Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#361 Hunda

Hunda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:08

shaman3 napsal/a:

Petman02 napsal/a:

shaman3 napsal/a:
Jinak jak s těmi archivovanými keškami? Poskytnul by mi prosím někdo GPX soubor? Najde se takový hodný kolega? Popř. dá se to někde zakoupit? Jsou to předpokládám kešky, o které se owner už nestará a nebude mu tedy ani vadit, že když nejsem ničím nadchnut, tak neděkuji. Ale děkování v případě mého nadchnutí samozřejmě nevylučuji.

Tak abych nebyl ten zlej, poradím ti, že je tu vlákno o žijících archiváliích a tam možná to gpxko najdeš. Rozhodně to gpxko je veřejně přístupné, tuším kdo ho vytváří, ale také se trošku snaž ;)

Už jsem na to koukal, tam je ale jenom nějaký bookmark, GPX jsem tam nenalezl. :(
http://www.geocachin...e0-18867d616421

No a to je rozdíl mezi placenou a neplacenou službou. Když jsi PM, můžeš si vygenerovat z tohoto bookmarku GPX. Pokud nejsi PM, pak jako BM můžeš udělat to, že si všechny keše označíš a vygeneruješ si LOC soubor. V něm jsou sice jen souřadnice, ale k nalezení keše to stačí. Trochu si rýpnu - dostáváš tím víc, než za co jsi zaplatil :D.
Prostě jako PM mám víc funkcí k dispozici. Za ně jsem si zaplatil a tak je využívám.
P.S.: nepolemizuji s tím, zda PM ano či ne. Prostě mi to tak vyhovuje. Až nebude na chleba, nebude PM a skoro jistě ani nové krabičky pro Vás a žádné keše dál než pár kilometrů od HC.
  • 0

#362 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:22

No a proto snad existují hodní PM kolegové, kteří to vygenerují jako GPX i pro nás BM ne? Já to vidím jako přirozenou možnost výpomoci. Najde se nějaký takový PM kolega, který vypomůže BM?
  • 0

#363 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:23

shaman3 napsal/a:

poohDA napsal/a:

tomy.22 napsal/a:
Takže nám určitě řekneš jaký mají PM keše význam.

No přece, aby se na nich projevil pokřivený charakter PM a čistý charakter skromných BM.

Ne ne, PM keše slouží z mého BM pohledu pouze ke komerčním účelům serveru geocaching.com, který nám BM tím vnucuje reklamu. Spousta ownerů PM kešek to ale nepochopila a mylně je přesvědčena o tom, že to slouží k omezení návštěvnosti. Kdyby to ale sloužilo k omezování návštěvnosti, tak by nám BM ty PM keše s reklamou server geocaching.com nezobrazoval a neumožňoval ani jejich logování. B)

V Brne je PM kes uprostred arealu nemocnice a je PM prave kvuli tomu, aby ta kes tam vydrzela delsi dobu a aby tam neustale nechodily davy lidi. Takze tenhleten tvuj nazor o komercnosti (ktera navic do GC ani nepatri - dle pravidel komercni kese nesmi byt schvalovany) je hodne mimo misu
  • 0

#364 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:26

Já ale nepsal, že ty keše jsou komerční, já psal, že geocaching.com je používá jen za účelem komerce, vnucuje pomocí nich BM reklamu na zakoupení PM. Jinak ale jejich logování nezakazuje ani BM a rozhodně je proto před nimi neskrývá, naopak jim je při vyhledávání zobrazuje.
  • 0

#365 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:27

Lidi, už toho trolla nekrmte. Je mi šumák, jestli mě tu někdo zabanuje. Je to debil, troll a asociál, neodpovídejte mu. Až někde potkám jeho kolo, ošmirgluju mu logo výrobce, protože je to (podle něho) nechutná reklama. Když ho potkám osobně, "ošmirgluju" mu hubu za ty kecy tady. Kdysi tu bylo fórum, kde se řešily rady začátečníkům, sdělovali jsme si nějaké dojmy a zkušenosti. Ale tohle je už prostě sračka. Howgh :( Jo, posílal jsem Pepovi dotaz na to, že by nebylo špatné ohodnotit příspěvky hodnocením +-. Pepa mi odpověděl, že se něco podobného připravuje (stav neznám). Alespoň bychom věděli, kdo je kdo. B)
  • 0

#366 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:27

Furt ta samá písnička pořád dokola na každej argument, kterej tu padne.
  • 0

#367 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:35

martinracek26 napsal/a:
Furt ta samá písnička pořád dokola na každej argument, kterej tu padne.

Jo, na každý můj argument chybí účinná protiargumentace a nastupují proto stejně neúčinné urážky a výhrůžky tohoto typu:

pes13 napsal/a:
Lidi, už toho trolla nekrmte. Je mi šumák, jestli mě tu někdo zabanuje. Je to debil, troll a asociál, neodpovídejte mu. Až někde potkám jeho kolo, ošmirgluju mu logo výrobce, protože je to (podle něho) nechutná reklama. Když ho potkám osobně, "ošmirgluju" mu hubu za ty kecy tady. ...

• 0

#368 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:39

Viz výše - je to troll - nekrmit, neodpovídat.
  • 0

#369 Gleep

Gleep

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:43

shaman3 napsal/a:
Já ale nepsal, že ty keše jsou komerční, já psal, že geocaching.com je používá jen za účelem komerce, vnucuje pomocí nich BM reklamu na zakoupení PM. Jinak ale jejich logování nezakazuje ani BM a rozhodně je proto před nimi neskrývá, naopak jim je při vyhledávání zobrazuje.

Je naprosto běžný že spousta organizací poskytuje svým členům zájemcům prémiové členství. Ať hraješ golf, chodíš do posilovny, pravidelně nakupuješ v jednom obchodě a nebo jseš štamgast v putyce atd... Prostě zaplatíš a máš nějaké výhody. Můžeš sebou vzít neprémiového člena, kterýmu ukážeš o co jde a když se mu to zalíbí, tak si premium účet založí, nebo ne... Je to naprosto běžná praxe. Stejně to platí i na GC. Můžeš se podívat, můžeš ochutnat, ale jestli chceš na plno využívat, tak si zaplať. A ať chceš, nebo ne GS je firma a jejím cílem je generovat zisk, proto ty reklamy.
A nehledě na to, že i to vygenerování souboru zabere nějakej čas. A čas jsou peníze :-D
Každá komunita má svoje psaná a nepsaná pravidla a zvyklosti. No a prostě když půjdeš proti proudu, tak nemůžeš čekat, že tě za to budou všichni chválit a udělaj ti co ti na očích uviděj :-)
  • 0

#370 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:45

Gleep napsal/a:

shaman3 napsal/a:
.

shaman3 je troll - nekrmit, neodpovídat.
  • 0

#371 Gleep

Gleep

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:46

pes13 napsal/a:
Viz výše - je to troll - nekrmit, neodpovídat.

Máš recht :-) Sleduju to už od začátku a nejdřív jsem se i bavil. Bohužel ale už je toho moc...
Jen mi to nějak nedalo a musel jsem se vyjádřit :-)
Už toho trotla krmit nebudu :-D
  • 0

#372 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:49

shaman3 napsal/a:

Už jsem to psal jednou ale to se ti asi moc nehodilo do krámu tak si na to raději neargumentoval

Uvedu ještě jedne příklad. Máš doma kabelovku se základní programovou nabídkou, která je zdarma. Pak je ještě rozšířená programová nabídka, která je placená. Ty programy z rozšířené nabídky sice naladíš, ale jsou kodované. Podle tovjí logiky, proč by si za tu rozšířenou programovou nabídku platil, vždyť oni ti tam ty zakodované programy podstrkují a dělají tak nechutnou reklamu aby sis je koupil. Takže budeš obcházet sousedy v baráku kteří si tu rozšířenou nabídku platí aby ti umožnili se na jejich signál připíchnou aby si mohl ty programy taky sledovat. Myslím, že všichni sousedé by s tebou vyrazili dveře.

• 0

#373 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:51

martinracek26 napsal/a:]

shaman3 je troll - nekrmit, neodpovídat.
  • 0

#374 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:54

Gleep napsal/a:

shaman3 napsal/a:

Je naprosto běžný že spousta organizací poskytuje svým členům zájemcům prémiové členství. Ať hraješ golf, chodíš do posilovny, pravidelně nakupuješ v jednom obchodě a nebo jseš štamgast v putyce atd... Prostě zaplatíš a máš nějaké výhody. Můžeš sebou vzít neprémiového člena, kterýmu ukážeš o co jde a když se mu to zalíbí, tak si premium účet založí, nebo ne... Je to naprosto běžná praxe. Stejně to platí i na GC. Můžeš se podívat, můžeš ochutnat, ale jestli chceš na plno využívat, tak si zaplať. A ať chceš, nebo ne GS je firma a jejím cílem je generovat zisk, proto ty reklamy.
A nehledě na to, že i to vygenerování souboru zabere nějakej čas. A čas jsou peníze :-D
Každá komunita má svoje psaná a nepsaná pravidla a zvyklosti. No a prostě když půjdeš proti proudu, tak nemůžeš čekat, že tě za to budou všichni chválit a udělaj ti co ti na očích uviděj :-)

No nevím kdo jde proti proudu, já si myslím, že je to těch pár jedinců, co mě tu odsuzuje za to, že jsem snad nějakému jinému PM členovi, který mi poskytl PQ GPX všech PM keší v ČR, ukradl dvě minuty jeho života, po které generoval to PQ GPX pro mě. Já si myslím, že byste to měli nechat pouze na něm, jsou to jeho dvě minuty, on si to členství zaplatil a může si s ním dělat, co chce a poskytnout PQ GPX také komu chce. On jen dle mě udělal dobrý skutek a vy jste s těmi svými názory úplně mimo realitu všedních dnů.
  • 0

#375 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 12:56

shaman3 napsal/a:

shaman3 je troll - nekrmit, neodpovídat
  • 0

#376 Majus

Majus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 13:00

shaman3 napsal/a:
Já píšu na internet to samé co do kešky, komu se to nelíbí, tak ať to nečte.

"Tady ti zadny PM to PQ udelat nechce a pokud se ti to nelibi, tak mas smulu."

Uz od vcerejska, kdy jsem nasla tuhle nekonecnou diskuzi stale o tom samem premyslim nad tim, jak muze mit nekdo tak malo sebeucty, ze nepochopi jasne NE a dokola se tu sam ponizuje svymi prispevky.
  • 0
"Do průšvihu nás nikdy nedostane to, co nevíme. Dostane nás tam to, co víme příliš jistě, ale ono to tak prostě není." (Y. Berry)

#377 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 13:00

Už to proboha někdo kompetentní zamkněte, už to není ani moc vtipné...:)
  • 0

#378 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 13:01

Raraku napsal/a:

Souhlasím, protože shaman3 je troll - nekrmit, neodpovídat
  • 0

#379 Gleep

Gleep

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 13:02

Raraku napsal/a:

Tak co to tu trochu rozveselit? :-)
Jedna-dva... :-D
  • 0

#380 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 13:03

Gleep napsal/a:
Tak co to tu trochu rozveselit? :-)