Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#2181 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 11:03

Columbovsukni napsal/a:

Cože? Do jaké galerie, kde to není? Jsem nějak mimo mísu. To nějak hackujete nebo co? ;)

Když dáš hledat obrázek, vyhodí ti ho rovnou v galerii fotek na rajčeti. ;)
Ale jak se ukázalo, ta galerie je špatně pojmenovaná, takže na tom místě námi hledané místo prostě není. Je o kousek dál...;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2182 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 11:12

Alf Gang napsal/a:

Columbovsukni napsal/a:

Cože? Do jaké galerie, kde to není? Jsem nějak mimo mísu. To nějak hackujete nebo co? ;)

Když dáš hledat obrázek, vyhodí ti ho rovnou v galerii fotek na rajčeti. ;)
Ale jak se ukázalo, ta galerie je špatně pojmenovaná, takže na tom místě námi hledané místo prostě není. Je o kousek dál...;)

Ahá, mně to snad podle obrázku nenačetlo vůbec! Nebo že bych byla tak grogy, že bych to ani nezkoušela? Už nevím. Každopádně koňa jsem našla podle něčeho jiného na obrázku. :)
  • 0

#2183 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 11:16

Columbovsukni napsal/a:
Ahá, mně to snad podle obrázku nenačetlo vůbec! Nebo že bych byla tak grogy, že bych to ani nezkoušela? Už nevím. Každopádně koňa jsem našla podle něčeho jiného na obrázku. :)

To je zase jeden o voze a druhý o koze, teda pardon o koni :D
  • 0

#2184 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 11:19

:D:D:D Já psala o #862
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2185 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 11:28

Aháááá. :D:D Někdo sem pletl koně, tak jsem si to spojila. :) No tak to je jasný, já totiž 862 naklikala do mapy, protože jsem nevěděla, jak mám ten obrázek zkopírovat a při lehkém hledání na googlu nevylezl, tak jsem to šla zkusit ručně. Nápověda na kopírování přišla až pak. :D
  • 0

#2186 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 12:13

Já jsem zase tak zblblá ze všech těch míst, že ač u 862 místo notoricky znám, bo jsem bydlela nedaleko, tak mi to hned nedocvaklo, když jsem obrázek viděla. :D
  • 0

#2187 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 15:04

Teda to naštve, zkusil jsem obrázek 862 zkopírovt do gůglu, protože jsem to nemohl najít, kliknu na rajče a zobrazí se:

Vážení návštěvníci,

omlouváme se za nedostupnost služby,
probíhá údržba systému.

Děkujeme za pochopení.

:@ Našel jsem to ale díky názvu.:)
  • 0

#2188 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 18:19

Alf Gang napsal/a:

Columbovsukni napsal/a:

Já jak tam nevidím "uložit jako", tak jsem v háji... :D Díky za radu. :)

"Uložit jako" v chrome mám, ale nemůžu zkopírovat odkaz na obrázek jako dřív.

Tohle blokování přímého odkazu na obrázek je fakt nesmysl... Opravdu co dát energii do jiných vylepšení než "technologicky stěžovat" možnosti hledačů?

Já tedy v Chrome na to jdu tak, že si dám "Zobrazit zdrojový kód", v kódu je pak přímo link na obrázek, kliknu na něj a mám ho v novém okně. Pak už na pravé tlačítko vše funguje bez nesmyslných omezení.
  • 0

#2189 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 21:35

sobikovi napsal/a:
Já tedy v Chrome na to jdu tak, že si dám "Zobrazit zdrojový kód", v kódu je pak přímo link na obrázek, kliknu na něj a mám ho v novém okně. Pak už na pravé tlačítko vše funguje bez nesmyslných omezení.

Přesně, možností jak si poradit je vícero, je to jen zbytečný "vopruz". Taky nechápu, proč je na Poznejmisto zrovna tahle novinka.

Mně třeba mrzí, že tam není okýnko u mapy pro napsání města, aby se mi rovnou přiblížilo místo, které hledám. Takovou změnu bych uvítala mnohem víc, než to, že najednou zmizí možnosti zkopírovat si URL adresu obrázku...:@
  • 0

#2190 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 22:01

Alf Gang napsal/a:

Mně třeba mrzí, že tam není okýnko u mapy pro napsání města...

asi musí autoři dodržovat smluvní podmínky google map , ted si vlastně kladu otázku, mají opravdu od Gůglu písemný souhlas ke zveřejnování map?

Vložený obrázek
  • 0

#2191 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 22:24

kolombo napsal/a:

Alf Gang napsal/a:

Columbovsukni napsal/a:

miki6 napsal/a:
jasně ;), 3 kliknutí myší navíc..
nebo rovnou doplnim adresu do tvaru http://www.poznejmis.../images/862.jpg

Já jak tam nevidím "uložit jako", tak jsem v háji... :D Díky za radu. :)

"Uložit jako" v chrome mám, ale nemůžu zkopírovat odkaz na obrázek jako dřív.

Mimochodem, zrovna u té 862 mi přijde, že ji asi autor schválně hodil do galerie, kde nejspíše není.

Fotil ji o 4 hodiny později, než ostatní.
EDIT: spíš si hrál s exifem. Už to mám.
  • 0

#2192 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 22:46

mpik napsal/a:

kolombo napsal/a:
Mimochodem, zrovna u té 862 mi přijde, že ji asi autor schválně hodil do galerie, kde nejspíše není.

Fotil ji o 4 hodiny později, než ostatní.
EDIT: spíš si hrál s exifem. Už to mám.

Já tipuju spíš na to, že autor těch fotek, které google nabídne, si popletl název místa, které fotil a tu galerii nazval špatně.
  • 0

#2193 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2013 - 22:48

miki6 napsal/a:

Alf Gang napsal/a:
Mně třeba mrzí, že tam není okýnko u mapy pro napsání města...

asi musí autoři dodržovat smluvní podmínky google map

To je možné, to mě nenapadlo...:| Škoda... Nad tím dalším raději nebudu přemýšlet...;)
  • 0

#2194 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 8:36

Myslím, že tady budou platit podmínky Google API a ty jsou volnější. Jen jestli také brzy nepřekročí povolený počet zobrazení za den - je tam už dost lidí, všichni ale denně nehledají.
  • 0

#2195 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 11:09

Také se Vám to začalo po chvíli odhlašovat ? Co fotka, to nové přihlašování :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#2196 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 12:00

Já jsem přihlášen nafurt, odhlásí se mi to tak cca jednou za pár dní. Máš tam asi něco špatně.
  • 0

#2197 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 17:34

Kdo si myslí, že poznejmisto je "bezpečný sport", tak omyl! To se takhle v neděli s přítelem škrábeme po příšerně příkré a zablácené cestičce v hustém lese, abych vyfotila zajímavý objekt na hádání, když tu najednou zavětří oba psi a v zápětí se ozve jakési hrdelní zavrčení v těsné blízkosti. No a on kanec! Cca 6 metrů od nás. Psi začali štěkat jako o život a divočák naštěstí zmizel opačným směrem do houští, ale být to samice s mladýma nebo nějaký načuřený jedinec, tak nevím, nevím... B);) To jen tak pro pobavení. Doufám, že mi tu fotku aspoň uveřejní... :D
  • 0

#2198 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 23:06

Columbovsukni napsal/a:
Kdo si myslí, že poznejmisto je "bezpečný sport", tak omyl! To se takhle v neděli s přítelem škrábeme po příšerně příkré a zablácené cestičce v hustém lese, abych vyfotila zajímavý objekt na hádání, když tu najednou zavětří oba psi a v zápětí se ozve jakési hrdelní zavrčení v těsné blízkosti. No a on kanec! Cca 6 metrů od nás. Psi začali štěkat jako o život a divočák naštěstí zmizel opačným směrem do houští, ale být to samice s mladýma nebo nějaký načuřený jedinec, tak nevím, nevím... B);) To jen tak pro pobavení. Doufám, že mi tu fotku aspoň uveřejní... :D

Jak zajímavý objekt v hustém lese? Co to bude zase za haluz? Noce jsou strašně krátké a špatně se mi ráno vstává do práce. Já se vám na to vykašlu. Ať si to hledá někdo jiný. :D
  • 0

#2199 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 23:14

Při pohledu na 867 jsem okamžitě poznal autora. Díky, Radíku, za podzimní náladovku.
  • 0

#2200 HadiceA

HadiceA

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2013 - 23:16

Hamaci napsal/a:
Jak zajímavý objekt v hustém lese? Co to bude zase za haluz? Noce jsou strašně krátké a špatně se mi ráno vstává do práce. Já se vám na to vykašlu. Ať si to hledá někdo jiný. :D

A tohle napíše někdo, kdo vyfotil šílenou krychli, kterou asi nikdy nenajdu:D
EDIT: Nevěřil jsem tomu, ale fakt to funguje - stačí si tady postěžovat a nález je doma.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama