No vidíš, ty jsi mě zase teď předběhl s 2186. Nedávno jsem ji tam vkládala...
Tak aspoň jsi ji nemusela hledat, i když 2186 je lehoučká.
Publikováno 24 srpen 2014 - 12:02
No vidíš, ty jsi mě zase teď předběhl s 2186. Nedávno jsem ji tam vkládala...
Tak aspoň jsi ji nemusela hledat, i když 2186 je lehoučká.
Publikováno 24 srpen 2014 - 17:23
Tak ode mě a zase vesnička. Dával jsem do fronty i jiné fotky. Tohle se snad dá najít snadno.
Publikováno 26 srpen 2014 - 8:38
najde se někdo, kdo by mi pomohl s pár restíky na oplátku?
Publikováno 26 srpen 2014 - 9:45
Děkuji všem ochotným, kteří mě již plně uspokojili. Rád též někdy přispěji.
Publikováno 26 srpen 2014 - 21:26
Hlasim navrat z dovolene castecne planovane podle PM. Najeto skoro 1000km a videno spousta zajimavych mistecek. Bud jsme kolem neceho jeli umyslne, nebo jsem aspon nekolikrat cestou zvolala "jeeee, to jsme hledala"
Publikováno 26 srpen 2014 - 21:53
Jelikož mě čeká cesta napříč republikou (Brno - Karlovy Vary), taky jsem přemýšlel, jak se podívat na nějaký místa z poznejmísta. Akorát netuším, jak nějak rychle zjistit, kolem jakých poznaných míst zrovna pojedu...
Publikováno 26 srpen 2014 - 22:21
Jelikož mě čeká cesta napříč republikou (Brno - Karlovy Vary), taky jsem přemýšlel, jak se podívat na nějaký místa z poznejmísta. Akorát netuším, jak nějak rychle zjistit, kolem jakých poznaných míst zrovna pojedu...
Nad tím taky dumám... my pojedeme částečně opačně (Příbram-Břeclav) a taky se chci na spoustu míst podívat. Já mám vůbec problém naplánovat, co všechno chci cestou a tam navštívit, abych nevynechala něco, co stojí za to...
Na druhou stranu bych chtěla objevit i nějaká nová, aby bylo co vkládat a pak plakat, když to samé zveřejní někomu jinému a ne mně.
A koukám, že se mi nakupilo zase dost restů. Asi si to schovám až po dovolené a místo hledání budu šmejdit po mapě a plánovat, kde se zastavit...
Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 26 srpen 2014 - 22:22
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 26 srpen 2014 - 22:35
Mě zatím nenapadlo nic lepšího, než procházet fotky krajů, kterými pojedu, a polohu fotek, co se mi líbí, zakřížkovat tužkou v papírové mapě. A pak se uvidí, kolem čeho pojedeme... Akorát budu asi rád, když to do neděle stihnu udělat pro karlovarský kraj, ale jak to dopadne s plzeňským, ústeckým, středočeským, to netuším :-(
Publikováno 26 srpen 2014 - 22:42
A víš, že jsem taky přemýšlela, že se po letech vrátím ke klasické papírové mapě?
Potřebuju toho skloubit dost dohromady:
- místo, kam se chci podívat (tip z PM)
- místo, kde je keška
- místo, kde mají turistickou vizitku
- místo, kam se chci podívat navíc (není to ani tip z PM, není tam keška a nemají turistickou vizitku)
A samozřejmě to potřebuju tak, abych nic z toho nepřehlídla, nepřejela, neminula...
No, jde mi z toho hlava kolem... už teď je mi jasné, že jsem to měla začít plánovat už před rokem...
Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 26 srpen 2014 - 22:43
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 26 srpen 2014 - 22:47
Na papírovou mapu nedám dopustit. I když jsem třeba někde na kole, tak vedle map v mobilu a gpsky na řídítkách, mám v kapse i papírovou mapu a když se dívám kudy kam, papírová mapa je prostě nejpřehlednější.
Publikováno 27 srpen 2014 - 6:27
Papírových map mám velkou sbírku, ještě i těch starých 1:100000. V poslední době si často mapu vzít zapomenu a nijak mi to nevadí. Většinou se ale pohybuju tam, kde to zhruba znám. Hledat něco dalekého v navigaci je hrůza. Tam je mapa nepřekonatelná.
Občas si tisknu mapy ze Seznamu, když chci projít menší území a vidím, že i ty turistické 1:50000 jsou strašně hrubé.
A co se týče navigace a bodů - turistické známky se tam určitě dostat dají, někdo mít GPX bude, pokud není přímo na turistických stránkách (nevím, nesbírám), v každém případě někdo to má určitě řešeno přes geoget. A přidat si ručně trasový bod snad taky umíš, pro místo kde není keš ani vizitka. Já jsem začal právě přes Geoget dělat databázi míst z knížek a časopisů, která se mi zdála zajímavá, bohužel brzy jsem přestal pokračovat.
Dalším problémem ale je, jak v navigaci něco zajímavého nepřehlédnout. Na to je asi nejlepší opravdu si místa b¨vypsat na papír, nebo zakroužkovat v papírové mapě.
Publikováno 27 srpen 2014 - 11:44
Já zadala název stavby a kraj do jednoho ze stále používaných zdrojů a obrázek byl na světě razdva. :-)
Ale občas mívám taky záseky na něčem, co ví kdekdo a já stále nic.
Ještě bych se vrátila k 2169 - souhlasím, že mi to "něco říká", ale za boha to nemůžu najít, asi nedávám správný název. Nebyl by hintík - dost mě to štve, bo jsem mistni.
Publikováno 27 srpen 2014 - 12:37
A co se týče navigace a bodů - turistické známky se tam určitě dostat dají, někdo mít GPX bude, pokud není přímo na turistických stránkách (nevím, nesbírám), v každém případě někdo to má určitě řešeno přes geoget. A přidat si ručně trasový bod snad taky umíš, pro místo kde není keš ani vizitka. Já jsem začal právě přes Geoget dělat databázi míst z knížek a časopisů, která se mi zdála zajímavá, bohužel brzy jsem přestal pokračovat.
Dalším problémem ale je, jak v navigaci něco zajímavého nepřehlédnout. Na to je asi nejlepší opravdu si místa b¨vypsat na papír, nebo zakroužkovat v papírové mapě.
No právě - geoget - už jsem učinila několik pokusů do něj proniknout, ale zatím stále marně.
Ručně si to zadat umím, to je jasné, ale je to pakárna. Zvlášť, když nevím, kde všude se budeme pohybovat, tzn. co všechno si označit.
Asi se vrhnu na to kroužkování v mapě.
Publikováno 28 srpen 2014 - 12:02
A samozřejmě to potřebuju tak, abych nic z toho nepřehlídla, nepřejela, neminula...
Něco podobného se mi povedlo teď na dovolené. Byl jsem ve Sladovně v Písku, turistickou vizitku jsem koupil, ale o kešku jsem si říct zapomněl.
Publikováno 28 srpen 2014 - 12:17
Vitej do klubu! Zrovna v te sladovne se nam to minuly tyden stalo taky, akorat jsem si vzpomeli dvacet kroku od ni, takze jsme se vratili.
Publikováno 28 srpen 2014 - 13:29
Hmm, tak já to mám opačně... kešku odtamtud mám, ale vizitku ne... Ale mám dojem, že když jsme tam loni byli, že tu Sladovnu neměli, kupovali jsme jen Písek a Kamenný most. Tohle mně u vizitek štve, lepím to postupně za sebou, jak jsme kde byli, oni pak vydají novou vizitku, samozřejmě z místa, kde jsme tenkrát taky byli, ale vlepit už mezi ostatní - to nejde...
No, jsem zvědavá teď na tu další dovolenou - kešky, vizitky, fotky... to zase nebudu vědět, co dřív...
Publikováno 28 srpen 2014 - 16:01
Něco podobného se mi povedlo teď na dovolené. Byl jsem ve Sladovně v Písku, turistickou vizitku jsem koupil, ale o kešku jsem si říct zapomněl.
Jé tam jsem taky nedavno byl, ale v zápalu boje při shánění turistických známek, která se každá prodává někde jinde, jsem na to taky zapomněl... Ta sladovna je ňáká zakletá...
Publikováno 28 srpen 2014 - 22:09
Vitej do klubu! Zrovna v te sladovne se nam to minuly tyden stalo taky, akorat jsem si vzpomeli dvacet kroku od ni, takze jsme se vratili.
To já si vzpomněl až v Blatný...
Publikováno 28 srpen 2014 - 22:26
To naštve... zvlášť, když člověk ví, že se tam hned tak znovu nepodívá, nebo jestli vůbec ještě někdy...
Publikováno 29 srpen 2014 - 14:30
my jsme v červenci zapomněli na 2 kešule na Skalnatým Plese.. prostě pitomečci.. a to jsme šli každej jinou cestou a já tam na Luboše hodinu čekala.. a kopala se do zadku.. :-) sklerotici..noo!
Tento příspěvek byl upraven od JolaLuba: 29 srpen 2014 - 14:31
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů