Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#6841 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 12:09

Tak jsem vůbec nenašel, co to je (2357). Ale mám to.

Taky mi tentokrát dohledání významu a účelu trvalo podstatně déle, než samotné nalezení místa. Vždycky se snažím zjistit souvislosti a sehnat víc dostupných informací o místech, která jsem neznal, což mě dost obohacuje a často je to i zajímavější, než vlastní hledání. A právě v tomhle případě jde o opravdu jedinečnou stavbu charakterem i určením. Columbová ví, jaké libůstky nám předložit! ;)

Tento příspěvek byl upraven od Ronte: 24 November 2014 - 12:10

• 0

#6842 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 12:52

Taky mi tentokrát dohledání významu a účelu trvalo podstatně déle, než samotné nalezení místa. Vždycky se snažím zjistit souvislosti a sehnat víc dostupných informací o místech, která jsem neznal, což mě dost obohacuje a často je to i zajímavější, než vlastní hledání. A právě v tomhle případě jde o opravdu jedinečnou stavbu charakterem i určením. Columbová ví, jaké libůstky nám předložit! ;)

přidávám se! opravdu zajímavá fajnovost.. o které jsem neměla tušení :-)

• 0

#6843 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 13:03

Mě to museli prozradit. Nakliknul jsem celkem brzy, ale účel jsem nepoznal a zkoušel jsem všechno možné. Zajímavé to je.

Ale potěšila mě dnešní Pardubická, protože tento objekt jsem prolezl celý a to v době, kdy se tam ještě oficiálně nesmělo. Cesta vlakem přes republiku a zpátky, jeden kamarád říkal, že tak drahou jízdenku ještě neviděl (60 Kčs).

• 0

#6844 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1865 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 18:59

Mě to museli prozradit. Nakliknul jsem celkem brzy, ale účel jsem nepoznal a zkoušel jsem všechno možné. Zajímavé to je.

Ale potěšila mě dnešní Pardubická, protože tento objekt jsem prolezl celý a to v době, kdy se tam ještě oficiálně nesmělo. Cesta vlakem přes republiku a zpátky, jeden kamarád říkal, že tak drahou jízdenku ještě neviděl (60 Kčs).

Jo copak 2360 - taky prolezeno "od sklepa po pudu".  Ale az kdyz se smelo a mockrat. A tech prihod...   A to kamarad nevi kolik tam stoji draha ted. Musim priznat, ze me prekvapilo, ze tu ten objekt doted nebyl

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#6845 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 21:40

No, tak jsem právě našel tři fotky chaotickým klikáním do mapy. Nemělo by to jít najít alespoň trochu jinak ?

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#6846 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 22:11

No, tak jsem právě našel tři fotky chaotickým klikáním do mapy. Nemělo by to jít najít alespoň trochu jinak ?

Tak to by mně taky zajímalo. Chaoticky klikám už druhý den a ještě jsem se netrefila. Což mně štve, je to jako hledat jehlu v kupce sena, nesmyslné a zbytečné.  :angry:

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#6847 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 23:35

Tak to by mně taky zajímalo. Chaoticky klikám už druhý den a ještě jsem se netrefila. Což mně štve, je to jako hledat jehlu v kupce sena, nesmyslné a zbytečné.  :angry:

Podobně jsem na tom se zlínskou 2329...

• 0
Vložený obrázek

#6848 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 23:46

2329 - to je právě to 1% co v mapě není označeno, zbytek tam je B) a dá se BF doklikat (což před tím bylo zhola nemožné), nalezení je jen otázkou času, v některých případech rychlejší než to najít, a pak že to není jednodušší než to původně bylo*

• 0

Vloženo do PM         Statistiky - PM

S III mini (N5800XM)

#6849 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2014 - 23:58

2329 - to je právě to 1% co v mapě není označeno...

Tos mi tedy radost neudělal... :(

• 0
Vložený obrázek

#6850 witcheryTeam

witcheryTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 5:48

Podobně jsem na tom se zlínskou 2329...

Tak to nechápu...tuto zlínskou jsem našel téměř ihned :mellow: ,zato 2357 bude zas dlouho trápit ,jak to tak vypadá. :rolleyes: :angry: Jinak děkuji za poslední 2361,ta udělala radost,protože je tam i velmi krásné a klidné okolí! ;)

Tento příspěvek byl upraven od witcheryTeam: 25 November 2014 - 6:23

• 0
Tony

#6851 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 9:00

Z té 2357 by se jeden zbláznil :-)

Já už nemám jen ty dvě kupy kamení ....

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#6852 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 9:54

2329 - to je právě to 1% co v mapě není označeno, zbytek tam je B) a dá se BF doklikat (což před tím bylo zhola nemožné), nalezení je jen otázkou času, v některých případech rychlejší než to najít, a pak že to není jednodušší než to původně bylo*

2329 považuju osobně trochu za "úkrok stranou", protože jde o novostavby sloužící ryze soukromým účelům a s význačnou oblastí, ve které stojí, mají společného jen málo. Ale i tak lze z kontextu "kvalifikovaným odhadem" usoudit, v jakých lokalitách by se mohly nacházet. Problém je, že většina z nás se nejspíš zprvu upne na ten objekt vpravo, což je opravdu matoucí ;). Jeden z mála případů, které skutečně nejde vygooglit (pokud to snad někdo dokázal, dejte mi vědět).

Jinak v nové verzi PM je opravdu hledání mnohem jednodušší, jasné turistické cíle je často rychlejší místo vyhledávání naklikat přímo (je-li v kraji 20 rozhleden, i prostým klikáním na ně se lze nejspíš trefit dřív, než totéž najít pátráním v osvědčených zdrojích - podotýkám, že to není můj případ, mě pořád baví přemýšlet :) ) Mám pocit, že na obtížnosti to oproti dřívější verzi ubírá nejmíň jednu hvězdičku (někdy i dvě - všechna rozcestí, vyhlídky, skály, které dřív člověk musel opravdu přesně lokalizovat, teď z mapy vyskočí skoro samy). Tedy očekávám nové pětihvězdičkové špeky, které rozhodně tak jednoduché nebudou :D !!!

• 0

#6853 droping

droping

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 10:17

2329 považuju osobně trochu za "úkrok stranou", protože jde o novostavby sloužící ryze soukromým účelům a s význačnou oblastí, ve které stojí, mají společného jen málo. Ale i tak lze z kontextu "kvalifikovaným odhadem" usoudit, v jakých lokalitách by se mohly nacházet. Problém je, že většina z nás se nejspíš zprvu upne na ten objekt vpravo, což je opravdu matoucí ;). Jeden z mála případů, které skutečně nejde vygooglit (pokud to snad někdo dokázal, dejte mi vědět).

Tak dávám vědět, že mi to od přečtení tvého příspěvku trvalo cca 5 minut a vygooglila jsem obrázek na zcela obecný dotaz toho, co vidím.

• 0

#6854 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 10:19

.......i prostým klikáním na ně se lze nejspíš trefit dřív, než totéž najít pátráním v osvědčených zdrojích - podotýkám, že to není můj případ, mě pořád baví přemýšlet :)

Taky raději hledám, googlím, přemýšlím, než tupě klikat do mapy. Zrovna tohle mně čeká asi u té 2357, protože všechny moje zdroje při googlení selhaly. Takže mi asi fakt nezbyde, než tupě klikat do mapy... snad se trefím... zatím jsem stále vedle jak ta jedle. :(  

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#6855 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 10:20

Aha, to jsme meli vedet driv, protoze my to pres ten "matouci" objekt normalne vygooglili. :D

• 0

#6856 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 10:22

Tak dávám vědět, že mi to od přečtení tvého příspěvku trvalo cca 5 minut a vygooglila jsem obrázek na zcela obecný dotaz toho, co vidím.

Zcela obecný dotaz toho, co vidím jsem u 2329 zadávala tehdá taky a nic. Asi tvůj google byl dnes přítulnější.  ;)

(jinak já to už mám nalezeno, teď se pro změnu mořím s něčím jiným)

• 0

#6857 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 11:02

Aha, to jsme meli vedet driv, protoze my to pres ten "matouci" objekt normalne vygooglili. :D

Počkej, no to by mě fakt zajímalo!!! :D Jestli můžeš, pošli mi Tvůj postup do SZ. Já to totiž po nalezení zkoušel i zpětně a nepodařilo se. O objektech na fotce a hlavně souvislostech s nimi jsem oklikou zjistil plno zajímavých informací, ale přes úplně jiné zdroje (počínaje Katastrem nemovitostí a konče místním tiskem).

• 0

#6858 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 11:23

...mas to v SZ.

• 0

#6859 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 13:26

No, taky tak. Nenalezeno, nakliknuto. Nakonec to nebylo ani tak těžké.

Tak já nevím, klikám už třetí den a nenakliknuto ani náhodou... 

2357

Většina tu píše, že našli právě tím klikáním, dá se tohle místo vůbec najít i jinak? 

• 0

#6860 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2014 - 14:01

Tak já nevím, klikám už třetí den a nenakliknuto ani náhodou... 

2357

Většina tu píše, že našli právě tím klikáním, dá se tohle místo vůbec najít i jinak? 

opravdu málokdy hledám klikáním, tady mi to prostě jinak nešlo.. přitom jsme dávala dobře i sloh.. i jsem jako jednu z verzí dávala hodně podobný účel.. dokonce v obou souvislostech, dokonce i to místo jsem zadávala.. NASINK, nakonec jsem doklikala.. on je naštěstí tenhle kraj docela malý a bylo mi jasný, že asi někde v polích či lesích to není.. a myslím, že je to zajímavý objekt.. (teda spíš architektonicky.. )  :-)

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama