Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#2061 vvitty

vvitty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 11:11

J@VO - zaregistroval jsem na Tve kesi podiveni nad tim ze lide loguji Found It ze zeme, aniz by projevili dostatek pohybove activity a vylezli na blbej strom. Jaky je rozdil oproti tomu kdyz se owner podivi nad logovanim Found It u 5/5 mysterky bez projeveni mentalni activity spocivajici ve vylusteni prislusnych ukolu / sifer?

Mimochodem zejmena v tomto konkretnim pripade ty ukoly nejsou nikterak obtizne, znam spoustu "jednodussich D" s podstatne slozitejsim lustenim. To ze sifrovane texty dostanes pomoci internetove aplikace ma svuj vyznam, jeste mam v zive pameti prepisovani 400 znakoveho textu z desticky na papir kvuli ziskani instrukci jak dal na jine kesi. Kdyz jsme tam vykysnuli pri minule navsteve kvuli chybicce v aplikaci tak nas owner neposlal do onech mist ale naopak vstricne poradil. A ano, jen kvuli tomu jsem se cely den tahal s notebookem v batohu, holt 5/5 kes si zada nejake usili a byli jsme varovani.

• 0

#2062 J@VO

J@VO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 11:35

Uvědomuji si. Neobhajuji nic, jen mám depresi z toho, že jak sám píše nefunguje mu to a ví že nešli všude. No tak nic naprášíme to. Nejedná se mi o to jestli šli jen na finále které dostali bůh ví odkud, ale o to, že pokud to nešlo lovit a dostali a sehnali si rady, tak to ještě neznamená, že to nemohli projít a dojít na finále. Jaksi se předpokládá, že šli jen a jen na finále. Pro autora jsou tito rovnou podvodníci a to tu taky napsal. Často jdu třeba na multinu (mysterku) a mám s sebou všechny informace předem na papíře, jednotlivé stage i s výsledky. Jak říkám, neumí každý luštit, projdu si to celé a když je zádrhel nemusím 100 km domů bez bodu. No a proto jsem tedy podvodník a mám špatnou morálku? Já myslel, že to děláme pro ten výlet samotný, pro zábavu. Ne pro to aby jsme plnili představu odlovu přesně podle plánu ownera. Je to přeci jen hra. Často se setkávám u lezeckých  keší, že mám lovit tak a tak, ale ono to jde častokrát i jednodušší cestou. Mám radost, že jsem to zvládl jednoduše a třeba i bezpečněji.

Co se týče přetechnizování některých keší, to je jiná kapitola a Jacku chápu co tím chce říci.

Taky mám keš u které z logu poznám kdo to vyluštil a kdo dostal finále. Prostě jen podle toho co píše. Ale nedovolil bych si nikdy nikoho označit veřejně na GC.cz.   To je taky morálka... 

• -2

#2063 vvitty

vvitty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 11:48

Jj, jedna z tusim deseti stage nefunguje (a neni to ani prvni, ani druha), presto se objevi zapis na finalce bez pokusu na tech pocatecnich funkcnich. Holt nekoho bavi lovit tim ze pozada o pomoc kamarady co maji finalni souradnice aby nemusel lustit, nekoho bavi lovit tak ze posle razitko na strom ke kesi a ani se nesnazi kus vylezt, nekteri lovi tak ze se rozdeli na skupiny a kazdy 1/2, 2/3 nebo jine (N-1)/N mnozstvi kesi ani nevidi... kazdemu dle jeho vkusu :)

• 0

#2064 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 377 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 11:49

J@vo: Je zajimave, ze jsem nikoho nejmenoval, ale ozval ses pouze Ty.

add k elektronicke verzi teto kese: Sifry jsou obcas meneny, proto jsou elektronicky na webu. Nevim k cemu by v tomto pripade bylo to mit vytistene, kdyz jednotlive stage pro finale nepotrebujes (jinak nez pro ziskani souradnic). Nejsou tam zadna bonusova cisla, .... (narozdil od pokracovani)

a posledni k cemu se musim vyjadrit je to, ze lovci museli investovat penize do odlovu a vybavy. Dokazes si predstavit kolik stal napriklad material pro druhy dil teto kese? A to dam nekam do lesa, kde se pravdepodobne ztrati, zatimco vybavu si koupim a mam ji doma.

Narozdil od Modraka to tolik neresim (jenom me to trosku mrzi), ale je zajimave ze si mel potrebu na me zautocit s tim, ze to tak mam pro sledovani lidi a jestli sleduji i svoji rodinu, ..... Predpokladam, ze je to proto, ze se Te dotklo to co jsem psal. Cilene jsem prizpevek psal tak, ze se neda vztahnout na presnou osobu (protoze nechci resit konkretni kacery).

• 0

#2065 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 11:50

Tak nedá mi to a na tohle už musím reagovat.

... Já myslel, že to děláme pro ten výlet samotný, pro zábavu. Ne pro to aby jsme plnili představu odlovu přesně podle plánu ownera. Je to přeci jen hra. ...

Tak vidíš to, a zrovna já si myslím, že jestliže owneři jsou ti, kdo nám tu hru za své peníze a ze svého volného času připravují, tak je minimálně slušností odlovit keš tak, jak si owner přál, když už si to nemůže vynutit.

A na tenhle tvůj komentář se přesně vztahují slova, co napsal Zubřík jen o kousíček nad tím: 

... Kolik logu podvodniku nebo podobnych diskuzi staci k tomu, aby se sikovny autor na vyrobu dalsich peknych kesi vykaslal? A kolik musi prijit peknych poctivych logu a podekovani aby jeden takovy log "smejda" vykoupily? ...

Proč já bych se tedy měl snažit vymýšlet nějaké sofistikovanější keše, když přece vůbec nejde o to, co chci já, ale co chtějí lovci. Takže pak nebrečte nad díkyzabodovkami pod kamenem nebo za okapem.

• 11

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#2066 J@VO

J@VO

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 221 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 12:14

No proč to Zubříku píšeš o mne je mi jasné. Kdo jsi bez viny hoď po mne kamenem.

No vidíš a mě to tak nepřišlo.

No nic můj problém, moje deprese.

• -2

#2067 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 12:16

Jardo, myslím, že o víkendu tě trefí kamenem pan Jerry :)

• 0

#2068 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2014 - 22:09

Proč já bych se tedy měl snažit vymýšlet nějaké sofistikovanější keše, když přece vůbec nejde o to, co chci já, ale co chtějí lovci. Takže pak nebrečte nad díkyzabodovkami pod kamenem nebo za okapem.

Co chtějí lovci? Nevím přesně jak další kolegové, ale třeba já si už dlouho přeju obyč vesnickou tradičku k památkám v Nabdíně či Chržíně nebo Ploskovskou kaštanku v. 2 a ono furt nic - hlavně že v Kralupech či na Kladně je městská keš pomalu u každého sídlištního štandu na popelnice (Zátíší atp.). ;) Taky oživení Památníku Třebichovice či Dolu Engerth přesným klonem by potěšily. Teď v září jsem měl po snad 3/4 roce hodinku na tom konci města nazbyt odskočit si na Badmintonovou, no a musím říct, že po chvíli hledání jsem prostě znechuceně odešel. Opravdu nemusím mít každou keš jenom proto, že je situovaná v mém rodném městě. Ale na druhou stranu, třeba to, že keš dostala Lípa u černého křížku, potěšilo dost. 

J@VO: Vlečka Theodor a Vlečka Ferdinand jsou myslím právě akorát zralé na generálku (Theodor teď čerstvý kolega meldoval, že lb i krabka na tom nejsou moc dobře. Sice jsem ho tak trochu zaúkoloval, aby na ni dohlídnul, pro případ, že bys to v dohlednu neudělal, protože to na ni má jen sotva kilometr oproti mým 3 3/4, ale radši na to moc nehřeš a během podzima se tam zastav. Ferdinand snad zatím v havarijním stavu není, ale co jsem na jaře koukal, tak lb teď už bude na jedné z posledních stránek a víko tehdy drželo pořádně už jen na dvou klipech a de facto tak mělo nedomykavou škvíru, čili od zatečení chránila keš jen vodorovná poloha. Nanešrěstí mám tenhle měsíc celkem zoufalý nedostatek času si třeba i jen na tu Krétu zacházku udělat, takže nejsem moc ve stavu, abych ti s tím teď případně píchnul sám (naopak, sám ještě generálku jedné svojí keše od léta dlužím - snad příští týden konečně). Tenhle měsíc bych měl publikovat jednu tradičku a jedno CITO, ale v tuhle chvíli o aktuálním uskutečnění toho záměru silně pochybuju - těch alespoň několik dnů na přípravu prostě není. Asi výmluvně ilustrativní je fakt, že vlastně jsou doufal, že alespoň toho posledního v podvečer ještě alespoň symbolicky jednu čárku za září urazím odskočením si pro RDS, ale, jak jste viděli, i ta chvilka padla na WLM - než jsem to pozvání dal do kupy, už byla tma na krku. Holt lepší to s délkou dne do jara nebude. :(

• 2

#2069 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2014 - 6:41

No proč to Zubříku píšeš o mne je mi jasné. Kdo jsi bez viny hoď po mne kamenem.

No vidíš a mě to tak nepřišlo.

No nic můj problém, moje deprese.

Jestli ono to nebude tím, že když se píše o podvodnících, tak se v tom ti podvodníci sami většinou najdou, že tohle přesně je ten jejich postup. Normální člověk nepochopí, ale podvodníkovi je hned podezřelé, že tohle přesně sedí na něj. :D Zkus popsat vyloupení trezoru v žargonu dvoum lidem, zloději-kasaři a běžnému smrtelníkovi, ten první z toho bude nesvůj, protože budeš popisovat jeho práci, druhý nepochopí polovinu slov. ;)

• 2

#2070 kulhal

kulhal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 19:52

Co chtějí lovci? Nevím přesně jak další kolegové, ale třeba já si už dlouho přeju obyč vesnickou tradičku k památkám v Nabdíně či Chržíně nebo Ploskovskou kaštanku v. 2 a ono furt nic

Toníčku, vzal jsem si tvé opakované výzvy k srdci a jedno přání jsem ti splnil: GC3978Q
  • 4

#2071 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 13:11

Mě tak nějak napadlo, že bych mohl vyrazit někdy na víkend na kešky do Polska. Hustota keší je tam mimo města hodně řídká, návštěvnost několik málo lidí do roka, vyhlídka na ulovení dvou keší za den. A najednou mi oko přistane u Jelení Hory a tam šňůra tři stovek keší a k tomu několik dalších menších trailů!!!!! Uááááááá

Pak mě to trochu přešlo, protože powertraily jsou výborné na nasbírání spousty modrých mašlí. Poslední dobou si keše vybírám a nějak mi ty mašle docházejí.

• 1

#2072 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 13:26

A najednou mi oko přistane u Jelení Hory a tam šňůra tři stovek keší a k tomu několik dalších menších trailů!!!!! Uááááááá

Nepatří to náhodou do georadostného koutku?

Jinak před týdnem jsem spěchal z práce a na schodišti si vyvrtnul kotník. Doktoři sice nenašli žádnou zlomeninu, ale kotník i přes mazání furt bolí a je oteklý, takže na běhání po keškách mohu zapomenout. A v sobotu mi kvůli tomu unikl 3. ročník parádního branného eventu u bunkru u Šatova. Navíc všechny brněnské městské zaokapovky, kam bych ještě tam dopajdal, už mám odlovené. Takže absťák. Asi trhnu rekord v počtu dnů bez kešky. :(

• 0

#2073 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 14:40

O sérii na hranicích Jelenohorské kotliny jsem věděl, ale že už zvládli udělat i cyklo powertrail přes 300 keší, to tedy ne...

Tímhle tempem bude za chvíli v Polsku více keší než u nás... I když mi přijde, že u zajímavých míst jim kešky většinou spíše chybí...

A když jsem si při eventu koncem srpna odlovil pár kešek z té polské série na hranicích s Čechami, jsem u čtvrtiny já před měsícem logoval NM, protože byly v žalostném stavu a od té doby mají NM další dvě, tak se bojím, že v přírodě Krkonoš nepřežijí zimu... I když to je neřest i některých našich autorů, že rozmístí keše  a nechají je svému osudu...

• 1

#2074 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 14:43

Taky si nedokážu představit, jak se někdo stará o tři stovky keší. Já jich mám sedm a mám co dělat.

• 0

#2075 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 14:47

No, ten projekt jelenohorské kotliny není tvořen jedním autorem - každá keš je úplně jiná, bohužel spousta z nich je mikro i v přírodě, často se dost špatně hledají a často jsou v zoufalém stavu...

Jak je to s tím cyklopowertrailem to nevím.

• 0

#2076 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 20:05

Na přání vícero lidí smazány určité příspěvky. Snad není nikdo proti.

• 15

#2077 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2014 - 22:49

Tak jsem dnes jel na kole přes České středohoří po silnici I. třídy č. 8. Silničáři si to nějak ulehčují, asfalt udělají užší a šířku dohánějí namalováním bílých čar až na okraj. Že by se tam měly vejít na šířku dva kamiony a ještě cyklista, to projektanty nějak nenapadlo. A kdyby jela v protisměru na kole Jacka, tak by kamiony přišly o zrcátka, ale spíš bychom oba skončili v příkopě, každý na své straně... Ale přežil jsem to ve zdraví. :D

Přiložené miniatury

• Fotografie1761a.jpg

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 09 říjen 2014 - 22:52

• 1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#2078 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 4:50

A kdyby jela v protisměru na kole Jacka, tak by kamiony přišly o zrcátka, ale spíš bychom oba skončili v příkopě, každý na své straně... Ale přežil jsem to ve zdraví. :D

V takové situaci je třeba, aby cyklista jel prostředkem svého pruhu a zabránil tak kamiónu ho předjíždět bez vyjetí z pruhu a kamkoliv shazovat :D. Prostě ať si počká :D :D :D !

• 0

#2079 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 5:46

Njn, ale ty máš už velkou přímluvu tam nahoře :)

• 0

#2080 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2014 - 5:54

Cyklista na jedničce = sebevrah

• 3

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů