Já jsem koupil Kindle 5 na Vánoce mladýmu (asi měsíc dopředu) a musel jsem se hodně, hodně přemáhat abych ho zase zabalil do krabice a vrátil se ke čtení eknih na netbooku :|odnikudnikam napsal/a:
..(pozor! extrémně návykové!! musel jsem odložit, abych nezapomněl hledat taky krabičky....)

čtečka eknih
Publikováno 29 December 2012 - 21:35
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.
Publikováno 29 December 2012 - 22:20
proč?ssva napsal/a:
Já jsem koupil Kindle 5 na Vánoce mladýmu (asi měsíc dopředu) a musel jsem se hodně, hodně přemáhat abych ho zase zabalil do krabice a vrátil se ke čtení eknih na netbooku :|odnikudnikam napsal/a:
..(pozor! extrémně návykové!! musel jsem odložit, abych nezapomněl hledat taky krabičky....)
Publikováno 29 December 2012 - 22:23
Proč? Prostě proto, že Kindle je to dost dobrý a jak psal odnikudnikam...návykovýsobikovi napsal/a:
proč?ssva napsal/a:

Asi ho ale časem zdědím, páč on na medině má většinu odborné literatury v pdf na A4 a to je na 6" dost nepohodlné i přes to, že K5 umí pdf otočit a zoomovat.
Internetová podpora Amazonu (konverze souborů a správa archivu) je skvělá.
Publikováno 29 December 2012 - 23:19
lukabike.com napsal/a:
A jak se do te "603" knizky dostavaji? Kopirujete je tam v Total Commanderu, nebo je k tomu potreba program jako u Kindle?
Jestli to byl dotaz na mně, tak žádný program nepotřebuju, čtečka funguje jako např. flashdisk apod. Připojím k počítači, přetáhnu si tam knihy a hotovo. Můžu si je tam rozdělit třeba i do složek např. podle autorů nebo žánru.

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 29 December 2012 - 23:21

Publikováno 29 December 2012 - 23:41
Tak to už bych šel kvůli spotřebě raději do Pocketbook PRO 912 s 9,7" E Ink displejem, pokud tedy není podmínkou barva.tommyknocker74 napsal/a:
Uvazoval jsem taky o ctecce, ale protoze ji potrebuji hlavne na PDFka, tak jsem nakonec sahnul po 10'' tabletu
Publikováno 29 December 2012 - 23:46
Publikováno 30 December 2012 - 10:20
Sranda, že to začínaj dycky PB

Čtečka má sloužit ke čtení, primárně, a to prostě dělá Kindle nejlíp. Kdo stojí o zařízení, kde se může vyblbnout, ponastavovat si kdeco, shánět nový verze readerů, přeinstalovávat stávající readery ve čtečce, mít v něm tři různý readery na různý příležitosti (neb každej umí něco líp), shánět fonty, vyhazovat je zase, protože se nevyhlazují, hledat nastavení sekvence čistění obrazovky a pak se tlouct v prsa, že DOC a DOCX přečtu bez konverze (což je JEDINÁ platná výtka směrem ke Kindlu), prosím...
Amazon se prostě nedohodl s Mikrošitem. To ostatně málokdo.
Kindle toho moc neumí, kromě čtení knížek. To ale umí nejlíp ze všech. Nejčitelnější display, nejostřejší písmo, nejlepší ergonometrie, nejlepší propojení na obchod (pravda, češtinu tam nenajdete, ale to je věc ne-dohody českých "nakladatelů" ), výdrž taky prakticky z nejdelších.
Doc si překonvertujete v Calibre na dvě kliknutí (s pluginem), jinak se převede přes HTML (další, kdo se nedohodl s Mikrošitem) a to pro korektní zachování linků (obsahy, poznámky pod čarou ap.). Reader v PB nezobrazuje DOC korektně, rozsype ho do víceméíně základního textu, takže pokud chcete mít knížky "tak jak jsem si je naformátoval", musíte konvertovat taky.
A kdo nechce nebo neumí s Calibre, stačí zaslat DOC na svůj účet mailem na Amazon a do dvou minut je korektně převedený zpátky v zařízení. Amazon vám navíc na kontě udrží vaše poznámky, záložky a tak.
Pro pohodlí a klid čtenáře vol Kindle - nakonec, oni s tím začali. Pokud chceš svobodu nastavování "podle sebe", takovej malej počítač, jdi do PocketBooku. Pokud chceš opravdu nezničitelnej cajk, chvíli počkej, až klesne cena a jdi do toho novýho cajku z ruska, co má ohebnej plastovej display.
BTW,
www.ebookforum.sk
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 30 December 2012 - 10:30

Publikováno 30 December 2012 - 11:17
Za kolik ten displej? jeden prasklej tu mám.Citecka napsal/a:
PS: kdybyste měl někdo prasklej display na Kindle3, zrovna se mi tu sešly dva náhradní displaye (ale je to drahá sranda). Popř. odkoupím ty kindly s prasklým displayem, ať mi tu ty sklíčka zbytečně neležej.
Publikováno 30 December 2012 - 11:40

Publikováno 30 December 2012 - 12:07
Publikováno 30 December 2012 - 12:09
ssva napsal/a:
Proč? Prostě proto, že Kindle je to dost dobrý a jak psal odnikudnikam...návykovýsobikovi napsal/a:
proč?ssva napsal/a:
Asi ho ale časem zdědím, páč on na medině má většinu odborné literatury v pdf na A4 a to je na 6" dost nepohodlné i přes to, že K5 umí pdf otočit a zoomovat.
Internetová podpora Amazonu (konverze souborů a správa archivu) je skvělá.
tak potom Kindle DX. Ale to asi vis. Ta cena je uz docela zla :-(
Publikováno 30 December 2012 - 12:10

Publikováno 30 December 2012 - 12:14
coz jsem zapomel poznamenat :-)Citecka napsal/a:
...ale Kindle DX je verze 2- už je hoodně zastaralý a pomalý.
Publikováno 30 December 2012 - 12:20
Publikováno 30 December 2012 - 12:25
Tak to je opravdu moc, to už můžu rovnou koupit novejCitecka napsal/a:
Je to blbý, ale pod 1800,. se nedostaneš - cla a DPHJinak vyjde na 49 tolarů.

Publikováno 30 December 2012 - 12:25
Publikováno 30 December 2012 - 12:29
Publikováno 30 December 2012 - 16:07
OK, tak bude obal. Nějaké doporučené vyfikundace nebo je to jedno?borda napsal/a:
staci obal. folie je k nicemu. a podle me i zhorsi vlastnosti didpleje
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů