Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1191 odpovědí na toto téma

#761 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 11:04

PaWcz napsal/a:
Občas to může být fajn zpestření.

Jasně, chápu.
Ale podle mě to přišlo brzo.
Až bude 1000 fotek, tak to může být zpestření, ale teď je na to, aspoň podle mě, brzo.
  • 0

#762 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 11:45

PaWcz napsal/a:

davidb11 napsal/a:
Mě spíš vadí, že už se začínají opakovat fotky stejných objektů???
To nejsou fotky jiných objektů???????

Když se občas objeví netypický či jinak zajímavý pohled na známé místo, může to být fajn zpestření, ne? Kdo objekt dobře zná, hned ho pozná. Kdo to prvně našel googlením a dobře si obrázky místa prohlédl, pozná jej taky. A kdo hledání prvně odfláknul a nepozná nic, bude mít aspoň šanci na reparát B)
Občas to může být fajn zpestření.

Taky jsem včera zajuchala - jéé, to už tu bylo - a šla jsem rovnou na jistotu. :D

Ale trochu se mi stýská po první stovce obrázků, ty mi daly víc zabrat.;) Teď nemám za pět minut co hledat.:D
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#763 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 335 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 11:53

Sice to, co píše Milancer, má hlavu a patu (a z úplného počátku jsem také hádal jen to, co jsem poznal), ale třeba aktuální #241 je přesně ten důvod, proč si místo, které neznám, vygooglit, uložit do šuplíku, a až se do toho kraje dostanu, se tam zajet podívat. Jinak bych se o něm nikdy nedozvěděl (resp. bych věděl, že někde v naší republice je něco takového k vidění) a to by byla škoda.
  • 0

#764 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 15:37

Pro autory webu, pokud to tu hlídají - statistika generuje chybu - dělím sice první místo, ale zároveň jsem na 500+. místě.
  • 0

#765 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 15:49

gygant napsal/a:
Pro autory webu, pokud to tu hlídají - statistika generuje chybu - dělím sice první místo, ale zároveň jsem na 500+. místě.

Taky jsem zároveň na 500+
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#766 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 16:46

Co mě hodně překvapilo, že 241 nemá svoji kešku. Byla by dost oblíbená a navštěvovaná... snad zákaz vstupu? Jsem se schválně koukal jestli tam je, když bych se do tohoto kraje někdy vypravil.
  • 0

#767 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:08

joey59 napsal/a:
Co mě hodně překvapilo, že 241 nemá svoji kešku. Byla by dost oblíbená a navštěvovaná... snad zákaz vstupu?

Snad špatně koukáš - do 161 metrů tam keška je;)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#768 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:14

Tak asi jo no :) Když se v listingu prd píše :D Spíš jsem čekal víc hvězdiček terénu, než luštění... a jak koukám, asi pod vodou permanentně není.
  • 0

#769 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:43

Sice se už jednou metodika propočtu pořadí měnila, ale když tak koukám, na ten zcela jistě účelový nick na čelní pozici, tak si myslím, že by o prvním místě na seznamu neměla rozhodovat abeceda, ale čas, kdy součet bodů dosáhl na dané místo. Prostě by se připsal za ty, co tam už jsou a nebo by byl první, až do chvíle, kdy dojde k další změně pořadí. Co Vy na to, kolegové ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#770 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:50

Mně je to celkem fuk, nemám potřebu se vidět na první pozici, i kdybych byla seberychlejší. Prostě to beru tak, že všichni na první pozici máme nalezeno vše a že je to seřazené podle abecedy je mi jedno, resp. tak, jak to je teď mi vyhovuje. ;) Za časem se nehoním.B)
  • 0

#771 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:55

Mně je to taky fuk, i když já jsem teda dost vysoko. :) Přesně jak píše Alf Gang - mám splněno, všechno jsem našla, jsem spokojená. B)
  • 0

#772 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 17:58

kolombo napsal/a:
...ale když tak koukám, na ten zcela jistě účelový nick na čelní pozici, tak si myslím, že by o prvním místě na seznamu neměla rozhodovat abeceda, ale čas, kdy součet bodů dosáhl na dané místo...

Je to tak. Protože mně nějaké fotky zveřejnili, tak bych nebyl nikdy první, a to by nešlo! :D

Ne, je mně to jedno, úplně stačí, že jsem se protrápil Pepíkovem a přidal se na špici. Nevadí mně, že jsem díky nahraným fotkám ke konci, a navíc, nemám ještě žádné FTF a tak, jak si k fotkám náhodně sedám, ani mít nebudu a vůbec mně to netrápí. A ani si nebudu měnit nick na aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagygant :D

Ale pokud jde o "spravedlnost", po které jsme volali dříve, tak je ten tvůj nápad pěkné vylepšení, to je fakt B)
  • 0

#773 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 18:00

Prosím zkušenější o radu - při vkládání fotek musí být vždy poměr stran 4:3? Většinou to mám o kousek jinak a nechce se mi to ořezávat. Nebo je jiný způsob, jak to rychle upravit, aniž by se ta fotka lehce zdeformovala, když zadám např. 1600x1200 (a ona měla při zachování stran 1600x1067)?
  • 0

#774 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 18:47

Columbovsukni napsal/a:
Nebo je jiný způsob, jak to rychle upravit, aniž by se ta fotka lehce zdeformovala, když zadám např. 1600x1200 (a ona měla při zachování stran 1600x1067)?

Stránky pracují s poměrem 4:3, Tvoje fotka je v poměru 3:2, což je docela velký rozdíl.
Jediné bezdeformační způsoby jsou oříznutí nebo přidání okraje nahoru a dolů.
To druhé vypadá stejně divně jako černé pásy u širokoúhlého filmu, takže nakonec stejně skončíš u ořezávání, obávám se.
  • 0

Vložený obrázek

#775 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 19:05

Hmm, takže fotky na výšku zblízka, kdy je potřeba nic neřezat, v podstatě nejdou, že? :(
  • 0

#776 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 19:12

Fotky na výšku (tedy 3:4 nebo 2:3) jsou passé - taky máme pár pěkných věží a impozantních památných stromů, které holt budeme muset někdy cestou kolem přefotit z větší vzdálenosti, aby se vešly - a nebo nechat plavat. Pozitivistický pohled na věc říká, že 4:3 je vlastně menší zlo - vejde se tam té výšky o 12% víc než u formátu 3:2 :)
  • 0

Vložený obrázek

#777 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2013 - 19:21

Já jsem realista, je to v kelu! :D Takový pěkný detail na výšku a nic z toho. Nu což, jejich chyba. Jdu hledat něco vhodného v archivu. Děkuji za cenné rady! :)
  • 0

#778 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2013 - 7:55

Teď jsem si všiml, že u uhodnutého místa je mapa ukazující správné místo. Další příjemná změna. Díky!
  • 0

#779 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2013 - 8:15

Toho jsem si všiml teď. Ovšem ten nápis Zkuste to znovu, ale bez bodů, ten tím ztrácí smysl.
  • 0

#780 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2013 - 8:15

Huráááá dva ležáky dneska na první pokus :D:D 172 a 175- prostě se zadařilo. Na druhou stranu, pardubické "koupaliště" už má u mě tak tisíc kliknutí, včera jsem projel celý kraj a co bylo modré jsem klikal a nic :@:@ Tak jako několikrát proletěný Zlínský kraj nad mapami a žádné serpentiny jsem neobjevil. Ale aspoň je co hledat, že?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama