Nejhezčí cache
Publikováno 30 březen 2012 - 10:00
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 30 březen 2012 - 11:07
prazskychytrak napsal/a:
I jak se tu někde řeší jaký je poměr mezi založenou a našlou keškou...proč by nemohl někdo s jedním nálezem založit opravdu parádní kešku o kterou by se navíc dobře staral? ty opravdové hodnoty gc jsou úplně někde jinde...
V tom mas pravdu, sice statisticky mam pocit, ze je vetsi pravdepodobnost toho, ze kacer/kachna s malo nalezy zalozi min. nic mo cache, ne-li horsi, ale existuji svetle vyjimky
treba cache od:
magic0 (http://www.geocachin...4d03fe&u=magic0)
nebo Randaal ( http://www.geocachin....aspx?u=Randaal
Publikováno 30 březen 2012 - 11:19
prazskychytrak napsal/a:
a jak říkáš, to se mi právě na gc líbí, že může mít mnohem víc zážitků (o které se rád do logu podělím) kačer s pár záznamy než kačer s mnohem více úlovky (podotýkám že tím neutočím na předchozí nerudy)
a taky..u jedné kačer předemnou kešku nenašel, (i když měl několik tisíc úlovků) a já ji vyštrachal:) opravdu na tom nezáleží a to se mi líbí.
I jak se tu někde řeší jaký je poměr mezi založenou a našlou keškou...proč by nemohl někdo s jedním nálezem založit opravdu parádní kešku o kterou by se navíc dobře staral? ty opravdové hodnoty gc jsou úplně někde jinde...
První zážitky samosebou utkví v paměti. I když u mě to neplatí: teď nedávno jsem řešil s Čitou, jakou že jsem odlovil první keš (začala o léto dřív) a nevzpomněl sem si a nevzpomněl. V hlavě mi utkvěly naprosto jiný keše: ty s největší námahou, nejlepším příběhem, ty nenašlé.
A k tomu založení: stejně si myslím, že zkušenost nezaplatíš. edokážeš odhadnout, CO se líbí většině, jak udělat keš, netradiční, aby ji prvních deset nálezců nepoškodilo, jaké vybrat místo, aby byla z očí mudlů, aby se neztratila, aby se okolí nezměnilo k hnusu, aby hledači při hledání nezdevastovali okolí, aby geodálnice neprozradila úkryt, abys nenarazil na vzteklého zemedelce nebo myslifce... je toho dost, a bez zkušeností se neobejdeš.
Já si dal práci s pár propracovanejma kešema, i mě dost stály, a přesto, že už jsem měl tehdy spoustu odlovů, mi z jedné serie zbývají trosky - neustálé ničení mudly, na nejvymakanější keše mi jde minimum lidí, a asi nejhezčí (přestože málo frekventovaná) je dost ze začátku a tak nějak jsem od ní TOLIK nečekal, jako od svejch "mazánků".
Na to asi není recept. Ale dobrá vůle a nadšení málokdy stačí.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 30 březen 2012 - 12:22
Publikováno 30 březen 2012 - 12:28
prazskychytrak napsal/a:
... která mě přimo navedla na geomegatruhlu:)) ...
Docela by mě zajímalo, co bylo tou geomegatruhlou, mezi tvými odlovenými žádná taková není... :-) A nebo jsi ještě neviděl pořádnou megatruhlu a nemáš s čím srovnat. Třeba v Plzni jsem viděl opravdovou velikánskou pokovanou truhlu, která dokonce byla součástí muzejní expozice :-)
Publikováno 30 březen 2012 - 12:56
Publikováno 30 březen 2012 - 13:17
no to je, o čem tu mluvíme...zkušenosti...až potkáš opravdovou LARGE (a ne tuhle menší regulárku), tak uvidíš.prazskychytrak napsal/a:
hehe, ano ano, musím znovu upřesnit svůj příspěvek:)) byla to obyčejná truhlička o velikosti cca 20cm, ale vzhledem k místu geodálnice na jejímž konci byla dobře viditelná tato přecijenom ne úplně filmová krabička, jsem ji nazval takto. A samozřejmě ve svých titěrných zkušenostech jsem zatím muzejní pokovanou truhlu nezaznamenal, takže si dám příště pozor na slovník a přirovnání :-) a asi si půjdu ulovit ještě pár kešulek ať se tady nebavíme jen o mých zkušenostech/nálezech:))
hahaha mega... nevím, co bys pak říkal třeba na Big Boy
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 30 březen 2012 - 23:07
Publikováno 31 březen 2012 - 4:45
#30 Guest__*
Publikováno 31 březen 2012 - 7:09
Publikováno 31 březen 2012 - 8:51
Publikováno 31 březen 2012 - 10:09
Publikováno 31 březen 2012 - 10:12
...a proto sedím u internetu a žvaním, místo abych šel na nějaké zajímavé místo.prazskychytrak napsal/a:
...na GC mě baví, že to člověka vytáhne na nějaké zajímavé místo...
Publikováno 31 březen 2012 - 10:26
Publikováno 31 březen 2012 - 11:25
Hele čéče, myslel jsem to trochu jinak. Ty jako "geokačerské batole" se teprve rozkoukáváš. To fórum je nadupané množstvím rad, nápadů, zkušeností, zážitků, témat... prostě vším. A kdybys nebyl línej a do toho políčka "hledat" zadal svoje téma, vyskočí na tebe několik vláken, kde se dočteš přesně to, na co se ptáš. Zakládáním nových a nových vláken tu z toho děláš akorát nepřehlednou bramboračku.prazskychytrak napsal/a:
Zdá se mi to nebo je to tu samej neruda? :D koukám že některým to nevyluštění nebo nenalezení kešky udělalo pěknej bordel v psychice:D za 6dní jsem navštívil 20 míst, můžu si na chvilku sednout?
Nejdřív hledej a teprv když nenandeš, tak se ptej v novém vláknu.
Publikováno 31 březen 2012 - 12:05
Publikováno 31 březen 2012 - 12:17
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 31 březen 2012 - 12:17
prazskychytrak napsal/a:
nechceš se uklidnit geolegendo? koukám že si tu pár jedinců slušně honí ego:)
kdyby bylo toto téma nějak nevhodné, myslím že by se o něj nějaký zdejší admin postaral a nic bych proti tomu neměl, kdyby mi to zkušeně osvětlil proč se třeba zamklo, odstranilo apod...
zatím se tak ale neděje, tak se běž povyšovat na někoho jinýho.
Nevím teda, co si tu kdo honí, ale ty svými příspěvky tady ze sebe děláš akorát blbečka.... Nemám pocit, že by se hauskaa jakkoliv povyšoval...
Publikováno 31 březen 2012 - 12:21
Publikováno 31 březen 2012 - 12:37
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů