Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#341 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 7:24

shaman3 napsal/a:

PM je něco jiného než PQ GPX, tohle se nedá zaměňovat, za PM se platí, za PQ GPX se neplatí, PM má přístup k PQ GPX zdarma a pokud to někomu z BM poskytne, tak na tom není žádným způsobem škodný, naopak je obohacen tím, že udělal dobrý skutek a někomu druhému nezištně pomohl. Kapišto?

Vidím že o tom moc nevíš. Počet PQ, které můžu za den vygenerovat je omezený, takže pokud bych nedejbože nějaké vytvořila pro vychcánka tvého typu, tak bych pak taky mohla mít smůlu a nemohla si udělat PQ na nějaký můj výlet. Takže je to úplně stejné, jako bys mi sežral kus svačiny, kapišto? ;)
  • 0

#342 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 7:50

PM si jistě může dopředu rozvrhnout, kdy bude dělat PQ GPX kterých keší a nemusí se tedy moji žádostí nijak omezovat, pokud by se tím musel nějak uskromnit. Já nevěřím, že to všichni PM využívají naplno, jistě mělo 99 procent z nich volné kapacity pro moji žádost a vy tu jen obhajujete svoji nebo jejich nepochopitelnou neochotu vypomoci jiným kolegům. Samozřejmě neměli žádnou povinost mi vypomoci, je to na základě dobrovolnosti, ale aktivita některých z nich, která jakoukoíliv takovou pomoc přímo veřejně odsuzuje, je dle mě nepřiměřená a to byl důvod proč jsem to napsal. KJdyž s tou výpomocí nesouhlasí a nechtějí mi vypomoci, tak ať příště mlčí a neomílají stále dokola, že si mám PM zakoupit a nežebrat.

mudlodcera napsal/a:

shaman3 napsal/a:
Možná už to není ani tak zoufalá snaha mít k dispozici 640 PM keší, jako spíše snaha zjistit, jací ti ostatní PM kačeři vlastně ve skutečnosti jsou, jestli jsou ochotni něco pro BM nezištně udělat. Nebo to jsou sobci co budou stále dokola omílat, zaplať si to, jinak jsi pro mě jen žebrák?

Pokud se k tem PM kacerum, kteri si za to, aby ty PM kese videli, zaplatili, chovas slusne, tak ver ze i tem BM kacerum PQ (a to nejen tech PM kesi) poskytnou. Ale vse je o slusnem chovani, ktere ty jsi tady bohuzel nepredvedl.

Já se tu narozdíl od jiných diskutérů, kteří mě v diskuzi zbytečně uráželi, chovám slušně, ode mě tu není ani jedna urážka jiných diskutujících, ani jedno sprosté slovo. Problém je možná v tom, že někteří PM si mylně představují, že BM nemají právo logovat PM keše, když si za to nezaplatili a pokud už nějakou PM keš zalogují, měli by za to poníženě děkovat i když je ta keš nijak nenadchla. Já pouze nesouhlasím s povinností děkovat na internetu při logování, když mě ta keš nijak nenadchla a vy jste mě tu ani tím svým urážením nijak nepřesvědčili. Jsem ale naopak rád, že se tu jeden owner přímo vyjádřil, že žádné děkování na svých keších nevyžaduje.
  • 0

#343 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 7:58

shaman3 napsal/a:

mudlodcera napsal/a:

shaman3 napsal/a:
Možná už to není ani tak zoufalá snaha mít k dispozici 640 PM keší, jako spíše snaha zjistit, jací ti ostatní PM kačeři vlastně ve skutečnosti jsou, jestli jsou ochotni něco pro BM nezištně udělat. Nebo to jsou sobci co budou stále dokola omílat, zaplať si to, jinak jsi pro mě jen žebrák?

Pokud se k tem PM kacerum, kteri si za to, aby ty PM kese videli, zaplatili, chovas slusne, tak ver ze i tem BM kacerum PQ (a to nejen tech PM kesi) poskytnou. Ale vse je o slusnem chovani, ktere ty jsi tady bohuzel nepredvedl.

Já se tu narozdíl od jiných diskutérů, kteří mě v diskuzi zbytečně uráželi, chovám slušně, ode mě tu není ani jedna urážka jiných diskutujících, ani jedno sprosté slovo. Problém je možná v tom, že někteří PM si snobsky představují, že BM nemají právo logovat PM keše, když si za to nezaplatili a pokud už nějakou PM keš zalogují, měli by za to poníženě děkovat i když je ta keš nijak nenadchla. Já pouze nesouhlasím s povinností děkovat na internetu při logování, když mě ta keš nijak nenadchla a vy jste mě tu ani tím svým urážením nijak nepřesvědčili. Jsem ale naopak rád, že se tu jeden owner přímo vyjádřil, že žádné děkování na svých keších nevyžaduje.

Tak jedště jednou a polopatě. Pokud chci využívat výhody nečeho co je zpoplatněno (a je už úplně jedno jestli je to PM členství na GC nebo úplně jiná hra či cokoliv jiného) tak si za to musím zaplatit. A pokud se najde někdo komu se to platit nechce a chce to využívat bez placení a snaží se k takovým věcem dostat oklikou tak je to prostě nehoráznost. Tady vůbec nejde o nadřazování se PM uživatelů na BM. Ty PM keše jsou PM z nějakého důvodu, kterej owner měl. A pokud takové keše někdo bez vědomí toho ownera pošle někam dál nějakému BM tak je to podle mě prostě svinstvo. Pokud chci nějakou PM keš odlovit, napíšu si dotyčnému ownerovi o jeho GPX a věřím že drtivá většina tomu BM uživateli vyhoví a pošle, ale chtít tu prostě PQ všech keší je prostě prasárna. A pokud jde o to děkování, tak to už se tu snad řešilo dost. Jsou nějaké obecné zásady chování a poděkování za něcí práci k nim prostě patří a zase nejde jen o GC, ale o co koliv jiného.
  • 0

#344 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:01

On te ale nikdo presvedcovat nemusi, to je to, co ty nechapes. Lidi si o tobe mysli svoje - jen to nekteri napisi verejne a jini si to mysli soukrome. Delej si, co sam uznas za vhodne.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#345 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:02

Je to marný, je to marný!!! Nikdo ti přeci nezakazuje logovat PM keše. Jen řadě lidí se prostě nelíbí, že se dožaduješ PQ všech PM keší (v domění, že je to tak správně a je třeba snad ukázat tomu zlýmu GC. com a PM, že to jde i bez nich. A když podle tebe je to přeci zadarmo a správné je ti to poskytnout ...). To samé jak se dožaduješ, ať někdo za tebe vygeneruje archivní keše. Což si v klidu můžeš udělat sám. Nehledě, že se nevybíravě navážíš do PM kačerů. Nemám problém pomoci s řešením, odlovem či poskytnutím nějaké té informace (včetně PM keše), ale rozhodně si rozmyslím komu. Kapišto.
  • 0

#346 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:08

Uvedu ještě jedne příklad. Máš doma kabelovku se základní programovou nabídkou, která je zdarma. Pak je ještě rozšířená programová nabídka, která je placená. Ty programy z rozšířené nabídky sice naladíš, ale jsou kodované. Podle tovjí logiky, proč by si za tu rozšířenou programovou nabídku platil, vždyť oni ti tam ty zakodované programy podstrkují a dělají tak nechutnou reklamu aby sis je koupil. Takže budeš obcházet sousedy v baráku kteří si tu rozšířenou nabídku platí aby ti umožnili se na jejich signál připíchnou aby si mohl ty programy taky sledovat. Myslím, že všichni sousedé by s tebou vyrazili dveře.
  • 0

#347 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:08

bodlak napsal/a:
Shamane3, jak tady čtu tvé příspěvky, tak teď opravdu lituju toho, že jsem ti kdysi pár kešek poslal.

Je mi to líto, ale nic s tím už asi nenadělám, které mé příspěvky se ti nelíbí? Nikoho jsem tu neurážel a sprostá slova nepatří snad ani do mé slovní zásoby. Mám jen jiný názor na povinnost děkovat a to je moje právo. Díky tobě jsem odlovil jen jednu PM keš, tak snad to tvoji lítost zmírní, že byla jen jedna, to PQ GPX, co jsi mi poslal, můžu smazat nebo vrátit, nebudu ho už používat, když si to asi nepřeješ. Za tvoji výpomoc ti ale znovu děkuji, máš to u mě.
  • 0

#348 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:15

Joe Tramp napsal/a:
§ 152 odst. 1 - viz vlákno "Zajímavé zjištění", nechci psát na více míst, stačí, když se smrskneš do jednoho. Navíc šlo jen o satiru na svou snahu hledat oporu v pravidlech. K srdci by sis měl vzít hlavně tu první část! Trocha slušného chování a pokory by ti prospěla - toho, kdo ti poskytnul gpx, totiž dobrý pocit hřál asi jen do okamžiku, než zjistil, jakým stylem loguješ a jak pohrdáš PM.

Nevím, který zákon myslíš, ale jestli je to trestní zákoník, tak tento paragraf definuje přečin "Šíření nakažlivé nemoci" a zase to vůbec nesouvisí s tématem, alespoň doufám. B)
  • 0

#349 geostorm

geostorm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:16

bodlak napsal/a:
Shamane3, jak tady čtu tvé příspěvky, tak teď opravdu lituju toho, že jsem ti kdysi pár kešek poslal.

Takže vlákno účel splnilo.
  • 0

#350 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:18

tywe, tenhle troll, ten už musí bejt úplně přežranej. A nejzajímavější je, že čím víc žere, tím větší má průjem. Takže odteď jen suchý rohlíky a hořký čaj.
  • 0

#351 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:19

shaman3 napsal/a:
Ne kolega mi nic nemusí kupovat, to opravdu ne, to PQ GPX je nehmotná věc a nedá se měřit hmotnými prostředky jako peníze. Je to výpomoc, jako kdyby mi kolega podržel štafle, když budu malovat strop.

Owner nemůže návštěvnost na svých keších nijak omezovat. K tomuto účelu PM keše neslouží, i když si to třeba spousta ownerů omylem myslí. Server geocaching.com povoluje logování BM na PM keších.

Takže nám určitě řekneš jaký mají PM keše význam.
  • 0

#352 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:26

tomy.22 napsal/a:

No přece, aby se na nich projevil pokřivený charakter PM a čistý charakter skromných BM.
  • 0

#353 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1670 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:27

poohDA napsal/a:
tywe, tenhle troll, ten už musí bejt úplně přežranej. A nejzajímavější je, že čím víc žere, tím větší má průjem. Takže odteď jen suchý rohlíky a hořký čaj.

:D:D
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#354 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:36

Divím se, že do tohoto vlákna ještě někdo vůbec píše.
  • 0

#355 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 8:42

shaman3 napsal/a:

bodlak napsal/a:

Je mi to líto, ale nic s tím už asi nenadělám, které mé příspěvky se ti nelíbí? Nikoho jsem tu neurážel a sprostá slova nepatří snad ani do mé slovní zásoby. Mám jen jiný názor na povinnost děkovat a to je moje právo. Díky tobě jsem odlovil jen jednu PM keš, tak snad to tvoji lítost zmírní, že byla jen jedna, to PQ GPX, co jsi mi poslal, můžu smazat nebo vrátit, nebudu ho už používat, když si to asi nepřeješ. Za tvoji výpomoc ti ale znovu děkuji, máš to u mě.

Urážet nemusíš tím, že bys psal rovnou urážky či sprostá slova, ale i tím jak se chováš... Společnost má určitá pravidla chování. Abys do ní zapadnul, většinou by ses měl přizpůsobit většině.
Pokud odmítáš ze zásady poděkovat za kešku (jeden log, na který několikrát pošleš odkaz ještě není až takovou změnou k lepšímu), vytrvale trváš na tom, že tě nezajímá, že se porušují pravidla, a přímo k tomu vyzíváš ve velkém, to je chování hulváta a proti dobrým mravům... Alespoň podle mě a podle toho, co tu píše většina ostatních, tak i podle většiny... Samozřejmě, řekneš, většiny PM, ale předpokládám, že podobný názor bude mít i většina rozumných BM členů.

Ano, i já občas nějaké pravidlo poruším, zvlášť to o poskytnutí PM kešky BM uživateli... Dokonce u své PM kešky mám v názvu, ať si BM kačer napíše o souřadnice (kvůli častým krádežím chci mít přehled, kdo ji chce lovit a kdo vidí souřadnice, samotnému se mi koncept PM keší taky moc nelíbí). Ovšem když jsem si přečetl některé tvé odpovědi, dnes bych si asi rozmyslel i to, zda bych ti tu svou kešku poslal, i kdyby sis napsal o ni přímo...

Řekl bych, že nadále tato diskuze nemá smysl a vlákno bych zamknul - PM keše máš, máš svůj názor, jiný než většina a ten my bohužel nezměníme, až jsme se o to tady dlouho pokoušeli (a vidíš, že většina má ten názor jiný než ty).
  • 0

#356 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 9:47

poohDA napsal/a:

tomy.22 napsal/a:

No přece, aby se na nich projevil pokřivený charakter PM a čistý charakter skromných BM.

Ne ne, PM keše slouží z mého BM pohledu pouze ke komerčním účelům serveru geocaching.com, který nám BM tím vnucuje reklamu. Spousta ownerů PM kešek to ale nepochopila a mylně je přesvědčena o tom, že to slouží k omezení návštěvnosti. Kdyby to ale sloužilo k omezování návštěvnosti, tak by nám BM ty PM keše s reklamou server geocaching.com nezobrazoval a neumožňoval ani jejich logování. B)
  • 0

#357 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 9:52

Jinak jak s těmi archivovanými keškami? Poskytnul by mi prosím někdo GPX soubor? Najde se takový hodný kolega? Popř. dá se to někde zakoupit? Jsou to předpokládám kešky, o které se owner už nestará a nebude mu tedy ani vadit, že když nejsem ničím nadchnut, tak neděkuji. Ale děkování v případě mého nadchnutí samozřejmě nevylučuji.
  • 0

#358 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 10:36

shaman3 napsal/a:
Jinak jak s těmi archivovanými keškami? Poskytnul by mi prosím někdo GPX soubor? Najde se takový hodný kolega? Popř. dá se to někde zakoupit? Jsou to předpokládám kešky, o které se owner už nestará a nebude mu tedy ani vadit, že když nejsem ničím nadchnut, tak neděkuji. Ale děkování v případě mého nadchnutí samozřejmě nevylučuji.

Tak abych nebyl ten zlej, poradím ti, že je tu vlákno o žijících archiváliích a tam možná to gpxko najdeš. Rozhodně to gpxko je veřejně přístupné, tuším kdo ho vytváří, ale také se trošku snaž ;)
  • 0

#359 Gleep

Gleep

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 11:20

Nechápu tu logiku... Když potřebuješ GPX, tak hezky poprosíš a poděkuješ. To si asi uvědomuješ, že ti někdo dává kus z toho co zaplatil. Když ale najdeš keš, tak se nezmůžeš ani na log (tím nemyslím datum a čas). Uvědomíš si taky, že i tou keší ti dal někdo kus ze svého? A některé vymazlené keše vyjdou víc než PM na rok. To nepočítám přímé náklady na údržbu (cestovné) a čas strávený nad vymýšlením a údržbou keše. Tvůj log by měl bejt zhodnocením místa na které tě autor pozval. Jestli jsi náročnej a vše je pro tebe podprůměr, tak i to bys měl uvést do logu. Já si myslím že tam ani nemusí bejt to děkuju, ale zhodnocení ownerovi práce by tam být mělo. Z těch pár čísel co píšeš opravdu nikdo nepochopí, jestli jsi z keše tak ohromenej, že nemáš slov a nebo jestli tiše posíláš autora do někam...
  • 0

#360 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2012 - 11:57

Petman02 napsal/a:

shaman3 napsal/a:

Tak abych nebyl ten zlej, poradím ti, že je tu vlákno o žijících archiváliích a tam možná to gpxko najdeš. Rozhodně to gpxko je veřejně přístupné, tuším kdo ho vytváří, ale také se trošku snaž ;)

Už jsem na to koukal, tam je ale jenom nějaký bookmark, GPX jsem tam nenalezl. :(
http://www.geocachin...e0-18867d616421
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama