Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#6361 a_d_a_m_s

a_d_a_m_s

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2014 - 12:02

No vidíš, ty jsi mě zase teď předběhl s 2186. Nedávno jsem ji tam vkládala...  ;)

Tak aspoň jsi ji nemusela hledat, i když 2186 je lehoučká. 

• 0

#6362 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2014 - 17:23

Tak ode mě a zase vesnička. Dával jsem do fronty i jiné fotky. Tohle se snad dá najít snadno.

• 0

#6363 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 8:38

;)  najde se někdo, kdo by mi pomohl s pár restíky na oplátku? ;)

• 0

Bobr_.png

#6364 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 9:45

Děkuji všem ochotným, kteří mě již plně uspokojili. Rád též někdy přispěji.

• 0

Bobr_.png

#6365 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 21:26

Hlasim navrat z dovolene castecne planovane podle PM. Najeto skoro 1000km a videno spousta zajimavych mistecek. Bud jsme kolem neceho jeli umyslne, nebo jsem aspon nekolikrat cestou zvolala "jeeee, to jsme hledala"

• 0

#6366 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 21:53

Jelikož mě čeká cesta napříč republikou (Brno - Karlovy Vary), taky jsem přemýšlel, jak se podívat na nějaký místa z poznejmísta. Akorát netuším, jak nějak rychle zjistit, kolem jakých poznaných míst zrovna pojedu...

• 0

#6367 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 22:21

Jelikož mě čeká cesta napříč republikou (Brno - Karlovy Vary), taky jsem přemýšlel, jak se podívat na nějaký místa z poznejmísta. Akorát netuším, jak nějak rychle zjistit, kolem jakých poznaných míst zrovna pojedu...

Nad tím taky dumám... my pojedeme částečně opačně (Příbram-Břeclav) a taky se chci na spoustu míst podívat. Já mám vůbec problém naplánovat, co všechno chci cestou a tam navštívit, abych nevynechala něco, co stojí za to...  :(

Na druhou stranu bych chtěla objevit i nějaká nová, aby bylo co vkládat a pak plakat, když to samé zveřejní někomu jinému a ne mně.  :D

A koukám, že se mi nakupilo zase dost restů. Asi si to schovám až po dovolené a místo hledání budu šmejdit po mapě a plánovat, kde se zastavit... :rolleyes:

Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 26 srpen 2014 - 22:22

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#6368 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 22:35

Mě zatím nenapadlo nic lepšího, než procházet fotky krajů, kterými pojedu, a polohu fotek, co se mi líbí, zakřížkovat tužkou v papírové mapě. A pak se uvidí, kolem čeho pojedeme... Akorát budu asi rád, když to do neděle stihnu udělat pro karlovarský kraj, ale jak to dopadne s plzeňským, ústeckým, středočeským, to netuším :-(

• 0

#6369 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 22:42

A víš, že jsem taky přemýšlela, že se po letech vrátím ke klasické papírové mapě?  ;)

Potřebuju toho skloubit dost dohromady:

- místo, kam se chci podívat (tip z PM)

- místo, kde je keška

- místo, kde mají turistickou vizitku 

- místo, kam se chci podívat navíc (není to ani tip z PM, není tam keška a nemají turistickou vizitku)  :D

A samozřejmě to potřebuju tak, abych nic z toho nepřehlídla, nepřejela, neminula...

No, jde mi z toho hlava kolem... už teď je mi jasné, že jsem to měla začít plánovat už před rokem... :lol:

Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 26 srpen 2014 - 22:43

• 1

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#6370 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2014 - 22:47

Na papírovou mapu nedám dopustit. I když jsem třeba někde na kole, tak vedle map v mobilu a gpsky na řídítkách, mám v kapse i papírovou mapu a když se dívám kudy kam, papírová mapa je prostě nejpřehlednější.

• 1

#6371 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2014 - 6:27

Papírových map mám velkou sbírku, ještě i těch starých 1:100000. V poslední době si často mapu vzít zapomenu a nijak mi to nevadí. Většinou se ale pohybuju tam, kde to zhruba znám. Hledat něco dalekého v navigaci je hrůza. Tam je mapa nepřekonatelná.

Občas si tisknu mapy ze Seznamu, když chci projít menší území a vidím, že i ty turistické 1:50000 jsou strašně hrubé.

A co se týče navigace a bodů - turistické známky se tam určitě dostat dají, někdo mít GPX bude, pokud není přímo na turistických stránkách (nevím, nesbírám), v každém případě někdo to má určitě řešeno přes geoget. A přidat si ručně trasový bod snad taky umíš, pro místo kde není keš ani vizitka. Já jsem začal právě přes Geoget dělat databázi míst z knížek a časopisů, která se mi zdála zajímavá, bohužel brzy jsem přestal pokračovat.

Dalším problémem ale je, jak v navigaci něco zajímavého nepřehlédnout. Na to je asi nejlepší opravdu si místa b¨vypsat na papír, nebo zakroužkovat v papírové mapě.

• 0

#6372 indrja

indrja

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 27 srpen 2014 - 11:44

Já zadala název stavby a kraj do jednoho ze stále používaných zdrojů a obrázek byl na světě razdva. :-)
Ale občas mívám taky záseky na něčem, co ví kdekdo a já stále nic.

Ještě bych se vrátila k 2169 - souhlasím, že mi to "něco říká", ale za boha to nemůžu najít, asi nedávám správný název. Nebyl by hintík - dost mě to štve, bo jsem mistni.

• 0

#6373 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2014 - 12:37

A co se týče navigace a bodů - turistické známky se tam určitě dostat dají, někdo mít GPX bude, pokud není přímo na turistických stránkách (nevím, nesbírám), v každém případě někdo to má určitě řešeno přes geoget. A přidat si ručně trasový bod snad taky umíš, pro místo kde není keš ani vizitka. Já jsem začal právě přes Geoget dělat databázi míst z knížek a časopisů, která se mi zdála zajímavá, bohužel brzy jsem přestal pokračovat.

Dalším problémem ale je, jak v navigaci něco zajímavého nepřehlédnout. Na to je asi nejlepší opravdu si místa b¨vypsat na papír, nebo zakroužkovat v papírové mapě.

No právě - geoget - už jsem učinila několik pokusů do něj proniknout, ale zatím stále marně. 

Ručně si to zadat umím, to je jasné, ale je to pakárna.  :rolleyes: Zvlášť, když nevím, kde všude se budeme pohybovat, tzn. co všechno si označit.  :wacko:

Asi se vrhnu na to kroužkování v mapě. :)

• 0

#6374 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 12:02

A samozřejmě to potřebuju tak, abych nic z toho nepřehlídla, nepřejela, neminula...

Něco podobného se mi povedlo teď na dovolené. Byl jsem ve Sladovně v Písku, turistickou vizitku jsem koupil, ale o kešku jsem si říct zapomněl. :blink:

• 0
Vložený obrázek

#6375 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 12:17

Vitej do klubu! Zrovna v te sladovne se nam to minuly tyden stalo taky, akorat jsem si vzpomeli dvacet kroku od ni, takze jsme se vratili.

• 0

#6376 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 13:29

Hmm, tak já to mám opačně... kešku odtamtud mám, ale vizitku ne...  :(  Ale mám dojem, že když jsme tam loni byli, že tu Sladovnu neměli, kupovali jsme jen Písek a Kamenný most. Tohle mně u vizitek štve, lepím to postupně za sebou, jak jsme kde byli, oni pak vydají novou vizitku, samozřejmě z místa, kde jsme tenkrát taky byli, ale vlepit už mezi ostatní - to nejde... :mellow:

No, jsem zvědavá teď na tu další dovolenou - kešky, vizitky, fotky... to zase nebudu vědět, co dřív... :lol:

• 0

#6377 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 16:01

Něco podobného se mi povedlo teď na dovolené. Byl jsem ve Sladovně v Písku, turistickou vizitku jsem koupil, ale o kešku jsem si říct zapomněl. :blink:

Jé tam jsem taky nedavno byl, ale v zápalu boje při shánění turistických známek, která se každá prodává někde jinde, jsem na to taky zapomněl... :rolleyes:  Ta sladovna je ňáká zakletá... :D

• 0

#6378 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 22:09

Vitej do klubu! Zrovna v te sladovne se nam to minuly tyden stalo taky, akorat jsem si vzpomeli dvacet kroku od ni, takze jsme se vratili.

To já si vzpomněl až v Blatný...

• 0
Vložený obrázek

#6379 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2014 - 22:26

To naštve... zvlášť, když člověk ví, že se tam hned tak znovu nepodívá, nebo jestli vůbec ještě někdy... :(  :angry:

• 0

#6380 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2014 - 14:30

my jsme v červenci zapomněli na 2 kešule na Skalnatým Plese.. prostě pitomečci.. a to jsme šli každej jinou cestou a já tam na Luboše hodinu čekala.. a kopala se do zadku.. :-)  sklerotici..noo!

Tento příspěvek byl upraven od JolaLuba: 29 srpen 2014 - 14:31

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama