Nevim, pravnik nejsem, ale prijde mi to legalni, popr. moralni asi tak do chvile nez to jakkoliv upravene zacnes cpat na net. Zas ale abych nekazal vodu a zatim pil vino, ja mapy z tohohle serveru zkalibrovane v OZIM pouzivam vlastnim pricinenim uz dva roky. Prace je to dost, zvlast v takovemhle meritku... prinejmensim s napsanim programku.Jistě, nevidím taky na těch mapách nic nelegálního. Nikomu není zakázáno stáhnout si mapu - obrázek z netu a složit ji do mapového celku, který zdarma pustí do světa. Naopak, klobouk dolů za tuhle práci.
Mapy CR a Ortofoto CR
Publikováno 14 září 2006 - 13:15
Publikováno 14 září 2006 - 14:49
To opravdu ne. Zakázáno je ji poskytovat ke stažení, alespoň je to tak myslím někde definováno v autorském zákoně :-)Nikomu není zakázáno stáhnout si mapu
Já bych si ji rád stáhnul, ale rapidshare je nevhodné místo, protože kdo je za nějakou proxy, má smůlu. Chtělo by to jiný server.
Publikováno 14 září 2006 - 15:14
Nevydava to za svoje dilo, nepozmenil ochrane znacky, nechce za to prachy, jen se zmenilo misto ulozeni :-) Dle meho nazoru v poradku.To opravdu ne. Zakázáno je ji poskytovat ke stažení, alespoň je to tak myslím někde definováno v autorském zákoně :-)
Já bych si ji rád stáhnul, ale rapidshare je nevhodné místo, protože kdo je za nějakou proxy, má smůlu. Chtělo by to jiný server.
Publikováno 14 září 2006 - 15:54
Kdyby to bylo tak jednoduché :-) . Ale není. Zkus to takhle vysvětlit prokoušovi a uvidíš. Jen se divím, že se k tomu autor ještě podepíše. To asi aby bylo jasno.Nevydava to za svoje dilo, nepozmenil ochrane znacky, nechce za to prachy, jen se zmenilo misto ulozeni :-) Dle meho nazoru v poradku.
Publikováno 14 září 2006 - 16:41
Tohle je uvedene na serveru geoportal CENIE:Kdyby to bylo tak jednoduché :-) . Ale není. Zkus to takhle vysvětlit prokoušovi a uvidíš. Jen se divím, že se k tomu autor ještě podepíše. To asi aby bylo jasno.
Vítejte na stránkách mapových služeb Portálu veřejné správy (dále MS PVS), které jsou vstupní branou k tématickým (oborovým, resortním) územně vázaným informacím pořizovaným z rozpočtu České republiky. Zveřejňované mapy a tematické mapové vrstvy jsou celoplošné, obsahově garantované, aktualizované, metadatově popsané. MS PVS primárně využívají státní mapová díla, státem garantované a udržované registry, tématické sady a databáze.
Cílem projektu MS PVS je sdílení co nejširšího spektra dostupných datových zdrojů a jejich ucelená publikace. V současnosti převažují tematické vrstvy z oblasti životního prostředí a geologie. Aktuálně připravujeme sady z oblasti dopravy, zemědělství, apod.
Oceníme Vaše případné náměty a připomínky, které zasílejte na kontaktní e-mailovou adresu mapových služeb.
Mapové služby pracují v testovacím režimu.
Neni (nebo alespon jsem ho nikde nenasel), zakaz dalsiho sireni mimo tento portal verejne spravy. Rad bych opravdu vedel jak je to s temi autorskymi pravy. Vysvetli, objasni mi to nekdo???
Dal jsem si s tim dost prace, ale nerad bych siril ci poskytoval nelegalni (autorsky zakon porusujici) dilko.
Dekuji za odpovedi....
Publikováno 14 září 2006 - 17:26
Proboha neblázněte. Jakýmu prokoušovi... Ta data na mapovém serveru jsou nechráněná autorským dílem, jsou poskytována free (není to žádný placený přístup) a tudíž nikomu nevzniká žádná škoda ani ve znění autorského či jiného zákona. Tudíž se nejedná o přestupen ani o trestný čin atd. atd.Kdyby to bylo tak jednoduché :-) . Ale není. Zkus to takhle vysvětlit prokoušovi a uvidíš. Jen se divím, že se k tomu autor ještě podepíše. To asi aby bylo jasno.
Publikováno 15 září 2006 - 10:23
Mapa vznikla z dat, jejich poskytovatel dal portálu práva ke konkrétnímu využití na portálu, ale určitě ne k další distribuci.
Výjimku tvoří případ, kdy je výslovně uvedeno, že to je k volnému použití.
Např. ani volně přístupná data SRTM nejsou vždy určena k volnému komerčnímu využití, je třeba o to oficiálně požádat distributora, snad to má PICODAS ošetřeno :-)
Nejsem právník a tohle sleduji jen okrajově, ale v tomhle duchu se nese hodně věcí, tak to asi tak nějak přibližně bude.
Autorovi bych doporučil příště se nepodepisovat, takhle se dají během několika vteřin zjistit kontaktní údaje ;-)
Jiná otázka ale je, zda by se tím vůbec někdo zabýval, podle mne ne.
Publikováno 14 září 2006 - 18:07
nedokazem posudit, ci je OK, ked siris mapy, ktore niekto iny vytvoril, je na nich copyright, ako to uz niekto nado mnou citoval, ale nie je tam zakaz sirenia.
Publikováno 15 září 2006 - 0:32
Publikováno 15 září 2006 - 0:35
Ja jsem na tom stejne.Já tam hlavně vidím jen jakousi černou plochu, sem tam s bílými proužky. Kde dělám chybu? Stáhnul jsem, rozzipoval jsem, zkusil otevřít v OZI
Publikováno 15 září 2006 - 11:50
Mne to funguje OK.. Rozzipováno do adresáře \maps a normálně otevřu.Já tam hlavně vidím jen jakousi černou plochu, sem tam s bílými proužky. Kde dělám chybu? Stáhnul jsem, rozzipoval jsem, zkusil otevřít v OZI
Publikováno 04 říjen 2006 - 13:26
Shareware program for downloading Google maps and calibrating for OziExplorer and other programs
http://www.zubak.sk/GoogleOzi/
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů