Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1191 odpovědí na toto téma

#741 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 19:35

taky mam par hezkych vezi na vysku, ale orezavat ci pridavat tomu boky je ve vysledku hruza. chtelo by to upravit mrizku v galerii, aby zkousla i fotky na vysku.
  • 0

#742 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 19:43

Slanecek napsal/a:
To jsem zas jedina, kdo ma problem s 226? Zkusila jsem zas asi tricet ruznych magickych formuli a drzi se, mrcha.

Taky mi to trvalo déle, než jsem si původně myslela. Ale jde to vygůglit. Stačí na to jednoduchý popis složený ze 2 magických formulí + Ústecký kraj. Na to jsem samozřejmě přišla taky až po 30 kombinacích... :D
  • 0

#743 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:24

Dain a Olik napsal/a:
taky mam par hezkych vezi na vysku, ale orezavat ci pridavat tomu boky je ve vysledku hruza. chtelo by to upravit mrizku v galerii, aby zkousla i fotky na vysku.

Navíc se některé věci prostě na šířku snad ani fotit nedají :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#744 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 632 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 20:44

s tím rámečkem okolo, to vypadá divně, nicméně jsem několik fotek nahrál. Jen se bojím, že až to bude na servru zmenšené, tak to bude opravdu malé.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#745 jezevcik

jezevcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:05

gygant napsal/a:

jezevcik napsal/a:
Myslím, že fotky jako 233 jsou špatný směr. Ukázat ze zajímavé vesnice ty nejtuctovější baráky - k čemu to je?
Vůbec se nebráním (občasným) zapeklitostem jako Tiskařov nebo 210 - ale ty naopak ukazují že i v tuctových vesnicích jsou zajímavá místa.

No, to ale určitě není jenom tuctový barák - zkus to zpětně prozkoumat.
(a jo, z 210 se vyklubalo fajnové místo. Zato Pepíkov, ojoj, nikdy více :D )

Stále nevím, co bych měl obdivovat. Podle hlavního zdroje jde o skladiště a technické zázemí toho zajímavého a mnohem hezčího objektu, který tady ale není ( a podle mne naschvál) vidět. I když je to možná sklad a zázemí zajímavé svým účelem, je to jen náplň. Obal je běžný asi 200 let starý objekt, kterých jsou v Čechách desetitisíce.
  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#746 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:20

Běžný obal je nemovitou kulturní památkou a stejně jako ten "mnohem hezčí objekt" vedle je nedílnou součástí zajímavé lokality. V Čechách jsou takových statků tisíce, ale ne všude jich zůstala pohromadě půlka vesnice. Já jsem rád za to, že 233 ukazuje místo jinak, než je tomu na tuctových obrázcích z propagačních letáků. Je to podobné jako 205 - být tam přímo objekt, k němuž patří, byla by to nuda. Takhle jsem si užil pěkné chvíle bádáním nad chátrajícími tvrzemi celého kraje. U 233 se bohužel bádání nekonalo, protože jsme v sobotu měli cestu kolem :)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#747 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:25

- A já měl u té 233 takovou radost, že jsem to "rychle ošulil" googlem :D - no a pak jsem se dozvěděl o objektu více a byl jsem spokojený. Byly tam už ve hře tedy mnohem horší věci. No, jen aby nedošlo na ty hřebíky z hráze. - Ta 205 byl fakt taky mor! A pravda, aspoň to hledání k nečemu bylo, nezřídka se při hledání narazí na hodně pěkné věci. Většinou je to tak, že na polovině míst jsem byl, a polovina je bleskově vygooglena a denní porce je pryč.
  • 0

#748 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 21:50

Nemohu se zbavit dojmu, že k této hře přistupujeme trochu jinak, než bylo myšleno. Hra se jmenuje "poznej místo" a většina z nás to bere jako "najdi místo". Právě proto by to mělo být o neobvyklých pohledech a místech, která se nedají snadno dohledat. Jak je patrné ze statistiky, kde je na prvním místě přes 20 hráčů, je to pořád dost snadné a jen o googlení. Nemělo by to být spíš o tom poznávání? Mě rozhodně víc potěší nález místa které vyhrabu z hloubi paměti, případně dohledám na mapách. Zadat do googlu co je na obrázku a dohledat si to je snadné a pro mě až poslední možné řešení. Proto budu rád za fotky nevšedních míst a jiných špeků. Samozřejmě počítám i s tím, že nebudu mít vždy všechny obrázky zelené a uznám že na něco prostě nemám.
  • 0

#749 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 632 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 22:00

Milancer: +1
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#750 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 22:08

gygant napsal/a:
- Ta 205 byl fakt taky mor! A pravda, aspoň to hledání k nečemu bylo, nezřídka se při hledání narazí na hodně pěkné věci. Většinou je to tak, že na polovině míst jsem byl, a polovina je bleskově vygooglena a denní porce je pryč.

Já se prostě zeptal manželky :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#751 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 22:28

Milancer napsal/a:
Nemohu se zbavit dojmu, že k této hře přistupujeme trochu jinak, než bylo myšleno. Hra se jmenuje "poznej místo" a většina z nás to bere jako "najdi místo". Právě proto by to mělo být o neobvyklých pohledech a místech, která se nedají snadno dohledat. Jak je patrné ze statistiky, kde je na prvním místě přes 20 hráčů, je to pořád dost snadné a jen o googlení. Nemělo by to být spíš o tom poznávání? Mě rozhodně víc potěší nález místa které vyhrabu z hloubi paměti, případně dohledám na mapách. Zadat do googlu co je na obrázku a dohledat si to je snadné a pro mě až poslední možné řešení. Proto budu rád za fotky nevšedních míst a jiných špeků. Samozřejmě počítám i s tím, že nebudu mít vždy všechny obrázky zelené a uznám že na něco prostě nemám.

Taky si myslím, že hra nabrala - a díky nám - asi jiný směr, než byl v plánu. Jenže, člověk je tvor soutěživý, a bojím se, že až se nahraje něco, co opravdu nepůjde vygooglit, tak to dopadne tak, že:

a) se člověk ukliká buď k nálezu, nebo ke ztrátě prstů,
b) nebo dojde k tomu, že si hráči "po známosti" řešení mezi sebou sdělí (nedělám si iluze, že ne)
c) vymění si chybějící informace navzájem
d) nebo se dříve nebo později pomoci náznaků a hintů třeba i zde k nálezům dopracuje celá ta vedoucí skupina
e) zešílí
f) hacknou to
g) hacknou to a založí finalky.poznejmisto.cz
g) najdou to na finalky.poznejmisto.cz
h) vymyslí skript, který to "odkliká" za ně
ch) vysomrují řešení od autorů webu
i) najdou další způsoby, na které moje fantazie nestačí

a ani to nebudou cesty, které byly původně zamýšleny. Jak hru vylepšit, je otázka, a kdoví, třeba nás autoři nějakou revolucí překvapí. Většinu obrázků poznáme podle toho, že jsme tam byli, případně jsou všeobecně známé, u některých ani moc nestojím o to, abych místa lépe poznal (jsou tam, o tom žádná - třeba krematorium, zastávka, dálnice) - ale taky je tam hromada míst, které jsem neznal, přízemně vygooglil, a velmi se mi líbily, a beru je i jako tip na příležitostný cíl výletu.
  • 0

#752 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 615 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 22:48

Slanecek napsal/a:
To jsem zas jedina, kdo ma problem s 226? Zkusila jsem zas asi tricet ruznych magickych formuli a drzi se, mrcha.

Také mě nějakou tu hodinku trápila. Po tom co jsem vyzkoušel, jak říkáš, magické formule dominatního objektu a google se semnou nekamarádil, zaměřil jsem se na pozadí. To město mi připadlo dost známé, mnohokrát jsem přes něj jel autem, ale po kopcích kolem jsem nikdy nelozil. A vono jo... tolikrát jsem včera projel nad leteckou mapou kolem ;) a říkal si to není možné to tady musí někde být. Až zaměření na to pozadí mě navedlo k cíli.
  • 0
www.povetrnik.cz

#753 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:07

weselka napsal/a:

Slanecek napsal/a:

Také mě nějakou tu hodinku trápila. Po tom co jsem vyzkoušel, jak říkáš, magické formule dominatního objektu a google se semnou nekamarádil, zaměřil jsem se na pozadí. To město mi připadlo dost známé, mnohokrát jsem přes něj jel autem, ale po kopcích kolem jsem nikdy nelozil. A vono jo... tolikrát jsem včera projel nad leteckou mapou kolem ;) a říkal si to není možné to tady musí někde být. Až zaměření na to pozadí mě navedlo k cíli.

jj, taky jsem podle pozadi trefila mesto, ve kterym jsem obklikala JINOU CAST. :D
  • 0

#754 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:10

Nevím jak kdo, ale tohle (226) jsem vygooglil na první pokus. Najít to na mapě už bylo horší.
  • 0

#755 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:35

mpik napsal/a:
Nevím jak kdo, ale tohle (226) jsem vygooglil na první pokus. Najít to na mapě už bylo horší.

Já neměla problém ani s vygooglením - když člověk dostane správný nápad "k čemu to je" a najít na mapě taky v pohodě.;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#756 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:37

Milancer napsal/a:
Nemohu se zbavit dojmu, že k této hře přistupujeme trochu jinak, než bylo myšleno. Hra se jmenuje "poznej místo" a většina z nás to bere jako "najdi místo".

Hlavní je, že si hrajeme a nezlobíme! ;) A že nás to baví.:)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#757 Slanecek

Slanecek

lekla ryba

• Members
  • PipPipPip
  • 463 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:58

Alf Gang napsal/a:

Milancer napsal/a:
Nemohu se zbavit dojmu, že k této hře přistupujeme trochu jinak, než bylo myšleno. Hra se jmenuje "poznej místo" a většina z nás to bere jako "najdi místo".

Taky mi to vlilo novou chut do zil. Vyrazit na vylet.
  • 0

#758 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 0:00

Slanecek napsal/a:

Alf Gang napsal/a:

Milancer napsal/a:

Taky mi to vlilo novou chut do zil. Vyrazit na vylet.

Já bych výletila, až bych brečela... ale nemůžu... momentálně doufám, že se v sobotu dostanu aspoň do Bohnic na župaňák a při té příležitosti odlovím i nějakou tu kešulku. A samozřejmě se těším, že zase uvidím něco nového, zajímavého...:)
  • 0

#759 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 7:34

Mě to gúglení nevadí. Protože to co poznám tak jdu přímo na mapu. To co nepoznám se pokouším hledat. Mě spíš vadí, že už se začínají opakovat fotky stejných objektů??? To nejsou fotky jiných objektů???????
  • 0

#760 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2013 - 10:15

davidb11 napsal/a:
Mě spíš vadí, že už se začínají opakovat fotky stejných objektů???
To nejsou fotky jiných objektů???????

Když se občas objeví netypický či jinak zajímavý pohled na známé místo, může to být fajn zpestření, ne? Kdo objekt dobře zná, hned ho pozná. Kdo to prvně našel googlením a dobře si obrázky místa prohlédl, pozná jej taky. A kdo hledání prvně odfláknul a nepozná nic, bude mít aspoň šanci na reparát B)
Občas to může být fajn zpestření.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama