R.I.P. Zubřík
Geodepresivní koutek III
Publikováno 20 říjen 2014 - 6:08
Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
Tip na výlet: Kondracké farní muzeum
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Blackberry nejen na práci
Publikováno 20 říjen 2014 - 10:03
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 20 říjen 2014 - 10:29
To jsem četla, dokonce mě napadlo, že by to věkem odpovídalo na Zubříka (trochu jsme se poznali, naboural mi auto tak jsme pak spolu vyřizovali pojišťovnu), ale že by to byl fakt on, to by mě nenapadlo.
Publikováno 20 říjen 2014 - 12:00
kdyz uz to tady je, tak jen opravim par faktickych chyb:
Nepraskla mu zadna pojistka, ale selhal jistici bod, ve kterem mel zalozene lano pro slanovani. Protoze slanoval az jako druhy, tak uz se presne asi nikdy nedozvime, co se tam stalo.
Nevracel se dolu, ale sestupovali do sedla, ze ktereho chteli podniknout vystup na Gabler, ktery mel byt technicky a lezecky narocnejsi, proto sli pouze oni dva, zatimco zbytek se vracel.
Na tento vystup se chystal dele nez mesic a byl v kontaktu se spoustou lidi, kteri vystup podnikli drive, takze mel vse perfektne nastudovane.
Nejaka diskuze, ze by nevedel, co dela nebo mel spatne vybaveni je ptakovina.
Publikováno 20 říjen 2014 - 13:26
I ke mně už se dostaly různé spekulace, proto se připojuji k missaakovu příspěvku.
Byl to jeden z nejpřátelštějsích, nejoptimističtějších a nejobětavějších lidí, které jsem poznala. Stále nevěřím tomu, že bych měla používat minulý čas..
Zprávy v novinách berte s rezervou.
To, že Zubřík neměl strach a vyhledával adrenalin neznamená, že riskoval. Jeho příprava na výstup byla příkladná, nic nepodcenil a ani na místě nezanedbal. I v běžném životě neponechával věci náhodě a vše domýšlel do posledních detailů. Na nepředvídatelné však ani křišťálová koule nestačí...
Publikováno 20 říjen 2014 - 13:34
Nedávno jsem ho potkal na jednom T5 eventu, kde předváděl věci ne zrovna pro začátečníky. A někdo se ho ptal, co kdyby povolila grigrina. Odpověděl, že to se nestane, je to kvalitní a drahý materiál, člověk v tom utahuje lano vlastní vahou a nikdy neslyšel o tom, že by se něco takového stalo. Nevím, čím se jistil, ale o to teď budu mít strach na něčem takovém viset.
Publikováno 20 říjen 2014 - 13:43
selhal jistící bod - to je jako kdyby praskla větev přes kterou máme přehozený lano. Pak ti je jakákoliv výbava i sebelepší na .......
Publikováno 20 říjen 2014 - 13:45
Přesně takové spekulativní příspěvky lidí, kteří nic nevědí, sem nepatří.. Myslete na jeho nejbližší..
Nevím, čím se jistil....
Klasickou osmou.. jak už psal missaak, chyba byla ve slaňovacím bodě, nikoli ve vybavení nebo technice.. neslaňoval první, takže neměl důvod tomu bodu nevěřit..
.... o to teď budu mít strach na něčem takovém viset.
Pokud máš strach, neměl bys takové věci dělat..
Strach a opatrnost jsou dvě rozdílné věci.. Strach chyby přináší, opatrnost je eliminuje..
Publikováno 20 říjen 2014 - 14:18
Prosím, opravdu prosím, nechte v této souvislosti filosofování a dohadování se stranou
Publikováno 20 říjen 2014 - 14:25
Publikováno 20 říjen 2014 - 16:13
Puvodne jsem na tuto smutnou udalost nechtel reagovat, ale nakonec mi to nedalo (kdyz tu ctu ty spekulace).
Zbynka jsem znal jako odvazneho cloveka, ktery delal docela technicky narocne veci, ale na druhou to mel vzdy rozmyslene a neriskoval. Vzdy si daval pozor a zde to bohuzel nemohl predvidat, natoz se tomu nejak vyvarovat.
Budes mi chybet kamarade
Publikováno 24 říjen 2014 - 20:00
Je mi z toho docela smutno, jelikož jsem měl tu možnost se letos zúčastnit skvěle zorganizovaného potápěčského eventu na Cerekevském lomu.
http://praha.idnes.c...raha-zpravy_bur
Víc info tady: http://www.willyteam.cz/
Publikováno 24 říjen 2014 - 20:45
Sakra,
posledni dobou je toho nejak moc. Dve soboty po sobe dva kamaradi a ted dalsi potencinalne znamy clovek (v tomto konkretnim pripade teda ne) :-(
Co se to deje?
Publikováno 24 říjen 2014 - 21:00
Smrťák na to jde letos nějak zvostra...
Publikováno 25 říjen 2014 - 7:56
Smrťák na to jde letos nějak zvostra...
Když už jsi sem Dailynku dal, možná to chtělo vlastní vlákno.
Publikováno 25 říjen 2014 - 8:03
Ach jo, to je zase podzim. Lidi, davejte na sebe bacha!
Doufal jsem, ze to bude pro me jen dalsi anonymni umrti v novinach a opet neni... :-(((
Pred 2 tydny jsme na tom miste taky byli a viditelnost na Slapech je ted opravdu mizerna.
Uprimnou soustrast.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:11
Mám depresi z opetkovávání silniční sítě v ČR, a z tolerance způsobu lovení tzv. žabičkováním. Je to reakce na sousední "reviewer" vlákno, kde se nedá diskutovat. Pokud nejde nic s publikováním těchto trailů dělat - - - ale... já si to mimochodem nemyslím. Nedávno tu padl krásný příspěvek na toto téma od Kulhala ohledně úpadku smyslu geocachingu, což si myslím, že jak komunita reviewerů, tak případně jejich aktivita směrem ke GS by mohly ovlivnit. GS se sám snaží alespoň dle mne vracet ke kořenům, ke hledání krabiček na pěkných místech a je to podle mne i jistý důvod, proč se ruší webcam, vrtual, původní challenge - a přitom se geocaching vyvíjí tak, že se objevují nové a nové a zbytečné traily a množí jak při epidemii. A pokud to nejde shora, tak navrhuji vyvinout aktivitu zdola, pokud má někdo organizační schopnosti, jsem všemi deseti pro nějakou petici a myslím, že odpůrců tohodle moru se sejde dost na to, aby si toho vrchnost všimla - tak co takhle omezit publikaci na silnicích, prodloužit kolizní vzdálenost, zavést atribut pro PWT (ať to aspoň můžu vypnout, pokud budu chtít), změnit ikonu pro PWT, ať na mapě můžu poznat, co nestojí za pozornost (to by ale ocenili i příznivci, aspoň by jasně viděli, co jsou traily - a navrhuji hnědou šišku).
A zpátky k tomu hlavnímu, k vyjádření DLR - nevím, proč je zdrženilvý a nechce hodnotit styl žabičkování - vždyť sám píše. že je to porušování pravidel. Sakra, proč takhle při zemi, jednou má určitou rozhodcovskou roli, tak proč tak zpátky! Je to porušování pravidel, tak snad to jasně pojmenuji a snad se z toho odvine nějaké doporučení. Tolerování téhle aktivity mne děsně míchá a ať jsem v souladu s názvem vlákna, ano, mám z toho geodepresi. Přenesení krabičky je špatně a prostě podle mne není možné jej tolerovat. Šmytec. Je to tradička jako každá jiná, nemá žádný specifický atribut či podmínky, a platí pro ni stejné pravidla jako pro každé jiné fyzické schránky. Kdo to vědomě porušuje, měl by být potrestán. Laxní postoj reviewera a praktické navádění v listingu nového PT je podle mne neakceptovatelné. Pak se divíme, že se nejen tenhle, ale i nejrůznější další nešvary (a nemyslím používání slova prcat) množí a že kolikrát bědujeme nad úrovní téhle hry. Je to cesta ke totálnímu zprznění a úpadku celé zábavy.
Publikováno 30 říjen 2014 - 16:32
A kvůli té pravé idee geocachingu budeme zakazovat a zakazovat.
Když jsem si prošel pár vláken, tak jsem našel:
PWT jsou špatné - zakažme je
stromovky a ostatní T5 jsou špatné - zakažme je
kanálovky jsou špatné - zakažme je
D5 a mysterky vůbec jsou špatné - zakažme je
na wherigo nemá každý přístroj - zakažme je
PM krabičky jsou špatné - zakažme je
keše na až moc pěkných místech jsou špatné - zakažme je
EC nepatří do hry - zakažme je
Co asi z celé hry zbude, když vás GS, aby měl pokoj, vyslyší?
Nestačilo by prostě nelovit takové krabičky, které se mi nelíbí?
Klidně se rozčilujte.
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů