Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#321 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 21:19

shaman3 napsal/a:
Máš ho ty? Poskytneš?

Mám ho taky. A PROČ bych měl poskytnout ?
  • 0

#322 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 21:25

Nevím, proč se tak ptáš? Já bych se spíš ptal, proč ho neposkytnout, ale třeba mi to vysvětlíš?
  • 0

#323 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 22:08

shaman3 napsal/a:
Nevím, proč se tak ptáš? Já bych se spíš ptal, proč ho neposkytnout, ale třeba mi to vysvětlíš?

Já bych spíš přemýšlel třeba o tom, že po tom co tady předvadíš se majitelé některých PM keší mohou nas..... a keše zrušit. Ale to je tobě pravděpodobně jedno.
  • 0

#324 Draconium

Draconium

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 22:12

Teda, já vám nevím, ale shaman3 mi přijde jak rozmazlenej fracek, kterýmu nechtějí dát to, co se mu zrovna líbí... Nejdřív píšeš, že pochopíš, když ti nikdo PQ poskytnout nechce, a na odpověď NE reaguješ A PROČ? To, že ty CHCEŠ, neznamená, že ostatní MUSÍ... Když už tu meleš o chytrosti, vzpomněl jsem si také na jednoho chytrého pána a jeho výrok ,,Inteligent přemýšlí i o hloupostech, kdežto blbec vede jen chytrácké řeči", tak si to přeber...;)
  • 0

#325 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 22:12

To chce klid, příště raději počítej do deseti.

pakun (of shellmici) napsal/a:
spis tohle vlakno je zrale na zruseni:)

Nevidím důvod.

Chování některých z vás je ve stylu: "Já jsem PM, kdo je víc?" "To je ale drzost nejvyššího řádu, on je jenom BM a chtěl by PM keše!" Já prostě takovému povyšování zcela nerozumím, o co vám jde? Že se nějaký BM dostal drze a zdarma na vaši úroveň? To jste takoví snobové?
  • 0

#326 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 22:55

Tywe, to se Ti to musí zopakovat ještě 1000x než konečně pochopíš, že PM kešky neexistují jen z plezíru jejich ownerů ??? Už tu další několikrát psali, že jsou prostě místa, kam není vhodné aby tam chodily davy lidí apod. Dále třeba kvůli tomu, že nějaká keška byla mnohokrát vykradená, ztracená atd. Tak se to omezuje alespoň tímto způsobem... Tohle vůbec nemá nic společného s nějakým povyšováním se nad druhé. Opravdu nevím co řešíš, ne-PM krabiček je v ČR přes 29 tisíc, to Ti fakt nestačí tenhle počet, že se musíš pořád cpát i tam, kam zatím nejsi zván ? V normální hospě, kde se zrovna koná akce pro uzavřenou společnost, bys za tohle od dostal po tlamě :| A neargumentuj tady tím, že se "jenom chceš podívat". Už jsi tu na sebe prásknul i to, že ty PQ předáváš dalším lidem. Máš k tomu svolení od těch kdo Ti je poskytnul ? Myslím si, že ne... Tohle je od Tebe prasárna, která nemá se slušným chováním vůbec nic společného :@
  • 0

#327 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:02

shaman3 napsal/a:
Cože? Neskutečná nehoráznost? Neskutečná nehoráznost je dle mě právě ta sobeckost, s jakou se tu právě prezentuješ. Já mám takovou ideu, že kolegové by si měli pomáhat a ne se kastovat na nadkačery PM a podkačery BM.

A kolega v praci se s tebou taky rozdeli o svoji vyplatu? Dle tve utopicke idee by to tak melo byt, ale silne o tom pochybuji
  • 0

#328 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:07

shaman3 napsal/a:
Možná už to není ani tak zoufalá snaha mít k dispozici 640 PM keší, jako spíše snaha zjistit, jací ti ostatní PM kačeři vlastně ve skutečnosti jsou, jestli jsou ochotni něco pro BM nezištně udělat. Nebo to jsou sobci co budou stále dokola omílat, zaplať si to, jinak jsi pro mě jen žebrák?

Pokud se k tem PM kacerum, kteri si za to, aby ty PM kese videli, zaplatili, chovas slusne, tak ver ze i tem BM kacerum PQ (a to nejen tech PM kesi) poskytnou. Ale vse je o slusnem chovani, ktere ty jsi tady bohuzel nepredvedl.
  • 0

#329 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:07

mudlodcera napsal/a:

shaman3 napsal/a:
Cože? Neskutečná nehoráznost? Neskutečná nehoráznost je dle mě právě ta sobeckost, s jakou se tu právě prezentuješ. Já mám takovou ideu, že kolegové by si měli pomáhat a ne se kastovat na nadkačery PM a podkačery BM.

A kolega v praci se s tebou taky rozdeli o svoji vyplatu? Dle tve utopicke idee by to tak melo byt, ale silne o tom pochybuji

Zas tady někdo porovnává neporovnatelné, já po nikom jeho výplatu opravdu nechci, peníze kazí charakter.

Jarous1 napsal/a:
Tywe, to se Ti to musí zopakovat ještě 1000x než konečně pochopíš, že PM kešky neexistují jen z plezíru jejich ownerů ??? Už tu další několikrát psali, že jsou prostě místa, kam není vhodné aby tam chodily davy lidí apod. Dále třeba kvůli tomu, že nějaká keška byla mnohokrát vykradená, ztracená atd. Tak se to omezuje alespoň tímto způsobem... Tohle vůbec nemá nic společného s nějakým povyšováním se nad druhé.

Opravdu nevím co řešíš, ne-PM krabiček je v ČR přes 29 tisíc, to Ti fakt nestačí tenhle počet, že se musíš pořád cpát i tam, kam zatím nejsi zván ? V normální hospě, kde se zrovna koná akce pro uzavřenou společnost, bys za tohle od dostal po tlamě :|
A neargumentuj tady tím, že se "jenom chceš podívat". Už jsi tu na sebe prásknul i to, že ty PQ předáváš dalším lidem. Máš k tomu svolení od těch kdo Ti je poskytnul ? Myslím si, že ne... Tohle je od Tebe prasárna, která nemá se slušným chováním vůbec nic společného :@

Meleš nesmysly, žádné povolení není třeba. Už to máš asi z těch různých smluvních podmínek a předpisů v hlavě trochu pomotané. Owner si kačery nemůže vybírat, nemůže BM kačerům zakázat logování PM keše. Může dát svoji keš jako PM, což ale slouží pouze ke komerčním účelům serveru geocaching.com a na nic jiného než na reklamu ke koupení PM to neslouží. :D
  • 0

#330 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:18

shaman3 napsal/a:
Zas tady někdo porovnává neporovnatelné, já po nikom jeho výplatu opravdu nechci, peníze kazí charakter.

Pardon, ty nechces celou vyplatu, ale jen cast. Protoze nemas na svacinu tak ti ji musi koupit kolega.

Porovnavam porovnatelne, ale ty to nechapes.

Meleš nesmysly, žádné povolení není třeba. Už to máš asi z těch různých smluvních podmínek a předpisů v hlavě trochu pomotané. Owner si kačery nemůže vybírat, nemůže BM kačerům zakázat logování PM keše. Může dát svoji keš jako PM, což ale slouží pouze ke komerčním účelům serveru geocaching.com a na nic jiného než na reklamu ke koupení PM to neslouží. :D

Slouzi to napriklad k tomu aby se omezila navstevnost na nekterych mistech. Ale to je dalsi vec, co ty se svymy nazory nikdy nepochopis.
  • 0

#331 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:22

Ne kolega mi nic nemusí kupovat, to opravdu ne, to PQ GPX je nehmotná věc a nedá se měřit hmotnými prostředky jako peníze. Je to výpomoc, jako kdyby mi kolega podržel štafle, když budu malovat strop. Owner nemůže návštěvnost na svých keších nijak omezovat. K tomuto účelu PM keše neslouží, i když si to třeba spousta ownerů omylem myslí. Server geocaching.com povoluje logování BM na PM keších.
  • 0

#332 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:35

shaman3 napsal/a:
Ne kolega mi nic nemusí kupovat, to opravdu ne, to PQ GPX je nehmotná věc a nedá se měřit hmotnými prostředky jako peníze. Je to výpomoc, jako kdyby mi kolega podržel štafle, když budu malovat strop.

Owner nemůže návštěvnost na svých keších nijak omezovat. K tomuto účelu PM keše neslouží, i když si to třeba spousta ownerů omylem myslí. Server geocaching.com povoluje logování BM na PM keších.

Ale byt premiovym clenem a tudiz mit pristup k tomu PQ si dany clovek zaplatit musi a ac to je oboji nehmotne, tak se za to tudiz plati a da se to tedy porovnavat s hmotnou veci v podobe svaciny.

Takze pokud za tebe kolega v praci neplati svacinu tak tady po kolezich kacerech nechtej generovat PQ za ktere si oni museli zaplatit. JE to proste to same

A ver tomu nebo ne, ale pokud je kes PM tak ma mensi navstevnost nez nonPM kes a tudiz se tim navstevnost opravdu omezi. Nikdo tady nepopira fakt, ze i BM si muze PM kes odlovit a zalogovat, ale o tom jsem ja nenapsala ani slovo, to jen ty tu michas jablka a hrusky na jednu hromadu.
  • 0

#333 Gribojedov

Gribojedov

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:37

Ty woe to bude prace nez se tenhle exot shamantrojkovej neco nauci. Mozna uz by si zaslouzil heslo v Exotopedii, docela by tam zapad. Nechtel by nekdo dojet do Statenic a nakopat mu do galusky?
  • 0

#334 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 23:52

mudlodcera napsal/a:

shaman3 napsal/a:
Ne kolega mi nic nemusí kupovat, to opravdu ne, to PQ GPX je nehmotná věc a nedá se měřit hmotnými prostředky jako peníze. Je to výpomoc, jako kdyby mi kolega podržel štafle, když budu malovat strop.

Owner nemůže návštěvnost na svých keších nijak omezovat. K tomuto účelu PM keše neslouží, i když si to třeba spousta ownerů omylem myslí. Server geocaching.com povoluje logování BM na PM keších.

Ale byt premiovym clenem a tudiz mit pristup k tomu PQ si dany clovek zaplatit musi a ac to je oboji nehmotne, tak se za to tudiz plati a da se to tedy porovnavat s hmotnou veci v podobe svaciny.

Takze pokud za tebe kolega v praci neplati svacinu tak tady po kolezich kacerech nechtej generovat PQ za ktere si oni museli zaplatit. JE to proste to same

A ver tomu nebo ne, ale pokud je kes PM tak ma mensi navstevnost nez nonPM kes a tudiz se tim navstevnost opravdu omezi. Nikdo tady nepopira fakt, ze i BM si muze PM kes odlovit a zalogovat, ale o tom jsem ja nenapsala ani slovo, to jen ty tu michas jablka a hrusky na jednu hromadu.

Nevím, jestli ten rozdíl nevidíš nebo jenom nechceš vidět, ale kdyby někdo poskytoval kolegovi svačinu, tak za tu svačinu musí zaplatit nebo si ubrat ze své svačiny, byl by na tom tedy škodný, když mu ale poskytne nehmotnou věc jako PQ GPX, tak za to zaplatit nemusí a sobě také nic neubere, on za to neplatí, on to má zdarma jako součást PM. PM je něco jiného než PQ GPX, tohle se nedá zaměňovat, za PM se platí, za PQ GPX se neplatí, PM má přístup k PQ GPX zdarma a pokud to někomu z BM poskytne, tak na tom není žádným způsobem škodný, naopak je obohacen tím, že udělal dobrý skutek a někomu druhému nezištně pomohl. Kapišto?
  • 0

#335 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 0:28

shaman3 napsal/a:

Tohle nemá s žádným papírovým, a kdovíjakým ještě dalším, povolením nic společného. To spíš Ty mi přijdeš, že se snažíš ve všech nařízeních, podmínkách, smlouvách, a možná i zákonech, hledat všemožné díry a ty pak nestydatě zneužívat. A ještě k tomu s názorem, že "když tam ta díra je, tak se s ní asi počítá, takže vůbec není problém ji využít, takto to jejich autoři mysleli a je to tam schválně..." Nemám slov.

Když někoho o něco poprosím, tak je snad jasné, že to chci především jenom pro sebe. Už je ale slušnost, a řekl bych že dokonce povinnost, tomu dobrodinci sdělit, že bych to případně rád poskytl i někomu dalšímu. Také si myslím, že hromada "těch v seznamu" asi nebude mít radost z toho, že jejich, z určitě legitimních důvodů, "utajené" krabičky nějaký samaritán pár kliknutími myši zveřejnil... A ještě k tomu takovému jako jsi Ty...

Jestli tohle stále nechápeš, tak už netuším ze kterého stromu jsi spadl a kdo Tě doteď vychovával, protože Ti opravdu chybí úplné základy slušného chování v civilizované společnosti :|
  • 0

#336 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 178 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 0:35

A ty, Shamane, kapiš, že se chováš jako parazit, který si jen honí ego na fóru a přitom není ani schopen ocenit snahu druhých? Doufám, že si tu tvé příspěvky přečetlo hodně lidí - protože v tom případě dej sbohem PM keším. Ohánění pravidly, tj. tím, že to "lze", ti pomáhá jen v tom, že ti nikdo za tvé jednání nemůže smazat profil - ale vyšší principy, zejména etika, jsou ti očividně cizí... Btw, za porušení autorských práv (což je podle tebe neškodné) podle současného trestního zákona hrozí až 2 roky odnětí svobody. V tomhle případě by vše skončilo zřejmě podmínkou, ale to nic nemění na faktu, že to trestné je...
  • 0

#337 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 0:55

To si trochu pleteš pojmy s dojmy, 2 roky nehrozí za porušení autorského práva, ale za nikoliv nepatrné porušení autorského práva. Samotné porušení autorského práva není vůbec trestné, pokud nedosahuje té nikoliv nepatrné hodnoty. Nikoliv nepatrná hodnota je částka minimálně 5000 Kč. ;) Ale autorské právo nemá s PM kešema vůbec žádnou souvislost, tak nevím, proč to sem zatahuješ.
  • 0

#338 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 178 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 1:30

§ 152 odst. 1 - viz vlákno "Zajímavé zjištění", nechci psát na více míst, stačí, když se smrskneš do jednoho. Navíc šlo jen o satiru na svou snahu hledat oporu v pravidlech. K srdci by sis měl vzít hlavně tu první část! Trocha slušného chování a pokory by ti prospěla - toho, kdo ti poskytnul gpx, totiž dobrý pocit hřál asi jen do okamžiku, než zjistil, jakým stylem loguješ a jak pohrdáš PM.
  • 0

#339 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 5:32

Shamane3, jak tady čtu tvé příspěvky, tak teď opravdu lituju toho, že jsem ti kdysi pár kešek poslal.
  • 0

#340 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 7:02

Tak jsem si říkal, že je to troll, co tady jen kecá a provokuje. Ale vidím, že někdo mu už něco poslal.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama