, neb je s nima míň práce :-) Doufám, že mě někdo nenařkne z diskriminace...). Reaktor je rozměrem podobný tomu temelínskému, má stejné palivo, jenom menší výkon. Je to půl hodina vlakem z Prahy. Neuslyšíte sice roztočenou turbínu, zato si můžete na vlastní oči prohlédnout jaderné palivo. Kdo se nebojí, přijde :-) Rozumný počet návštěvníků je tak do třiceti, pak už bude velín praskat ve švech :-) Termín může zůstat stejný. Co vy na to? Ptám se i Pítra, jestli mu není proti srsti, že jsem mu "ukradl" jeho nápad. Když tak se srovnáme přímo na místě na férovku :-)
VlaJu
Publikováno 30 srpen 2006 - 14:04
http://zpravy.idnes....2939_domaci_cen
Temelín výjimečně pustí zájemce až k reaktoru
Zrovna jsem to sem chtel hodit
Publikováno 23 červenec 2006 - 21:54
Publikováno 23 červenec 2006 - 21:54
Publikováno 26 červenec 2006 - 13:44
Super, konec rijna je uplne idealni, takze stale potvrzujem! (2 Yeleni + Geopes Krystof)A jo, to sem nak prehlid (se Sumavou samozrejme pocitame). Asi to bude tim, ze nemam na chate svuj planovaci kalendar a snazim se tady planovat )) No nicmene to tedy chce nejaky jiny termin, tak co treba o 14dni pozdeji ? Rekneme 21.-22.10. ? To uz je skoro zimni event ))) Ale Na samote u lesa by to melo jit i tak, je tam i vytapeny sal uvnitr a maji tam uz i bar s pipou a toci tusim Granat... Takze nejaka vecere, treba gulasek a rano snidane by nemel byt problem.
Takze patek-sobota 21.-22.10.2oo6 - co vy na to, radiokativnici ?
Publikováno 26 červenec 2006 - 13:57
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů