Během víkendu jsem narazil na chybu ve značení červené tur. značky v OSM mapách. Správnou trasu jsem sice pak prošel, ale bez zapnuté GPS. Jak se správně zanese oprava? Část, která je špatně vymazat a nechat, nebo tak, jak je to správně domalovat podle mapy?
Vždy je lepší mít záznam trasy do GPX. Opravil jsem červenou (a dálkové trasy) systémem "podle oka", protože mám propadlý řidičák a minimálně 14 dní se tam proto nedostanu. On se na tom poli od loňska totiž volně pase dobytek a chodilo se "po poli". Polní cesta podél silnice je zarostlá už hodně dlouho a než by to někdo řešil, je evidentně jednodušší předělat turistickou trasu.
Opravu dělám v JOSM, tam se s relacemi docela dobře pracuje. Relace je ta trasa a do ní se jako členové vloží jednotlivé úseky cest. Někdy je kvůli tomu nutné stávající cesty rozdělit (a některé domalovat).
Jinak na adrese http://www.openstree...50.7894/14.8693 je vpravo ikonka, pomocí které se dají do mapy přidávat poznámky. To je asi nejjednodušší cesta, jak do OSM chybu nahlásit. Pak se můžete podívat na historii těch cest/relací a napsat někomu, kdo se o ně evidentně stará.
Podle KČT jsou mapy.cz hlavní "zdroj". Často hlásím na mapy.cz chyby ve značení KČT nebo i nové trasy. Podle mé komunikace s mapy.cz dostávají od KČT nějaké změny, které zakreslují, avšak zřejmě často něco chybí nebo je v tom "chybka". Poslední dva/tři roky KČT hromadně odstraňuje názvy rozcestí, nevím proč (i nové a perfektní tabulky). Už jsem se na to několikrát ptal, ale bez odpovědi. Důchodci s papírovým mapami jsou tak úplně ztraceni a ptají se, kde že to jsou. Kdo má mapy v mobilu, tomu to nevadí, ale KČT žárlivě střeží své příjmy z prodeje papírových map, takže to nechápu...
Tento příspěvek byl upraven od Milan Keršláger: 30 březen 2016 - 19:07